• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok tembelim çooook

Önce senin bu durumdan rahatsiz olman lazim
Camasirlari yika bittimi kurudumu hemen katla yerine koy
Yemek yaparken bulasik biriktirme hemen elinin önünde yika
Benimde 1.5 yasinda kizim var günlük Rutin temizligim var ve haftada birkere Dipl köse temizliyorum .

Aynı ben :( hele bir de hamilelikten iyice tembelleştim.
Elim çok yavaştır :( herkes üç oda temizler ben 1 :D

Su an salondaki cekyat acik, baya baya battaniye yastik yatıyorum.
Bizimkiler (esimle kizim) odanin ortasına kule yapmış, etrafina da birsuru bebek dikmisler onlar nobetcilermis.
Masada boyalarla ponponlarla.biseyler yapiyorlar, kagit kesmisler, karmen (kedi olur kendisi) onlari her yere savurmus, odanin ici kagit parcasi dolu.
Karsi odada bir çamaşır yigini var utulenip katlanmayi bekliyor.
Eşim mutfagi toplamış neyse ki.
Yarin arkadasa gidicez meze ve tatli sozum vardi kalkip onlari yapmam lazim ama 5 dk daha yatsam iyi gelecek gibi.
Ve ben böyle cok mutluyum.
Haftaici evi temizliyorum, kizim kreste, esim iste, oyle bombos ev, her sey yerli yerinde, ne sehpada bir bardak, ne yerde bir cekirdek kabugu, hic yasanmislik yok, müze gibi, yapayalniz hissediyorum kendimi, mutsuz oluyoum....
Ev dediginde bir yasanmislik olmali, en azindan masada bir meyve tabagi (oyle sus gibi duranlardan degil, icinde soyulmus kabuklar olanlardan) sehpada bir su bardagi, dergiler, yerde bir islak mendil, cikarilip koltuğun kenarina atilmis bir hirka. bunlarin hicbiri daginiklik degil, yasam belirtisi benim icin...

Ah keşke o kadar maddi durumum olsa ama mümkün değil

Yardimdan kastım ücretli yardimci değil . En azından çocuklarla ilgilenecek ve size yardım edebilecek yakın anne , kayinvalide veya size yakın herhangi biri . Size gelip bir iki gün yardım eder ve sonrasında siz ipin ucunu kaçırmadan hergün o düzeni koruyarak işlerinizi yapabilirsiniz.
Bunu denediginizde islere az vakit harcayarak kalan günü yine çocuklarınıza ayırabilirsiniz diye düşünüyorum.

Yemeklerinizi akşamdan yapın .ben öyle yapıyorum gündüz yemek derdim olmuyor...çocukları erken yatırmaya alıştırın bir disipline oturtun.çocukları yatırdıktan sonra yapabildiğiniz kadarını yapın işlerin ...ben öyle yapıyorum benimde iki küçük çocuğum var ama evin hep temiz oluyor elhamdulillah

Arkadaşlar benim bir derdim var lütfen ayiplamayin ben kendimi bildim bileli çok tembelim elim de çok ağır hiçbir işimi hızlı yapamiyorum ben bu iki huyumu da yenmek istiyorum ama çok denememe rağmen hiç basaramadim ve sizden özellikle de ev hanimlarindan yardım istiyorum.

Benim 2 çocuğum var biri 1 buçuk biri 3 yaşında sorun şu ki hiç yerimden kalkmak istemiyorum bulaşıklar birikiyo çamaşır birikiyo asiyorum ama katlamiyorum ütü aynı şekilde bi yemek yapıyorum herşey birikince temizliyorum topluyorum e haliyle çok zor oluyo ve dediğim gibi hiç pratik değilim öyle topliyim hemencik 3 saatte bitsin evin işi o da yok yavaş yavaş yapıyorum 2 gün suruyo ben ne yapayım bilen biri soylesin bana ben hiçbir zaman bu halimden memnun olmadım nasıl yenerim bu tembelligimi ve elimi nasil hizlandiririm çok üzülüyorum bu halime çook

Cnm ben de senin gibiyim :(
Ama elim hızlıdır
Tembellige bende pek care bulamadım
Ama hızlı olursan daha içinden çıkılır

Ayrıntılarda boğulma elektrik supurgesini koy salonun ortasına ortalıkta ivir ziviri yerlerine götür süpür çık
Diğer yerlerde aynı şekilde sonra vakit kalırsa silme toz alma dip köşe yap

Ben hiç dip köşe yapmıyorum gerci;)))

Canim benim seni cook iyi anlıyorum ayni tembellik bende de var maalesef ayni senin gibiyim, nasıl pratik olunur biliyorum ama uygulamıyorum. Depresyon da var bende tamam ama her depresyonda olan da ben gibi değildir herhalde. Bende cok tembelim coook.

Arkadaşlar benim bir derdim var lütfen ayiplamayin ben kendimi bildim bileli çok tembelim elim de çok ağır hiçbir işimi hızlı yapamiyorum ben bu iki huyumu da yenmek istiyorum ama çok denememe rağmen hiç basaramadim ve sizden özellikle de ev hanimlarindan yardım istiyorum.

Benim 2 çocuğum var biri 1 buçuk biri 3 yaşında sorun şu ki hiç yerimden kalkmak istemiyorum bulaşıklar birikiyo çamaşır birikiyo asiyorum ama katlamiyorum ütü aynı şekilde bi yemek yapıyorum herşey birikince temizliyorum topluyorum e haliyle çok zor oluyo ve dediğim gibi hiç pratik değilim öyle topliyim hemencik 3 saatte bitsin evin işi o da yok yavaş yavaş yapıyorum 2 gün suruyo ben ne yapayım bilen biri soylesin bana ben hiçbir zaman bu halimden memnun olmadım nasıl yenerim bu tembelligimi ve elimi nasil hizlandiririm çok üzülüyorum bu halime çook
Yapınızla alakalı bu
Elinizin hizlı olmaması durumu cok anormal değil ama kimse severek isteyerk is yapmaz ki
Yapmamız gerektiğini bilmek lazım
Evin camlarını sildim bugun , cok mu severek hayır
Ama silmezsem rahatsız olurum
Tek birsey yerinde olmazsa evde rahatsız olurum
İşlerinizi biriktirmeyin
O anda ne yapmanız gerekiosa yapın

Ben de temizlikte iyiyim hızlıyım ama yemek yapmayı hiç sevmiyorum çok üşeniyorum zaten beceremiyorum da :(

Maalesef ailemden kimse bakmaz yalan söyleyemem eşimin ailesine de guvenim yok mahvolur çocuklar biraksam maddi durumum olsa keşke hiç dusunmem cagirirdim birini ama ben yapmak zorundayim
ozaman tek seçenek var, her boş vaktinizde birşeyler yapacaksınız, akşam eşiniz gelecek cocukları ona bırakıp 1 2 saat hem kendi bakımınıza hemde evinizin bakımına zaman ayıracaksınız.

fizyolojik bir sıkıntın olabilir mi? demir eksikliği gibi falan? eğer yoksa, belki motivasyona ihtiyacın vardır. KK'da ev işleriyle ilgili topikler var. hatta bugün ben de kendi ev işleri günlüğümü açtım. çalışıyorum ve haftanın iki akşamı da ek iş yapıyorum, bir süreliğine ama. her hafta yarım gün yardımcı alırken, yardımcımın ayda bir kez tam gün gelebileceğini söylemesiyle haftalık rutinler bana kaldı. zaten müsriflik gibi gelmeye de başlamıştı, artık gelme diyemiyordum. temizliği ve düzeni çok seviyorum, o yüzden ipin ucu kaçmasın diye, ne yapıyorum, ne yapmalıyım görme açısından, kendi kendimi motive edeyim diye konu açtım. hem diğerlerine de bakabilirsin. birbirlerini çok güzel motive ediyorlar canım.

Bir günde her yeri değil bir odayı temizlemeye çalışın. Mesela pzts mutfak salı oturma odası gibi.Bulaşıkları da günlük halletmelisiniz. çamaşırlar içinde gün belirleyen işte salı yıkama günü gibi. Ütü için ne zaman boş vakit bulursanız. Ona benimde çözümüm yok :110::110:

Işlerini düzenli olarak yaparsan dağ gibi büyümez ve o kadar çok vaktini de almaz

fizyolojik bir sıkıntın olabilir mi? demir eksikliği gibi falan? eğer yoksa, belki motivasyona ihtiyacın vardır. KK'da ev işleriyle ilgili topikler var. hatta bugün ben de kendi ev işleri günlüğümü açtım. çalışıyorum ve haftanın iki akşamı da ek iş yapıyorum, bir süreliğine ama. her hafta yarım gün yardımcı alırken, yardımcımın ayda bir kez tam gün gelebileceğini söylemesiyle haftalık rutinler bana kaldı. zaten müsriflik gibi gelmeye de başlamıştı, artık gelme diyemiyordum. temizliği ve düzeni çok seviyorum, o yüzden ipin ucu kaçmasın diye, ne yapıyorum, ne yapmalıyım görme açısından, kendi kendimi motive edeyim diye konu açtım. hem diğerlerine de bakabilirsin. birbirlerini çok güzel motive ediyorlar canım.
Demir eksikliği aslında kucuklugumden beri var ondan olabilir mi yani :KK64:

Back