çok tükendim yardımcı olurmusunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

legendary1

İnsanların bazılarını, hayvanların hepsini sever 🐠
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2021
1.778
3.401
Merhaba arkadaşlar, benim derdim erkek arkadaşımla tecrübeli, iyi bir evlilik yapmış veya evlilik yolunda olan arkadaşlar cevap verirse çok sevinirim. Erkek arkadaşımla 5 yıldır beraberiz, şimdiye kadar sayamadığım kadar ayrıl barış oldu, hepsinde de maalesef ki haklı yada haksız ben adım attım.

Erkek arkadaşım huy itibarıyla gururlu birisi, adım atmayı sevmiyor, normal zamanda dünya iyisi, isteklerimi ben mutlu olayım diye hemen yapmaya çalışan, eli açık, düşünceli, kibar bir insan. Gel gelelim bunların hepsini ben neşeliyken, keyfim yerindeyken yaptığını farkettim. Yani şöyle ki ben mutsuzsam, huzursuzsam bir konuya üzülüyorsam hemen onunda modu düşüyor onun çok ağır stresli bir işi var ben hep sabır gösteriyorum, alttan alıyorum, sinirli olduğunda işinden dolayı böyle diyebiliyorum ama benim ona naz yapmama asla izin vermiyor istiyorum ki bende bi konuda bişeye üzüldüğümde ondan çıksa da, oda bi sıkıntısı var herhalde ondan yaptı desin. Ama yapmıyor hemen oda kendini çekiyor :KK43:

Kişisel temizliğine de dikkat göstermiyor. Bunu da yine işinden ötürü yaşadığı bunalıma bağlıyorum ama insan gene de kendine ne olursa olsun dikkat etmez mi? Tırnaklarını kesmiyor kolay kolay kadın gibi uzuyor ama temiz elleri içi kirli değil. Duş çok almıyor ve dişleri özellikle beni bitiren dişlerini nadir fırçalıyor. Bugün görüntülü konuşalım diye sözleştik iki saat geçti ben kendime bakım yaptım, saç, makyaj, temizlik ama ona bi baktım hiç bişeyine dikkat etmemiş, aniden arasam neyse, sözleşmişiz kendine dikkat etmesi gerekmez miydi ya ;(

Kendisinden evlilik teklifi de aldım güzel bir şeklide de etti, özel günleri de asla unutmaz mutlaka hoş süprizler yapar. Dış görünüşünden çok etkilenmiyorum, iyi bir insan diye karakterine hayran kalıp başladım, kendisi 170 cm boylarında çok da zayıf birisi. (Ben 169 cm-67 kg) Birde giyim kuşam temizlik hususlarına dikkat göstermediği için bu aralar hepten soğudum artık!

Ayrıl barış olayı çok olduğu içinde çok yıpranmış bir ilişkimiz var, bende sinirlerime hakim olamama özelliği var ve ailesine küfür ettim son kavgada kendimi çok çok zor affettirdim. İleride ev işi hususlarında bana yardımcı olacağını bildiğim bi insan bu benim için önemli bir kriter ve hayat görüşü olarak da birbirimizin kopyasıyız kültürlü de bir insan. Her zaman kendisinden yeni şeyler öğreniyorum bu beni çok mutlu ediyor. Beni çeken özellikler bunlardı gel gelelim dediğim şeyler halolacak şeyler midir yoksa sakın evlenme başın yanar mı dıyorsunuz?

Aileler tanışsın istedi fakat ben evlilikten korktuğum ve saydığım olumsuzluklar yüzünden erteledim o günden sonra daha da saldı gibi acaba yanlış mı anlaşıldım? Annem en azından ailesi gelsin onda bişey yok nasıl insanlar görelim onca emeğiniz var dedi sizler ne düşünürsünüz uzun oldu kusura bakmayın

Ayril barış ayril barış ilişkiler bence lackalasmis ilişkidir ne yaparsan yap mutlu sonla bitmiyor..daha fazla bu adamla vakit kaybetme ikinizde önünüze bakın gercekten bir ömür gecirecegin bir adam bul...erkekte uzun tirnaktan nefret ediyorum anında soğurum midem bulanır hele dişler sarı sarı iyyy neyse olmamış bu adam bidaha yapsınlar bunu :)) seni sevdiğini hissedemedim burdan onun gururu varda senin yokmu her ayrılmada sen adım atmışsın bi düşünmedin mi bu ilişki benim zorumla buraya kadar geldi demek ki ben istemesem çoktan bitmişti ilişki diye..

Erkek arkadaşım huy itibarıyla gururlu birisi
Niye sizin gururunuz yok mu?
Neden haklı/haksız hep siz adım atıyorsunuz?
Haksız olan özür dilemeyi bilecek, ne demek çok gururlu birisi. Evlilik içerisinde de sürekli özür dileyen taraf siz mi olacaksınız?
Ayrıl barış ilişki genelde evlenince de dikiş tutmuyor. Hijyen konusuna değinmiyorum bile bir kadın sık sık duş almayan, dişini bile fırçalamayan adamla neden 5 senesini geçirir orası ayrı bir merak konusu.

Ayril barış ayril barış ilişkiler bence lackalasmis ilişkidir ne yaparsan yap mutlu sonla bitmiyor..daha fazla bu adamla vakit kaybetme ikinizde önünüze bakın gercekten bir ömür gecirecegin bir adam bul...erkekte uzun tirnaktan nefret ediyorum anında soğurum midem bulanır hele dişler sarı sarı iyyy neyse olmamış bu adam bidaha yapsınlar bunu :)) seni sevdiğini hissedemedim burdan onun gururu varda senin yokmu her ayrılmada sen adım atmışsın bi düşünmedin mi bu ilişki benim zorumla buraya kadar geldi demek ki ben istemesem çoktan bitmişti ilişki diye..
Aslına bakacak olursanız benim için seven insanın yapacağı Bi çok fedakarlık yaptı örneğin kendi şehrinde ailesinin yanında yemeğini temizliğini yapacak insan varken üni zamanında ve işe başladığında ikisinde de olduğum şehre geldi kendine yeni bir ev açtı tüm işlerini yorgun argın kendisi yaptı bu sevdiğini göstermez mi

Ayrılınca aramayan erkekle evlenirsen bir kaç sene sonra evliyken benim gibi baba evinde beklersin arasın diye..
Çünkü can çıkıyor huy çıkmıyor.
8 sene sonra bende inat gurur yaptım bu yazıda buraya not olsun ölsem aramayacgim (!)
Değişmez diyorsunuz yani sizde ben gibi küs kalmayı hiç sevmeyen kin tutamayan insanlardansınız belli ki

Niye sizin gururunuz yok mu?
Neden haklı/haksız hep siz adım atıyorsunuz?
Haksız olan özür dilemeyi bilecek, ne demek çok gururlu birisi. Evlilik içerisinde de sürekli özür dileyen taraf siz mi olacaksınız?
Ayrıl barış ilişki genelde evlenince de dikiş tutmuyor. Hijyen konusuna değinmiyorum bile bir kadın sık sık duş almayan, dişini bile fırçalamayan adamla neden 5 senesini geçirir orası ayrı bir merak konusu.
Merhaba bende de gurur var tabiki ama ben sevgimi gururdan önde tutan biriyim küs kalamıyorum kimseyle maalesef kin de tutamıyorum kötü Bi özelliğim evet diğer konuda da ilk zamanlar böyle değildi son zamanlarda hijyen olayları devreye girdi maalesef ve psikolojikmi acaba diye kestiremiyorum çünkü nette bunalımda olan kişiler kişisel temizliğini bile yapmak istemez tarzı şeyler okudum

Yol yakınken ayrıl kurtul.
Şuan gösterdiğin çabayı hayatının sonuna kadar göstermek istemeyeceksin çünkü
Ayrılmak da o kadar zor geliyor ki anlatamam o kadar emek verdim başkası konacak düşüncesi çok yıpratıyor beni Bunu nasıl aşabilirim

Merhaba bende de gurur var tabiki ama ben sevgimi gururdan önde tutan biriyim küs kalamıyorum kimseyle maalesef kin de tutamıyorum kötü Bi özelliğim evet diğer konuda da ilk zamanlar böyle değildi son zamanlarda hijyen olayları devreye girdi maalesef ve psikolojikmi acaba diye kestiremiyorum çünkü nette bunalımda olan kişiler kişisel temizliğini bile yapmak istemez tarzı şeyler okudum
Çok seven insanlarında gururu olabilir, bana göre siz gururunuzu sevgilinize çiğnetiyorsunuz. Bir insan isterse dünyanın en gururlu insanı olsun haksız ise özür dilemeyi bilmeli, bu konuda tek bir doğru var.
Bana siz ayrılmak istemediğiniz için bahanelere sığınıyorsunuz gibi geldi. İnternete başım ağrıyor yazsanız tümör belirtisi diyor, internette bunalım belirtisi yazıyor diye bunalımda olduğunu düşünmeyin yani. Eğer bu durumdan rahatsız olmuyorsa kendinde bir problem görmüyorsa (ki haksız olduğu halde özür dilememesi görmediğini gösterir.) bunalımda değildir. Herşeyden önce özür dilemeyen, gönül almayan bir insanla asla ömür geçmez. Evlilikte bir kavga olduğunda da günlerce aynı evde susarak mı oturacaksınız? Bunun çocuğu var, dıdısı dıdısının dıdısı var yani özür dilemeden asla yürümez bir evlilik.

Aslına bakacak olursanız benim için seven insanın yapacağı Bi çok fedakarlık yaptı örneğin kendi şehrinde ailesinin yanında yemeğini temizliğini yapacak insan varken üni zamanında ve işe başladığında ikisinde de olduğum şehre geldi kendine yeni bir ev açtı tüm işlerini yorgun argın kendisi yaptı bu sevdiğini göstermez mi
Ya bilmiyorum belki biz öyle düşünmek istiyoruz benim için ailesini bıraktı benim için tek başına bi evde yasamaya çalışıyor felan fazla duygusaliz ve romantigiz...ben belki cok katıyim bu konuda.. ne biliyim sen olmasında adam yine ailesinden uzak bi şehre okumaya gidecekti belki bunu kendine baglaman sende gurur meselesi olmus benim için yaptı felan diye..evet ayril demesi kolay ayril da demiyorum ama evlilik düşünüyorsan ve aklında adma karşı acabalarin varsa iyibi düşünmen gerekiyor çocuk oyuncağı değil çünkü evlilik..

O kadar deger vermiyor ki sana bakimina bile dikkat etmiyor. Kendine saygisini, ozbakimini zaten gectim. Cabalamamasi da problem.. daha evli degilsiniz cepte goruyor. Bahsettigin ozellikler baslangic icin iyi ama ayni eve girince ozbakimina dikkat etmiyor olusu asiri derecede rahatsiz edecek seni. Benim esim bir kere cok az bir uzun tirnakla bulusmaya geldigi icin ozur dilemisti benden. Saygisizlik olarak alma diye neden kesemedigini aciklamisti. Bir daha da asla uzun gormedim. Her zaman dibinden kesilmis tertemizdir. Severken tek tek operim parmak uclarini. Bana oldukca garip geldi. Asil meselelerinizden biri de cok fazla ayrilmis olmaniz ve hep senin adim atiyor olman.

Çok seven insanlarında gururu olabilir, bana göre siz gururunuzu sevgilinize çiğnetiyorsunuz. Bir insan isterse dünyanın en gururlu insanı olsun haksız ise özür dilemeyi bilmeli, bu konuda tek bir doğru var.
Bana siz ayrılmak istemediğiniz için bahanelere sığınıyorsunuz gibi geldi. İnternete başım ağrıyor yazsanız tümör belirtisi diyor, internette bunalım belirtisi yazıyor diye bunalımda olduğunu düşünmeyin yani. Eğer bu durumdan rahatsız olmuyorsa kendinde bir problem görmüyorsa (ki haksız olduğu halde özür dilememesi görmediğini gösterir.) bunalımda değildir. Herşeyden önce özür dilemeyen, gönül almayan bir insanla asla ömür geçmez. Evlilikte bir kavga olduğunda da günlerce aynı evde susarak mı oturacaksınız? Bunun çocuğu var, dıdısı dıdısının dıdısı var yani özür dilemeden asla yürümez bir evlilik.
Aslında hiç adım atmıyor değil ama şöyle söyleyim sadece kendisini haksız görüyorsa gerçekten adım atıyo yorumunuz için teşekkürler dikkate alacağım çok doğru şeyler yazmışsınız

Ya bilmiyorum belki biz öyle düşünmek istiyoruz benim için ailesini bıraktı benim için tek başına bi evde yasamaya çalışıyor felan fazla duygusaliz ve romantigiz...ben belki cok katıyim bu konuda.. ne biliyim sen olmasında adam yine ailesinden uzak bi şehre okumaya gidecekti belki bunu kendine baglaman sende gurur meselesi olmus benim için yaptı felan diye..evet ayril demesi kolay ayril da demiyorum ama evlilik düşünüyorsan ve aklında adma karşı acabalarin varsa iyibi düşünmen gerekiyor çocuk oyuncağı değil çünkü evlilik..
Teşekkür ederim yorumun için güvendiğim bi insan bide tamamen yapmaz asla demem ama beni yanıltmadı şimdiye dek sanırım birazcık da o tutuyor teşekkür ederim yorumun için dediğin gibi daha fazla düşüneceğim peki sence ailelerin tanışması mantıksız bir hareket mi olur

O kadar deger vermiyor ki sana bakimina bile dikkat etmiyor. Kendine saygisini, ozbakimini zaten gectim. Cabalamamasi da problem.. daha evli degilsiniz cepte goruyor. Bahsettigin ozellikler baslangic icin iyi ama ayni eve girince ozbakimina dikkat etmiyor olusu asiri derecede rahatsiz edecek seni. Benim esim bir kere cok az bir uzun tirnakla bulusmaya geldigi icin ozur dilemisti benden. Saygisizlik olarak alma diye neden kesemedigini aciklamisti. Bir daha da asla uzun gormedim. Her zaman dibinden kesilmis tertemizdir. Severken tek tek operim parmak uclarini. Bana oldukca garip geldi. Asil meselelerinizden biri de cok fazla ayrilmis olmaniz ve hep senin adim atiyor olman.
Şimdi şöyle sürekli nöbete dayanan bi işi var insanlıktan çıkmış halde kendisi omunda etkisi olamaz mı normal zamanda oda dikkat ediyor bide açıkçası güvendiğim bi insan diye de bırakamıyorum sanki bu konular hal olacak gibi geliyor sürekli ayrıl barış konusu da şöyle gerçekten işinden o kadar bunaldı ki kimseye tahammül edemiyor bazen ağladığını bile biliyorum o yüzden de biraz kıyamıyorum

Şimdi şöyle sürekli nöbete dayanan bi işi var insanlıktan çıkmış halde kendisi omunda etkisi olamaz mı normal zamanda oda dikkat ediyor bide açıkçası güvendiğim bi insan diye de bırakamıyorum sanki bu konular hal olacak gibi geliyor sürekli ayrıl barış konusu da şöyle gerçekten işinden o kadar bunaldı ki kimseye tahammül edemiyor bazen ağladığını bile biliyorum o yüzden de biraz kıyamıyorum
Sen de bir annenin evladisin. Annen seni dogurana buyutene kadar neler cekti. Cok degerlisin.. neden degerini dusuruyorsun turlu bahanelerle? ben demiyorum ki prenses edasinda gez. kucuk daglari ben yarattim de. ama biraz kendi kiymetini bil. neden hep bahane buluyorsun adami hakli cikarmak icin?

insanliktan cikmis halde derken ozbakimina bahane olarak soyluyorsan asla kabul edilebilir bir sey degil. tirnak kesmek, dis fircalamak, dus almak saglik icin gerekli seyler. benim erkek kardesim cok cok yogun bir iste calisiyor. insanlarla ugrasiyor kafasi da bir ton oluyor bedenen de yoruluyor. sabah ayri dus alir gece yatmadan ayri dus alir. erkegin dus almasi 5 dk surer. ne sac kurutma derdi var ne bir sey. usendigine degmez. ozbakim bilinci yok seninkinin. ben is arkadasima bile saygi duyamiyorum tirnaklarini uzun gorunce.

bir de isini degistiremeyecegine gore omrubillah bu pasanin nazini cekeceksin. iste tahammulu bitiyor bana veya cocugumuza geldi mi tahammulu kalmiyor deyip hep idare edeceksin. gun gelir yeter artik benimki de can dersen bosanmaya kalkacaksin bu sefer.

su tirnak ozbakim meselesi.. tatlilikla uyardin mi hic?

Sen de bir annenin evladisin. Annen seni dogurana buyutene kadar neler cekti. Cok degerlisin.. neden degerini dusuruyorsun turlu bahanelerle? ben demiyorum ki prenses edasinda gez. kucuk daglari ben yarattim de. ama biraz kendi kiymetini bil. neden hep bahane buluyorsun adami hakli cikarmak icin?

insanliktan cikmis halde derken ozbakimina bahane olarak soyluyorsan asla kabul edilebilir bir sey degil. tirnak kesmek, dis fircalamak, dus almak saglik icin gerekli seyler. benim erkek kardesim cok cok yogun bir iste calisiyor. insanlarla ugrasiyor kafasi da bir ton oluyor bedenen de yoruluyor. sabah ayri dus alir gece yatmadan ayri dus alir. erkegin dus almasi 5 dk surer. ne sac kurutma derdi var ne bir sey. usendigine degmez. ozbakim bilinci yok seninkinin. ben is arkadasima bile saygi duyamiyorum tirnaklarini uzun gorunce.

bir de isini degistiremeyecegine gore omrubillah bu pasanin nazini cekeceksin. iste tahammulu bitiyor bana veya cocugumuza geldi mi tahammulu kalmiyor deyip hep idare edeceksin. gun gelir yeter artik benimki de can dersen bosanmaya kalkacaksin bu sefer.

su tirnak ozbakim meselesi.. tatlilikla uyardin mi hic?
Yok insanlıktan çıktı derken yorgunluktan sürekli nöbete kaldığı için çoğu zaman sızıyor eve gidince aynen uyanık bile kalamıyor , evet bi kaç defa söyledim temizlik olayını haklısın demişti düzeltmişti biraz da şu sıra gene gitti aslında üstü başı asla kokmaz temizdir ama diş fırçalama bilmem ne dediğiniz gibi alışkanlık mı kazanamadı onu tam bilmiyorum ya en başından beri böyle değildi kendine ve bana haberim yokken şarjlı diş fırçası bile alan biri aslında böyle şeyleri almayı etmeyi de çok sever türlü türlü şampuanları filan da var deo filan da kullanır tırnakları uzun görüyorum bazen ama içi asla kirli değil düzgün kesilmiş ve temiz sadece uzun işte dediğiniz gibi benim annem de ne zorluklarla büyüttü sadece hala tuhaf şekilde bunlar yüzünden ayrılırsam daha beter güvenilmez şerefsiz birini bulacakmışım gibi geliyor annem bile çok seviyor kararıma saygı gösterir ama temiz yüzlü aile terbiyesi alkış birisi diyo çocuk o kadar çalışıyo ne yapsın diyo sızıp kalıyor zaten diyo

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X