• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok sinirliyim

bendeeeeeeeemirmirmirmir varımm nışanlımı yiyip bitiriyyoeum hep üzüyorum kendimden nefret ediyorum

keşke mesajları okuyup geçenlerden olsaydım ama malesef aynı durumdayım.çevremde çok az kişi var,kardeşim de yok.benim sinir bozukluğu sanırım biraz baba tarafından genetik, biraz da yalnızlıktan dolayı.saçma konulara kızıp başımı ağrıtıyorum.yakınımdakileri azarlıyorum.kendimi kaybedip annemi çok hırpaladım.nişanlıyım ona da agresif davrandığım oldu.nikaha az kaldı, inanın diğer kızlar gibi sevinçle bekleyemiyorum.babam 10 gün sonra eve dönersin dedi.bu yüzden evlenmekten korkuyorum.

haklısın canım insan kendine hakim olamıyor bende çok sinirliyim ama benim bunu dışarıya vurma gibi bir şansım yok bende bunu içime atıp kendime zarar veriyorm yani içimde fırtınalar estiriyorum

bende eften püften şeylere sinirlenenn biriyim.. kendımı kaybediyorum agzıma ne gelirse soyluyorum kufur etmiyorum tbi.. hakaret vs.. insanların kalplerını kırıyorum.. kahrımıda nişanlı cekiyor..ama sinirlencek o kdr cok sey var ki, zaten sinirli biriydim daha beter oldum.. lakin son zamanlarda Allaha dua ediyorum benden bu asabiyetımı alsın diye.. cok sukur sakınım şu zamanlar.. öfke baldıgında gidip abdest almak gerek.. oturuyorsak kalkmamız acık bi yerde nefes almak lazım.. kırılacak kalbı dusunup engel olmak lazım kendımıze.. ben cozumu böyle buldum.. bu dunya gecici ne kendımı yıpratmaya degiyor ne de kalp kırmaya.

ya herkes nişanlısını hırpalıyor bende öyle yapıyorum ya.. haketmıyor cocuk ya.. aglamak istiyorumm

keşke mesajları okuyup geçenlerden olsaydım ama malesef aynı durumdayım.çevremde çok az kişi var,kardeşim de yok.benim sinir bozukluğu sanırım biraz baba tarafından genetik, biraz da yalnızlıktan dolayı.saçma konulara kızıp başımı ağrıtıyorum.yakınımdakileri azarlıyorum.kendimi kaybedip annemi çok hırpaladım.nişanlıyım ona da agresif davrandığım oldu.nikaha az kaldı, inanın diğer kızlar gibi sevinçle bekleyemiyorum.babam 10 gün sonra eve dönersin dedi.bu yüzden evlenmekten korkuyorum.
evet sana katılıorum benimkide babadan genetik babamda çok sinirliydi anne anneme çok çektirid yukarda allah var ama çokta ii baktığı günler oldu yürüyemio die ona tekerlekli sandalye yaptırdı.bende kayınvalidem ve onun annesi ile beraber oturuorum bir tanede bebeğim var eşimin işleri bozuldu birazda akraba kazığı yedik hakkımız olamyan çok para ödedik ondanda sinirliyim heralde doğum yaptım daha sinirli oldum şimdide evdeki kayınvalidem ve annesine sert davranıorum hemen sinirleniorum söleniorum hatta kinci bir kişilik yapısı aldım çok fena ya allah yardımcım olsun....

valla ben de oyleyım hatta az once sınırlendım yıne ve kufur ettım bu da cok kotu cunku bır bayanda cok basıt duruyor bunu bılmeme ragmen tutamıyorum kendımı ısın kotusu pısmanlık duymak bır yana ılgınc bır rahatlama ve uyusukluk halı oluyor nolcak boyle bılmıyorum sanırım yukleyıp kendımı baskalarından cıkaramadıgımı yakınlarımdan cıkarıyorum..off..

kızlar sizin yerinizde kendimi düşündümde.çok zor bir durum olmaı..ben bile bazen çocuğuma bağırdığımda çok kötü hissediyorum,ama delirtiyor,tutuyorum tutuyorum kendimi.kızım yapma demedimmi sana diye bağırınca bile mahvoluyorum..
böyle aşırı sinirli olsam nolurum acaba..:50:
Allah ayrdımcınzı olsun

bende cok sinirliyim. Kendime hakim olamiyorum. erkek arkadasimla konusurken telefnda küfür ettim sinirden ve benimle 3 gün kkonusmadi! ilk baslarda el bile kaldirdim ona hepsini yuttu ama cok üzülüyodu. sonra oda sinirli olmaya basladi. ben cok abarttim ama oda geri vurdu susuyum diye.:((((
ben onu cok seviyorum evlenmek bile istiyorum ama o diyo hep aynisin hic degismedin sinirlerine hakim olmayi ögrenemedin diyo. oda inat edio :( ama ben cok pisman oluyorum daha sonra elimi kaldirdigim icin. ama el kaldirmayi yapmiyorum artik. küfür basladi simdide:(( off ölmek istiyorum bazen bu sinirim yüzünden! cok agliyorum sonra cook pisman oluyorum.:( pskologa mi gitsem??

Antidepresanlar biraz yatıştırıyo tavsiye ederim..
En azından dinginleştiriyo.. sakinleştiriyo..
Rahat uyku sağlıyoo Gün boyu sabah alındığında rahat gün geçirmenizi sağlıyo vurdumduymaz bi hal alıyorsunuz..
Önce kontol ve bünyenize göre ilaç almanız lazım tabiki..
Ben 20mglık kullanıyorum.

Yaa bendede var bu tür sorunlar.Ben de denedim ortamdan uzaklaşmayı veya sakin olmayı.Ama bu seferde tepkisiz leşmekten korkmaya başladım ve ben sakin oldukça insanların daha dikkatsiz olduklarını hissetmeye başladım.Siz böyle tezata düşmüyomusunuz,düştüğünüzde napıyosunuz?

Arkadaşlar sinirlendiği zaman kendine hakim olamayıp ağzına gelen lafı sayıp,tonlarca kişiyi üzüp kıran insanlardanım,ne yapmam gerekiyor,yada siz öyle durumlarda neler yapıyorsunuz:(((

ben de aynı durumdayımmmm:25:
öfkemi kontrol edemiyorummmmmm Allahımmm yardım ettt :26:
ve sürekli, insanlara (özellikle aileme) bağırıp çağırdıktan sonra gün boyu pişmanlık çekiyorummm..:14:
çünkü, onlar bunu hiç haketmiyo.. :58:

Herkes sinirlidir aslında.. Kimse ben sinirli değilim diyemez.
Diyenler sadece kendine sinirlendiğinde hakim olmasını bilen bireylerdir.
İtiraf etmek gerekirse bende sinirli biriyim.
Şöyle bi kanıya vardım.
Güne güzel başlayın.. bugün ne olursa olsun sinirlenmiceğiniz için kendinize söz verin.
İnanınki güzel başlayan gününüz güzelde bitecektir .)

bende malum dönemlerde aşırı sinirli oluyorum. eskiden elime geçeni atıp kırma gibi bi huyum vardı. gerçekten elime geçen şeyi duvara fırlatıp paramparaça olduğunu görmek, duvarda patlarken çıkardığı ses beni inanılmaz rahatlatıyordu. sanki içimdeki sinirde patlayıp gidiyordu. ama çokta kötü bir huy olduğu için kendimi farklı şeylere yönlendirmeye çalıştım. sinirliyken dışarı çıkıp uzun uzun yürümenin de beni çok rahatlattığını farkettim. bu arada kaldırımları topuklarımla döverken kendi kendime yüksek sesle söylenme huyumda böylece gelişti :1: bazen 2-4 km kadar yürüyorum farkında olmadan hiç bir yorgunlukta hissetmiyorum.

öncelikle bayanlarda bu tür sorunlar hormonal kökenlide olabiliyor.ama hormonal bir sorun degilse sinirlendiginizde aci biber yiyerek beyninizin dikkatini dagitmayi deneyin,olumsuz düsüncelere karsida bileginize bir lastik takip yine ayni olumsuz düsüncelerde cekip ufak bir aci yaratirsaniz,beyin bunu hissetmemek icin belki kendini sartlandirabilir.

malum dönemlerde cok sinirli olan arkadaslar,bende pcos tan dolayi yasadim adet öncesi sendromu,bir hafta en az bas agrisi,gerginlik,sinir ve alinganlik vs.vs
dogal progesteron kremi tavsiye ederim öncelikle psikolojik etki yapiyor 3 ay bitti kullanmaya baslayali hepsi gecti sadece basim agriyor bir gün öncesinde ama bununla yasayabiliyorum.
:nazar:

sinirinizin doruk noktasına ulaşmadan evvel bilirsiniz illaki. fırtınadan önce gelen yere yakın kara bulutlar gibi...
baktınız öfkeleniyorsunuz yutmayın yukarı kaldırın başınızı derin derin nefes alın cevap vermeyin. kendi kendinize telkinlerde bulunun. sakin ol nunna sakin ol geçecek gibi . eğer eşiniz uzatıyorsa susmuyorsa uyarın hayatım deyin sesinizi kontrol ederek sakinleşmem gerek rahat bırak beni sonra konuşuruz. açık olun eşiniz zaten öfke nöbetleriizi daha önceden yaşadığı için bu şekilde konuşmanızın nedenini çok rahat anlayacaktır.
ve kendinize rahatlatıcı bir bitki çayı hazırlayın yasemin gibi. tani evinizde bulundurun bu tarz bitki çayları...

karşı taraf sakin ol desede yaramaz hatta sizi bu laflar daha da sinirlendirir. sizin kendi kendinize bunu söylemeniz gerekir. eğer o an aklınıza gelmiyorsa da evin görünür noktalarına size bunu hatırlatacak belli işaretler koyun. başkası anlamasın ama siz anlayın. örneğin kırmızı bir kurdele duvara yapıştırın gibi..

İşte bu, ben de böyleyim. Böyle olmama rağmen psikoloğun sorduğu sinirli misiniz sorusuna pek değilim demem ironik olmuş. Ama gerçekten öyle düşünerek vermiştim. Şimdi anlıyorum.
Ben en çok eşime sinirleniyorum, o kadar sinirleniyorum ki...... O malesef sizinkiler gibi anlayışlı da değil. Ben sinirle s.lak falan dediğimde bana ceza vermeye kalkışıyor. Hem de okkalı yani. Evden dışarı çıkamazsın falan. Artık yüzüne karşı kendimi tutup küfür etniyorum ama arka odada Aklıma ne geldiyse söylüyorum. Eskiden daha da sinirliydim, yastıkları falan ısırıyordum hırsımdan. Yüzümü cimcikliyordum. Şimdi dişimi sıkıyorum. Sabahları başağrısı oluyor böyle yapınca. Dilimde diş izleri çıktı. Öfkem kendime zarar veriyor ama nasıl baş edeceğimi bilmiyorum. En azından tanısını koymuş oldum. Bu arada oğluma da bağırıp çağırıyorum sonra o kadar pişman oluyorum ki. Ama eşimi kırıyorsam da hiç pişman değilim, keşke fırsat verse de daha fazlasını söylesem, içime atmasam. Ama vermiyor, ona yanıt vermeme bile sinirleniyor.

Back