çok utanıyorum ama saçıma öyle bir bela musallat oldu ki :/

annem bildiğim kadarıyla ilk uyguluyordu sonrakini 1 ya da 2 hafta sonra uyguluyordu
hatta o tüm evi bit şampuanından geçiriyordu bulaşır diye
hiçbir şey olmadı
bende tüm odamı sinek ılacıyla dezenfekte ettım bide çamaşır suyuylaa ohhh :)
bencede yarın normal sampuanla yıkayım yoksa yagını arıtamıcam :)

evet eskıler hep gaz yagı sınek ılacı kullanırmıs işe yarayacagını tahmın edıyorum ama şimdi paranıt şampuan aldm bakalım fayda etmezse gaz yagıda denerım cok saol canım fıkırlerın ıcın

İyide bu çözüm değil ki evde bi bitli olduktan sonra yine bulaşır şuanı kurtarırsınız düğüne daha 2 ay var bence evdeki bitliyide halletmek lazım temizliğine dikkat etmiyorsa saçını 0 a vurun gitsin gerçi kız mı erkek mi kaç yaşında bilmiyorum da 2 sene nasıl insan bitle gezer yahu bizi mahalleye almazlar burada valla

Geçmiş olsun canım benim en cok korktugum ve tiskindigim seydir bit. Ama herkesin basina geliyor iste benim saclarmda kaynsk varken geldi düşün halimi ne kaynaklari cikarttirabiliyorum ne temizleniyor sinek ilacı siktm olmadi bit sampuanlari olmadi en son utana utana kuaforume anlattm saolsn cikardi kaynaklari ama boya ise yaramıyor onuda denedm olmadi en iyisi bit sampuanlari ama onlari tara ölüler geri canlaniyorms o yüzden temizlemen sart. Kimseyede denmezki yardm edenin olsn valla üzüldüm inşallah gecer hemen

Benim okulda yanımdaki kızdan geçmişti öğretmen kontrolde bulmuştuu zaten bana da geçmiş ama saçım çok kıvırcık benim bi de o zaman baya uzun annem sinek ilacı sıkıp tülbentle sıkıp gece yatırıp sabah yıkamıştı ama dikkatli olmak aşırı sıkmamak lazım.

Ben ortaokuldayken bitlenmiştim. Bit şampuanları işe yaramayınca gaz yağını sürüp tülbente sarıp bekletmiştik o şekilde geçmişti. 2-3 gece arka arkaya yapmıştık sanırım. Ama bende gaz yağı kokusu 1 hafta falan kalmıştı her gün koku geçsin diye yıkadığım halde. Diğer yöntemler işe yaramaz da gaz yağını denersen aklında bulunsun, hazırlıklı ol. Bilemiyorum tabi benim annem biraz fazla sürmüş de olabilir. Geçmiş olsun

arkadaşım utanma herkesin başına gelebilir..en etkilisi kwellada bit şampuanıdr....eczaneden alabilirsin..okuldan kızıma bulaşmıştı..en etkilisi o şanpuandır....

saçlarınızı boyayıp sık dişli tarakla tararsanız geçer

bende orta okulda bitlenmıstım ilk ve sondu ama başımıza gelcek varmıs:)
ozamanlar anti bit daha etkılıydı sanırım onla yıkamıstık annemde tek tek temızlemıstı allah rahmet eylesın sonrada hiçbirşey kalmamıstı :) gaz yagını deneyebılırım gecmezse:) dökuyormus biti sirkeyi e tabi başlarını döndürüyor olmalı :)

allahtan benim sacım düz ama uzun oldugu ıcın taraması zor sirke sanki saçın yarısında kalıyor gibi ayyyyhh uff :/
çok saol canım önerin için

çok saoll:/
bende çok tiksiniyorum odamda küçük bir kara fatma var diye bir kere girememıstım geceyi salonda gecırmıstım o derece tıksınırım
evet ama saolsun halacım ugrastı bugun 15 dakıka boyunca taradı sacımı ne vr ne yok döktük
sende zorlanmıssın gecmıs olsun allahım bır daha yasatmasın saol guzel yorumların ıcın tatlım

bence önce bit şampuanını deneyin eğer geçmezse alternatif çözümlere başvurun. 1 yıl önce bende bitlenmiştim bit şampuanını boca etmiştim kafama allahtan çabuk geçti. küçükken annem gaz yağı sürerdi sıkıca beyaz tülbentle sarardı o kara şeyler belli olurdu geçip geçmediğini böyle anlardı. sirkelere gelince onlar resmen saç teline yapışıyor tek tek uğraşılması lazım biraz. bit şampuanının içinden çıkan tarakla gaz yağı tedavisinden sonra iyice tarayın derim ama bu gaz yağını sürüp yatmayın kokusu kafa yapar yoksa 1-2 saat filan bekletin. şimdiden geçmiş olsun

ha birde mutlaka kıyafetlerinden nevresimlerine taraklarına kadar herşeyi dezenfekte etmeyi unutma :)

Son düzenleme:

tesekkurler canım anne gibi guzel tembihlerınden ötürü :)
evet bit şampuanı aldım 1 hafta arayla yapılıyormus bugun yaptım ıcınden cıkan demır sık tarakla ne var ne yok döktük
bende nevresımlerımı herseyımı makıneye attım odama sınek ılacı sıktım yerlerı camasır suyuyla sildim falan inşallah biter :)
çocukken kafasına gaz yagı yemıyen kalmamıs herhalde:) ama cok kullanılan bır yontemmıs :)annelerımız saolsun tek tek ayıklardı

evet canım annem kocaman olunca bile ayıklıyor bu arada üvey kardeşin bir doktora görünsün içinde bit yuvası mı var onun kendimi yumurtluyor bitleri ne yapıyorsa hiç normal değil

evet canım annem kocaman olunca bile ayıklıyor bu arada üvey kardeşin bir doktora görünsün içinde bit yuvası mı var onun kendimi yumurtluyor bitleri ne yapıyorsa hiç normal değil

tek tek sirkelerin ayıklanması gerek tatlım yoksa onlar dönüşüyor bılıyorsun tam arıttık dıyoruz yıne baş gösterıyorlar
uzun zmandır yoktu onda bende ondan bıraz yakınlastm meger varmıs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…