Evet eskiden parmakla gösterecek kadar azmış annemlerin gençliğinde falan. 1 sene 2 sene geçince olmuyor çocukları, kısır vs denirmiş. Şimdi 1-2 sene normal oldu resmen. Yiyeceklerden midir nedir.. herkes zorlanıyor çok duyuyorum.o kadar cok kisi tedavi goruyorki artik, tedavisiz bebegi olanlar gercekten azaldi eskiye nazaran.
bizlerde gectik o yollardan..insallah sende hayirli ve dogru zamanda anne olursun
Amin cnmİnşallah benim için de hayırlı olur rahim filmi çektirmem ☺
Daha 3 yil olmuş canım hic moralini bozma.polikistik overim 3 düşük ve 8 yıl sonra tüp bebekle bebegimiz oldu. Biliyorum cok üzücü zorlu bi sureç. Ama inan ne kadar rahat olursan o kadar cabuk olur tabi bide nasip işi bebek olunca bunların hepsini unutuyosun. Sen evliliginin şu güzel zamanlarinin tadini cıkar boşuna yıpratma kendini ben yaptım pişmanım. Bi zamani vardır elbet. Herseyin hayırlısı olsunMerhabalar, yazım uzun olacak şimdiden özür diliyorum, ama sıkılmadan okuyabilirseniz sevineceğim.
Bu ay itibariyle evliliğimizde 3 seneyi doldurmuş bulunmaktayız; çok şükür mutlu iyi giden bir evliliğimiz var.
1.5 - 2 seneye yakındır da bebek düşünüyoruz.
Aslına bakarsanız ilk 1 sene de istemedik korunduk; evliliğe alışalım dedik, birlikte daha fazla zaman geçirelim dedik, nasıl olsa korunmayı bırakınca olur diye düşündük... Ama hayatta herşeyin planlayınca hemen olmadığı gibi bu da ‘planladığımız’ gibi olmadı tabiki.
Korunmayı bırakalı 6. Ay da dolduktan sonra bir sorun olduğunu farkettik, doktora gittik haliyle. Öncelikle bende hiçbir sorun olmadığını söylediler, kan tahlilim- hormonlar yumurtalıklar vs herşeyim normaldi.
Birkaç ay sonra da baktık hala birşey yok eşim baktırdı, o da testler yaptırdı.
Onun da herşeyi yeterli ve normal çıktı. Sonra tekrar bana yoğunlaştık, başka doktora gittik bu sefer bana polikistik over olduğumu söyledi( halbuki polikistik ile alakam yokmuş) tamamen yanlış teşhisti yani ultrason görüntüsünün yanıltmasıyla öyle zannetmişti herhalde.
Neyse, onda da gene kan tahlili vs yaptırdım herşey normal çıktı. Birkaç kere yumurtalık takibi de istedim, yalnız onda da çatlamamıştı...
Fakat bende ergenlik çağımdan beri insülin direnci vardır; onu gördü onun için de bir ilaç verdi. Neyse ben onu da yaz boyunca kullandım ve yürüyüş ve o ilaç sayesinde 6 -7 kilo verdim. (İlaç kilo vermek için değil bu arada, yan etki olarak mide bulantısı,iştahsızlık yapıyordu.)
Şimdi Eylül ayından beri İzmir’de özel bir merkezde aile tanıdığımız da olan benim de çok güvendiğim profesör bir jinekoloğa gidiyorum; yeniden bir sürü test yaptık ve gene herşeyin normal çıkmasıyla beraber az miktarda Haşimato (yani tiroid bezimin daha az salgı yapması hastalığı) çıktı. Polikistiği sorduğumda ise onunla hiç alakamın olmadığını söyledi, yumurtalık rezervim de çok iyi durumdaymış, zaten günü gününe düzenli regl de olurum. Bilen bilir Polikistiğin en önemli belirtisi düzensiz regl çünkü.
Şimdi doktorun verdiği tiroid için de ilaç kullanıyorum, zaten eşimin ve benim bütün testlerimiz yapıldı herşey tamam ama Doktorum geriye bir tek Rahim filmi kaldı dedi, ben ondan biraz da korktuğum için geçtiğimiz ay süre istemiştim bir ay daha deneyelim demiştim, ki gerçekten bu ay için çok umutluydum çünkü çok fazla denemiştik. 5 gün kadar da gecikmiştim, hiç Gecikmeyen reglim bile gecikmişti umutlanmıştık.
Eşimin de ben de artık pek sabrımız kalmadı gibi, malum 2 sene olacak nerdeyse.Tabiki Allahın takdiridir ama çok üzülüyoruz, bu aşamada yıprandık. Benden sonra evlenenlerin çocukları büyüdü 2-3 yaşlarına geldi. Görünce üzülüyorum insanın içi cız ediyor. İnsanların sürekli sorması durumu var bide, “daha yok mu?” “ee hadi artık yapın bi çocuk da sevelim” vs gibi... biliyorsunuz bizim milleti, sorarlar sürekli. Nişanlanırsın, “ne zaman evleneceksin? “
Evlenirsin, “çocuk ne zaman?”
Söylememiyorsun da daha olmuyor diye, daha zamanı var diyorum geçiştiriyorum.
Bu aşamada iş de artık strese giriyor, cinsellik bazı zamanlarda zevkten çıkıyor sadece bebek denemek için olmaya başlıyor, ben her reglim geldiğinde ağlıyorum. Bu durumdayım.
Peki bu Haşimato tiroid hastalığı olup da hamile kalabilen varmı aranızda? birçok yerde genç bayanlarda hamile kalmada zorluk yazıyor çünkü... çok kafaya takıyorum, herkes stres yaparak olmaz diyor ama elimde değil... çok fazla morale ihtiyacım var bu ay çok umutluydum.
Teşekkürler, 31 yaşındayım. Biliyorum tıp çok ilerledi, bebek sahibi olamayan çok az gibi artık. Ama tabiki dileğimiz doğal yolla olması. Bu perşembe rahim filmi çektireceğim.Henüz üç yıldır evlisini. 10 15 sene geçmiş de bütün umutlar tükenmiş gibi düşünmeyin. Bu ülkede artık tüp bebek çok gelişti herkes bebek sahibi olabiliyor. İlla tup bebeğe gerek olacak anlamında demiyorum. Ama olmazsa son çare o bile var. Yaşınız gençtir muhtemelen. Sizi çok iyi anlıyorum ama içinizi ferah tutun. Testleri ertelemeyin çünkü ertledikce süreç uzayacak ve siz umutsuzlasacaksiniz
Tatlım seni çok iyi anlıyorum ama sana moral olması açısından kendimden örnek vereyim dedim. Üniversite 2.sınıfta tesadüfen haşimato hastası olduğumu öğrendim ve neredeyse 12 yıldır da tiroid ilacı kullanıyorum, ciddi bir rahatsızlık değil bu moralini asla bozma sadece hormon düzensizliği,ilacını düzenli kullandıktan sonra çok rahat hamile kalabilirsin. Evlendiğimizde ilk 6 ay korunduk ve korunmayı bıraktığımız, çocuk düşündüğümüz ay hamile kaldım. Stres de hamile kalmayı zorlaştırır, zor olsa da akışına bırakın, çocuk için değil birbirinizi özlediğiniz için beraber olun. İnşallah hamile kalırsın en kısa zamanda...Merhabalar, yazım uzun olacak şimdiden özür diliyorum, ama sıkılmadan okuyabilirseniz sevineceğim.
Bu ay itibariyle evliliğimizde 3 seneyi doldurmuş bulunmaktayız; çok şükür mutlu iyi giden bir evliliğimiz var.
Aslına bakarsanız ilk 1 sene de istemedik korunduk; evliliğe alışalım dedik, birlikte daha fazla zaman geçirelim dedik, nasıl olsa korunmayı bırakınca olur diye düşündük... Ama hayatta herşeyin planlayınca hemen olmadığı gibi bu da ‘planladığımız’ gibi olmadı tabiki.
Korunmayı bırakalı 6. Ay da dolduktan sonra bir sorun olduğunu farkettik, doktora gittik haliyle. Öncelikle bende hiçbir sorun olmadığını söylediler, kan tahlilim- hormonlar yumurtalıklar vs herşeyim normaldi.
Onun da herşeyi yeterli ve normal çıktı. Sonra tekrar bana yoğunlaştık, başka doktora gittik bu sefer bana polikistik over olduğumu söyledi( halbuki polikistik ile alakam yokmuş) tamamen yanlış teşhisti yani ultrason görüntüsünün yanıltmasıyla öyle zannetmişti herhalde.
Neyse, onda da gene kan tahlili vs yaptırdım herşey normal çıktı. Birkaç kere yumurtalık takibi de istedim, yalnız onda da çatlamamıştı...
Fakat bende ergenlik çağımdan beri insülin direnci vardır; onu gördü onun için de bir ilaç verdi. Neyse ben onu da yaz boyunca kullandım ve yürüyüş ve o ilaç sayesinde 6 -7 kilo verdim. (İlaç kilo vermek için değil bu arada, yan etki olarak mide bulantısı,iştahsızlık yapıyordu.)
Şimdi Eylül ayından beri İzmir’de özel bir merkezde aile tanıdığımız da olan benim de çok güvendiğim profesör bir jinekoloğa gidiyorum; yeniden bir sürü test yaptık ve gene herşeyin normal çıkmasıyla beraber az miktarda Haşimato (yani tiroid bezimin daha az salgı yapması hastalığı) çıktı. Polikistiği sorduğumda ise onunla hiç alakamın olmadığını söyledi, yumurtalık rezervim de çok iyi durumdaymış, zaten günü gününe düzenli regl de olurum. Bilen bilir Polikistiğin en önemli belirtisi düzensiz regl çünkü.
Şimdi doktorun verdiği tiroid için de ilaç kullanıyorum, zaten eşimin ve benim bütün testlerimiz yapıldı herşey tamam ama Doktorum geriye bir tek Rahim filmi kaldı dedi, ben ondan biraz da korktuğum için geçtiğimiz ay süre istemiştim bir ay daha deneyelim demiştim, ki gerçekten bu ay için çok umutluydum çünkü çok fazla denemiştik. 5 gün kadar da gecikmiştim, hiç Gecikmeyen reglim bile gecikmişti umutlanmıştık.
Eşimin de ben de artık pek sabrımız kalmadı gibi, malum 2 sene olacak nerdeyse.Tabiki Allahın takdiridir ama çok üzülüyoruz, bu aşamada yıprandık. Benden sonra evlenenlerin çocukları büyüdü 2-3 yaşlarına geldi. Görünce üzülüyorum insanın içi cız ediyor. İnsanların sürekli sorması durumu var bide, “daha yok mu?” “ee hadi artık yapın bi çocuk da sevelim” vs gibi... biliyorsunuz bizim milleti, sorarlar sürekli. Nişanlanırsın, “ne zaman evleneceksin? “
Bu aşamada iş de artık strese giriyor, cinsellik bazı zamanlarda zevkten çıkıyor sadece bebek denemek için olmaya başlıyor, ben her reglim geldiğinde ağlıyorum. Bu durumdayım.
Peki bu Haşimato tiroid hastalığı olup da hamile kalabilen varmı aranızda? birçok yerde genç bayanlarda hamile kalmada zorluk yazıyor çünkü... çok kafaya takıyorum, herkes stres yaparak olmaz diyor ama elimde değil... çok fazla morale ihtiyacım var bu ay çok umutluydum.
Evet stres çok etkiliyor biliyorum, kimi duyuyorsam kafaya takmayı bıraktığım an oldu diyor.Arkadaşım 5 yıllık evli çocuğu olmuyor du tedavi gördü çatlama neler neler,. Doktor ara vercez 6 ay dedi yumurtalık çok yorduk 5 doktor çocuğu olmamasına neden bulamadı ve o 6 ay dinlenme sürecinde hamile kaldı. Çünkü o an kafaya takmamıştı çocuğu dinlenme zamanı, tedavi zamanı gelecek diye ve mucize hamile kaldı. 1 oğlu oldu oğlu 6 aylıkken bidaha hamilekaldı. Bence kafaya takmayınca oluyor.
Biliyorum stres etkiliyor, ki bu bende fazlasıyla mevcut maalesef. Ben haşimato olduğumu geçen ay itibariyle öğrendim; ki çok yüksek değil dedi doktor. İlacın en düşüğünü verdi zaten, yalnız bir tek tüplere bakmadık, onu da bu perşembe yaptıracağım. Ondan sonra ne yapılacaksa yapılacak artık. Ya da oluruna bırakacağız.Tatlım seni çok iyi anlıyorum ama sana moral olması açısından kendimden örnek vereyim dedim. Üniversite 2.sınıfta tesadüfen haşimato hastası olduğumu öğrendim ve neredeyse 12 yıldır da tiroid ilacı kullanıyorum, ciddi bir rahatsızlık değil bu moralini asla bozma sadece hormon düzensizliği,ilacını düzenli kullandıktan sonra çok rahat hamile kalabilirsin. Evlendiğimizde ilk 6 ay korunduk ve korunmayı bıraktığımız, çocuk düşündüğümüz ay hamile kaldım. Stres de hamile kalmayı zorlaştırır, zor olsa da akışına bırakın, çocuk için değil birbirinizi özlediğiniz için beraber olun. İnşallah hamile kalırsın en kısa zamanda...
Yok hayır denemedim, içinde folik asit olan yiyecekleri yiyorum fakat.Alternatif tıp denediniz mi
1 yıldan biraz fazla zamandır bebek deniyorduk, her ay umutsuzluğa kapılıyordum ben de halbuki hamile kalınca anlıcaksınız 2 3 yıl ne kiYok hayır denemedim, içinde folik asit olan yiyecekleri yiyorum fakat.
Soğan kürünü vs çok duyuyorum da ben çok hassasım midem falan kaldıramam diye düşündüğümden denemiyorum hiç açıkçası.1 yıldan biraz fazla zamandır bebek deniyorduk, her ay umutsuzluğa kapılıyordum ben de halbuki hamile kalınca anlıcaksınız 2 3 yıl ne ki
Neyse bi ay soğan suyunu okudum burdan yapayım dedim, bilmiyorum artık onun etkisi mi nedir o ay çok akıntı olmuştu hele adet günüme yakın çok olmuştu dedim hamile kaldım herhalde ama o günü de değerlendirmiştim meğer yumurtlamışım, o gece hamile kalmışım geç yumurtlama olmuş ama olmuş yanitabi adet olmadım 15 gün sonra testte anca silik çizgi görmüştüm. Bence kocakarı yöntemlerine de el atın bu yöntemlerle hamile kalan yüzlerce insan var
Tabi hassassanız siz bilirsiniz ama umutsuzluğa kapılmayın biliyorum herkes üstünüze gidiyor gibi geliyor ama üzülmeyin bu süreçte en önemli şey stres olup kafaya takmamak, hatırlıyorum o ay soğan suyu yapmıştım ama salıvermiştim aklımdan hamileliği hatta eşim yine çizgi çıkmıcak deyip üzülmüştü o derece umutsuzSoğan kürünü vs çok duyuyorum da ben çok hassasım midem falan kaldıramam diye düşündüğümden denemiyorum hiç açıkçası.
Çok teşekkür ediyorum yardımcı olduğunuz içinTabi hassassanız siz bilirsiniz ama umutsuzluğa kapılmayın biliyorum herkes üstünüze gidiyor gibi geliyor ama üzülmeyin bu süreçte en önemli şey stres olup kafaya takmamak, hatırlıyorum o ay soğan suyu yapmıştım ama salıvermiştim aklımdan hamileliği hatta eşim yine çizgi çıkmıcak deyip üzülmüştü o derece umutsuzama inanın o çizgiyi görünce bütün stres tasa sıkıntı gidecek
Haklısınız tiroid hormonu tam da tasvir ettiğiniz gibi orkestra şefi gibi; bütün hormonları yönetiyor.Haşimato hastalığı kalıcı bir durum maalesef, tıp kesin tedavisini bulamadı, hormon ilacıyla dengelemeye çalışıyor. Hormonlar tiroide saldırıyor yabancı bir madde gibi algılıyor ve kullanılan bu ilaç sayesinde hormonlar dizginleniyor, tiroide zarar veremiyorlar ki tiroid hormonu bütün hormonların orkestra şefi diyebilirim. Hastalığı ilk öğrendiğimde üzülmüştüm, yan etkilerinde kısırlık, çocukta zeka geriliği vs gibi korkutucu şeyler vardı ama bu durumun ilacı kullanmadığında ve ileri seviyedeki durumlarda ortaya çıktığını öğrendim ve ailemizde genetik olduğunu,babannem de öyleymiş ve 5 çocuğu var...Çaresi olmayan bir durum değil, kadınların 1/3 ünde bu hastalık varmış zaten ama çoğu insan hormon tahlili yaptırmadığı için bilmiyor. Moralini asla bozma o yüzden.
Benim için de son aşama, tek bu kaldı.Carmen_ rahim filminden sonra hamile kalmıştım :) çünkü son aşamaydı ve temiz çıkınca öyle bir rahatladım ki sanırım stressiz geçirdiğim tek ayımdı. Darısı sizin başınıza inşallah hayırlısıyla
Bence stresten olmuo.Kendını sakin bırak.Korkuosun ondan olmuyo cocugun.Merhabalar, yazım uzun olacak şimdiden özür diliyorum, ama sıkılmadan okuyabilirseniz sevineceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?