Ben de çok uyuyorum kalkamıyorum. Nedenini de çok iyi biliyorum. Yukarıdaki kırmızı kelime.Erken kalkıp yürüyeyim, spor yapayım diyorum her sabah ama yok. Çözüm bulan beri gelsin.
teşekkür ederim miniş..a.s.benimde zaman zaman böyle dönemlerim oluyor..kendini dışarıya at açık hava iyi gelir...bide beyinde bitir herşey i canım ömrünün 1/3 ini yatakta heba ediyorsun...uyku metabolizmanın yavaş çalışmasını sağladığı için kiloda yapar...
Uyku, insanların zaman zaman kaçtıkları, zaman zaman da sığındıkları dünyadaki en tatlı şeylerden biri.
"Az uyumak gibi çok uyumak da bir problemdir. Bunun altında yatan sebep araştırılmalıdır. En önemli sebeplerden biri ise depresyondur. Aşırı uyuma ile birlikte sinirlilik halleri, öfke, hayattan zevk almama halleri de eşlik edebilir. O zaman konuya daha hassas davranmalı, kendimizi, bunun sebebine yönelik araştırma yapmaya yönlendirmeliyiz"
"Eğer tembellik etmiyorsak ve uykumuzun aşırı olması çok uzun zamandır varsa ve biz buna rağmen dinlenmemiş kalkıyorsak, o zaman ilk önce uyku hijyeni şartlarımızı gözden geçirmeliyiz. Yani yatağımız sağlıklı mı? Odamızın havası temiz mi? Oda ısısı normal mi? Geceleri sık sık uyanıyor muyuz? Tüm bunları gözden geçirdikten sonra hiçbir problemimiz yoksa ve fazla uyumamız hayatımızdaki bazı işleri kısıtlamaya başlamışsa, artık iş çığırından çıkıyor demektir."
Bunun için hekime başvurmuş ve bir sonuç alamamışsın.
Ruhsal durumun ile ilgili bir uzmandan yardım almalısın diye düşünüyorum.
katılıyorum canım yaBen de çok uyuyorum kalkamıyorum. Nedenini de çok iyi biliyorum. Yukarıdaki kırmızı kelime.Erken kalkıp yürüyeyim, spor yapayım diyorum her sabah ama yok. Çözüm bulan beri gelsin.
ben hiç kızmıyorum bile kendime.. uyumazsam olmuyor çünkü.. bir sersemlik oluyor sürekli..bende de var kızımdan fırsat buldukça uyuyorum. ama fazla uyuyorum. uyku merkezi falan varmış bazı hastanelerde sadece uyku bozukluğu ise uykuyu düzene sokuyorlarmış . uykuda gecen zamanı harcamışım gibi geliyor uyandıktan sonra çok kızıyorum kendime..
Bende sevıyorum uykuyu,acıkmadan kalkmıyorum yataktan kaydirigubbakcemile3 ama şikayetcı degılım,dınlenıyorum,mutlu oluyorum.
ben bütün işlerimi aksatıyorum en kötü yanı bu.sonra kocadan bir sürü laf duyuyorumbende çok uyuyorum eşimi işe yolluyorum geri yatıyorum 12 ye kadar kendimi bildim bileli uyurum. ama akşama kadarda hiç uykumu almamış gibi bitkin uyuşuk gezerim sevmiyorum bu halimi ama ne yapayım fisfisfis herkes misafirliğe falan gittiği saatte ben yeni kalkmış oluyorum. günümün düzeni olmuyor. sinir stres var tabiki ama normal insanlar gibi eşimle kalkıp kahvaltımı yapıp günüme devam etmek istiyorum ama sanırım olmayacak :sm_confused:
var ama şimdi eşime dicem yine bana gülecek. saçmalıyorsun diyecek. zaten beni hiç ciddiye almıyor sanırım ya..Psikiyatri bölümü Canım,
Mutlaka git. Hepimizin ihtiyacı oluyor zaman zaman uzman desteğine.
Kimimizin hayatında "yol gösterici melekleri" bulunuyor, uzmana gerek duymuyor.
Kimimiz çevreden deli gözüyle bakılır diye gitmiyoruz. ( Tamamen cehalet ! )
Sağlıklı olduğunu düşünen insanların bile 6 ayda bir görünmesi gerek aslında.
Dişimiz için, elimiz, kolumuz, böbreğimiz, ciğerimiz vs. için tevavi oluyoruz.
En çok beynimiz yoruluyor, onun tedaviye hakkı yok mu ?
ah ahh kızlar en iyisi doktora gitmek sanrıımaynen bende çok uyuyorum(((fazla uyumak zararlıymış biliyorum ama nerde erken kalkmak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?