• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok utanıyorum ama saçıma öyle bir bela musallat oldu ki :/

ilkokul birde sınıftan banada bulaşmıştı annem gaz yagı sürmüştü nasıl pis kokuyo anlatamam.ama saclarım yıkayınca cok güzel olmuştu.ve bır dahada hıc olmadı bende.bir dene istersen.yazını okurken üzüldüm ama sacım 69 cm dedın sacının boyunu neden ölçtün bu bugüne kadar hiç aklıma gelmemişti bende merak ettim bnım sacım kaç santım acaba bakıcam bı ara :)

tek tek sirkelerin ayıklanması gerek tatlım yoksa onlar dönüşüyor bılıyorsun tam arıttık dıyoruz yıne baş gösterıyorlar
uzun zmandır yoktu onda bende ondan bıraz yakınlastm meger varmıs :(
ay çok kötü ya ona da bir arkadaşından filan bulaşıyordur. çok zararlı bir haşerat ihmal etmesin :( küçükken bitler geçmezse annem kısacık kestirirdi saçımızı o hayın sirkeler arınsın diye :43:

ilkokul birde sınıftan banada bulaşmıştı annem gaz yagı sürmüştü nasıl pis kokuyo anlatamam.ama saclarım yıkayınca cok güzel olmuştu.ve bır dahada hıc olmadı bende.bir dene istersen.yazını okurken üzüldüm ama sacım 69 cm dedın sacının boyunu neden ölçtün bu bugüne kadar hiç aklıma gelmemişti bende merak ettim bnım sacım kaç santım acaba bakıcam bı ara :)

aaa ben saç delisiyimdir uzatıcam dıye hırs yapmıstım çok şükür uzattımda her ay ölçerim :)
gaz yagına cok talep var denıcem sanırım :)
çok saol fıkırlerın ıcın tatlım derdımı unuttum burda laf yetıstırırken cokta guzel oldu iykı varsınız:)

ay çok kötü ya ona da bir arkadaşından filan bulaşıyordur. çok zararlı bir haşerat ihmal etmesin :( küçükken bitler geçmezse annem kısacık kestirirdi saçımızı o hayın sirkeler arınsın diye :43:

kardesıminde kestrdık mecbur benı nasıl kıskanıyordu anlatamam :D uzun ya oda uzatmak ıstıyordu ama baş edemedıler
demek cok ıcınde kalmıs banada bulastırdı :P

Yoğun kimyasal kullanmadan şampuanlarla kurtulman çok zor. Sinek ilacı tülbent. Kesin çözüm. Ama kafayı çok yakar. Yine de çocuk değilsin dayanabilirsin denemek lazım. Ben küçükken dayanamadığım için annem sadece bir kere yapmıştı.

Ayrıca gaz yağı. ilkokul hayatım gaz yağıyla geçti. Ayrıca saçı güzelleştiriyor diye yalan söylerdi annem.

Tüm saç diplerine iyice pamukla gaz yağı sürerdi annem bütün saçımı bulardık sonra ona. Poşete sarardı kafamı. Bir saat falan beklerdim. Kenarlarına iplik geçirilmiş ince bir tarakla saçımı ters çevirip beyaz bir kağıdın üstüne de tarayıp bütün sirkeleri bitleri dökerdik ölmüş ya da uyuşmuş vaziyette olurdu hepsi zaten. Saçtan arıtmak çok zor. 10 kere falan şampuanlıyoduk.

Bir de kıyafetlere kafirun koyardık eskiden hatırlayanlar var mı bilmem. Anneler montlarımıza önlüklerimize dikerdi bit gelmesin diye.

Son düzenleme:
eczanelerde koyun vb hayvanların tüyleri için sanırım ismi ddt olan bi sıvı ilaç var ondan alın sulandırınve kafanıza sürün bolca sonra bekleyin ve yıkayın 1-2 yıkamada kesin çözüm

Konuyu okudum bir kaşıntı başladı ki bende anlatamam :27: umarım en yakın zaman da atlatırsınız, son çare boyayın bence

2 senedir kardeşinizde bitmi var :53::53: her hafta düzenli bit şampuanıyla yıkarsa ve bir tokası takarsa kesin çözüm olur bence kafanında bit ürettiğini ilkkez duyuyorum :26: sizde düzenli bit şampuanıyla yıkanın hemen geçer üzülmeyin :34: bide aklıma şey geldi kardeşiniz saçını boyasın bit mit kalmaz

Hay Allah nerden okudum bu konuyu... Benim boyle seylere karsi tik mi desem ne, takintim var. Direk kasinti basliyor. Her yerim kasiniyor suanda. Sanki kafamin ustunde küçük canavarlarin ayak seslerini duyuyorum o derece.

Kardeste artik bunyeye aldi bitçikleri herhalde :44:

Son düzenleme:
üzülmeyin zamanla geçer benim teyze çocukları da olmuştu paranitle temizlendi hepsi de. bir de çocukken bende olmuştum ne yaptıysak kurtulamamıştık aklına ne gelirse sürülmüştü kafama (gaz yağı dahil) en son ispirto suyu ile taradık düzenli olarak. döküldü hepside bi daha da olmadı. ispirto suyu olmasa geçmezdi o bitler kesin:)

Son düzenleme:
sürekli bitlenirdim bir dönem. anasınıfı öğretmeniyim ve dikkatsizdim. konum var oradan neler yaptığımı okuyabilirsin.

ayrıca şu an bulunduğum okulda da bit salgını oldu. yatılı okulda olduğumuz içn biz temizledik hepsinin saçından. piyasa da ilaçlar var ucuz olana değil biraz pahalı olan çok iyi. (isim vermedğimiz için ) reklamı da vardı.

bir de en önemlisi her gün sabah akşam taramak. ilacı da kafanda 2 saat beklet.

Bende sinek ilacı yazacaktım ama çok bilmiş birileri tersler diye yazmamıştım. Biz de bitten, denemediğimiz yöntem ve bit şampuanı kalmamışken sinek ilacıyla kurtulmuştuk. Çok şükür kanser olmadım.

benim saçımda çok gür annem eliyle temizleyemezdi ve şampuanlarında asla yararını görmedik. çocukken bu yüzden titizlik hastası olmuştum. sonra sinek ilacını duyduk annem korktu ben 5. sınıftaydım sen yapmazsan ben yaparım demiştim ve 2 seferde tamamen bitmişti. bence o renk açıcı saç boyaları sinek ilacından daha zararlı ziraa kuaförde boya kokusundan nefes alamıyorum. ayrıca sinek ilacının içindeki kimyasallar akciğer solunumu yapan canlılara zararlı değil böceklere zararlı. bence sık kurtul. ayrıca kardeşinin başında yaralar açılmadı mı 2 senedir kardeşine çok üzüldüm yaa kurtarın çocuğuu

Eczaneden alacağınız bit şampuanı ile her gün yıkamak ve ince sık dişli taraklar varya onla taramak şartıyla 10 günde geçer . Aldığınız bit şampuanını saçınızın diplerine sürün ve 40 dk.falan bekleyin onunla daha sonra saçlarınızı yıkayın iyice temizlenir bit,sirke...Geçmiş olsun :)

arıtamıyorlar tatlım üretiyor başı resmen...

Ya çok kötü bir şey,bizede bulaşmıştı ama arıtamıyolar nedir yahu.Bizim küçükken bulaşırmış başımıza,annem anlatıyodu,sabahlara kadar uyumuyomuş elleriyle tek tek temizliyomuş,gene de tertemiz yapıyodu ,bu devirde yapılmayacak sorun mu Allah aşkına.Eczaneden ilaç alın,yıkayın 1 hafta boyunca kendi saçınızı da kardeşinizin saçını da,1 hafta boyunca o ince taraklarla(bit ilacının içinde var)tarayın.1 hafta sonra tekrar yıkayın.Olur mu öyle şey ya 2 yıl ne demek,gözlerim pörtledi:53:
Bana bulaştığında uyuyamamıştım,gece 3de kalkıp saçımı sabaha kadar o taraklarla taramıştım bi çarşafa :1:

Son düzenleme:
bitlenmeye tek çözüm arkadaşlarında dediği gibi sinek ilacı.. sinek ilacını sıkıp bir tülbentle sarıp kafanız az yanana kadar tutup yıkayın.. bir daha bitlenmezsiniz.. ayrıca utanılıcak bişeyde değil bu herkezin başına gelebilir.. saçındanızdaki sirkelerdende ancak sacınızı kestirince kurtulabilirsiniz ki bence ilaçladıktan sonra hemen kestirin yoksa o yumurtalardan yeniden bitlenmeniz çok yüksek bir sebep olacaktır... panik atağım demişsiniz ama bunu yapmalısınız yoksa bit ilacı v.s seylerden inanın kurtulamazsınız ... sevgiyle kalın :)

Back