Çok umutluydum, bu ay da olmadı...

Nasil yapiliyo o iwlem cok agrilimi?
Ben cok agrili cok kotu bi wey oldgunu duydum
İstanbul daysan echomar ı öneririm c kollu makine ile sıfır ağrı normal Muayeneden farksızdı, ilaç verildiğini dahi anlamadım. 5 dk surdu. Eski tip makinelerde agrı oluyor. Anestezili cektirirseniz sorun olmaz ama anestezi almak istemiyorsanız echomar diyorum. Yada c kollu makine ile ceken baska bir merkezde olabilir

5 sene sonra bebişime kavuştum
Herseyin bir zamanı var demek ama size tavsiyem sıradan bir kadın doğumcu yerine bu alanda uzman bir doktorla işbirliği içinde olmanız (infertilite üzerine )
Çünkü ben de bu yollardan geçtim ve 3 senem boşa gitmıs
İnsallah kısa zamanda bebişiniz sizinle olur

Size bir tavsiye daha vereyim
Hiçbir Dr bunu söylemez
Eşin ve siz genetik tarama testi yaptırın
Bağlı bulunduğunuz ilde araştırma hastanesinin genetik bölümü yapar ücretiz
Sonuçlar 2-3 ayda çıkar

İsim vermeyeyim ama şuana kadar gittiğim en iyi doktor bence şuan göründüğüm doktorum. İzmir’in en iyi profesör jinekologlarından biri diyebilirim; aynı zamanda kendisi aile dostumuz. Bugune kadar hiçbir doktorun bilemediği, yanlış teşhisler koyduğu şeylerin bende mevcut olmadığını; asıl sorunum olan (haşimato) yu buldu. O yuzden artık yoluma onunla devam edeceğim, doktoruma güvenim sonsuz.

Genetik testi ben de duydum, ama üstünde durmadım açıkçası. Rahim filminden sonra doktorum önümdeki 3 ay şansımın yüksek olduğunu söyledi, bu süreç içinde de olmazsa gereği neyse yapılır artık zaten.
Teşekkür ediyorum☺

Evet o kadar çok duyuyorum ki zaten şu ‘kafaya takmadım, oldu’ durumunu Bundan sonra ben de takmayacağım diyorum, bir de böyle deneyeyim. Belki cidden faydası olur.
Ne mutlu size, Allah bağışlasın darısı başıma...

Benim de yumurta rezervim cok yuksekti ama tuplerim yapisik ve kapaliydi ilgisi yok ki yumurta ve tuplerin3
Tewekkurler bilgi için
En kisa zamanda yaptirayim.
Sizden ne haber tupler acildimi gebe kaldinizmi

Ben Azerbaycanda yawiyorum buradaki makinelerden haberdar deyilim sadece cok ağrılı olduğunu tuplere su vurularak yapiliyo diye duymuwtum

Bu arada tebrik ederim qaliba hamilesiniz InwaAllah sagsalim kucaginiza alırsınız bebeginizi

Ben Azerbaycanda yawiyorum buradaki makinelerden haberdar deyilim sadece cok ağrılı olduğunu tuplere su vurularak yapiliyo diye duymuwtum
Agrılı olmasın sebebi eski tip makinelerde çengelle rahimi aşağıya doğru çekmeleriymiş. Ben ilk filmi anestezili eski tip makinede cektirdim. Uyandığım da dehset bi agrım vardı ve yaklasık bir hafta boyunca da agrım devam etti. İyiki anestezili cektirmişim demiştim. Uyanık olsaydım düşünemiyorum bile..
Hamile degilim totem yaptım sadece yakında tüpe baslayacagım 3.deneme

Rahim filmini ben geçtiğimiz perşembe özel bir merkezde çektirdim, c kollu değildi muhtemelen çünkü anestezi ile çekildim. Ama ona rağmen bittiğinde ne ağrı ne acım vardı. Sıfır his, sadece anesteziden dolayı sersemlik hissi vardı ve azıcık kanamam oldu o gün boyunca.
Ama ister istemez orda olmak insanı geriyor tabi, oraya geçtiğimde iyi ki anestezili çektiriyorum dedim; daha hiçbirşey olmadan kasılmıştım. Biraz da psikolojik sanırım.

Yazdıklarınızı okuyunca kendimi gördüm bir an denemeler yipranmalar uzulmeler artık umutsuz kalmalar hatta evlatlık araştırmasına girmeler...Ne zaman ki artık bıraktım vazgeçtim evet gerçekten vazgeçtim günlerimi takip etmedim koskoca ayda sadece 1 ilişki ile hamile kaldım evliliğinin 2. Yilinda ve ondan önceki ay hsg çekilmişti.Bir sorun yoksa ve hatta varsa bile stres çok fazla baskiliyor etkiliyor stres bitmediği sürece istediğiniz kadar uğraşın tedaviler görün olmuyir maalesef.

Haklısınız, eşimde de bende de hiçbir sorun olmadığı için en son bakacağımız şey tüplerdi, onlar da açık çıktığı için içim rahat etti, demek ki daha zamanı var diye düşünüyorum artık ve stresi azaltıp bolca denemekten başka yapcak birşey kalmadı.

Sanki kendi hayatimi okudum (ilk iki sene 3 kayip ama son bir senedir olmamasi durumundayim)geri kalan herseyimiz ayni.. tiroid etkilemiyor cok gebe kalmayi cok yuksek derecede yoksa ama sonrasinda etkiliyor.. bende bekliyorum Allah yardimcimiz.olsun

Sanki kendi hayatimi okudum (ilk iki sene 3 kayip ama son bir senedir olmamasi durumundayim)geri kalan herseyimiz ayni.. tiroid etkilemiyor cok gebe kalmayi cok yuksek derecede yoksa ama sonrasinda etkiliyor.. bende bekliyorum Allah yardimcimiz.olsun
Yok çok yüksek değil tiroidim Allahtan, az miktarda farklı çıkmış testte. Ben de onun çok önemli şekilde engel olduğunu sanmıyorum, bakalım zaman gösterecek...
teşekkür ediyorum

Siz bilirsiniz ama interfilite ayrı bir dal .

Siz bilirsiniz ama interfilite ayrı bir dal .
Bizde interfilite yok aslında, doktorum şimdiye kadar olmama sebebini haşimatoya bağlıyor. Maalesef onu geç öğrendim... geçen ay itibariyle.
Hatta artık olmaması için sebep göremiyorum onun haricinde dedi, bütün testler tamam; ilaçlarımı düzenli alıyorum zaten.

Tam 14 sene önce pcos teşhisi kondu bir ay gözükür bir ay gözükmez sizde yok diyen de vardır direkt gören de. ( ülkenin en iyi hastanelerine gittim ) Bu arada sebepsiz infertiliteden daha iyi bir hastalıktır. Pcos un tedavisi yoktur ama tüp bebek şansı yüksektir. Bence öncelikle iyi bir doktor şart sonra umut ve kiloya dikkat

Rahim filmi çekilmeden
Genetik test yaptırmadan bizde yok diyemezsiniz
Tamam doktorun dediği rahatsızlık da erken olabilir ama
Belki tüpleriniz tıkalı nereden biliyorsunuz ?
Belki sizde ya da eşinizde kromozomsal bir sıkıntı var ?

1. Arkadaşım 36 yaşında öğrendi pcosu ve her şeyi mükemmeldi. Yani adet olurum vs yok bu işin.
2. inslülün direnci ve tiroid ilk bulgulardandır.
3. İzmir’de en iyi doktoralara gittim Ege de Dokuz Eylül’de özelde. Hepsi dediğim gibi var dedi yok dedi her ay değişti. Doktor hatası değil bunı anladım tamamen oyun oynuyor hastalık. İlla odur demem ama yaşadıklarım bu tam 19 doktora gitmiş 3 hastanede tüp bebek aşılama deneme yapmış biriyim.

Tüplerim tıkalı değil, her ikisi de açık çıktı geçen perşembe rahim filminde.
Genetik testi ilk defa duyuyorum, bilemiyorum doktorum koskoca profesör; herhalde gerçekten gerek duysa isterdi diye düşünüyorum.
Kromozomsal vs, ne sıkıntı ihtimali var ise doktorum en ufak ayrıntıyı bile kaçırmayan hırslı bir insan. Sanırım bunları es geçmezdi herhangi bir sıkıntı görseydi diye düşünüyorum. Teşekkürler

Peki daha ne diyeyim :)
Umarım benim yaşadıklarımı yaşamazsınız çünkü çok zaman alıyor
Düzene koymak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…