- Konu Sahibi ArvenAnnJezebel
-
bende tüm odamı sinek ılacıyla dezenfekte ettım bide çamaşır suyuylaa ohhh :)annem bildiğim kadarıyla ilk uyguluyordu sonrakini 1 ya da 2 hafta sonra uyguluyordu
hatta o tüm evi bit şampuanından geçiriyordu bulaşır diye
hiçbir şey olmadı
Benım kuzenim cok.bıtlıydı bıtlenır gelir bana sarılırdı o köyde biz sehırde olduğumuz ıcın ozlerdık birbırımızı. Annem kuzenım gıdınce hemen bit sampuanıyls yıkardı saçımı. Ama bırgun babannem kuzenımle benım sacıma gaz döktü tülbentle sardı. O bıtler sapır şıpır dokuldu sırkelerde. Belki ıse yarar sanada
evet eskıler hep gaz yagı sınek ılacı kullanırmıs işe yarayacagını tahmın edıyorum ama şimdi paranıt şampuan aldm bakalım fayda etmezse gaz yagıda denerım cok saol canım fıkırlerın ıcın
kızlar 3 gündür depresyonda geziniyorum ortalıkta
yaklaşık 3 ay önce saçımda kaşıntı pul pul dökülme vardı tresan şampuana başladım herşey normale döndü kaşıntılarım geçti saç dökülmem bile maşallah durdu
yaklaşık 3 günden beri saçım kaşınıyordu bende strestendir dedim yada saç derim yine dökülüyordur dedim üstünde durmadım
ama bugun ayna karşısında gördüğüm şey beni şok etti saçımda gezinen bir haşere elime aldım ve anladım ne olduğunu bit o an başımdan aşağı kaynar sular boşaldı hemen onu attım elimi dezenfekte ettim saçlarımın önlerini karıştırmaya başladımki küçük sirkeler gördüm başım fena halde dertte dedim ama nerden geçtiğinibiliyorum üvey kardeşim yaklaşık 2 yıldır bu sorunu yaşıyor ben onun yanına bile yaklaşmıyor odama bile sokmuyordum ama nasıl olduysa banada bulaştı işte birde pis pis gülüp bitli diye benimle dalga gecıyor
onu o an elime verseler evir çevir dövebilirdim ben düğün arifesindeyim allahın izniyle saçla başla uğraşıcak durumum yokki üstelik saçlarım 69cm uzunluğunda
ne yaparım nasıl temizlerim bu saçı zaten sürekli kaşınıyorum bugun paranit aldım denedim kaşıntı biraz durdu ama tedirginim ya geçmezse zaten ilacın etkisindenmidir anlamadım saçım yağlı yağlı...
kısacası hayat benim için çok zor bu sıralar sizlerle paylaşmak istedim
odamı hep dezenfekte ettim carsaflarımı odamının kenarlarına yatak cevreme sinek ılacı sıktım umarım bu illetten kurtulurum bayanlar ::/
kızlar 3 gündür depresyonda geziniyorum ortalıkta
yaklaşık 3 ay önce saçımda kaşıntı pul pul dökülme vardı tresan şampuana başladım herşey normale döndü kaşıntılarım geçti saç dökülmem bile maşallah durdu
yaklaşık 3 günden beri saçım kaşınıyordu bende strestendir dedim yada saç derim yine dökülüyordur dedim üstünde durmadım
ama bugun ayna karşısında gördüğüm şey beni şok etti saçımda gezinen bir haşere elime aldım ve anladım ne olduğunu bit o an başımdan aşağı kaynar sular boşaldı hemen onu attım elimi dezenfekte ettim saçlarımın önlerini karıştırmaya başladımki küçük sirkeler gördüm başım fena halde dertte dedim ama nerden geçtiğinibiliyorum üvey kardeşim yaklaşık 2 yıldır bu sorunu yaşıyor ben onun yanına bile yaklaşmıyor odama bile sokmuyordum ama nasıl olduysa banada bulaştı işte birde pis pis gülüp bitli diye benimle dalga gecıyor
onu o an elime verseler evir çevir dövebilirdim ben düğün arifesindeyim allahın izniyle saçla başla uğraşıcak durumum yokki üstelik saçlarım 69cm uzunluğunda
ne yaparım nasıl temizlerim bu saçı zaten sürekli kaşınıyorum bugun paranit aldım denedim kaşıntı biraz durdu ama tedirginim ya geçmezse zaten ilacın etkisindenmidir anlamadım saçım yağlı yağlı...
kısacası hayat benim için çok zor bu sıralar sizlerle paylaşmak istedim
odamı hep dezenfekte ettim carsaflarımı odamının kenarlarına yatak cevreme sinek ılacı sıktım umarım bu illetten kurtulurum bayanlar ::/
bitli pakizeşakaşaka geçmiş olsun hayvan sever şey seni
saçlarınızı boyayıp sık dişli tarakla tararsanız geçer
arkadaşım utanma herkesin başına gelebilir..en etkilisi kwellada bit şampuanıdr....eczaneden alabilirsin..okuldan kızıma bulaşmıştı..en etkilisi o şanpuandır....
Ben ortaokuldayken bitlenmiştim. Bit şampuanları işe yaramayınca gaz yağını sürüp tülbente sarıp bekletmiştik o şekilde geçmişti. 2-3 gece arka arkaya yapmıştık sanırım. Ama bende gaz yağı kokusu 1 hafta falan kalmıştı her gün koku geçsin diye yıkadığım halde. Diğer yöntemler işe yaramaz da gaz yağını denersen aklında bulunsun, hazırlıklı ol. Bilemiyorum tabi benim annem biraz fazla sürmüş de olabilir.Geçmiş olsun
Benim okulda yanımdaki kızdan geçmişti öğretmen kontrolde bulmuştuu zaten bana da geçmiş ama saçım çok kıvırcık benim bi de o zaman baya uzun annem sinek ilacı sıkıp tülbentle sıkıp gece yatırıp sabah yıkamıştı ama dikkatli olmak aşırı sıkmamak lazım.
Geçmiş olsun canım benim en cok korktugum ve tiskindigim seydir bit. Ama herkesin basina geliyor istebenim saclarmda kaynsk varken geldi düşün halimi ne kaynaklari cikarttirabiliyorum ne temizleniyor sinek ilacı siktm olmadi bit sampuanlari olmadi en son utana utana kuaforume anlattm saolsn cikardi kaynaklari ama boya ise yaramıyor onuda denedm olmadi en iyisi bit sampuanlari ama onlari tara ölüler geri canlaniyorms o yüzden temizlemen sart. Kimseyede denmezki yardm edenin olsn valla üzüldüm inşallah gecer hemen
bence önce bit şampuanını deneyin eğer geçmezse alternatif çözümlere başvurun. 1 yıl önce bende bitlenmiştim bit şampuanını boca etmiştim kafamaallahtan çabuk geçti. küçükken annem gaz yağı sürerdi sıkıca beyaz tülbentle sarardı o kara şeyler belli olurdu geçip geçmediğini böyle anlardı. sirkelere gelince onlar resmen saç teline yapışıyor tek tek uğraşılması lazım biraz. bit şampuanının içinden çıkan tarakla gaz yağı tedavisinden sonra iyice tarayın derim ama bu gaz yağını sürüp yatmayın kokusu kafa yapar yoksa 1-2 saat filan bekletin. şimdiden geçmiş olsun
ha birde mutlaka kıyafetlerinden nevresimlerine taraklarına kadar herşeyi dezenfekte etmeyi unutma :)
evet canım annemtesekkurler canım anne gibi guzel tembihlerınden ötürü :)
evet bit şampuanı aldım 1 hafta arayla yapılıyormus bugun yaptım ıcınden cıkan demır sık tarakla ne var ne yok döktük
bende nevresımlerımı herseyımı makıneye attım odama sınek ılacı sıktım yerlerı camasır suyuyla sildim falan inşallah biter :)
çocukken kafasına gaz yagı yemıyen kalmamıs herhalde:) ama cok kullanılan bır yontemmıs :)annelerımız saolsun tek tek ayıklardı
evet canım annemkocaman olunca bile ayıklıyor bu arada üvey kardeşin bir doktora görünsün içinde bit yuvası mı var onun kendimi yumurtluyor bitleri ne yapıyorsa hiç normal değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?