• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÇOK ÜŞENGEÇ BİRİYİM ÇOOK

insomnia41

Yanaklarım dururken canımı sıkman çok saçma..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2015
748
1.522
113
Bu da dert mi diyeceksiniz şimdi ama dert etmeye başladım artık :110:

Ben aşırı üşengeç bir insanım.Benim kadar üşengeci var mıdır bilmiyorum ama sanırım birinciliği bu konuda kimseye vermem.

Temizlik yapmaya üşeniyorum,yemek yapmaya üşeniyorum,gezip tozmaya üşeniyorum,tuvaletim geliyo tutuyorum çünkü tuvalete gitmeye de üşeniyorum.Hatta ve hatta karnım acıkıyo yemek yemeye üşeniyorum.Eşim olmasa açlıktan can veririm o derece..

Evim derli toplu olsun istiyorum bi türlü olmuyo çünkü bi yeri yapıyorum ve bi anda üşengeçlik geliyo bırakıyorum.Bir taraf topluysa diğer taraf olmuyo. Çamaşır yıkaniyo güç bela asıyorum ve astığımla kalıyo taa ki diğer çamaşır yıkanana kadar. Giysi dolabim ve çekmecelerimi sormayın gitsin.

Evim darmadağınıkken rahat edemiyorum huzursuz oluyorum ama düzenlemeye de bi türlü elim varmıyor. Eve temizliğe kadın geliyor,2-3gun sonra bi bakıyorum ev felaket durumda. Canım bişey yapmak istemiyo ama evi o halde görünce de oturup ağlıyorum.
Eşim kek,tatlı filan istiyo adama 3 yıllık evliliğimizde 1 ya da 2 kere kek yapmışımdır. O da ümidini kesti artık benden başının çaresine bakıyo. Genelde yemek olayını aperatif yapıyorum yapamadigim zamanlarda da dışardan yiyoruz.
Hep oturuyorum yani ve eşim artık diyo ki "hayatım çok az kaldı yumurtlayacaksın" :KK45:

Ne olacak benim bu halim, siz nasıl enerjik oluyosunuz ve ev işlerini yapmayı nasıl canınız istiyo,bu işleri yaparken nasıl bir düzen oturtuyosunuz bi akıl verin ne olur yaa:mad:

Bu da dert mi diyeceksiniz şimdi ama dert etmeye başladım artık :110:

Ben aşırı üşengeç bir insanım.Benim kadar üşengeci var mıdır bilmiyorum ama sanırım birinciliği bu konuda kimseye vermem.

Temizlik yapmaya üşeniyorum,yemek yapmaya üşeniyorum,gezip tozmaya üşeniyorum,tuvaletim geliyo tutuyorum çünkü tuvalete gitmeye de üşeniyorum.Hatta ve hatta karnım acıkıyo yemek yemeye üşeniyorum.Eşim olmasa açlıktan can veririm o derece..

Evim derli toplu olsun istiyorum bi türlü olmuyo çünkü bi yeri yapıyorum ve bi anda üşengeçlik geliyo bırakıyorum.Bir taraf topluysa diğer taraf olmuyo. Çamaşır yıkaniyo güç bela asıyorum ve astığımla kalıyo taa ki diğer çamaşır yıkanana kadar. Giysi dolabim ve çekmecelerimi sormayın gitsin.

Evim darmadağınıkken rahat edemiyorum huzursuz oluyorum ama düzenlemeye de bi türlü elim varmıyor. Eve temizliğe kadın geliyor,2-3gun sonra bi bakıyorum ev felaket durumda. Canım bişey yapmak istemiyo ama evi o halde görünce de oturup ağlıyorum.
Eşim kek,tatlı filan istiyo, adama 3 yıllık evliliğimizde 1 ya da 2 kere kek yapmışımdır. O da ümidini kesti artık benden başının çaresine bakıyo. Genelde yemek olayını aperatif yapıyorum yapamadigim zamanlarda da dışardan yiyoruz.
Hep oturuyorum yani ve eşim artık diyo ki "hayatım çok az kaldı yumurtlayacaksın" :KK45:

Ne olacak benim bu halim, siz nasıl enerjik oluyosunuz ve ev işlerini yapmayı nasıl canınız istiyo,bu işleri yaparken nasıl bir düzen oturtuyosunuz bi akıl verin ne olur yaa:mad:

Bi kan değerlerine baktırin

Özellikle d vit çok önemli

Düşük çıkarsa ampul ya da damla verir doktor cosarsiniz:)

Dikkat dağınıklığın olabilir, hiç bir şey çıkmazsa bunun için kontrole git.
Erteleme hastalığı buda olabilir. Yardım al bir ömür böyle gitmez adamın canına tak eder sonunda.

İçten gelmesi lazım sanırım. Evi dağınık ve pis görünce eşimden önce ben cinnet geçiriyorum. İşleri biriktirmezseniz gözünüze büyümez. İşin sırrı planlı olmakta. Madem çabuk sıkılıyorsunuz bütün işleri aynı anda yapmayın. Bir gün dolapları düzeltin ve düzeni koruyun. Ertesi gün evi toplayın. Vs... vs...

Önce kan değerleri sonra psikolojik destek bence.
Bu öyle plan yaparak geçecek bir sey değil.
Tembellik de bir hastalıktır.

Eşin bu konuda sorun cikarirsa haklı.silkelen bi yemek yapmamak ne demek.evliligim bozulursa diye telaşlan hırs gelsin

Bir an konuyu ben açmışım da hatırlamıyorum gibi geldi :) o derece kendimi okudum yani.
Ben kendimi "ama ben çalışıyorum o yüzden böyleyim" diye avutuyorum :KK45:

Abim bugün ebinin durumunu nbize ve kayınçosuna anlattı
diyorki 15gün önce eve gidip camaşırmış bulaşıkmış çekidüzene koydum
dün gitmiş 15günlük bulaşık,cocuk tee ne zaman kusmuşsa halıyı kıvırıp koymuş.,yemekler küflenmiş heryer pislik içinde(ben bile biğün yapmasam evde kayboluruz düşün 15gun)

Abim artık eşiyle yasamıyor cünkü yemekmiş temizlikmiş abim bıktı
hatta yeni manıta yakında boşayıp yeniden evlencek
düşünün

Ben de böyle olurdum eskiden.
Şimdi kendimi sürekli telkin ediyorum.Kalk kızım,toton leğen gibi olacak,eritmesi daha zor,ayrıca kendinden nefret edersin kızım,kalk kalk diye bikaç defa söylüyorum hop ev tertemiz,toplu hem de yarım saatte. :KK53:.O totoyu büyütmem arkadaş.
Sonra kahvemi alıp misss gibi keyif yapıyorum.

Bu turden butun konulara hemen kan testi önerilir kk da :KK70: Adettendir, yazmazsak olmaz. :KK70:
Kadin üseniyorum demis halim yok halsizim vs dememis.:olamaz:

Abim bugün ebinin durumunu nbize ve kayınçosuna anlattı
diyorki 15gün önce eve gidip camaşırmış bulaşıkmış çekidüzene koydum
dün gitmiş 15günlük bulaşık,cocuk tee ne zaman kusmuşsa halıyı kıvırıp koymuş.,yemekler küflenmiş heryer pislik içinde(ben bile biğün yapmasam evde kayboluruz düşün 15gun)

Abim artık eşiyle yasamıyor cünkü yemekmiş temizlikmiş abim bıktı
hatta yeni manıta yakında boşayıp yeniden evlencek
düşünün
Yenge hastaymış o zaman.Kimse bu kadar sağlıklı olup da böyle pis olamaz.
Doktora falan gitmemişler dimi?

Dikkat dağınıklığın olabilir, hiç bir şey çıkmazsa bunun için kontrole git.
Erteleme hastalığı buda olabilir. Yardım al bir ömür böyle gitmez adamın canına tak eder sonunda.
Valla adamdan önce benim canıma tak etti artık.

Hatta geçenlerde dedim ki sen beni boşa benden olmuyo:KK43::KK70:

Allahtan anlayışlı bi eşim var da ama herkesin de bi dayanma noktası var.

Kan değerlerim normal evet bi psikolojik destek almalıyım belki de..

haşimato hastasısın belkide pazartesi hemen git bi dahiliye doktoruna yada endokrin guatr tahlillerine antikorlarına baktır
ilaç kullanınca geçer bence

Bir an konuyu ben açmışım da hatırlamıyorum gibi geldi :) o derece kendimi okudum yani.
Ben kendimi "ama ben çalışıyorum o yüzden böyleyim" diye avutuyorum :KK45:

Benim de tek avuntum o:KK49:

Bu turden butun konulara hemen kan testi önerilir kk da :KK70: Adettendir, yazmazsak olmaz. :KK70:
Kadin üseniyorum demis halim yok halsizim vs dememis.:olamaz:
Öyle deme ya, benim en enerjik olduğum dönem hamile olduğum dönemimdi çünkü kan ilacımı düzenli alıyordum .:KK70:
Çok etkisi olduğunu düşünüyorum.

çok buyuk uzuntu ve strestede çıkıyor (guatr haşimato)degerler yeniden baktır sağlıklı bi insan bu kadar usengeç olamaz

Kan değerlerinize baktırın. Bir de kendinize bir aktivite edinin. Kursa filan gidin, rutininiz olsun. Çok fazla oturmak insanın enerjisini ve hevesini alıp götürüyor. 1 ay önce çalışıyordum ve enerjim yerindeydi. Ama düşük riski sebebiyle istirahat verdi doktor, ilk günler yatmak gelmiyordu içimden şimdiyse kalkasım yok hiçbir şey yapmak gelmiyor içimden. Tek formülü bir an evvel harekete geçmek.

Valla adamdan önce benim canıma tak etti artık.

Hatta geçenlerde dedim ki sen beni boşa benden olmuyo:KK43::KK70:

Allahtan anlayışlı bi eşim var da ama herkesin de bi dayanma noktası var.

Kan değerlerim normal evet bi psikolojik destek almalıyım belki de..
Pomodoro tekniği diye bir şey var, aslında zamanı verimli kullanmakla ilgili, benim de bu sıkıntım var çünkü.
Ders çalışma, proje yapanlar için uygun gibi gözüksede ben temizlik için kullanıyorum.
25 dk boyunca evdeki her şeyi kapatıyorum, tv face inst dikkatimi dağıtacak ne varsa, hatta tel kapat.
ne yapmam gerekiyorsa hiç ama hiç ara vermeden o 25 dk içinde yapıyorum 25 dk bittiğinde ise 5 dk mola veriyorum.
Bu 5 dk içinde ne yapmak istiyorsam onu yapıyorum ama asla aşmıyorum işim bitmediyse geri dönüyorum tekrar 25 dk süre başlıyor.
Bu teknik 4, 5 kere tekrarlanabilir ve evin çok düzenli olması için fazla fazla kafi.https://onedio.com/haber/11-madde-i...sonsuza-kadar-bitiren-pomodoro-teknigi-628834

Kan değerlerinize baktırın. Bir de kendinize bir aktivite edinin. Kursa filan gidin, rutininiz olsun. Çok fazla oturmak insanın enerjisini ve hevesini alıp götürüyor. 1 ay önce çalışıyordum ve enerjim yerindeydi. Ama düşük riski sebebiyle istirahat verdi doktor, ilk günler yatmak gelmiyordu içimden şimdiyse kalkasım yok hiçbir şey yapmak gelmiyor içimden. Tek formülü bir an evvel harekete geçmek.

Öğretmenim okuldan geliyorum cuup koltuğa oturuyorum ya da uzanıyorum kaldırabilene aşk olsun yani o dereceyim.. Ne aktivitelere başvurdum,neler neler bi bilsen hepsini yarıda bıraktım işime gelmedi hep evi ve koltukta uzanmayı hayal ettim o dönemlerde..

Acaba ben böyle bi insan mıyım yani bu benim bi özelliğim mi diyorum bazen..:işsiz:

Mune Mune Kazen Kazen ya da kim taşıdıysa;
Sevgili moderatorler konum neden taşındı acaba? Bir derdim var başlığına herşeyi herkes yazabilirken benim bu konum neden taşındı? Bu da benim derdim..

Konunum nerede durduğu önemli değil ama neden taşındı merak ediyorum.

Back
X