Çok üşüyorum

birmavigunu5

Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2023
229
53
18
25
Merhaba arkadaşlar
Benim ellerim hiç ısınmıyor ve tirnaklarimin diplerinde mor renklennme başladı bu neden oluyor sadece ellerim den rahatsızım kan değerim norml çıkmıştı en son hastaneye gittiğimde . Çok zorlanıyorum ailem usumuyorken ben üşüyorum resmen evde
Bu arada konuyu doğru yere mi açtım yanlış yeremi bilmiyorum .tsk ederim şimdiden yazan arkadaşlara🌸

Ellerin üşümesi ve tırnaklarda morarma genellikle kan dolaşımıyla veya oksijenlenmeyle ilgili bir soruna işaret eder. Bu durumun birkaç olası nedeni şunlardır:

1.

Dolaşım Bozuklukları

• Raynaud fenomeni: Soğukta ya da stresle parmaklardaki damarlar geçici olarak büzülür, kan akışı azalır, parmaklar beyaz veya morumsu-mavi renge döner.
  • Periferik damar hastalığı: El ve ayaklara giden damarlar daralır, yeterince kan gitmez, soğukluk ve morarma olabilir.

2.

Anemi (Kansızlık)

• Vücutta oksijen taşıyan kırmızı kan hücreleri azsa ellerde soğukluk ve tırnaklarda solukluk ya da morarma olabilir.

3.

Hipoksi (Oksijen Eksikliği)

• Kalp ya da akciğer sorunlarına bağlı olarak vücut yeterince oksijenlenmezse tırnaklar morarabilir. Özellikle eforla artıyorsa dikkat gerektirir.

4.

Kalp veya Akciğer Problemleri

• Doğuştan kalp hastalıkları, kronik bronşit, KOAH gibi hastalıklar tırnakta morarmaya neden olabilir.

5.

Soğuğa Maruz Kalma

• Bazen sadece uzun süreli soğuk havaya maruz kalmak da ellerin üşümesine ve damarların büzülerek tırnakların morarmasına neden olur.

Ne zaman doktora başvurmalı?

• Bu durum sürekli hale geldiyse,
  • Eforla birlikte nefes darlığı, göğüs ağrısı gibi belirtiler varsa,
  • Parmaklarda uyuşma, renk değişikliği, iyileşmeyen yaralar gibi durumlar varsa…

…bir iç hastalıkları (dahiliye) ya da kardiyoloji uzmanına görünmen çok iyi olur.

Demir eksikliginde olur bende.
Degerlerine baktir. Hersey iyi cikarsa usüyosundur oylesine. Var iyle insanlar.

Ben soguk severim misal, kisin bile hep havalandirir acrim bi yerleri.
Herkes farkli

Demir eksikliginde olur bende.
Degerlerine baktir. Hersey iyi cikarsa usüyosundur oylesine. Var iyle insanlar.

Ben soguk severim misal, kisin bile hep havalandirir acrim bi yerleri.
Herkes farkli
Normalde her kış mevsiminde ellerim üşürdü ısıtamazdın ama bu sene kisin ellerim aşırı üşüyor sobalı bir ev düşünün mutfağa çıkmaya dahi korkarak hale geldim yani üşümekten ve tırnaklarındaki değişiklik ister istemez beni rahatsız etti

Ellerin üşümesi ve tırnaklarda morarma genellikle kan dolaşımıyla veya oksijenlenmeyle ilgili bir soruna işaret eder. Bu durumun birkaç olası nedeni şunlardır:

1.

Dolaşım Bozuklukları

• Raynaud fenomeni: Soğukta ya da stresle parmaklardaki damarlar geçici olarak büzülür, kan akışı azalır, parmaklar beyaz veya morumsu-mavi renge döner.
  • Periferik damar hastalığı: El ve ayaklara giden damarlar daralır, yeterince kan gitmez, soğukluk ve morarma olabilir.

2.

Anemi (Kansızlık)

• Vücutta oksijen taşıyan kırmızı kan hücreleri azsa ellerde soğukluk ve tırnaklarda solukluk ya da morarma olabilir.

3.

Hipoksi (Oksijen Eksikliği)

• Kalp ya da akciğer sorunlarına bağlı olarak vücut yeterince oksijenlenmezse tırnaklar morarabilir. Özellikle eforla artıyorsa dikkat gerektirir.

4.

Kalp veya Akciğer Problemleri

• Doğuştan kalp hastalıkları, kronik bronşit, KOAH gibi hastalıklar tırnakta morarmaya neden olabilir.

5.

Soğuğa Maruz Kalma

• Bazen sadece uzun süreli soğuk havaya maruz kalmak da ellerin üşümesine ve damarların büzülerek tırnakların morarmasına neden olur.

Ne zaman doktora başvurmalı?

• Bu durum sürekli hale geldiyse,
  • Eforla birlikte nefes darlığı, göğüs ağrısı gibi belirtiler varsa,
  • Parmaklarda uyuşma, renk değişikliği, iyileşmeyen yaralar gibi durumlar varsa…

…bir iç hastalıkları (dahiliye) ya da kardiyoloji uzmanına görünmen çok iyi olur.
Dahileye kan değerim e mi bakar canım. sonuca göre ilaç vs verip gecermi bu durum

Back
X