Çok uzuluyorm...

Eşyaları toplamalimiyim?

• Ankete Katılan
    21

Pakiinaz

My little Prınce
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2015
155
64
31
Esimle çoğu kez tartisiyoruz,hamileyim ve ben ailesini hep öne duruyorm benim hatam biliyorum.mesela benim ailem bebeğe birsuru şey aldı ve odasını da aldlr..ama onun ailesinden bi çöp bile yok ...zoruma gidiyr kendi ailem yapipta onunkileri yapmayınca...çok pişman oldum dün gece baya bi üzerine gittim sanırım...eşimin ailesi umreye gitcek ve senide getrlm diyorlar bende atladm hemen ben nolcam siz gdnce ben napcagm cocugumla tek dedim ..annemlerde gidersin dedi..sakaşına mi dedi bilemyrm gulerek dedi..dün akşam tartsrken kalktı yerinden bana tokat attı o kadar zoruma gtti ki belki de haketmstim...kii hakettim..ailenin verdiği hc biiseyi istemyrm...hepsini toplyrsn yarn ve gndryrsn dedi...ve bugün toplamayı dusunuyrm...ve buna benzer bi çok şeyler...yazamyrm yazdkca gozyaslarmi tutamıyorum..ailem uzakta ben gurbetten kaynvalidemler yakın..hamilelignde esmden başka kimse yanımda olmadı...şuan da koca bi boşlukta çaresiz hssediyrm kendimi...acizn tekiym..akşam uyumadan geldi öptü sarıldı...hareket eden bebeğim dün akşamdan beri süs pus oldu...
-------Konu ile ilgili gerekli yorumları okudum tesekkurler

Son düzenleme:

ya sizin aileniz bir şeyler alıyor diye onun ailesinin alması mı lazım ve bunu başına kakmak sürekli çok ayıp bence gerçekten

ya sizin aileniz bir şeyler alıyor diye onun ailesinin alması mı lazım ve bunu başına kakmak sürekli çok ayıp bence gerçekten
Sonuçta onlarında ilk torunları ..insanın gücüne gidiyor şahsen benim gidiyor zoruma..ne arıyorlar ne soruyorlar o kadar zor günler gecirdm yemegimi yapamadm ne biseye ihtycm var mi derler benm annem rahatsız sürekli büyük şehire gidp gelir o yüzden yanmda bulunamyr ve oda bu duruma uzuluyrm gelemiyrm dye eşimin ailesi hemen yakinimda doğumunda gelr kalrz izinin olursa dio zaten annem gelecek dgmda bunu oda bilio dgumda gelmesi benm bi işime yaramaz kendm bebek baktm daha önce çok skur kendmde bakarm....esimden başka yapanın olmadı sadece esimi uzdgm icn kzyrm kendme...

benim hamileliğimde zor geçiyor çalışıyorum ve sürekli tansiyonum düşüyor, kvler bir şey yapmıyorlar ben zaten beklemiyorum, adamlar zaten biraz kendileriyle ilgilensinler, benim eşim yanımdaysa kimseye ihtiyacım yok, bak senin annen hayatta benim annem de yok, bir ablam var doğumda, ama ben kızmıyorum niye gelmiyorlar etmiyorlar diye, yapmak zorunda değil adamlar, bu yaşlarında kendileriyle ilgilensinler artık

Ayrıca ayıp değil içimden geçeni soyledm eşime ne ayıbı olcak pardon da.

valla sürekli şunu almıyorlar diye eşim benim aileme laf söylicek öyle bir ayıp etmiş olur ki ve bende altında kalmam asla, gayette ayıp etmişsiniz, eşiniz diye ayıp olmucak bir konu olamaz

bence haklısın senin ailen o kadar şey alırken onunkiler neden almıyor durumlarımı yok yoksa almakmı istemiyorlar? istenmeyen gelinsin sanırım tokat olayı da tüy dikmiş. bence eşine iyi bir ders vermen lazım. senin ailen alıyorsa onun ailesi de alacak. nesin sen üvey evlatmı?

bir de anket yapmışsınız,ben sandım ki kendi eşyalarınızı topluyorsunuz...
siz bebeğin eşyalarından bahsetmişsiniz,,
demek ki sizin için bebeğin eşyası,onları kimin aldığı ya da almadığı,yediğiniz tokattan daha önemli.!!!!!!!!!!!!!!!

Hamile oldugunuz halde adam size tokat atiyor ve ben hakettim diyorsunuz.
Yerinizde olsam esyalari toplayip gonderirken kendim de giderdim evden.

Hamilesin ama kusura bakma söylemeden geçemeyeceğim. Senin ailen aldı diye onun ailesi almak zorunda değil niye böyle bir beklentiye girip kocanın başına kalkıyorsun ki anlamadım. Eşin gitsin umreye sen ailenin yanına git hem uzaktaymışlar tatil yapmış olursun ne olacak herşeyi bukadar büyütüp huzurunuzu kaçırma

Siz bebeği ailelere güvenerek mi yaptınız?
cİdden başkaları için evdeki huzursuzluğunuza değiyor mu?
Sen evinde onlar yüzünden eşini ve kendini yerken acaba onların bu umrunda mı?

ilk torunları olabilir. Maddiyatı vardır -yoktur almAk zorunda değiller. Belki doğumdan sonra alacaklar. Neyin davası bu.
Elbise -eşya ile mi kim daha çok torunu seviyor teması?

Cidden yok yere bebeğinizi de eşinizi de üzüyorsunuz. Adam o haneden çıkmış ne diye kafasına kakıyorsun? Almıyorsa ne yapsın yüzsüz gibi sorsun mu ?

Dipnot: Benim eşimin ailesi de bebeğimize birşey almadı. Annemler ıvır zıvır alıyor. Ama benim umrumda değil. Evladımı kimseye güvenerek ben dünyaya getirmiyorum. Aileler yarışmıyor burda. Aç değil açıkta değil. Kimseden de büyük eşya vs kabul etmeyeceğimizi bizim alacağımızı dedim. Öyle bir zorunluluk yok.

Madem kocanın kafasına kakacaktın aldırmasaydın ailene çocuk odasını. çok ayıp gerçekten.

Bu arada eşinin tokat atması asla doğru birşey değil.. ister normal zamanda olsun ister gebeyken fark etmez. Kimse tokatı haketmez.

kv yi falan geçin bir kalemde..
tartışırken kalkıp tokat atıyor ve siz haklı diyorsunuz...cidden çok merak ettim ne dediniz de tokadı hakettiğinizi düşünüyorsunuz???
İşte senin ailen bi çöp bile almadı araba aldi gitti borçla dedim esmde inş.evi satarda kapatr borcunu umreye gdrz falan dedi bende inşallah satamaz çünkü ben tek kalmak istemyrm dedim snra kıyamet koptu...

öncelikle şiddeti haketmek diye birşeyi ben kabul etmiyorum
sabrını taşırmış çileden çıkartmışsın sonu şiddet olmamalı
haklı olsan da olmasanda bazen huzuru kaçırmamak adına biraz az konuşmak gerekir
çoğu zaman bende beceremesemde olması gerekenin bu olduğunu biliyorum :)

umre meselesinde haklısın zamansız
eşinin bunu kendisi düşünmesi lazım
orda kazanacağı sevapmı
yoksa ufacık bebekle eşinin yanlız kalmasına sebep olduğu vebalmi daha ağır
anlamısına yardımcı ol ona ihtiyacın olduğunu hissettir

eşya konusuna gelince
onun ailesinin birşey alamamış olması
senin bebeğini daha mı az değerli yapıyor ?
almayan almasın
alanında yüce gönlü sağolsun
eşinin burda kabahati nedir ?
ailesine sitemmi etmeli
siz birşey almadınız diye
ne gibi bir tepki bekliyorsun ?
ailesi ile tartışmış olsa sana yada bebğine bir faydası olacak mı
gebelik psikolojisşnin etkisi olduğunu düşünüyorum
kendi huzurun için bunları tartışma konusu haline getirme

VE BİRDAHA DA BEN HAKETMİŞTİM DEME
ŞİDDET HAKEDİLEN BİRŞEY DEĞ-İLDİR

İnsan eşinin ailesinden de birşeyler bekler. Tabiki de almak zorundalar. Lafa gelince babaanne olunmuyor mesela. Eşin bu konuda birşey yapamaz malesef. Neden benim çocuğuma birşey almadınız diyebilir mi sence?
Sen de üzerine gidersen sana patlar. Sürekli benim ailem aldı dediğin için eşyaları topla demiştir.
Eşini üzdüğün için üzgünsün anlaşılan. O zaman boşver ve bırak kim napıyorsa yapsın. Kıyaslama asla.. Eşin en büyük destekcin ise gerisini boşver ve onunla iyi anlaşmana bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…