Çok sıkıntıdayım 2015 ağustos düğün düşünüyoruz ama :(

ozgeeeeeeeee

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2014
9
1
1
Ankara
Çok dertliyim kızlar yaa sözde ağustosta düğün düşünüyoruz ama ne düğün tarihimiz ne düğün ve kına salonumuz hiç bişey belli değil daha çeyiz eşyalarımıda almadım hiçbişeyim yok henüz çevremde evlenicek olanlar anlatıyo nerdeyse herşeyleri hazır ama kendime bakıyoruz düğüne 7 ay var hala en ufak şeyler bile hazır değil çok bunaldım bu konuyu kaynanamın açması gerekirken kadın devamlı geziyo evde durduğu yok zaten düğünle ilgili konuda açmıyo salon bakalım falan diye napıcam bilmiyorum yaa uzun oldu biraz kusura bakmayın çok sıkıntılıyım

hiç dertlenme canım. benim 3 ay kaldı düğünüme hala eksiklerim var ama biz herşeyi nişanlımla hallettik nişan salonu düğün salonu kına salonu yerini tarihini , mobilyaları eşyaları hepsini ikimiz belirledik :) buyuklere pek söz bırakmadık iki tarafta anlayışlı olduğu için çok şükür hiçbir sorun çıkmadı şimdiye kadar.. kayınvaliden yerine nişanlınla konuş onunla halletmeye çalış bence... onlar birşey soylemese de sen söyle..

Nişanlınla konuş ki farkına varsın işin ailesiyle o konuşsun ki orta yol bulunsun konuşun ve kesinlikle bi tarih belirleyin. Tarihi sürekli ileri atmaya çalışmasınlar (aynı şeyi kardeşim yaşadı çünkü) söz nişan yapılmıştı haziranda düğün olur dendi 3-4 sene önceydi. Düğün tarihi yaklaştıkça ileri bi tarihe attılar kendilerince bizdede çeyiz için ne aşk kaldı ne bişey. Sonra kv kendince atıyo tarihi ileri ne bi konuşma ne bişey kardeşim attı nişanı kurtuldu şimdi evlendi çok mutlu. Siz böyle olursunuz diye değil ama işi baştan sıkı tutun derim erkek tarafı biraz gitsin sıkıntıya

bende aynı durumdayım herşeyimi şimdiden planlı yapmak istiyorum ama karşı tarafta tık yokk daha söylüyorm anlayan yok..

Bence bu durumu nişanlınla yüz yüze konuş derim. 7 ay nedir ki hemen gelip geçer. Son zamana kalırsa iki ayağınız bir pabuca girer her şey aceleye gelir. şimdiden nişanlınla konuş ki yavaştan içinize sine sine her şeyi halledin. düğün salonunuzu şimdiden kiralayın son zaman boş yer kalmayabilir. yinede sıkma canını inşallah her şey gönlünce olur. mutluluklar

Allah razı olsun kızlar nişanlım şuan askerde mayısta gelicek . O diyo zaten annemi arayıp söyliyim diyo ama ben sıkıntı çıkmasınıda istemiyorum düğün arifesi ailesiyle birbirine giricek yoksa ben diyorum arama boşver bekleyelim bakalım diye. Yoksa arayıp annesini laf edicek bi ton bilmiyorum nasıl olucak beklemekteyim sadece

Ya o askere gitmeden önce halledecektiniz ya da sen tek başına halledeceksin. Araştırıyor musun nasıl bir düğün istiyorsun karar verdin mi? Kayınvalidene söyle, en yakın zamanda tut salonunu. Valla eylül düğünleri bile şimdiden tuttular.
Çeyizini hazırlaman için de kayınvaliden ne yapsın sen yapacaksın, ufak ufak başla almaya, mesela en başta liste yap.
Strese girme yine de daha vakit var, sadece salonunu hallet ve tabi ki gelinlik bak

İlk mesajda nişanlının askerde olduğunu belirtmemişsin ben nişanlın da unursamaz sanmıştım. Annesine söylesin ben uzaktayım ilgilenemiyorum ama siz ozgeeeeeeeee ile halledin diye en azından salonu birlikte tutarsınız ve kimin üstüne ne düşerse onu yaparsınız. Sonuçta eşyaları kadın beğeniyo çünkü erkekten çok kadın ilgileniyo temizlik falan.

Canım bu konuları erkek tarafı açar erkek evlat evlendiriyo sonuçta ben zorla kimseyle evlenmiyorum demesi lazım diye düşünüyorum beni yönlendirmesi gerektiğini en azından düğün salonu yönünden kaç kez aradı söyledi nişanlım anne bak koşturun konuyu aç diye kadında tık yok yani

Tatlim benimde nisanlim askerde ve ben agustos diye diye dolassamda ortalarda benimde tarihim belli degil ve salon tutulmadi.. belki nisanlinin ailesi askerden donmesini bekliyordur yada telefonda konustuklarininda annesinin tutumunun ne oldugunu sor.. tabiki aralarini bozma sonra ortada kalirsin ne de olsa anne☺ ama bu bosvermisligin sebebini ogrenki cozebilesin

Bacım çok geziyo kaynanam abartısız söylüyorum gece giriyo eve çok değişik yani bi gün evde bulan yok nişanlımın halası babannesi hep konuyu açıyokar halası devamlı benle irtibatta ama annesinin beni aramaya vakti yok gezmekten yani nasıl olcak bilmiyorum

sanırım düğün yapmak istiyorsunuz...
hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmem ama genel olarak bir durum var ki , düğün tarihi yaklaştıkça salon bulmak da zorlaşıyor, fiyatlar da artıyor...
insanlar nasılsa mecbur kalıp tutacak diye düğün salonları iki katına çıkıyor...(nikah salonları daha ucuz olabilir )

Yani ne kadar erken tutulursa o kadar kar ederler..
ve ne kadar erken olursa yer bulmanız o kadar kolaylaşır..

bende nasipse ağustos ayında evleneceğim, salonu tuttuk şükür ...
fakat zor oldu yer bulmamız.. şimdiden eylüle kadar doluyuz demeye başladılar, biz 23 ağustosu zor bulduk...
bu işlerde piyasa çok farklı işliyor, ellerinde bazı günleri tutuyorlar, zaman daraldıkça fiyatlar zirveye ulaşıyor...

yetişmez diye de bir şey yok, 7 ay da çok şey yetişir korkmayın ama geç oldukça parası çok olacak...
yoksa gerilmeyin, halledilir her şey...

nişanlınızla konuşmuşsunuz bırakın bence o da ailesiyle konuşsun..
laf çıkacaksa çıksın..
sonuçta keyfinizden değil, salon bulmak zorlaşacak, fiyatlar artacak..
şimdiden tutmaları onların yararına...

bunları karşı tarafa hatırlatmak da yarar var..

çeyiz almamanın kaynanayla ne alakası var? ayrıca kına yerini falan siz tutucaksınız onları da mı karşı taraftan bekliyorsunuz?

Ben sıkıntı çeyiz almak falan demedim. Sıkıntı düğün salonu nikah günü kına salonu bunların ayarlanması bunlar tamamlandıktan sonra gerisi çorap söküğü gibi gelir zaten ben fotoğrafçıyla anlaşıcam bunlar için tarih lazım sıkıntı bu. Ve kına yerini falan biz niye tutalım onu anlamadım kadın erkek ayrı olmuycak bir olcak

hiç dert nişanlını ara soyle ailesiyle o konuşsun bunları kv. ne soyleyecek kişi sen değilsin zaten. hem araları niye bozulsun bunn için canım. asıl sen konuşursan kötü olur ki kız tarafı bunlar için ortaya düşmez ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…