Anne babasının yazligi. Ancak onlar öldüğü zaman miras yoluyla bir kısmı da eşinizin olacak .
Yorumları okudukca konuyu daha iyi anladim. Her sülalesinin bir ezileni vardır. Onlar herkesin peşine kostururlar,her sorunu çözerler,bütün problemlerde ilk akla onlar gelir. Ama söz konusu kendisi olunca onlarca kişi yerden bir iğne kaldırmaz yardımcı olmak için.
O kadar tanıdık ki. Çünkü bizim sulalenin enayisiyle 29 yıldır beraber yaşıyorum. Annem herkesin her derdine koşar. Durumu kötü bir yakın akrabasının bebeğine tam 9 sene geceli gunduzlu baktı mesela (daha doğrusu biraz bize iteledi kadın, kendi doğurmuş gibi baktı) ama 9 senenin sonunda bir teşekkür ederim bile duymadı. Tam tersi bu kadına kötü davrandigimiz izin (çocuğuna az kaldı vuracaktı, evden kovmustuk) bizi yedi düvele kotulemis
ya da arkadaşının , bacisinin kardeşinin,yegeninin düğün zamanı tüm angaryalari o yapar. Elinden her iş gelir, haftalarca milletin evine yerleşip çeyizlik de diker, evi boyamaya da yardım eder. Sünnet desen ceyregiyle gider, düğün desen,ikinci evlilik desen hep koşar gider. Ama kendi kızı evlendiği zaman bir telefon bile almadı yıllarca her işine kosturdugu insanlardan 'yardima ihtiyacın var mı' diye. O milletin çocuğuna bile 9 sene bakarken babamla cenazeye şehir dışına gitmesi gerektiğinde bizi bırakacak bir akraba bulamamıştı, arkadaşına birakmisti...
Yani bu da , sizin çocukları zengin kadının parali uşağı gibi her işine kosturmaniz da en çiğ tabirle enayilik.
Yaptıkça göreviniz biliniyor. Teşekkür edilmediği gibi yapmayı biraktiginizda sizden de kötüsü olmuyor. Ama iyilik yapılma sırası da asla size gelmiyor.
Bunun tek çözümü 'alemin enayisi ben degilim' farkındalığına sahip olup tüm yüklerden tek tek kurtulmak. Ben mesela göre göre bu farkındalığa sahip oldum, öz ablamin- nikah şahidi olacak kadar yakın arkadaşlarımin bile özel gunlerinde asla kendimi heder etmem. Sadece yapmayı istediğim kadarini yaparim. Böylece yarın bir gün kimseden bir şey beklemem ve bana yapilmayinca icerlenmem.
Yani olay eşinizin farkındalık kazanıp bu rolden siyrilmasinda yatıyor. Bu işin sonu yok yani