troidi kafana takmaEvet öğrendiğimden beri düzenli kullanıyorum zaten artık. Tiroid sorunu olup ikiz bebek sahibi olanları duyuyorum evet, bilhassa rahim filminden sonra.
Neyse ki tek tüplerim kalmıştı bakılmadık, bugun onu da çektirdim sorunsuz çıktı içim rahat etti artık kafaya takmam sanırım. Çünkü olmaması için hiçbir neden gözükmüyor, yumurtlama dönemlerimi takip edip akışına bırakmak lazım bundan sonra.troidi kafana takma
bende de var. düzenli ilaç içtim bıraz düştü. doktorum hafta sonları 1,5 tane iç dedi.hafta içi 1tam iç dedi. öyle öyle değeri dengeliyo.
bende 4senelik evliyim canım ama senın kadar takmıyorum inanki. benım arkadaslarımın hepsınde bebiş var.bende cok istiyorum
ama bu derece yıpratıp düşünme
bence hiç bişey yok
bence ovulasyon döneminde bi tatile cık.ama her gece ilişkin olsun.o tatil boyunca kafanıda dağıt ilişkide yap. o dönemi atlat. kafanda çakılıda kalmaz gece boyu.
harikaaaa :) kesinlikle hersey kontrol altında Rabbim ol diyecek ve olucakNeyse ki tek tüplerim kalmıştı bakılmadık, bugun onu da çektirdim sorunsuz çıktı içim rahat etti artık kafaya takmam sanırım. Çünkü olmaması için hiçbir neden gözükmüyor, yumurtlama dönemlerimi takip edip akışına bırakmak lazım bundan sonra.
Aynen onu da yapıyorumharikaaaa :) kesinlikle hersey kontrol altında Rabbim ol diyecek ve olucak
ilişkiden sonra kalkmamaya ve poponun altına yastık koymaya özen göster.gerisi hoplasanda zıplaasanda olacak zaten
Rica ederim , inşallah herşey gönlünüze göre olur ve en kısa zamanda güzel haberi alırsınızHaklısınız tiroid hormonu tam da tasvir ettiğiniz gibi orkestra şefi gibi; bütün hormonları yönetiyor.
Bizim ailede de genetik, komple baba tarafında var maalesef. Ben daha geçen ay itibariyle öğrendim doktorum benden ayrıntılı bir kan testi yaptırmamı isteyince ortaya çıktı, öyle öğrendim. Terlemem çok vardı yalnız, son zamanlarda hiç dökülmeyen saçlarım da biraz dökülmeye başlamıştı. Şüpheleniyorduk aslında tiroidden, ve çıktı zaten.
Ama çok ileri bir seviyede değil haşimatom, beni mutlu eden de bu zaten. 2’lerde birşey çıkmıştı testte şuan test yanımda değil net söyleyemiyorum. İlacın en düşüğünü verdi zaten doktorum.
Allah korusun, doktorlar her ihtimal için zeka geriliği vs gibi korkutucu şeyler söylüyorlar. Benim kuzenim için de anne karnındayken öyle şeyler demişlerdi, moralleri bozuldu ama nerdeyse okul birincisi kuzenim zeka geriliği bir yana ☺ O yuzden bozmuyorum moralimi yani zaten perşembe günü rahim filmi de çektireceğim, ondan sonra ne yapılacaksa devam edeceğim yoluma.
Rahatlatıcı yorumunuz için teşekkür ediyorum☺
İnşallah, teşekkür ediyorumRica ederim , inşallah herşey gönlünüze göre olur ve en kısa zamanda güzel haberi alırsınız
Sizin de sebepsiz mi? Yani bütün testlerinizde vs sorun yok ama nedensiz mi olmuyor?Merhaba bende umutsuzluga kapildim 2yil3aydir cocuk istiyoruz olmuyo
Bende sorun yok ewimde sprem haraketsizliyi sorunu var sayı cok iyi ama aktiv 24% haraketsiz 58%Sizin de sebepsiz mi? Yani bütün testlerinizde vs sorun yok ama nedensiz mi olmuyor?
Anladım, benim bildiğim hareketsizlik için doktorun destek vermesi lazımdı vermedi mi?Bende sorun yok ewimde sprem haraketsizliyi sorunu var sayı cok iyi ama aktiv 24% haraketsiz 58%
Bu kadar seye bakilmis peki rahim filmi cekildi mi ?tupler kapalıysa olmaz çünkü .Merhabalar, yazım uzun olacak şimdiden özür diliyorum, ama sıkılmadan okuyabilirseniz sevineceğim.
Bu ay itibariyle evliliğimizde 3 seneyi doldurmuş bulunmaktayız; çok şükür mutlu iyi giden bir evliliğimiz var.
1.5 - 2 seneye yakındır da bebek düşünüyoruz.
Aslına bakarsanız ilk 1 sene de istemedik korunduk; evliliğe alışalım dedik, birlikte daha fazla zaman geçirelim dedik, nasıl olsa korunmayı bırakınca olur diye düşündük... Ama hayatta herşeyin planlayınca hemen olmadığı gibi bu da ‘planladığımız’ gibi olmadı tabiki.
Korunmayı bırakalı 6. Ay da dolduktan sonra bir sorun olduğunu farkettik, doktora gittik haliyle. Öncelikle bende hiçbir sorun olmadığını söylediler, kan tahlilim- hormonlar yumurtalıklar vs herşeyim normaldi.
Birkaç ay sonra da baktık hala birşey yok eşim baktırdı, o da testler yaptırdı.
Onun da herşeyi yeterli ve normal çıktı. Sonra tekrar bana yoğunlaştık, başka doktora gittik bu sefer bana polikistik over olduğumu söyledi( halbuki polikistik ile alakam yokmuş) tamamen yanlış teşhisti yani ultrason görüntüsünün yanıltmasıyla öyle zannetmişti herhalde.
Neyse, onda da gene kan tahlili vs yaptırdım herşey normal çıktı. Birkaç kere yumurtalık takibi de istedim, yalnız onda da çatlamamıştı...
Fakat bende ergenlik çağımdan beri insülin direnci vardır; onu gördü onun için de bir ilaç verdi. Neyse ben onu da yaz boyunca kullandım ve yürüyüş ve o ilaç sayesinde 6 -7 kilo verdim. (İlaç kilo vermek için değil bu arada, yan etki olarak mide bulantısı,iştahsızlık yapıyordu.)
Şimdi Eylül ayından beri İzmir’de özel bir merkezde aile tanıdığımız da olan benim de çok güvendiğim profesör bir jinekoloğa gidiyorum; yeniden bir sürü test yaptık ve gene herşeyin normal çıkmasıyla beraber az miktarda Haşimato (yani tiroid bezimin daha az salgı yapması hastalığı) çıktı. Polikistiği sorduğumda ise onunla hiç alakamın olmadığını söyledi, yumurtalık rezervim de çok iyi durumdaymış, zaten günü gününe düzenli regl de olurum. Bilen bilir Polikistiğin en önemli belirtisi düzensiz regl çünkü.
Şimdi doktorun verdiği tiroid için de ilaç kullanıyorum, zaten eşimin ve benim bütün testlerimiz yapıldı herşey tamam ama Doktorum geriye bir tek Rahim filmi kaldı dedi, ben ondan biraz da korktuğum için geçtiğimiz ay süre istemiştim bir ay daha deneyelim demiştim, ki gerçekten bu ay için çok umutluydum çünkü çok fazla denemiştik. 5 gün kadar da gecikmiştim, hiç Gecikmeyen reglim bile gecikmişti umutlanmıştık.
Eşimin de ben de artık pek sabrımız kalmadı gibi, malum 2 sene olacak nerdeyse.Tabiki Allahın takdiridir ama çok üzülüyoruz, bu aşamada yıprandık. Benden sonra evlenenlerin çocukları büyüdü 2-3 yaşlarına geldi. Görünce üzülüyorum insanın içi cız ediyor. İnsanların sürekli sorması durumu var bide, “daha yok mu?” “ee hadi artık yapın bi çocuk da sevelim” vs gibi... biliyorsunuz bizim milleti, sorarlar sürekli. Nişanlanırsın, “ne zaman evleneceksin? “
Evlenirsin, “çocuk ne zaman?”
Söylememiyorsun da daha olmuyor diye, daha zamanı var diyorum geçiştiriyorum.
Bu aşamada iş de artık strese giriyor, cinsellik bazı zamanlarda zevkten çıkıyor sadece bebek denemek için olmaya başlıyor, ben her reglim geldiğinde ağlıyorum. Bu durumdayım.
Peki bu Haşimato tiroid hastalığı olup da hamile kalabilen varmı aranızda? birçok yerde genç bayanlarda hamile kalmada zorluk yazıyor çünkü... çok kafaya takıyorum, herkes stres yaparak olmaz diyor ama elimde değil... çok fazla morale ihtiyacım var bu ay çok umutluydum.
Tuplerde cok basit tikanmalar varsa rahim filmi esnasinda aciliyor ama beton dökülmüş gibi tikaliysa tek care tup bebek.Anlamiyorum yumurta sperm ve rahme bakilir normalse ilk yapacagin sey rahim filmidir rahim filmi cekmeden tedaviye baslamak saçmasapan vakit kaybi.Evet ben de duyuyorum rahim filminden sonra hamile kalanları çok. İnşallah sağolun.
Çekildi geçen perşembe, her iki tüpüm de açık çıktı.Bu kadar seye bakilmis peki rahim filmi cekildi mi ?tupler kapalıysa olmaz çünkü .
Ne tur bi destek?Anladım, benim bildiğim hareketsizlik için doktorun destek vermesi lazımdı vermedi mi?
Ben bir tek tuplere baktirmadim kac doktor deyiwtim ama hic biri tavsiye etmedi yumurtlamam cok iyi olduğu için dediler sorun olamazTuplerde cok basit tikanmalar varsa rahim filmi esnasinda aciliyor ama beton dökülmüş gibi tikaliysa tek care tup bebek.Anlamiyorum yumurta sperm ve rahme bakilir normalse ilk yapacagin sey rahim filmidir rahim filmi cekmeden tedaviye baslamak saçmasapan vakit kaybi.
Nasil yapiliyo o iwlem cok agrilimi?Çekildi geçen perşembe, her iki tüpüm de açık çıktı.
Olmamasi iyi olmus cunku film cekildikten sonra en az 1 ay ortalama 3 ay korunun diyolar radyasyonun bebege zarari acisindanÇekildi geçen perşembe, her iki tüpüm de açık çıktı.
Benim de yumurta rezervim cok yuksekti ama tuplerim yapisik ve kapaliydi ilgisi yok ki yumurta ve tuplerin3Ben bir tek tuplere baktirmadim kac doktor deyiwtim ama hic biri tavsiye etmedi yumurtlamam cok iyi olduğu için dediler sorun olamaz
Ağrısı kisiye ve kişinin rahim yapisina göre degisiyor kimisi hiç acimadi deyip cikiyor kimisi ağlıyor ...Agri kesici alıp yaptirin..Nasil yapiliyo o iwlem cok agrilimi?
Ben cok agrili cok kotu bi wey oldgunu duydum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?