çok pismanim cooookk :((

Bir arkadaşım son sene Ankara hukuk fakültesini bırakıp okul öncesi öğretmenliği okudu. Şimdi öğretmen işini zevkle yapıyor çok mutlu. Yine hukuk mezunu bir arkadaşım biraz avukatlık yapmayı denedikten sonra bu işte çok şey dönüyor ben dayanamayacağım deyip üniversitede öğretim görevlisi oldu. Öğretmenliği okusan kimse sana gülmezdi emin ol. Ben Türkiye 1300. civarı kazandım üniversiteyi ve devlette öğretmenim. Kimse gülmedi valla herkes takdir etti:) Hem hala şansın var, yaşın gençtir başka bir bölüm okuyabilirsin. Ayrıca hukuk mezunuysan illa avukatlık hakimlik yapmak zorunda değilsin a grubu kadrolarından başka mesleklere de atanabilirsin.

Bir akrabamız var. Avukat oldu kızı. Kuz eve ağlayarak geliyordu. Bir eve hacze gitmişler evde esya yok. Yerde dösdk o kadar. Çocuk ağlıyormuş hasta mı diye sormuş. Annesi karnı aç demiş. Haciz memuru ile kadına para verip çıkmışlar. O günden sonra da yapamadı. Savcı oldu ama şimdi orada mutlu. İnsanın mesleğini severek yapması önemli.

Yeniden hazırlan sınava. Kaymakam oldu mesela onun eşi de hukuk mezunu. O da yapamadı. Ama çok zormuş kamu mezunlarına öncelik veriyorlarmış. O oldu bir şekilde.

Neden iş Hayatını kötülediniz ya.. İşini bi ben mi seviyorum ?

Çalışmaya başlayınca zaten seviliyor ben iş yermi çok seviyorum insanları seviyorum. Para kazanıyorum. İşim masabaşı değil. Ama çalışıyor olmak kötü değil mi. Çalışmasam dünyayı gezsem. hobilerimle ilgilensem. Dünyanın bütün kitaplarını okusam. Farklı diller öğrensem. İşimiz hayatımızın tamamını kaplıyor. Köle gibi hissediyorum birileri para kazancak diye elime üç kuruş tutuşturup ağzımı kapatıyor. Uçak mühendisiyim yoksa bayıla bayıla okudum ben. Çocukluk hayalimdi :)

Daha yaşın genç bitirir bitirmez bir daha sınava girer psikoloji okursun.. ya da çift dal imkanı varsa psikolojiyi de sıkıştır araya.. zeki adama imkan çok yani ahlanıp vahlanmak yerine kendime daha ne katabilirim diye araştırmaya bakar olay.. yurtdışı erasmus vs vs imkanlarını saymadım bile daha..

Aslında iyi bir meslek kadınlara yardımcı olabilirsin mesela boşanma avukatı onların hakkını savunursun , elindekinin kıymetini farkında değilsin sanırım meseleye geniş bak

Aahh aaahhh ne guzel konusuyosunuz oyle. Keske bu dediklerinizi yapabilsem ama benim babam masraf olmasin diye baska sehre bile gondermedi. Simdi ifsa olmayayim diye okudugum uniyi yazmayayim ama puanim istanbul hukuka bile yetiyorken yasadigim sehirde uniye gitmek zorunda kaldim. Ekonomik olarak da o kadar kotu degil durumu mesela ama boyle bi ailem var iste masraf yapmak istemiyolar. Su an staj yapiyorum mesela babamin basta sordugu ilk sey ne kadar para vercekler ? O yuzden senelerdir benim tek derdim bu evden kurtulmakti, annemle de anlasamayiz hic zaten. Birazcik da bu yuzden deprsyona girdim aslinda. Hukuk yazdigim icin 1 sene okulu uzattim zaten, 1 sene de avukatlik staji surcek. Avukat olursam zaten baska sehire gitme gbi bi imkanim olamayacak. Yasadigim sehri de hc sevmiyorum zaten. Kpss seceneklerini dusunsem cok calismam gerekecek stajtan sonra +1sene de ona gidecek.
Bu sehre ve bu eve sıkısmis gibi hissediyorum ogretmen olsam coktan atanmistim
herkesin de basini sisirdim ama iste geri donusu olmayan pismanlik boyle bir sey. Hani tercih doneminde derler ya yanlis tercih yapip hayatini yakcagina tercih yapma 1 senen yansin. Iste oyle butun hayatimi yakmis gibi hissediyorum.

hukuk yerine pdr yzdım kimse gülmedi bana. farklı alanlarda yüksek lisanları araştırsan ,

Derdin meslekle ilgili değil farkında mısın? Sorun evden gitme isteğin. Hakimlik olsa keşke.. Ama bu psikolojiden kurtulman lazım önce. Bu arada para kazanmaya başlayınca aileyle o yıllardır gergin olan hava bir anda değişiyor habern olsun.

Canını sıkma zor bir durum ama zaman da çabuk geçiyor.. sınavlara hazırlandığın dönemlerde iyi bir düzen oturtursan zaman bile yetmicek sana öyle diyim.. maddiyat konusu aklıma gelmedi kusura bakma durum buysa bir yılını öyp için ayır derim hem araştırma görevlisi olursun hem devlet sana bakar hem başka bir şehre gidersin..

Iste o muhendisligini okudugun ucaga atlayip dunyayi gezmek vardi degil mi

Ben ogretmenlik okudum calisiyorum. Ilk okul ogretmeniyim cocuklarla calismak daha kolay ogretmek guzel birsey olsa da bir turlu alisamadim. Icimden bir ses sanki bu senin isin degil diyor. Ama yinede baska bir bolum okusaydim bu kadar avantajli olmazdi ve benim hayat sartlarima uygun bir meslek. Sen de cok guzel bolum okumussun. Demek senin icin boyle hayirliymis. Calismaya basladiktan sonra belki de iyi ki hukuk okumusum diyeceksin. Kendine zaman ver. Eger hic istemiyorsan baska bir alana yonele bilirsin. Oda olmaz diyorsan hic calisma otur evde

ille de evden ayrılmak istiyorsan hakimliği bir süre yap o sırada yeniden sınavlara hazırlan ve istediğin bir alanda oku

Sizde hayatinizi o dalga gecer bu dalga gecer diye gecirmissiniz.her seyde bi memnuniyetsizlik var sanki.belliki zekisiniz calismadan kpssye girin devlette avukat olun

Ben araştırma görevlisiyim hukukta. Puanlariniz iyiyse o kadar da torpil dönmüyor bence.
Ydsye falan da hic girmedim ama oyp icin gerekirse deli gibi calisirdim ama oyp yi de bu sene kaldirdilar sansima. Aslinda en mantiklisi arastirma gorevlisi olmak galiba benim icin. Hakimligin psikolojik yuku de cok agir olacak.

Ama tam da bilmiyorum arastirma gorevlisi nasil olunur ileride nasil ilerlenir. Bi de ben bolumumu de sevemedigim icin laylaylom okudum yani hocalarla bi muhabbetim yok ve ortalamam da dusuk baya, 2.30 gibi biseydi galiba.
ales ve ydsden iyi puan alsam sizce sansim olur mu? Bi de arastirma gorevliliginin belli bi suresi var mi yani atiyorum 3 sene sonra gorev bitiyo gibi bisey duymustum ondan sonra yardimci doc icin kadro bekliyomussun falan?

Milletin fikrine önem vererek üniversite secmissiniz hala da milletin fikrine önem vererek düz memur olamam diyorsunuz önce bu dusuncelerinizden kurtulmalisiniz
Hukuk mezunu olanlar illa ki avukat hakim savcı olacak diye bir kaide yok
Akademik alana yonelebilirsiniz kurum uzmanliklarini düşünebilirsiniz
Ama bence en iyisi ikinci üniversite okuyun yaşınız genç hic birsey icin geç değil
Ben de hukuk mezunuyum sırf içimde kalmasın diye psikoloji lisans ya da y.lisans için bu sene şansımı deneyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…