Biz de evliligimiz ucuncu yilindan sonra cocuk istedik. Her ay ben de regl olunca uzuluyordum. Bir arkadasim tamamen psikolojik demisti. Amaan olursa olur olmazsa olmaz diye duzun demisti. Sanirim biraz da oyle. Ben ne zaman ki stresi biraktim o zaman hamile kaldim.
Yumurtlama dönemlerine dikkat ediyor musun o günlerde şans daha fazlaymışHamilelik için gereken ne varsa bütün testleri istedi zaten doktorum, hiçbir ayrıntıyı atlamayan bir insan zaten kendisi. Herşey çok iyi durumda dedi.
Eşimin de aynı şekilde, sperm testinde herhangi bir sorun yok; doktorlar hamilelik için yeterli diyor.
Eğer hipotroid ile ilgili olarak verilen İlacın dozu doğru ise ki bu da genelde 3 ay falan sonra tam yerine oturur, hamilelik ile ilgili bir sorun yaşamazsınız.Merhabalar, yazım uzun olacak şimdiden özür diliyorum, ama sıkılmadan okuyabilirseniz sevineceğim.
Bu ay itibariyle evliliğimizde 3 seneyi doldurmuş bulunmaktayız; çok şükür mutlu iyi giden bir evliliğimiz var.
1.5 - 2 seneye yakındır da bebek düşünüyoruz.
Aslına bakarsanız ilk 1 sene de istemedik korunduk; evliliğe alışalım dedik, birlikte daha fazla zaman geçirelim dedik, nasıl olsa korunmayı bırakınca olur diye düşündük... Ama hayatta herşeyin planlayınca hemen olmadığı gibi bu da ‘planladığımız’ gibi olmadı tabiki.
Korunmayı bırakalı 6. Ay da dolduktan sonra bir sorun olduğunu farkettik, doktora gittik haliyle. Öncelikle bende hiçbir sorun olmadığını söylediler, kan tahlilim- hormonlar yumurtalıklar vs herşeyim normaldi.
Birkaç ay sonra da baktık hala birşey yok eşim baktırdı, o da testler yaptırdı.
Onun da herşeyi yeterli ve normal çıktı. Sonra tekrar bana yoğunlaştık, başka doktora gittik bu sefer bana polikistik over olduğumu söyledi( halbuki polikistik ile alakam yokmuş) tamamen yanlış teşhisti yani ultrason görüntüsünün yanıltmasıyla öyle zannetmişti herhalde.
Neyse, onda da gene kan tahlili vs yaptırdım herşey normal çıktı. Birkaç kere yumurtalık takibi de istedim, yalnız onda da çatlamamıştı...
Fakat bende ergenlik çağımdan beri insülin direnci vardır; onu gördü onun için de bir ilaç verdi. Neyse ben onu da yaz boyunca kullandım ve yürüyüş ve o ilaç sayesinde 6 -7 kilo verdim. (İlaç kilo vermek için değil bu arada, yan etki olarak mide bulantısı,iştahsızlık yapıyordu.)
Şimdi Eylül ayından beri İzmir’de özel bir merkezde aile tanıdığımız da olan benim de çok güvendiğim profesör bir jinekoloğa gidiyorum; yeniden bir sürü test yaptık ve gene herşeyin normal çıkmasıyla beraber az miktarda Haşimato (yani tiroid bezimin daha az salgı yapması hastalığı) çıktı. Polikistiği sorduğumda ise onunla hiç alakamın olmadığını söyledi, yumurtalık rezervim de çok iyi durumdaymış, zaten günü gününe düzenli regl de olurum. Bilen bilir Polikistiğin en önemli belirtisi düzensiz regl çünkü.
Şimdi doktorun verdiği tiroid için de ilaç kullanıyorum, zaten eşimin ve benim bütün testlerimiz yapıldı herşey tamam ama Doktorum geriye bir tek Rahim filmi kaldı dedi, ben ondan biraz da korktuğum için geçtiğimiz ay süre istemiştim bir ay daha deneyelim demiştim, ki gerçekten bu ay için çok umutluydum çünkü çok fazla denemiştik. 5 gün kadar da gecikmiştim, hiç Gecikmeyen reglim bile gecikmişti umutlanmıştık.
Eşimin de ben de artık pek sabrımız kalmadı gibi, malum 2 sene olacak nerdeyse.Tabiki Allahın takdiridir ama çok üzülüyoruz, bu aşamada yıprandık. Benden sonra evlenenlerin çocukları büyüdü 2-3 yaşlarına geldi. Görünce üzülüyorum insanın içi cız ediyor. İnsanların sürekli sorması durumu var bide, “daha yok mu?” “ee hadi artık yapın bi çocuk da sevelim” vs gibi... biliyorsunuz bizim milleti, sorarlar sürekli. Nişanlanırsın, “ne zaman evleneceksin? “
Evlenirsin, “çocuk ne zaman?”
Söylememiyorsun da daha olmuyor diye, daha zamanı var diyorum geçiştiriyorum.
Bu aşamada iş de artık strese giriyor, cinsellik bazı zamanlarda zevkten çıkıyor sadece bebek denemek için olmaya başlıyor, ben her reglim geldiğinde ağlıyorum. Bu durumdayım.
Peki bu Haşimato tiid hastalığı olup da hamile kalabilen varmı aranızda? birçok yerde genç bayanlarda hamile kalmada zorluk yazıyor çünkü... çok kafaya takıyorum, herkes stres yaparak olmaz diyor ama elimde değil... çok fazla morale ihtiyacım var bu ay çok umutluydum.
Ediyorum tabiki, ovulasyon testi bile yaptım.Yumurtlama dönemlerine dikkat ediyor musun o günlerde şans daha fazlaymış
Bazen oluruna birakmak gerekiyor. Stres iyi bir sey degil. Sonucta siz gerekeni yapin gerisini dusunmeyin. Umarim bebisinizi tez tamanda saglikli sihhatli kucaginiza alirsiniz. Madem 3uncu denemeniz bu sefer rahat olun, bir de bunu deneyin. Hatta bebek icin sevistiginizi degil de keyfini cikararak deneyin. Yaşi fakan unutun. Menapozun ilk donemlerinde bile hamile kalan anneler var. Yaşınızı fakan sorun etmeyin. Bir rahat olun.Ayyy demeyin öyle ben stresi bırakamam sürekli aklımda bebiş elimde değil yaşım geçiyor korkuyorum artık..
2 NEGATİF tüp bebek deneyimim var 3. Içın yakında başlıyoruz... olmuyor korku ile stres ile yasıyorum..
Eylül ayında öğrendim bu hastalığı(haşimato) o zamandan beri düzenli kullanıyorum ilacımı, benimki en düşük olanı; 25’lik.Eğer hipotroid ile ilgili olarak verilen İlacın dozu doğru ise ki bu da genelde 3 ay falan sonra tam yerine oturur, hamilelik ile ilgili bir sorun yaşamazsınız.
22 senedir troid ilacı kullanıyorum. 50mg ile başladık şu anda (zaman zaman düzensiz kullanıp iyice bozduğumdan dolayı) 300mg kullanıyorum. 1 hamilelik 1 düşük yaşadım..
Bazen oluruna birakmak gerekiyor. Stres iyi bir sey degil. Sonucta siz gerekeni yapin gerisini dusunmeyin. Umarim bebisinizi tez tamanda saglikli sihhatli kucaginiza alirsiniz. Madem 3uncu denemeniz bu sefer rahat olun, bir de bunu deneyin. Hatta bebek icin sevistiginizi degil de keyfini cikararak deneyin. Yaşi fakan unutun. Menapozun ilk donemlerinde bile hamile kalan anneler var. Yaşınızı fakan sorun etmeyin. Bir rahat olun.
Öyle düşünmeyin gerçekten insan daha da stres oluyor, ben doktora 31 yaşındayım zamanım da geçiyor dedim kızdı banaDenedim başaramıyorum elimde değil..
Her defasında bu kez rahatım diyorum transfer sonrası heyecan stres başlıyor...
33 yaşındayım... zaman alehime işliyor...
ALLAH sonumuzu hayır etsin...
33 yas nedir ki? Arkadasim 40 yasini gecti simdi hamile. Zamanin bir sucu yok. Siz kontrolu dogaya birakmiyorsunuz sadece. Tevekkul etmek diye bir sey var. Kismet diye bir sey var. Hersey olacagina varir diye birsey var.....Bir sey dusunmeyin. Bir an icin esinizle "an"ın tadini cikarin. Bir an icin bebisi unutun.Denedim başaramıyorum elimde değil..
Her defasında bu kez rahatım diyorum transfer sonrası heyecan stres başlıyor...
33 yaşındayım... zaman alehime işliyor...
ALLAH sonumuzu hayır etsin...
Canım senin troid değer kaç çıktıÖyle düşünmeyin gerçekten insan daha da stres oluyor, ben doktora 31 yaşındayım zamanım da geçiyor dedim kızdı bana ☺ Daha gençsin ne zamanının geçmesi? dedi. İnanın 36-37 yaşında insanlar bile bizden daha rahatlar bu konuda, ‘olur yaaa’ diye düşünüyorlar ve stres yapmadan oluyor işte ne hikmetse :) çok rastladım cidden.
Canım test sonucu şuan yanımda değil annemde kaldı ama 2’lerde birşeydi. Baya düşük yani. Tiroid ilacının da en düşüğünü kullanıyorum.Canım senin troid değer kaç çıktı
Benim de 3.59 çıktı dr hamilelige engel dedi 25lik kullanıyorum bende ama bana hasimato demediCanım test sonucu şuan yanımda değil annemde kaldı ama 2’lerde birşeydi. Baya düşük yani. Tiroid ilacının da en düşüğünü kullanıyorum.
Hmm belki ilerde ilerleyip haşimato’ya dönüşme ihtimaline karşı öyle demiş olabilirler, doktorum da ilacımı düzenli içtiğim takdirde hamilelik için onun engel olmadığını söyledi.Benim de 3.59 çıktı dr hamilelige engel dedi 25lik kullanıyorum bende ama bana hasimato demedi
Evet canım ilacı hiç aksatmamız lazım rabbim en kısa zaman da bize evlatlar nasip ederHmm belki ilerde ilerleyip haşimato’ya dönüşme ihtimaline karşı öyle demiş olabilirler, doktorum da ilacımı düzenli içtiğim takdirde hamilelik için onun engel olmadığını söyledi.
Amin inşallahEvet canım ilacı hiç aksatmamız lazım rabbim en kısa zaman da bize evlatlar nasip eder
Merhaba peki tiroit antikorlarınız ne düzeyde?Merhaba ben kendimi bildim bileli haşimoto tiroidi hastasıyım, ortaokul çağımdan beri ilaç kullanıyorum ve düzenli olarak kontrole gidiyorum hiçbir sorun yaşamadım. Şu an gebeyim ve ikinci denememde hamile kaldım, ayrıca tiroit ilaçları gebelikte A grubu kategorisinde olduğu için (yani en güvenilir ve kullanılabilir ilaçlar) ilacını gönül rahatlığıyla kullan dedi doktorum. Bebeğin ihtiyaç durumuna göre dozunu yükseltiriz dedi. O yüzden sakın kafanıza takmayın, içtiğiniz ilaç hiçbir yan etkisi olmayan ve vücudunuzun salgılamadığı sentetik bir hormon neticede.
Evet hasimatonun hamileliğe engel olmadığını söylüyor benimde doktorumHmm belki ilerde ilerleyip haşimato’ya dönüşme ihtimaline karşı öyle demiş olabilirler, doktorum da ilacımı düzenli içtiğim takdirde hamilelik için onun engel olmadığını söyledi.
Ben de öyle olmasını umuyorumEvet hasimatonun hamileliğe engel olmadığını söylüyor benimde doktorum
En son baktırdığımda referans değerleri 0-35'ken benim 600> şeklindeydi, yani oldukça yüksek. Zaten haşimotolu olan herkeste yüksek çıkacaktır.Merhaba peki tiroit antikorlarınız ne düzeyde?
Doğru söylüyorsun. Ben d ehaşimatoyum iki yıldır hamile kalamadım başka hiç sorun yok bence stresten olmuyor. Antikorların embriyoya saldırdığı falan yokEn son baktırdığımda referans değerleri 0-35'ken benim 600> şeklindeydi, yani oldukça yüksek. Zaten haşimotolu olan herkeste yüksek çıkacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?