• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok şaşkınım lütfen yardım

Arkadaşlar hamileyken emziren birini tanıyormusunuz.Çünkü ben iki saatlik bir ağlama nöbetinden sonra bu bebeği istemeye başladım.Ama kızımıda emzirmeye devm etmek istiyorum.

evet canım benim arkadaşım var.ama gene de sen bunu doktorlara sorarak karar ver.belki onların farklı bir tavsiyesi olur.çok sevindim kararına.Allh sağlıklı bebiş veriri inşallah.

emzirilmiyor diye biliyorum eltimde kızı 1 yaşındaydı hamile kaldı
şimdi bir ayı var emzirmeyi hemen kesti çünkü
aldırmaya gelince bence kesinlikle aldırma o allahın bir lütfu
isteyen ve olmayan o kadar çok anne adayı var ki eşininde yardımlarıyla tez
zaman da büyütürsün ikisinide ama sakın bir cana kıyma çocuğun var çünkü

2.ye hamile kalindiginda eger emziriyorsan hemen kesmen gerekir....tabi once doktor derim ben....

aldırma canım rabbim sana dünyanın en ğüzel hediyesini vermiş sükret kızını emzirmeği bırak dinen ve tıbben bırakman gerekli sezeryanla doğum sonrası 2 yıl beklemen gerekir di ama nasip görümcemin de basına geldi, aynı olay ve doğum yaptı sorun olmadı doktor konturolünde ve fazla kilo almamasını istemişti doktor

Arkadaşlar gebelik bölümünede yazdım ama bir an önce cevap almak istiyorum.Biraz önce gebelik testi yaptım ve pozitif çıktı.Ama ne yapacağımı bilmiyorum.Çünkü sezeryanla dünyaya getirdiğim 9 aylık bir kızım var.Acaba bu hamilelik sağlığım için riskli olabilir mi?Kızımı emzirmeye devam edebilirmiyim?3 haftalık olduğunu tahmin ediyorum acaba aldırsam problem olurmu?Böyle bir şey başına gelmiş olan varmı lütfen acele cevaplarınızı bekliyorum...

cnm bn etrafımd senin gibi olnlar var hatta 3 aylık bebeği varken hamile kalan arkadasım var oda sezaryanlıydı yeni doğum yaptı sezaryan oldu yine hiç bişe olmuyo sakın bebeğini aldırma belki 2. değişik cinsiyet olur çünkü 2 arkadasımda pespese hamile kaldı bebeklerine istemeye istemeye doğurdular 2 sininde ilki kız 2. erkek birlikte büyüyolar her işte bir hayır vardır

bence de aldırma sakın hem de bi yerde okumuştum evli ve isteyerek kürtaj olan kadınların nerdeyse hepsi çok pişman oluyormuş .ayrıca diğer dünyada bunun nasıl hesabını vereceksin.hem de aldırmak için geçerli bir sebebin yok.bana kızmazsın umarım Allah ikisine de sağlık versin...

canım bencede aldırma emzirmeye gelince emzirilmiyor diye biliyorum.hep söylenen emzirdikçe rahim toparlanıyormuş.ozaman sana bir risk oluşturabilir.doktoruna bir danış canım.

.............................................................................

Son düzenleme:
Sakınnnn aldırma mesajını içim titreyerek okudum inan altı senedir bir bebeğim olsun diye çırpınıyorum ne mutluki allah sana ikinciyide nasip etmiş.Darısı bizim gibi olmayanların başına,evet hamileysen çocuğunun emzirmemelisin o süt artık çocuguna haramdır.Biran önce emzirmeyi kes..Sevgiyle kall...:emir_bebek:

'haramdır' ne anlama geliyor arkadaşım ?

'haramdır' ne anlama geliyor arkadaşım ?

Çocugu hamileyken emzirmek dinen haramdır..Bunu bilmediğini söyleme yoksa burda düşüp bayılacam,bunu gerçekten bilmiyosan annene sor ne bileyim anneannene veye babaannene sor onlar mutlaka seni bu konuda aydınlatırlar!!:kızgın:

Arkadaşlar hamileyken emziren birini tanıyormusunuz.Çünkü ben iki saatlik bir ağlama nöbetinden sonra bu bebeği istemeye başladım.Ama kızımıda emzirmeye devm etmek istiyorum.

arkadaşım artık bu dönemde emziremezsin çünkü süt oluşmasını sağlayan oksitosin hormonu aynı zamanda rahim kasılmalarını arttırır buda erken doğum yapmana sebep olur artık anne sütüne çok yakın formül sütler var bebeğine onlrdan verebilirsin bencede doğur kendine iyi bak

Allah allah arkadaşlar bi şaşkınlık daha yaşıyorum.Çok güvendiğim bi ilahiyat profesörü tanıdığım var o beslenmene dikkat ederek emzirebilirsin dedi bugün.Doktorlarda emzirmeye devam et zaten süt kendi kesilir diyorlar.Ne yapacağım bilemedim.

Yorumlarınız benim için inanın çok kıymetli ama şunu düzeltmek isterim.ben sezeryandan sonra iki yıl kesinlikle mümkün değil sanıyordum o yüzden aldırmayı düşünmüştüm.Durumu öğrenince tabiki vazgeçtim.

Yine de ara ara ağlama nöbetleri geliyor.Siteye girip yorumları okuyunca bir de eşimle konuşunca geçiyor.Onun dışında depresyonda gibiyim.Kızıma yeterince bakamıycakmışım gibi geliyor.Ve ona baktığım her an gözlerim doluyor.Bugünden başladı ağrılarım ve onu çok az kucağıma alabildim..senağlama

bence haramdır hükmüne pek riayet etme, çünkü herkes herşeye fetva alabiliyor ve nedense bazen çok kolay haram! denebiliyor. bir şeyin haram olması o kadar kolay değildir. daha önce de yazdığım gibi güvendiğin bir doktora danış, hatta bir doktorla kalma bir kaç doktora birden aç konuyu. çevrende bu gibi konularda uzmanlığıyla ün yapmış insanlar varsa onalrın cevapları belki seni daha çok rahatlatacaktır. bizim başımıza geldi. doktor bize bu olaydan hiç ama hiç bahsetmedi, yengem emzirmeye devam etti, ne yazık ki erken doğum yaptı. belki herkeste öyle olmaz, kişisel de olabilir bilemiyorum. sen iyice araştır yine de.
tekrardan sağlıklar diliyorum.

herşeyde bir hayır vardır demekki MEVLAM onun da ruhunu üflemiş dünyaya gelecek ve onun canını MEVLAM alır sadce...bu günaha girme...insanlar bi çocuk sahibi olmak için neler yaşıyor...aldırma bencede...

benim ablamda sezeryan doğum yaptı ve bi kzı vardı sonra kzı 8 aylıkken hamile kaldı onu da doğurdu ikisi beraber büyüyolar hem diğeride onunla büyümüş oldu şimdi rahat etti.mutlaka zorluk çekiyorsun ama sonunda rahat ediyorsun ikisi bi arada büyümüş oluyor...

kürtaj yaptırmanın günahı çok büyük

ha yaşayan birini öldürmüşsünüz ha içinizdeki cenini

rabbim bir kolayını verir sakın aldırmayın
allah olmayanlarada versin

harammı?:1shok:dinen bir sakıncası olduğunu sanmıyorum.annenin sütü evladına niye haram olsunki çok saçma.bebğin gelişimi için sakıncalı olabilir ben böyle biliyorum.
annem ben doğduktan 7 ay sonra kız kardeşime hamile kalmış beni emzirmeye devam etmek istemiş bende sütü çok seviyormuşum ama sütün tadında değişiklik oluyormuş sanırım ekşimsi bir tat alıyormuş bıraktırmış bide etraftan annemin hale olduğunu anladıklarında emzirmeyi bırakmasını söylemişler bebeğin gelişmesinde zararlı olabilirmiş başka bir sakıncası yok benim bildiğim. şimdi kardeşime takılırım erken geldin sütümü çaldın diyesırnaşık şey doktoruna sor yinedeAllah hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip ettsin canımŞeniza.s.a.s..

bak hayatım bu kadar sesi dinle tamam bebeğini düşünebilmen güzel ama o da senin canın ömrün hayatın boyunca bu acı seni bırakmaz..Yapma güzelim herkes senin dugularını tatmak isteyen bir sürü anne adayları var

Benim kurtaj yaptiran cok yakinim var hepside şimdi inanilmaz pişman bence pişman olacagin bi yola sakin cikma emin ol allah sana bu yolda kolaylik verir bol bol dua et allah yar ve yardimcin olsun

Back
X