• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok tembelim çooook

Maalesef ayni durumdan bende muzdaribim kizim 5 bucuk aylik evimi ... goturuyo yemek dahi yapamiyorum sen yine yemek yapiyomussun:oops:Ben onuda yapmiyorum iste esim ogretmen daha sabah kendime gelmeden zirt bakiyorum oglen olmus ve gelmis tabi ne temizlik ne yemek vallahi esimden cok utaniyorum defalarca ozur diliyorum kusura bakma yapamadim diye Allahtan iyi insandir hemen atistiricak bisey ister bana yardimda Eder evi topluyoruz oburgun yine ayni:KK53:Allah yardimcimiz olsun

Zaten iki çocukla evini pırıl pırıl gördüğüm insanlara çok ozeniyorum gerçekten berbat durumdayım bu tembellik usengeclik sadece ev işlerinde değil ki hayatımın her yerinde var maalesef
bebeklerden önce de böylemiydin? bende üşengeçim ama işime geldiği durumlarda.ama sonucta gene ben yapacaksam ertelemeyi dogru bulmuyorum ve paşa paşa yapıyorum.bi de 2 bebek var anacım evın pür-i pak olacak degıl ya...yemek yap bulundugun odayı supur..sonra haftada bir gun saglam temızlık yap.hatta eşine ver yada annene bırakabılıyorsan şayet.ooooh miş..

Bırak daģınık kalsın arkadaşımbenim arada öööyle kendi haline bırakasım gelir evi ama yapamıyorum işte, biz kadınlar düzen seviyoruz demekki
Ikizlerim ve onlardan 1 yaş küçük bi kızım var, 3 çocukla öyle yoğun bi tempodayım ki 5 dk. Otursam kalkınca ne yapacam diye düşünür oldum, çalışıyorum üstelik, gece yarısı yapıyorum ertesi günün yemeklerini, hafta sonu odalar arasında koşturmakla geçiyor ömrüm, düşünüyorum şimdi sana önerebileceklerim varmı diye ama yaptığım pratik birşey yok, iş biriktirmemek dışında, zira biriktirince çook zor oluyo

Çocuklarla ilgisi yok durumunuzun o kadar bulaşık biriktirip çamaşırları katlayamıyorsanız ortalığı bile toplayamıyorsanız üşengeçlik var demektir. Kendinizi motive edin. Eğer işleri biriktirmezseniz acele yapmanıza da gerek kalmaz. Makine diye bir şey var yemek yer yemez atın makineye akşam yatmadan da boşaltın yerleştirin. Çamaşırları çok fazla birikmeden yıkayın ütüleri de hepsini aynı anda yapmak zorunda değilsiniz. Herşeyi aldığınız yere bırakırsanız dağınıklık da olmaz. O işi o an yapacaksınız yani haftada bir de dip köşe sil süpür. Sonuçta çalışmıyorsunuz da evdesiniz çalışan ve çocuğu olan kadınlar ne yapsın.

Bırak daģınık kalsın arkadaşımbenim arada öööyle kendi haline bırakasım gelir evi ama yapamıyorum işte, biz kadınlar düzen seviyoruz demekki
Ikizlerim ve onlardan 1 yaş küçük bi kızım var, 3 çocukla öyle yoğun bi tempodayım ki 5 dk. Otursam kalkınca ne yapacam diye düşünür oldum, çalışıyorum üstelik, gece yarısı yapıyorum ertesi günün yemeklerini, hafta sonu odalar arasında koşturmakla geçiyor ömrüm, düşünüyorum şimdi sana önerebileceklerim varmı diye ama yaptığım pratik birşey yok, iş biriktirmemek dışında, zira biriktirince çook zor oluyo
aa benzer durumdaymışız:))
bizlerin temposu akıl almaz düzeyde gerçekten.
evdeki işlerin asgari seviyede yürümesi benim hep koşturmama bağlı.
asgari diyorum zira komple işleri bitirebilmem bir hayal:))
yalnız ben de işleri biriktirmemeye çalışırım hep.
öncelik mutfaktır.
yemek olması ve mutfağın temiz ve toplu durması birinci önceliğim.
sonrası ise diğer odalar.
altın kural ise her akşam yatarken herşeyi yerli yerine koymaya gayret ederim:))
ve de çamaşırlarımı düzenli yıkarım asla çok biriktirmem.

bebeklerden önce de böylemiydin? bende üşengeçim ama işime geldiği durumlarda.ama sonucta gene ben yapacaksam ertelemeyi dogru bulmuyorum ve paşa paşa yapıyorum.bi de 2 bebek var anacım evın pür-i pak olacak degıl ya...yemek yap bulundugun odayı supur..sonra haftada bir gun saglam temızlık yap.hatta eşine ver yada annene bırakabılıyorsan şayet.ooooh miş..
Bebeklerden öncede boyleydim ben hep tembel hep usengec dusun okul zamnlarimda bile uyanamadigim için devamsizligim olurdu

öncelik mutfaktır.
altın kural ise her akşam yatarken herşeyi yerli yerine koymaya gayret ederim:))
Evet haklisin belki de yorgunluktan boyleyimdir bilmiyorum çocuklar da biraz yaramaz sagolsunlar onlara çok kosturuyorum özellikle ama son söylediğini yapmaya çalışıyorum şimdi ise de yarıyor sanki akşamları toplayıp öyle yatiyorum

Maalesef ayni durumdan bende muzdaribim kizim 5 bucuk aylik evimi ... goturuyo yemek dahi yapamiyorum sen yine yemek yapiyomussun:oops:Ben onuda yapmiyorum iste esim ogretmen daha sabah kendime gelmeden zirt bakiyorum oglen olmus ve gelmis tabi ne temizlik ne yemek vallahi esimden cok utaniyorum defalarca ozur diliyorum kusura bakma yapamadim diye Allahtan iyi insandir hemen atistiricak bisey ister bana yardimda Eder evi topluyoruz oburgun yine ayni:KK53:Allah yardimcimiz olsun
Aynen valla 1 gün temiz kalmiyo çocuk olunca o kadar uğraş yine aynı yine ayni

öncelik mutfaktır.
Ayyynen katılıyorum sana, çocukları yatırdıktan sonraki vaktim tamamen evi toparlamakla geçiyo benimde, ya değilse üstüste dağılınca toplamak çok zor, mutfak toparlanmis olursa içim daha rahattır hep, 2 gün çamaşır makinesini çalıştırmazsam çamaşırlar alır başını gider, kontrollü olmak gerekli diye düşünüyorum, ipin ucunu sıkı tutmalı..

Demir eksikliği aslında kucuklugumden beri var ondan olabilir mi yani :KK64:
demir eksikliği halsizlik, bitkinlik, dolayısıyla üşengeçlik yapıyor canım. masanın üzerinde antep fıstığı, çekirdekli kuru üzüm vs bulundur. gelip gittikçe ye, enerji verir. bol miktarda da demir içerir. tedavini yaptırmadın mı?

demir eksikliği halsizlik, bitkinlik, dolayısıyla üşengeçlik yapıyor canım. masanın üzerinde antep fıstığı, çekirdekli kuru üzüm vs bulundur. gelip gittikçe ye, enerji verir. bol miktarda da demir içerir. tedavini yaptırmadın mı?[/QU
16 yasimda ilaç tedavisi gordum iyileşti ama iki kere ust uste hamilelik geçirdim belki yine vardır kansızlık gidip baktirmam lazım doktora herşeye useniyorum diyince gülmez inşallah :halay:

Merak ediyorum anlat ya ütü meselesine çok guldum başka neler yaptığını bilmek isterim :KK70:

Anlat anlat anlat koaaa çok merak ettim :confused:
Şifon bluzlar ütü istemiyor ama yakalarını, manşetlerini ütülemek gerekiyor. Ben giydikten sonra ütülüyorum, saç düzleştiricisiyle:D Ütü masasını aç, suyunu doldur falan uğraşmak istemiyorum.

Kuruttuğum çamaşırlar çok kırışık çıkarsa çamaşır fazla gelmiş demektir, ütülemesi çok zor oluyor. Tekrar durulayıp bir kısmını çıkartıp geri kurutuyorum, sonra kalanı tekrar atıp kurutuyorum, düz çıkıyor:D

Tozunu almanın işkence olduğu biblo, tablo vs varsa hemen çöpe atıyorum. Çok değerliyse bulaşık makinesinde yıkıyorum.

Çarşaf ve yastık kılıflarını genelde ütülemem ama biri gelecekse yatağa ve yastığa geçirdikten sonra ütülüyorum.

Yağmur yağdıktan sonra camın dışında biriken su damlalarını kurumadan çekçekle indiririm. İşte cam sildim:D

Şekerlikte şeker bittiyse doldurmamak için hadi bi çay da sen koy derim. Gitmişken şekerliği de doldurmak zorunda kalır ama artık anladı bunu:D

Şimdilik aklıma gelenler bunlar ama daha çok vardır eminim:D

bende evde toz tutacak ıvır zıvır bırakmıyorum onlamı uğraşacağım evimde az öz eşya vardır.Benimde 2 çocuğum var ve çalışıyorum ..hafta içi bu pratik süpürgeler varya saplı olanlar onlardan aldım en ufak bir kırıntıda hemen onunla süpürüyorum hafta içi bir kere hafta sonuda bir kere süpürüp silmeye çalışıyorum en kötü haftada bir silebiliyorum detaylı olarak..ne yazıkki vaktim olmuyor eve gelince çocuklarımın ödevi yemeği bende istemeden de olsa yetiştiremiyorum ..

fakat E Elya0104 bende son haftalarda senin gibi olmaya başladım kolumu kaldıramıyorum hiçbirşey yapmak istemiyorum ..ben bunun için doktora gittim ciddi anlamda kansızlık d ve b12 eksikliği çıktı enerjisizliğimin depresifliğimin sebebi bunlarmış bence sende bir doktora görün

birde eşlerin yardımı da şart iki çocuklusun ev hanımı da olsan çalışan bayan da olsan eşler yardımcı olacak

Back