• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok umutluydum, bu ay da olmadı...

Doğru söylüyorsun. Ben d ehaşimatoyum iki yıldır hamile kalamadım başka hiç sorun yok bence stresten olmuyor. Antikorların embriyoya saldırdığı falan yok
Benim doktorum haşimato’nun hamile kalamamayı ciddi anlamda etkilediğini düşünmüyor aslında. Benim durumumu daha çok strese yoruyor.

Benim doktorum haşimato’nun hamile kalamamayı ciddi anlamda etkilediğini düşünmüyor aslında. Benim durumumu daha çok strese yoruyor.
Benim de şimdiye kadar gittiğim bütün doktorlar haşimato etkilemez dedi. Yeşim erbile bile gittim lazer tedavisi aldım. Bence de stresten

Benim de şimdiye kadar gittiğim bütün doktorlar haşimato etkilemez dedi. Yeşim erbile bile gittim lazer tedavisi aldım. Bence de stresten
Evet yeşim erbili duydum, ama kimileri haşimaton çok yüksek değil zaten yok yere ışın alma diyorlar. İlacımı düzenli içiyorum belki normal değerlere döner birkaç aya, dediğim gibi yüksek değil zaten.

Evet yeşim erbili duydum, ama kimileri haşimaton çok yüksek değil zaten yok yere ışın alma diyorlar. İlacımı düzenli içiyorum belki normal değerlere döner birkaç aya, dediğim gibi yüksek değil zaten.
Benim de değildi iki yıl önce ilk kez gebelik planladığımda doktora gitmiştim orada tsh 4 kusur çıktı sonra endkronolojiye yönledirdi doktor orada antikorlar yüksek çıkınca halşmato teşhisi konuldu. Tsh ım kontrol altında 2 nin altında

Bunu daha önce ebelik yapmış bir tanıdığımız da söyledi, önce 1-2 sene korunan çiftler daha sonra bebek düşündüğünde zorlanıyor dedi, çok görmüşler bu durumu. Biz sadece 1 sene korunduk, bilemiyorum korunmayı bıraktıktan sonra hemen olan da var. Yalnız ben hiç doğum kontrol hapı vs almadım, eşim dikkat etti sadece.
2 senedir korunuyodum canim da biraktigim ay kaldim ancak dusuk oldu.hic ilac kullanmamistim.acaba o da 2 sene bekledigimden mi olmusrtur.bu ay tekrar denicez dusukten sonra ovulasyon tarihim belli ins. bu sefer saglikli olur hamile kalırsam

2 senedir korunuyodum canim da biraktigim ay kaldim ancak dusuk oldu.hic ilac kullanmamistim.acaba o da 2 sene bekledigimden mi olmusrtur.bu ay tekrar denicez dusukten sonra ovulasyon tarihim belli ins. bu sefer saglikli olur hamile kalırsam
İnşallah yeniden kalırsın cnm, bir de şeyi duydum; biz eşimle evlendiğimiz ilk sene bebek istemedik korunduk mesela. Ondan sonra yavaş yavaş istemeye başladık, ebe bir tanıdığımız vardı da o demişti ki uzun bir süre 1- 2 sene gibi korunan çiftler sonra çocuk sahibi olmaları zorlaşıyor demişti ama bilmiyorum ne kadar doğru.

İnşallah yeniden kalırsın cnm, bir de şeyi duydum; biz eşimle evlendiğimiz ilk sene bebek istemedik korunduk mesela. Ondan sonra yavaş yavaş istemeye başladık, ebe bir tanıdığımız vardı da o demişti ki uzun bir süre 1- 2 sene gibi korunan çiftler sonra çocuk sahibi olmaları zorlaşıyor demişti ama bilmiyorum ne kadar doğru.
bu ay yine hemen hamile kalirsam o tezi gecersiz kilarim insallah:) cok heyecenliyim cok da korkuyorum

evet tekrar dusukten korkuyorum.cok sıkıntılı bir surecti bunalima girdim çiktım Allah bidaha yasatmasin.
Anlıyorum, stres yapmamaya çalışın. Size söylüyorum ama kelin ilacı olsa keşke 😂
İnşallah sağlıkla gelir bebeğiniz bir daha yaşamazsınız 🙏🏻

Ben artık çok stres yapıyorum da 2 senenin içine girdiğimiz için. Her regl olduğumda ağlar vaziyetteyim anlayacağınız.

Polikistik overda ultroson görüntüsü yaniltmasi diye birsey olamaz.
Pko da zaten inci gibi dizilmis minik.minik tesbihe benzer bir görüntü vardır.
Hic bir tıp bilgisi olmayan insan o yumurtalari görür

Ayrıca pko bende de var ve adet duzensizligi diye birşey yok. Yani en onemli belirti o değil
Ben hep duzenli adet görürüm.
Acaba doktorunuzu degistirseniz mi? Prof prof diye belirtmissiiniz de surekli bende docent e gittim benim pko mu göremedi mesela ultrosonda. Pko yu her doktor göremez. Endokrin bilgisi her doktorda yok o kadar fazla. Ayrıca 10 doktora gidipte pko su oldugunu bilmeden yasayan var. Benimde basima geldi gozumle gormesem inanmazdim olayi var ya o sekilde yani 5 doktor bilemedi pkoyu.
Ve tiroid rahatsizliklariyla pko nun ic ice oldugunu biliyor muydunuz?
Pko nun insulin direnci yaptığını biliyor muydunuz peki?
Bence o doktorunuzu değiştirin. Farkli doktora gitmekte fayda var.

İki ayri doktora gosterdim snuclar gayet iyi dedi. Ama burada bi kac kisi pko oldugumu soyluyor. Bilgilisiniz sanirim yardimci olur musubuz. Fotograf yukledim

Eklentiler

• 9558BA05-DDD7-4E6F-9DB8-BFD048983213.jpeg
    9558BA05-DDD7-4E6F-9DB8-BFD048983213.jpeg
    26,3 KB · Görüntüleme: 60
Merhabalar, yazım uzun olacak şimdiden özür diliyorum, ama sıkılmadan okuyabilirseniz sevineceğim.

Bu ay itibariyle evliliğimizde 3 seneyi doldurmuş bulunmaktayız; çok şükür mutlu iyi giden bir evliliğimiz var.

1.5 - 2 seneye yakındır da bebek düşünüyoruz.

Aslına bakarsanız ilk 1 sene de istemedik korunduk; evliliğe alışalım dedik, birlikte daha fazla zaman geçirelim dedik, nasıl olsa korunmayı bırakınca olur diye düşündük... Ama hayatta herşeyin planlayınca hemen olmadığı gibi bu da ‘planladığımız’ gibi olmadı tabiki.

Korunmayı bırakalı 6. Ay da dolduktan sonra bir sorun olduğunu farkettik, doktora gittik haliyle. Öncelikle bende hiçbir sorun olmadığını söylediler, kan tahlilim- hormonlar yumurtalıklar vs herşeyim normaldi.

Birkaç ay sonra da baktık hala birşey yok eşim baktırdı, o da testler yaptırdı.

Onun da herşeyi yeterli ve normal çıktı. Sonra tekrar bana yoğunlaştık, başka doktora gittik bu sefer bana polikistik over olduğumu söyledi( halbuki polikistik ile alakam yokmuş) tamamen yanlış teşhisti yani ultrason görüntüsünün yanıltmasıyla öyle zannetmişti herhalde.

Neyse, onda da gene kan tahlili vs yaptırdım herşey normal çıktı. Birkaç kere yumurtalık takibi de istedim, yalnız onda da çatlamamıştı...

Fakat bende ergenlik çağımdan beri insülin direnci vardır; onu gördü onun için de bir ilaç verdi. Neyse ben onu da yaz boyunca kullandım ve yürüyüş ve o ilaç sayesinde 6 -7 kilo verdim. (İlaç kilo vermek için değil bu arada, yan etki olarak mide bulantısı,iştahsızlık yapıyordu.)

Şimdi Eylül ayından beri İzmir’de özel bir merkezde aile tanıdığımız da olan benim de çok güvendiğim profesör bir jinekoloğa gidiyorum; yeniden bir sürü test yaptık ve gene herşeyin normal çıkmasıyla beraber az miktarda Haşimato (yani tiroid bezimin daha az salgı yapması hastalığı) çıktı. Polikistiği sorduğumda ise onunla hiç alakamın olmadığını söyledi, yumurtalık rezervim de çok iyi durumdaymış, zaten günü gününe düzenli regl de olurum. Bilen bilir Polikistiğin en önemli belirtisi düzensiz regl çünkü.

Şimdi doktorun verdiği tiroid için de ilaç kullanıyorum, zaten eşimin ve benim bütün testlerimiz yapıldı herşey tamam ama Doktorum geriye bir tek Rahim filmi kaldı dedi, ben ondan biraz da korktuğum için geçtiğimiz ay süre istemiştim bir ay daha deneyelim demiştim, ki gerçekten bu ay için çok umutluydum çünkü çok fazla denemiştik. 5 gün kadar da gecikmiştim, hiç Gecikmeyen reglim bile gecikmişti umutlanmıştık.

Eşimin de ben de artık pek sabrımız kalmadı gibi, malum 2 sene olacak nerdeyse.Tabiki Allahın takdiridir ama çok üzülüyoruz, bu aşamada yıprandık. Benden sonra evlenenlerin çocukları büyüdü 2-3 yaşlarına geldi. Görünce üzülüyorum insanın içi cız ediyor. İnsanların sürekli sorması durumu var bide, “daha yok mu?” “ee hadi artık yapın bi çocuk da sevelim” vs gibi... biliyorsunuz bizim milleti, sorarlar sürekli. Nişanlanırsın, “ne zaman evleneceksin? “
Evlenirsin, “çocuk ne zaman?”

Söylememiyorsun da daha olmuyor diye, daha zamanı var diyorum geçiştiriyorum.

Bu aşamada iş de artık strese giriyor, cinsellik bazı zamanlarda zevkten çıkıyor sadece bebek denemek için olmaya başlıyor, ben her reglim geldiğinde ağlıyorum. Bu durumdayım.

Peki bu Haşimato tiroid hastalığı olup da hamile kalabilen varmı aranızda? birçok yerde genç bayanlarda hamile kalmada zorluk yazıyor çünkü... çok kafaya takıyorum, herkes stres yaparak olmaz diyor ama elimde değil... çok fazla morale ihtiyacım var bu ay çok umutluydum.
Kronik haşimato hastasıyım. Değerlerim 7 den aşağı inmezdi evlendikten 6 ay sonra hamile kaldım. Değerlerim 11’lere kadar çıktı. Hamileliğim boyunca doktor kontrolünde ilacımı kullanmaya devam ettim. Çok şükür herhangi bir sağlık sıkıntısı olmadan kızım dünyaya geldi. Düzenli ilaç kullanımı ile değerlerim en fazla 4 oluyor ilacı ömür boyu kullanmak zorundayım. Size tavsiyem rahat olmaya çalışın nasipse olur inşallah. Allah isteyen herkese nasip etsin. Dualarım sizle

Merhabalar, yazım uzun olacak şimdiden özür diliyorum, ama sıkılmadan okuyabilirseniz sevineceğim.

Bu ay itibariyle evliliğimizde 3 seneyi doldurmuş bulunmaktayız; çok şükür mutlu iyi giden bir evliliğimiz var.

Aslına bakarsanız ilk 1 sene de istemedik korunduk; evliliğe alışalım dedik, birlikte daha fazla zaman geçirelim dedik, nasıl olsa korunmayı bırakınca olur diye düşündük... Ama hayatta herşeyin planlayınca hemen olmadığı gibi bu da ‘planladığımız’ gibi olmadı tabiki.

Korunmayı bırakalı 6. Ay da dolduktan sonra bir sorun olduğunu farkettik, doktora gittik haliyle. Öncelikle bende hiçbir sorun olmadığını söylediler, kan tahlilim- hormonlar yumurtalıklar vs herşeyim normaldi.

Onun da herşeyi yeterli ve normal çıktı. Sonra tekrar bana yoğunlaştık, başka doktora gittik bu sefer bana polikistik over olduğumu söyledi( halbuki polikistik ile alakam yokmuş) tamamen yanlış teşhisti yani ultrason görüntüsünün yanıltmasıyla öyle zannetmişti herhalde.

Neyse, onda da gene kan tahlili vs yaptırdım herşey normal çıktı. Birkaç kere yumurtalık takibi de istedim, yalnız onda da çatlamamıştı...

Fakat bende ergenlik çağımdan beri insülin direnci vardır; onu gördü onun için de bir ilaç verdi. Neyse ben onu da yaz boyunca kullandım ve yürüyüş ve o ilaç sayesinde 6 -7 kilo verdim. (İlaç kilo vermek için değil bu arada, yan etki olarak mide bulantısı,iştahsızlık yapıyordu.)

Şimdi Eylül ayından beri İzmir’de özel bir merkezde aile tanıdığımız da olan benim de çok güvendiğim profesör bir jinekoloğa gidiyorum; yeniden bir sürü test yaptık ve gene herşeyin normal çıkmasıyla beraber az miktarda Haşimato (yani tiroid bezimin daha az salgı yapması hastalığı) çıktı. Polikistiği sorduğumda ise onunla hiç alakamın olmadığını söyledi, yumurtalık rezervim de çok iyi durumdaymış, zaten günü gününe düzenli regl de olurum. Bilen bilir Polikistiğin en önemli belirtisi düzensiz regl çünkü.

Şimdi doktorun verdiği tiroid için de ilaç kullanıyorum, zaten eşimin ve benim bütün testlerimiz yapıldı herşey tamam ama Doktorum geriye bir tek Rahim filmi kaldı dedi, ben ondan biraz da korktuğum için geçtiğimiz ay süre istemiştim bir ay daha deneyelim demiştim, ki gerçekten bu ay için çok umutluydum çünkü çok fazla denemiştik. 5 gün kadar da gecikmiştim, hiç Gecikmeyen reglim bile gecikmişti umutlanmıştık.

Eşimin de ben de artık pek sabrımız kalmadı gibi, malum 2 sene olacak nerdeyse.Tabiki Allahın takdiridir ama çok üzülüyoruz, bu aşamada yıprandık. Benden sonra evlenenlerin çocukları büyüdü 2-3 yaşlarına geldi. Görünce üzülüyorum insanın içi cız ediyor. İnsanların sürekli sorması durumu var bide, “daha yok mu?” “ee hadi artık yapın bi çocuk da sevelim” vs gibi... biliyorsunuz bizim milleti, sorarlar sürekli. Nişanlanırsın, “ne zaman evleneceksin? “

Bu aşamada iş de artık strese giriyor, cinsellik bazı zamanlarda zevkten çıkıyor sadece bebek denemek için olmaya başlıyor, ben her reglim geldiğinde ağlıyorum. Bu durumdayım.

Peki bu Haşimato tiroid hastalığı olup da hamile kalabilen varmı aranızda? birçok yerde genç bayanlarda hamile kalmada zorluk yazıyor çünkü... çok kafaya takıyorum, herkes stres yaparak olmaz diyor ama elimde değil... çok fazla morale ihtiyacım var bu ay çok umutluydum.
Ben senelerdir hashımatoydum hemen gebe kaldımdı dusuk oldu ertesi ay bdaha kaldım hersey stresle alaklı

Hasimato ve hipotroidim var, hiç sorunsuz hamile kalıyorum.
Hasimatodan korkmayın, gebe kalmaya çok büyük engel olsa ben de kalamazdim sanırım, ki düzenli ömür boyu tiroid ilacı kullanıyorum.
En kısa zamanda kucağınız dolsun inşallah 🙏🙏🙏

Benim ablamda troid hastası ( çeşidini bilmiyorum ama yavaş çalışanından) 2 tane çocuğu var.İlki çok kolay oldu ama 2.cisi için biraz uğraştı fakat o da doğal yollarla oldu.

Benim unıversıte de bir arkadasım vardı 5 yıldır cocukları olmuyormuş en son doktor git kafanı dagıt demıs bu da bizim okulu yazmıs birinci donemin sonunda hamıle kalmıstı. Bebegıyle mezun oldu☺️belkı sizde kafanızı Baska yine cevırsenız olumlu etkisi olur.

Bende de guatr var degerım 25 e cıkmıs ılacta ıcıyorum nasıl oldu anlamadım randevu aldım dr gıdıcem sasırdım kaldım

Benim yengemin on sene çocuğu olmadı gitmediği doktor falcı hacı hoca kalmadı herkes Senin çocuğun olmaz dedi. On sene sonra oldu kısmet işte. Oldu olmasına ama çocuğu 30 şu yaslarda vefat etti. Evlat acısını da gördü.

Teyzemde menapoza girmişti tam düzenini oturtmuş çocuklarıyla zaman geçirecekken hamile olduğunu öğrendi. 45 vardı yası. Tabi üzüntüler de Peşinden geldi. Doğurdu. Şimdi çocuğu doktor olacak nasipse seneye.

Bunları neden anlattım bilmiyorum.
Ama sanırım bu olay bir nasip.
Bazen hersey mükemmel de çıksa olmuyor. Ya da sorun var diyorlar oluyor. Kolay birşey değil. Çok isteyince de olmuyor. En mantıklısı kafaya takmamak.

Ben anlamıyorum sizin gibileri. Kimsenin derdini kücümseyip elestirmem lütfen kusura bakmayın. Ama sizin gibi bir üye daha görmüştüm. Çocuğu olmadığı icin her gün ağladığını , bu hayattan nefret ettiğini söylemisti,başkasının cocuklarını sevmekten bıkmış. Hatta buraya bir günlük açmıştı hamile kalmadığı her gün hissettiklerini paylaşıyordu. Lütfen yapmayın hayat cocuktan ibaret değil daha yeni evli sayılırsınız. Cocugunuz olmadığı icin üzülmüş olabilirsiniz. Ama hayatı kendinize zindan ediyorsunuz. Elalem asla susmaz. Baskalarının çocuğu var da noluyor bilemezsiniz. Belki onunda esiyle arası kötü. Belki maddi sıkıntıları var. Akışına bırakın olmazsa evlatlık almakta her zaman bir seçenektir. Burada çocuk yapmamış birsürü evli üyemiz var hicbirininde hayatında bir şeyler eksik değil. Bunu diyeceğimi hiç düşünmezdim ama şükredin. Sağlığınız yerinde cocuk istediğinize göre esinizle de aranız iyi,maddi şartlariniz da müsait. Nefes aldiginiz sürece umut var demektir.

Back