• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok sinirliyim

ays_s

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2009
15
0
86
Adana
Arkadaşlar sinirlendiği zaman kendine hakim olamayıp ağzına gelen lafı sayıp,tonlarca kişiyi üzüp kıran insanlardanım,ne yapmam gerekiyor,yada siz öyle durumlarda neler yapıyorsunuz:(((

inan hiç bişey yapılmıyor tatlım öyle zamanlarda.ağzına geleni söylüyorsun vurup kırıyorsun ancak ondan sonra rahatlıyorsun.rahatlayamıyorsun aslında çünkü pişman oluyorsun üzülüyorsun bu defada.psikolog bana sinirlendiğimde başka bir odaya geçmemi yada içimden yavaş yavaş sayı saymamı söyledi ama ben hiç yapamadım.o sinirle nasıl oturup sayayım.yada eşime kızıyorum mesela, onunla kavga etmek isterken deli gibi nasıl kalkıp başka odaya gideyim.yani ben hiç yapamadım ama istersen sen bi dene.
şu an antidepresan kullanıyorum beş aydır.ve artık eskisi gibi şiddetli sinirlenmiyorum. çok daha az oluyor ve çok çabuk geçiyor.neredeyse kimseyi kırmıyorum artık.ama ilacında yan etkileri biraz ağır oluyor canım maalesef.

Bende aynen çok sinirliyim. Arada azalıyor hatta yok oluyor ama bazen çılgın gibi oluyorum. Küçücük birşeyde alev alıyorum inanılmaz bir şekilde eşimi hırpalıyorum, elime o an ne varsa yada yakınımda fırlatıyorum, kapıları çarpıyorum. Ve ortada ele avuca sığacak birşeyde yok. Bir bahane bulunuyor işte o an yada zaten tetikte bekleyip onu büyütebiliyorum. Eşime ağza alınmayacak kelimeler edebiliyorum. Başkası olsa belki on kere kapı önüne koyardı ama eşin çok anlayışlı. Ben herşeyi yaptıktan sonra odama kapanıyorum beni yalnız bırakıyor. Sonra sakinleşip ve fazlaca da pişman olup geliyorum özür diliyorum. Bir ara ağlama nöbetlerim vardı ne vefes almam güçleşiyordu. Şimdilerde daha iyiyim. Doktora gitmedim çünkü ilaç yazacak biliyorum ve kullanmak istemiyorum. Herşey insanın kendisinde bitiyor. Ayrıca ilaçların yan etkisi de baya fazla. Birşeyi yapmadan çnce düşünme zamanı bırakmak gerekiyor, belkide birşeylerle oyalanmak yada size doktorun dediği gibi sayı saymak ve zam geçirip o anlık öfkeyi sindirmek ama olmuyor işte.. Umarım bir daha olmaz çünkü yine biz pişman oluyor ve utanıyoruz..

ben sinirlenince konuşmuyorum ama sinirlendiğim an karşımdakine şiddet uyguluyorum o an gözüm hiç bişeyi görmüyo sonra o andan sonra gayet sakinleşiyorum bazen hiç bişey olmamış gibi bile hissedebiliyorum

bnde çook sinirliyim...küçücük şeylerde sinirlenip bağırıyorum...:( çevremdeki kşileri kırıyorum üzüyorum bulunduğum ortamı değiştiriyorum genellikle...

Cnm son aylarda oyle zorluklar, uzuntuler yasadim ki artik sinirlerim alinmis gibi oldum..sana sinirlerine hakim olamayacagin zaman tek basina kalarak ,derin derin nefes almani oneririm..opuyorumnanaktan

ya kızlar banada yardım edin okuduklarıomda kendimi gördüm hatta ben daha fazlasını yapıyorum eşim delirdiğimi düşünmeye başlıyo o durumda.bukadar basit bi şeye ne kadar büyük tepkiler veriyosun dedikçe dahada sinirleniyorum komşular duyacak sus dedikçe dahada bağırıyorum öfkeme hakim olamıyorum bi gün geçince pişman oluyorum haklıyken haksıız duruma düşüyorum ne yapacağımı bilm,yorum daha önce doktora gittim insidon verdi ama dediğiniz gibi yan etkileri çok.bi dua olsa onu okuduğumda sakinleşsem.hep dua ediyorum düzelmem için ama olmuyo bi türlü eşim kadar olgun sakin anlayışlı sabırlı olamıyorum heran patlama hazır bomba gibiyim eşimi çok kırıyorum bi yolu yokmu bundan kurtulmanın

Herkes gibi bende bu dertten yakınıorum yalnız değilmişim demek bende sinirlendiğim zaman ağır konusuorum halbuki normalde biri ile konusurken gayet güzel anlaşıoruz çok fazla arkadasım vardır aile çevremdede herkes tarafından oldukça sevilen biriyim ama bazen öyle oluyorki nasıl bana bunu derler die deliriorum resmen eskiden susardım sinirlenince ama baş ağrısı yaptı emar çektirdim depresan falan kullandım sonra bıraktım resmen uyusuorum ilaç içince Allah yardımcımız olsun :sinifsinif:

bende çok sinirli bir insanımsaman alevi gibi ortalığı ayağa kaldırırım eşim sakin ve mantıklıdır onun gibi olabilsem oğlumada bazen sabırsız davranabiliyorum

nefesim kesilene kadar son ses çığlık atıyorum gözlerim dönüyo resmen bişeleri dağıtmadanda geçmiyo kimse umrumda olmuyo karşımdaki kırılıyomu kırılmıyomu o esnada umrumda olmuyo en son hemşireye acıtcakmı diye sormuştum hiç olmadım bilemicem demişti ve 24 saat uyutmuşlardı ne yapmam gerektiğini bende bilmiyorum ama son ses nefes kesilene kadar çığlık atınca geçiyo benim sinirim

Arkadaşlar ne kadar çokmuşuz aynı dertten muzdarip,ben buraya yazdıktan sonra bunu baya bir araştırdım,bir kaç yöntem denedim işe yaradı gerçekten.Örneğin bir tartışma anında tartışmayı bırakıp başka yere gitmek.daha dün kardeşimle kötü bir kavga yaptık sudan bir sebeple ama o an kendime hakim olmam gerektiğini hatırlattım sürekli,sonra diğer odaya geçtim ve onun da siniri geçene kadar bekledim.Sonra ikimizde yatışınca ne kadar saçma sapan bir şey için kavga ettiğimizi anladık(:Tartışıyorsanız o an bunu bırakmak çok önemliymiş,şu an erkek arkadasım askerde olduğu içinde çok gerginim hala en küçük şeye kızabiliyorum ama sürekli kendimi telkin etmeye çalışıyorum cidden işe yarıyor.[

aycank bir dua olsada sakinleşsem demişsin ya ben onuda araştırdım,Sekine duası çok işe yarıyormuş,bir sürü yazı okudum bu duayla ilgili gerçekten okuduktan sonra rahatladığını hissediyorsun tabi inanmak lazım önce,google yazdığın zaman sekine duası diye çıkıyor zaten hemen.Allah yardımcınız olsun...

valla kızlar inş söledikleriniz işe yarar sürekli dua ediyorum değişmem için yarın bigün çocuğum olursa bu sinirle onada zarar verecem diye korkuyorum belki de çocuğumuz olmadığı için bukadar zor günler geçiriyorum çünki son 2 senedir daha çok sinirli oldum duayı okuyacam canım çok sağol

ayy bide siz beni görün çıldırıyorum resmen gözlerimi ayırıyorum bas bas bağırıyorum ağır laflar söylüyorum ama sinirim uzun müddeten sonra geçtğinde pişman oluyorum dediklerime bunu için sevgilimle 2 defa yrılıp geri barışmıştık...........

ya ben de tam tersi var :s

ben de sinirlensem de susuyorum içime atıyorum tek bir cümleyle kızdıgım kişiye laf sokuyorum sonra susup içimden söluyorrum ağzıma geleni...ama karşmdaki duymuo tabi içimden sölüyorum o sözlerin hepsini....

keşke ben de sizin gibi olsam da içime atmadan kırsam ya cunku böyle de ben kırılıyorum içimde birikiyor herşey...

ben de benzer durumlar yasıyorum.
ofke kontrolu ıcın psıkologum ofke kaza gıbı degıldır, gelıyorum der, ofkelenecegını hıssedersın der.
ofkenın geldıgını hıssettıgın an (ama kesınlıkle tam tartısmanın doruk noktasında degıl, ılk basında ofkelenmeye basladıgına yakın) bır bahaneyle ortamdan uzaklas ve derın derın nefes al demıstı(bu arada ıcınızden sayı da sayabılırsınız).
bır de bana usb' de gevseme egzersızlerı verdı.duzenlı yapmadım ben, tekrar baslasam ıyı olacak aslında..
ben yapabılıyor muyum? tam olarak degıl.
ama cok ıse yarar bır yontem, denedıgım zaman hep basarıya ulasıyorum..

Son düzenleme:
Benim bazen sinirlenmemin sebebi oluyor ama bazen otururken çok sinirleniyorum.eşim yanımda otururken onu ısırıyorum sonra üzülüyorum canını yaktığım içn ama kendime hakim olamiyorum,yazık o da bişey demiyor :(.Bazen de kendi kafama çok hızlı şekilde vurup saçlarımı yoluyorum.Akşamlar yatağa girdiğimde eşim uyuyor ben saatlerce ağlıyorum.Ben deliriyorum galiba:((

arkadaşlar sağ burun deliğinizi baş parmağınızla kapayıp diğer parmaklar yukarı gelecek şekilde nefes alın sol burundan..

son 2 aydır sinirlerim üst safhada :çok üzgünüm::çok üzgünüm:

çevremden cok kendimi yiyip bitiriyorum...
kafam kazan gibi... bir nebze bir şeye yer yok :mymeka:

allahım yardım et bana mafoldumbenmafoldumben

Back