Çok tembelim çooook

koaaaa burcunu cok merak etttim

Biri beni anlatmış :)
Kötü olan şu ki ben hiç rahatsız olmuyorum dağınıklıktan eşim de benim gibi . Hep özemiyorum evleri derli toplu olan insanlara benim işim hiç bitmiyor Nasıl olsa bitmiyor diye yapmıyorum da . Şimdi çalışıyorum daha da kötü oluyor ev ama ben de çalışıyorum diyorum (bahane hazır bende)
Çalışmıyorken de akşama kadar tv karşısında koltukta Bi orataya devril Bi bu tarafa komşu çağırsa çok işim var yapmam lazım der oturmaya devam ederdim cuma akşamı eşim eve geldikten sonra hafi biraz evi toplayalım haftasonu temizlikle uğraşmayalım der eşime yaptırırdım :) tk başıma yapmak istemiyorum benim Bi komşum var Allah razı olsun o gelir zorla yaptırırdı bana. Eli çok hızlı maşallah ben şunu yapayım sen bunu yap derken 2 saate biterdi işim.
Dağınığız ya biri gelecek olsa başlardım eşimle kavga etmeye neden son dakika söylüyorlar ev bu haldeyken olur mı der yine eşimle koyulurduk işe .
Şimdi de 2 hafta da 1 haftasonu evde hayatı devam ettirebilecek şekilde topluyoruz süpürüp siliyoruz ( süpürüp silme işi daha seyrek :) bizim evde kedi var Bi de. Annem senede 3 -4 kere gelir ( 1000 km lik yoldan )bak hadisse evini temizledim mis gibi yaptım bir daha ki gelişimde bıraktığım gibi bulmak istiyorum inşallah derim eşin iyi bişey demiyor evin bu haline der. Annem gider 4 gün sonra ev yine dağınık .
Ben de çok isterdim düzenli olmayı aldığımı yerine koymayı ama yok olamıyorum saldık gitti allahtan eşim de dağınık ondan yırtıyorum ben .yoksa ilk aylardan boşanırdık heralde :))
Senin Bi de çocukların var sen toplasan onlar dağıtır zaten boşver.

Belkide demir eksikliginiz var bu da halsizlik bitkinlik yapiyor olabilir mi acaba

Doktora kesinlikle gidicem ben bunların sebep olabildiğini bilmiyodum belki de bu yuzdendir çocuklar okula da gidince daha da zor oluyordur odevlerin çoğu anneye bakiyo sonuçta

Öldum valla gülmekten yaa ama çoğu pratik bilgi aslında saç duzlestiriciyle ütü yapmak biblolari bulaşık makinesinde yıkamak çok iyiymis

Valla eşim de dağınıktır ama evi toplamayincada lafı sokar hemen ona kalırsa çocuk bakmakta ne varki küçük zaten ne zararları var bütün gün evdesin diyo biraz haklı tabi ama biraz da beni anlamasını isterdim yani

Vallahi tekrar tekrar kahkaha ata ata okudum kız nerden aklına geldi bunlar hepsini not aldım ben de yapıcam

Şöyle ki ben doğuştan tembelim kendimi bildim bileli çok seviyorum temiz olmayı düzenli olmayı bunu yaptığım zamanlar çok mutluyum ama bunu her zaman yapamiyorum usengeclik ten

bende öyleyim temiz olsun düzenli olsun ama ben yapmayayım istiyorum, cidden doğuştan böyleyim yani şu an evde 2 hafta öncesinin çamaşırı duruyor düşünün Allah tan küçük boş odadalar da göze çarpmıyor, biriktirmemek gerekiyor kesinlikle, biriktirince hiç yapası gelmiyor insanın 1 saatlik iş 1 günlük işe dönüşüyor

Demir eksikliği aslında kucuklugumden beri var ondan olabilir mi yani

evet olabilir bende de çıktı, ilaç verdi doktor inanılmaz fark etti. kendime geldim resmen. bende üzülüp duruyordum, ne kadar nazlıyım hiçbir şeye dayanamıyorum hemen yoruluyorum diye. ilaç kullanın mutlaka inanın çok fark ediyor.

Yapilmasi gereken isleri yapmayin biriktirdikce o isler zihnimizde de birikir
Gitgide miskinlesir insan

Temizlikten once bir duzen oturtmak gerek
Tum dolap icleri cekmeceler mutfak banyo gardirop buzdolabi kiler gibi herseyin icinin duzenli olmasi gerek

Alin elinize iki buyuk boy cop torbasi
Atilcaklari verilcekleri fazlaliklari ayirin

Dolaplar cekmeceler bi ferahlasin once
Kucuk sepetler kutular alin takilari evraklari ivir zivirlari vs gruplayin duzenleyin

Dolap icleri tamanlaninca goz onundeki susler magnetler vazolar sus esyalari vs varsa eleyebildiginiz kadar eleyin
Toz almak kolaylassin hemde goz yormasin

Sonra dip kose bi temizlik yapin bunu yapmak zorundasiniz orasi sizin yasam alaniniz ama gozunuz korkmasin her zaman yapilcak bisey degil

Nevresimleri degistir
Camlari silerken tuller yikansin
Koltuklari halilari guzelce sil kirliyse yada yikat
Yerleri kose bucak sil halilari ser
Tulleri de astinmi isin kolaylasti
Kapilari sil toz al dolap iclerini zaten duzenlerken sildigini varsayiyorum
Evin isi bitti
Balkonu akit iki dakka camasirlarini as
En son tuvaleti lavoboyu akit sil cik
Havlulari degistir
Bu temizlik sana epey gider
Yavas yavas yapma
Gozun saatte olsun
Hangi isi kac saatte yapabildigine bak

Sonrasi gunluk is derle toplayla gecer zaten
Temizlik yaptigin gun yemekle utuyle ugrasma
Utuyu bos oldugun bigune al
Aksam yemek yiyince hemen makineye doldur tezgahi masayi sil
Bikac gunde bir mutfak dolaplarinin kapaklarini deterjanli bezle disindan sil el izi leke kalmasin
Mutfak masa sandalyesi varsa hafta 1 guzelce sil

Aksam evi toplayip yat ki sabah toplu eve uyan enerjin dusmesin

Odalar cokmu daginik hemen eline bi sepet al
Ornegin gir salona salonu yerlestirirken diger odalara gidecekleri at sepete cik diger odaya gec boylece tek tek parca parca git gel yapmazsin

İki gunde bir supur toz al
Sabah ilk is tuvalet lavabotu yika temiz havlu koy
Aksamdqn copleri topla sabah esin ise giderken ativersin

Camasir sepetinin cok dolmasini bekleme duzenli camasirini yika

Yemek yaptikca elin hizlanir pratik lezzetli tarifler ogren bos kaldikca
İsin olmadigi gun gir mutfaga zahmetli yemekleri o gun yap tatlisinsan tuzlusuna yap yiyin afiyetle
Ev halki da mutlu olsun
Ama hergun oyle ugrasma

Yaptikca yapasin yapmadikca yapmayasin gelir unutma temiz duzenli ev ruhen de iyi gelir insana
Ama cokta kasma dagilsin toplanir kirlensin temizlenir can sagligi olsun evdekileri de kendini de bogmadan sıkmadan yap herseyi
Arada esinden yardim al
Haftasonu koltuklari kaldirsin altini sen supur cek it ugrasmazsin haftasonu
Tuvalet kagidi havlu kagidi bitince takip etmek yerine yenisini koymak cocuklarin gorevi olsun
Kac yasindalar bilmiyorum havlulari degistirme kirlileri ayirip sepete atma sofra kurma kaldirma gibi paylasimlar yapin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…