Bence bi yardım almalısınız pedagog gibi korkuları icin
aynen bağımsız olmalı tabi bizde acaba tek başına diyemi böyle .yani şimdiye bu korkuların azalmış olması gerekirdi diye düşündük. ama yokazalma falan tam gaz devam onu öyle görmek yüreğimi parcalıyor .herkesten kaçması yanıma sığınması cok üzüyor beni...bu arada kreşte bir seçenek ama ordada öyle olur diye korkuyorum açıkcası yasaklardan önce oyun etkinliklerine götürüyorduk ögretmenler oyun ablaları felan oluyordu ordada bu şekilde korkuyordu : (5 yaş o yaşlar için çok büyük bir yaş farkı, ama belki size yardımcı olur. Kardeş konusu Bu korku olayından bağımsız olmalı bana göre .
Kreş düşünebilirsiniz belki ?
En öncelikli de , çocuğunuzun korkuları iyice ilerlemeden profesyonel bir yardım alsanız en doğrusu olur.
Buarada bende tek çocuğum. Hep yalnizdim ama ailemden hiç kardeş istemedim. Çocuktur isteyebilir tabi ama yinede dusunulmelison çare olarak düşünüyorum elbette
son çare olarak bekletip çocuğunuzu ve kendinizi yıpratmayın. Bir oyun terapisti ile görüşün, problem derinleşmeden. Çocuğunuz için destek almak korkutucu , ayıp vs değil. Tam tersi, ona destek olmanızın güzel bir yolu.son çare olarak düşünüyorum elbette
Surekli cikardik pandemi.donemide olsa dışarda bulundu . gunluk kres tarzi oyun alanlarina goturyoduk pandemiden dolayi kapandi o yüzden parka agirlik vermek zorunda kaldim hava guzrl oldugu her gun indiriyorum ama duzelme olmadi .uzmana danismakta istiyorum.bir yandan ama acaba brnm yapabilcegm bisey varmi diye de danismak istedm sizlereBizler bile bu yaşta korkuyoruz bide malum evlere kapandık pandemiden dolayı çocuk ne yapsın her hangi bir paylaşım yaşamadıysa kendi yaş gruplarıyla oyunlar oynamadıysa arkadaşı olmayıp sürekli evde kaldıysa dışarıda olan her şeye yabancı kalıp korka bilir izlediği çizgi filmler tv programları haberler her sey çocuğu etkileyebilir biraz dışarıya çıkarın oyun parkları yada arkadaş edinecek yerler olabilir kreş gibi bir süre takıp edip sonrası bir uzmana danisin
Aynen öyle. Disarsa goren biri bile anliyor yururken dahi ne kadar korktugunu .Benim kızım da kamyon sesinden falan korkup kaçıyor cocuklar surekli evde olduğundan bilmiyorlar diye düşünüyorum aslında eve gelen çocuklarla oynuyorsa çocuklardan korkmuyor demek ki ama disarfa kendini güvensiz hissediyor sanirim
bence son çare olarak düşünmeyin, ilk olarak pedegogla görüşün. eğer durumunuz iyiyse de bir kreşe verin.son çare olarak düşünüyorum elbette
Neden son care? Kardesten once yardim almaniz gerekiyor belki bu surecte bir kardesi olmasi cocugu daha da urkutecek bunu bilemezsiniz, lutfen yardim alin neden bekliyorsunuz ki?son çare olarak düşünüyorum elbette