Teşekkür ederim. Şuan yeni asgari ücrette tim. O konuda kanunlara bağlılar en azından. Üzerine zam yapmadılar o konuda hakkım var mıdır sizde biliyorsunuz ki prosedürlerle uygulama arasında çok farklı oluyor. O nedenle sormustumMerhaba,
Öncelikle istifa edip kıdem alabilmen için 15 yılı doldurmuş olman gerekiyor.
Şuan bu şartı taşımıyorsun.
İstifa ettiğin an 5 yıllık kıdemin yanar.
Noterden maaşına zam olmadığına dair ihtar çek hakkını iste.
Ancak o yolla alırsın.
Yada hiç bir şey yapmadan arabulucuya git, o sana yol gösterir.
Asla ama asla istifa imzalama.
Ayrıca normal şartlarda maaşlar şuan en az 4.250 tl olmak zorunda devletin yasal prosedürü var.
Nasıl gösterecekler sana daha altında maaşı ?
Şuan net 4.250 tl mi, daha mı az alacaksın?
%0 demek eski maaşını alıyorsun demek, asgari ücret olması demek çalışılabilir en az seviyedeki maaş demektir.
Departmanlaşma artık hiç dikkate alınmayan bir konu özel sektörün orta ölçekli şirketlerinde, insanı öldürmeden bırakmıyorlar
Cherry cigim senin yazmama çok sevindim. İk müdürü telefonlarını kapatmış kimse ulaşamıyormusDalga geçer gibi ne demek bir sebebi yok... Madem öyle mail yazdılar siz de zehir zemberek bir maille cevap verin, üst yönetimden birilerini de ccleyin. Sizin canınız böyle çekti madem benim canım da iş mahkemesine gitmeyi çekiyor ya adam gibi zam sunarsınız veya vermeme sebebi sunarsınız ya da mahkeme bülbül gibi şakıtır yazın popoları tutuşsun.
Cherry cigim senin yazmama çok sevindim.
Mutlaka tanıdığınız bir avukata danışın, o sizi yönlendirecektir. Haklı olmak ile , mahkemede haklı çıkmak farklı şeyler. İşten nasıl çıktığınız burda çok önemli. Bir de çıkmadan önce delil toplamaniz gerekebilir. O yüzden işten ayrılmadan önce mutlaka Bi avukatla görüşün
Zam zamanlarının efsane bahanesidir küçülmeee ve de patron depresyonuMalesef bizde orta ölçekli bir firmayiz kuculmeyi sebep gösteriyor şimdi. Herkes şirkette kaos halinde insan kaynakları telefonunu kapatmış
Çok tişkür ederim konu sahibesi teveccühünNe olur ne olmaz yeni iş bakmaya başla ortalık karışırsa vınlarsın :) Şaka şaka, diş gösterince parayı verirler diyorum, bak tüm KK aynı şeyi yazmış vallahi dünya kaç bucak gösterirsin bunlara
Teşekkür ederim. Şuan yeni asgari ücrette tim. O konuda kanunlara bağlılar en azından. Üzerine zam yapmadılar o konuda hakkım var mıdır sizde biliyorsunuz ki prosedürlerle uygulama arasında çok farklı oluyor. O nedenle sormustum
Zam zamanlarının efsane bahanesidir küçülmeee ve de patron depresyonuölümü gösterip sıtmaya razı ederler maksat o. Değiştirin diyeceğim ama eteri gidip beteri geliyor iş yerlerinin. Siz yine tatlılıkla çözmeye çalışın, ihtar falan çekerseniz daha orada çalışma imkanınız kalmaz, önce kendinizi sağlama alın.
Cok teşekkür ederim danışmanlık yaptınız fakat bana böyle birşey söylemediler iş sozlesmemizi hukukçu arkadaşlar hazırlıyorlar o nedenle öyle bir madde hatırlamıyorum. Çok sağolun yardımlarınız icinBu sene neredeyse %50 zam aldı, çoğu işveren onun arkasına sığınıyor.
Aslında kıdemli çalışanın çoğu kişinin maaşını harcadılar bu durumdan dolayı.
Yani sana her sene şu kadar oranda zam yaparız dedilerse bu senin açından haklı fesih doğurur.
Ama işverenin sana böyle bir sözü yoksa üzgünüm ya o maaşı kabul edersin ya da sana dediğim yollardan hakkını ararsın.
Sana bir link atıyorum oku istersen.
Zam Alamadığı İçin İşten Ayrılan Tazminat Alabilir mi? - iskanunu.com
Çalışanların beklentisi, işe girişte anlaştıkları ücretlerin zamanla yükselmesidir. Bu kimi zaman işiskanunu.com
Cok teşekkür ederim danışmanlık yaptınız fakat bana böyle birşey söylemediler iş sozlesmemizi hukukçu arkadaşlar hazırlıyorlar o nedenle öyle bir madde hatırlamıyorum. Çok sağolun yardımlarınız icin
Ya sen patronsun personelin alacağı tazminat seni ne kadar etkileyebilir ki ver gitsin.Ne demek :)
Biz işverenler kazansın diye ömrümüzü harcıyoruz ama onlar 3 kuruşun lafını yapıyorlarsa acımam harcarım hepsini
Yollamak için zam yapmamışlar. Yerinde olsam dava ederim. Çalışmaya gider çayımı alır tüm gün kk da takılırım
Ya sen patronsun personelin alacağı tazminat seni ne kadar etkileyebilir ki ver gitsin.
Normalde işyerinin zam yapmaması haklı fesih nedeni sayılmıyor. Ama Eğer diğer çalışanlara zam yapılıp size yapılmadı ve bunu bir sebebe dayandırmadı ise, eşit işlem şartını yerine getirmemiş görünüyor.
Ben olsam ik müdürüne Cc’de müdürlerim olacak şekilde bir mail atıp, şirket ortalama zammı x iken ve benim bugüne kdr herhangi bir olumsuz performans değerlendirmem olmamasına ve üstüne başka departmanların da iş yükünü üstlenmeme rağmen zam yapılmama sebeplerinin izah edilmesini isterdim.
Biz de zam bekliyoruz şu anda. Ortam çok gerginSen öyle düşün bizimkisi tuvalet kağıdını bile hesaplıyor
Biz de zam bekliyoruz şu anda. Ortam çok gergin%20 diyorlar da ben %30 istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?