• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok pismanim cooookk :((

morcivertlimba

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2015
116
101
28
37
Kizlar ben 5 sene once hayatimin hatasini yaptim. Universite tercihlerinde hukuk yazdim. Simdi beni tasliycaksiniz belki herkes hukuk okumak ister bi cogunun hayalidir ama benim icin hic oyle degildi.

madem hayalin degildi niye yazdin diyceksiniz ama o asamadan gecmis olanlar beni daha iyi anlayacaklardir. Ben lise son sinifta cok calismamistim bile hep seneye girerim daha iyi hazirlanirim diyordum, ama sansima o sene sinav kolay oldu ve benim de nasilsa seneye gircem diye hic heyecanim yoktu. O yuzden boyle deli gibi calisanlardan bile daha yuksek puan yapmistim. Neyse ben de tercih donemi milletin gazina gelip hukuk yazdim. Cunku tmde en yuksek bolum hukuk. Ne bileyim hukuk dururken ogretmenlik yazsam bana gulerlerdi.

ama mal gibi gelecegi hc dusunmedim. Ileride bu meslegi yapabilir miyim mutlu olur muyum diye hic dusunmedim :( zaten her yere hukuk fak acildigi icin avukatlik daha da zorlasacak. Sorun su ki iyi bi avukat olmak icin cok hirsli caliskan konuskan ve iskolik olmak gerekiyor. Ama bende bu ozelliklerin grami bile yok. Universteyi bile dogru duzgun calismadan bitirdim. Bu meslek bana gore degil. Yapi olarak cok calismayi sevmiyorum. Simdi hakimlik sinavina hazirlanayim dedim ama oturup yarim saat bile ders calisamiyorum :(

Gelecekle ilgili hic hayal kuramiyorum. Keske pdr secseymisim diyorum. Tam bana gore bi meslek hem calisma kosullari rahat hem de benim ilgi alanim, ben hep lisede psikoljik romanlari falan okurdum severdim. Oyle seyleri arastirmayi da severim.

bi ara ölmeyi bile dusundum. Omur boyu sevmedigim bi meslegi yapmak zorunda kalacagim. Omur boyu mutsuz olacagim. :( evlenmek falan da istemiyorum zaten. Benim hep hayalim vardi kucukken ailemden uzak yalniz basima yasayacaktim ayaklarimin uzerinde duracaktim :( ama simdi baska sehire gitmek icin tek sansim hakim olmak. Ama hakimlik meslegi de bana uygun mu onu da hic sanmiyorum.

burdan universiteye hazirlananlara soyluyorum nolur puana gore degil de ileride hangi meslegi yapmak isteyeceginize gore dusunup karar verin. Benim gibi hayatinizi karartmayin :(

Okulda kalmayı deneseniz. Bende şimdiki aklım olda mühendis olmaz hukuk okurdum tercih meselesi tabi

Yatay gidebilir, lisanstan farklı bir bölüm yani pdr okuyabilirsiniz.

KPSS ile atanabilirsin, evrak işi yaparsınız .

Hukuk aslında çok güzel bir bölüm, önü geniş ama tabi sevmeden yapılacak iş değil.

Hakimlik savcılık kazanmak çok çok zor cok cAlışmadan hukuk kazanmanı anlayabilsem de Hakimliği kazanırsan woooww derim.

Bir de puanı hukuka tutarken öğretmenlik yazan zibilyon tane insan var. Size yanlış rehberlik yapılmış, çok üzüldüm .

İkinci üni.okuyun zor değil. Ben de öğretmenim öğrencilerim beni sever ben de ders anlatmayı çok seviyorum ama bana gore bir meslek olmadığına inandigim için simdi hukuk okuyorum. :)

Kizlar ben 5 sene once hayatimin hatasini yaptim. Universite tercihlerinde hukuk yazdim. Simdi beni tasliycaksiniz belki herkes hukuk okumak ister bi cogunun hayalidir ama benim icin hic oyle degildi.

madem hayalin degildi niye yazdin diyceksiniz ama o asamadan gecmis olanlar beni daha iyi anlayacaklardir. Ben lise son sinifta cok calismamistim bile hep seneye girerim daha iyi hazirlanirim diyordum, ama sansima o sene sinav kolay oldu ve benim de nasilsa seneye gircem diye hic heyecanim yoktu. O yuzden boyle deli gibi calisanlardan bile daha yuksek puan yapmistim. Neyse ben de tercih donemi milletin gazina gelip hukuk yazdim. Cunku tmde en yuksek bolum hukuk. Ne bileyim hukuk dururken ogretmenlik yazsam bana gulerlerdi.

ama mal gibi gelecegi hc dusunmedim. Ileride bu meslegi yapabilir miyim mutlu olur muyum diye hic dusunmedim :KK43: zaten her yere hukuk fak acildigi icin avukatlik daha da zorlasacak. Sorun su ki iyi bi avukat olmak icin cok hirsli caliskan konuskan ve iskolik olmak gerekiyor. Ama bende bu ozelliklerin grami bile yok. Universteyi bile dogru duzgun calismadan bitirdim. Bu meslek bana gore degil. Yapi olarak cok calismayi sevmiyorum. Simdi hakimlik sinavina hazirlanayim dedim ama oturup yarim saat bile ders calisamiyorum :KK43:

Gelecekle ilgili hic hayal kuramiyorum. Keske pdr secseymisim diyorum. Tam bana gore bi meslek hem calisma kosullari rahat hem de benim ilgi alanim, ben hep lisede psikoljik romanlari falan okurdum severdim. Oyle seyleri arastirmayi da severim.

bi ara ölmeyi bile dusundum. Omur boyu sevmedigim bi meslegi yapmak zorunda kalacagim. Omur boyu mutsuz olacagim. :KK43: evlenmek falan da istemiyorum zaten. Benim hep hayalim vardi kucukken ailemden uzak yalniz basima yasayacaktim ayaklarimin uzerinde duracaktim :KK43: ama simdi baska sehire gitmek icin tek sansim hakim olmak. Ama hakimlik meslegi de bana uygun mu onu da hic sanmiyorum.

burdan universiteye hazirlananlara soyluyorum nolur puana gore degil de ileride hangi meslegi yapmak isteyeceginize gore dusunup karar verin. Benim gibi hayatinizi karartmayin :KK43:

Oyle kendini oldurmene falan gerek yok, henuz yasin gence ve avukatlik disinda baska seceneklerinde var ayrica.
1. akademik kariyer yapabilirsin ve istedigin alanda calisma yapma sansin olur, mesela daha cok sosyolijik konularda arastirma yapabilirsin. Hukuk bu tarz seylere cok acik bir bolum, ama cok calismayi sevmiyorum diyorsun o yuzden bu
opsiyonu geciyorum.

2. KPSS ile hukuk mezunu olarak birsuru memuriyete atanabilirsin. Ust duzey memurluklardan tutta normal duz memura kadar. Kisa bir arastirma yap bulmak cok zor degil,birinde gecen senenin tercih klavuzunu alip bakabilirsin.
Ama bunun icinden en az 1 yil KPSS hazirligi gerekecek madem , universite sinavinda basariliydin KPSS de de zorlanmazsin.

Evet ne yazikki bir yerlere gelmek icin minimum bir calisma gerekiyor ama hicbirsey cozumsuz degil gordugun gibi, insanlar 40 yasindan sonra bile kariyer degistiriyorlar sen daha yolun basinda hic denemeden vazgeciyorsun.

İkinci üni.okuyun zor değil. Ben de öğretmenim öğrencilerim beni sever ben de ders anlatmayı çok seviyorum ama bana gore bir meslek olmadığına inandigim için simdi hukuk okuyorum. :)
Çoğu hukuk fakültesi devam istemediği için öğretmenlerin ikinci üniversitesi oldu.

pek çok öğretmen okuyor.

Çok güzel birşey bu, meslek değişimi olmasa bile hukuk gibi bi alanda öğretmenlerin kendilerini geliştirmeleri çok Ümit verici.

Mükemmel bi avukat olmana gerek yok ayrıca. Kpss yle atan bir yerlere gitsin. Meslek para kazanman hayatını idame ettirmen için bir vesile. Sen güzel bir meslek sahibi olmuşsun. Bundan sonra ne gerekiyosa yap. Pişmanlık duyma :)

Kpss A yi dusunmustum bi ara ama onunicin de yds sart ve ingilizcem iyi degil. Yani nerden baksan ingilizce icin 1 senemi ayirmam gerekiyor. Benim ailem biraz degisik insanlar. Durumlari cok kotu degil ama bi an once ise baslayayim da para kazanayim derdindeler. O yuzden ikinci uni de okuyamam. Hukukta bi cok secenek oldgunu biliyorum ama hcbirisi icin ugrasacak hirs yok bende.

pdr yazmis olsam 4senede okulu bitirip simdi coktan atanmistim diye dusunuyorum surekli. Ailemle anlasamiyorum zaten. Pdr yazmis olsaydim su an belki de sevdigim bi sehirde sevdigim meslegi yapiyor olcaktim. Cidden depresyondayim galiba :(

25 yaş depresyonuna girmişsin gözün aydın :) bu da geçer hakimliği zorla. Azıcık özgüvene ihtiyacın var. Stajlarını tamamladın mı? Ben okulu bitirdikten sonra tırlatmıştım. İş hayatı hangi mesleği yaparsan yap boktan. :)
Neden iş Hayatını kötülediniz ya.. İşini bi ben mi seviyorum ?

Back