Siz muhasebeci değil misiniz? haklarınızı en iyi siz bilmelisiniz. 5 yıl az bir süre değil avukat ile görüşüp dava açabilirsinizMerhabalar,
5 yıldan beridir bir şirkette muhasebeci olarak çalışmaktayım. Bugün zam oranlarımız açıklandı benim zamım %0 olarak belirlenmiş. İnsan kaynakları müdürümüze sorduğumda bana zam yapılmamasının özel bir nedeni yokmuş. Departman yöneticileriminde pek umrunda değil. Yani maaşım asgari ücret olmuş.
Ben işten çıkışımı vermek istiyorum. Kıdem tazminatımı alabilir miyim? Bu konuda haklarım neler bilginiz varsa bana yardımcı olabilir misiniz?
Haklarımı biliyorum ama adalet sisteminde nasıl ilerliyor onu bilmiyorum.Siz muhasebeci değil misiniz? haklarınızı en iyi siz bilmelisiniz. 5 yıl az bir süre değil avukat ile görüşüp dava açabilirsiniz
Hic bir sebep soylememeleri hic hos degil.
Sordugunuz sorulara yanitim yok, konunuz biraz yukarı ciksin diye yorum yazayim dedim
O zaman kendiniz çıkarsanız haklarınız kalır ama siz avukata gidin sözleşmenizi tek taraflı fesh edin. Anlaşma yapmak isteyebilirler böylece mahkeme ile uğraşmayıp kısa sürede tazminatınızı alabilirsinizHaklarımı biliyorum ama adalet sisteminde nasıl ilerliyor onu bilmiyorum.
Merhabalar,
5 yıldan beridir bir şirkette muhasebeci olarak çalışmaktayım. Bugün zam oranlarımız açıklandı benim zamım %0 olarak belirlenmiş. İnsan kaynakları müdürümüze sorduğumda bana zam yapılmamasının özel bir nedeni yokmuş. Departman yöneticileriminde pek umrunda değil. Yani maaşım asgari ücret olmuş.
Ben işten çıkışımı vermek istiyorum. Kıdem tazminatımı alabilir miyim? Bu konuda haklarım neler bilginiz varsa bana yardımcı olabilir misiniz?
istifa halinde kıdem tazminatı alamazsınız, eskiden 10 yıl ve üstü, hizmet süresi dolanlar alabiliyordu son düzenlemelerle o da kaldırıldı. Bir çok şirkette bu uygulama yapıldı maalesef, asgari ücret artınca zam yapmama yoluna gitti işverenler kendilerince dengelemek için. Müdürlerinizle tekrar iletişim kurmayı deneyin, olmadı iş verenle görüşün. Maddi olanaklarınızı bilmiyorum tabi çalışırken iş arayın diyeceğim ama şu an tüm piyasa böyle, bende muhasebede çalışıyorum, aynı uygulama bizde de yapıldı, pek bir çözüm yok gibiMerhabalar,
İşte sorun şu avukat için bile bir param yok zaten maaşım 2 seneden beri asgari ücret kısa çalışma derken maaşın tabandan yatıyor. O nedenle ben halletmek istiyorum avukatsız.O zaman kendiniz çıkarsanız haklarınız kalır ama siz avukata gidin sözleşmenizi tek taraflı fesh edin. Anlaşma yapmak isteyebilirler böylece mahkeme ile uğraşmayıp kısa sürede tazminatınızı alabilirsiniz
istifa halinde kıdem tazminatı alamazsınız, eskiden 10 yıl ve üstü alabiliyordu son düzenlemelerle o da kaldırıldı. Bir çok şirkette bu uygulama yapıldı maalesef, asgari ücret artınca zam yapmama yoluna gitti işverenler kendilerince dengelemek için. Müdürlerinizle tekrar iletişim kurmayı deneyin, olmadı iş verenle görüşün. Maddi olanaklarınızı bilmiyorum tabi çalışırken iş arayın diyeceğim ama şu an tüm piyasa böyle, bende muhasebede çalışıyorum, aynı uygulama bizde de yapıldı, pek bir çözüm yok gibi
Avukata para vermiyorsunuz zaten. Kazanacağınız paradan yüzde olarak alıyorlar çünkü işçi mahkemelerinde kaybetme ihtimaliniz çok çok az. İşçi her zaman 1 -0 öndedir bu konulardaİşte sorun şu avukat için bile bir param yok zaten maaşım 2 seneden beri asgari ücret kısa çalışma derken maaşın tabandan yatıyor. O nedenle ben halletmek istiyorum avukatsız.
Merhabalar,
Merhabalar,
KV 10 yıldır çalıştığı yerden yeni gelen müdürün istememesi sonucu çıkarıldı hem de kırmız kod ile . KP dedi ki boş verin. Yok o iş öyle olmuyor hem işten çıkar hem de tazminat verme. Gittim avukata verdim ve hemen aradılar gelin paranızı verelim diye. Kv" siz beni nasıl muhataba almayıp tek günde işten çıkardıysanız ben de sizinle muhatap değilim. Avukatımla görüşün" dediDalga geçer gibi ne demek bir sebebi yok... Madem öyle mail yazdılar siz de zehir zemberek bir maille cevap verin, üst yönetimden birilerini de ccleyin. Sizin canınız böyle çekti madem benim canım da iş mahkemesine gitmeyi çekiyor ya adam gibi zam sunarsınız veya vermeme sebebi sunarsınız ya da mahkeme bülbül gibi şakıtır yazın popoları tutuşsun.
Mutlaka tanıdığınız bir avukata danışın, o sizi yönlendirecektir. Haklı olmak ile , mahkemede haklı çıkmak farklı şeyler. İşten nasıl çıktığınız burda çok önemli. Bir de çıkmadan önce delil toplamaniz gerekebilir. O yüzden işten ayrılmadan önce mutlaka Bi avukatla görüşünHaklarımı biliyorum ama adalet sisteminde nasıl ilerliyor onu bilmiyorum.
Departmanlaşma artık hiç dikkate alınmayan bir konu özel sektörün orta ölçekli şirketlerinde, insanı öldürmeden bırakmıyorlarPiyasa kötü desenize, sadece muhasebeye baksam işverenin yanında olacağım malesef arşiv departmanı ve denetim departmanında iş yükü muhasebede ki şirkette bu departmanlar şirkette mevcutken yöneticileri sayesinde bize yük oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?