- 22 Mayıs 2008
- 3.951
- 531
- 163
- 37
Erasmus da her ne kadar aynısı olmasa da benzer bir olay. Yine yalnızsın, bilmediğin bir ülkeye alışıyorsun falan. Benim de ağladığım, "başlarım böyle ülkeye ben gidiyorum" dediğim zamanlar olmuştu.Bir tek çalışma olayı var o da çok zorlayan bir şey olsa kimse gitmez sanırım. Bir arkadaşımı da kandırırsam süper olur tabi.
benım kuzenım tek basına staja gitti almanyaya sonrada stajdada kaldı 2 yıldır orada yaşıyor valla yapan yapıor :)
Ben de tek gitmiştim. Hiç bişey olmuyor. Hatta biri bana Türkiye'de yaşayabiliyorsan burda her türlü yaşarsın demişti.Kalmayı hiç düşünmedim ben, farklı yerlerde yaşamak istiyorum hep.
ben ingiltereye dil kursuna felan gitmeyi istiyorum...
Araştır bir sürü dil okulları, dil programları var. Ama bana sorarsan dil kursuna o kadar para vermem ben. Şöyle düşünsene o kurslar en az 2 ay sürüyor zaten. 2 ay İngiltere'de yaşasan zaten öğrenirsin. Dil okuluna giden arkadaşlarım vardı milyarlar verdiler. Ne oldu? Şakır şakır konuşuyorlar mı hayır. Ama gezmeye gitsen, arkadaş edinsen onlarla konuşsan şehri kendin yaşasan çok kolay öğrenirsin. Hele ingilizce için hiç gerek yok, bir alt yapın vardır diye düşünüyorum üniversite mezunusun sonuçta. İnan uçaktan indiğim anda konuşmaya başladım ve hiç takılmadım çok rahat iletişim kurdum. Sonra zamanla farklı aksanları bile anlamaya başladım. (başlarda İrlandalı arkadaşımı anlamakta güçlük çekiyordum) Bence birkaç aylık bir gezi programı ayarlasan paran da cebinde kalmış olur.
bunun için tek basıma gidemem bir alt yapıp var evet ama başlangıç seviyesindeyim.Tek basıma gezemem arkadas edinemem bilemem ama sadece dil kursuna tek gidebilirim yabancı arkadsım da olur oradan çıktından sonra gezebilirim enazından...Nasip tabiki
hele bir işe girsek neler yapacass ahh ahhh
Kısmet tabi canım belli olmaz belki burs ya da indirim falan kazanırsın bir yerlerden, öyle gidersin.Kendine güven ama yapamam deme herkes nasıl yapıyor sanki
Bu arada ingilizce geliştirmek için tavsiyem alt yazılı filmler ve diziler izlemen. Sen öğrenmiyorum zannetsen bile kulak dolgunluğu oluyor, kelimeler ve cümle kalıpları yer ediyor insanın kafasına. Benim bildiğimi bile bilmediğim kelimeler çıkıyor bazen.Buralarda olsaydın ingilizce konuşma günleri yapardık bütün gün sadece ingilizce konuşurduk. Böyle birini çevrende bulup kandır bence.
yenı tanıştıgım çocuk ingilizce biliyormuş sana öğretirim dedişimdide almanca özel ders alıyormuş atuocad de de yardımcı olucam sana dediiiiii hahahhaaa garenggg senın doktora öğrencisi ne oldu
Eee süper işte daha ne istiyorsun yahuBir daha ki ders çarşamba günü, haftada 2 gün aynı sınıfta oluyoruz. Ya sevimli sadece çok da etkilendiğim söylenemez. Bundan sonra "son olsun,tam olsun" prensibiyle hareket ettiğim için çok da heyecanlanmıyorum.
Uff gene canım sıkıldı ya, dün bir sigortadan aramışlardı bugün görüşmeye çağırdılar. sigorta teknik personeli diye bir ilan, aranılan kriterlerde de 'tercihen segem belgesi olan' yazıyor. ama beni aradıklarına göre demek ki ilk kriter değil diye düşündüm. neyse 2'deydi, hazırlandım ettim tam evden çıkıcam telefon çaldı, o adam arıyor.
'gelirken diploma fotokopisi ve segem belge fotokopisini getirir misiniz' dedi. ben de belgemin olmadığını, cv'me bakılıp bakılmadığını sordum, adam da o zaman beni işe alamayacaklarını, ileride açılabilecek sekreterlik veya ofis boy pozisyonları için değerlendirebileceklerini söyledi.
ve bunu diyen bildiğin sigorta acentası.. 4 5 kişinin çalıştığı gayet küçük bir yer. ve orası bile yetersiz gördü.
çok sinir oldum, kendimi çok başarısız hissediyorum
ben bu akşam o bahsettiğim kişi ile tanışıcam kızlar çook heyecanlıyım yaaaaooooo
ben bu akşam o bahsettiğim kişi ile tanışıcam kızlar çook heyecanlıyım yaaaaooooo
Vasat geçti arkadaslar ben çok kıpır kıpırımdır bu adam 32 yasında ama benden daha sakin...önceki akşam buluştuk eve gelince mjattı eve vardın mı vs. diye bende evet dedim bir iki mjlaştık ama aramadı bile... onu da geçtim insan bı sorar düşüncen ne vs. diye dün akşamda aramadı sabah mj atmıştı sadece benım tel im bozuk yazamıyorum arıyayım dedim. oda işim var ben arıyayım biraz dan dedi akşam... aramadı tabi bende bekledim! en sonunda gece mj attım "ne yapmaya çalıştıgını anlamıyorum!!çok kızgınım sana " diye sabah uyandın be adam bi mj at cevap ver... bu kadar da ne böyle rahat lık mı umursamamazlık mı nedir??
begenmemiş olsa bile istemıyor olsa bile söylemeli bunu değil mi? en sonunda salon çizgimden çıkıp sorucam sonuö ne oldu vaktimi boşuna öldürmek istemiyorum!diye..
Bence hiç arama artık, belli ki istemiyor. Erkek işte, açık açık konuşmazlar zaten hiç bir zaman. Sorsan şimdi ben sana bişey vaadetmedim cart curt salla gitsin. Sen olumsuz konuştun diye artık düşüncemi söyleyebilirim başta söylemedim belki iyi geçer diye ama ben bu tanıştırmalı olayları hiç sevmiyorum. Hani arkadaşın falan yakıştırmış olur bir şekilde habersizce bir araya getirir sizi o olur ama bu şekilde hoş değil bence yaa. Evlendirme programı gibi. Bu duruma düşen erkekleri çok garipsiyorum, hele 32 yaşında diyosun ne bileyim sen erkeksin ya işin daha kolay, bizim gibi değiller ki birine açılsak adımız çıkar ama erkek daha rahat. Bence sen hiç takılma buna boşver zaten sen de beğenmemişsin. Umarım alınmazsın yazdıklarıma fikrimi belirteyim dedim.
yok alınmam da madem istemıyorsun bana söyle. neden neyapıyorsun gunun nasıl geçti vs. diye mj atıyorsun gunaydın yazıyorsun vs.? sonra arıcam diyip aramıyorsun??
şimdi ben ona sormadan düşüncemi söylesem ne olur ? ya da insanlık yapıp ben mi söyliyim? yada aracıyı arayıp bu adam ne yapmaya mı çalışıor diyim? okadar sinirliyim ki anlatamam.
Bana kalırsa hiçbir şey yapma. Sana karşı sorumlu hissetmediğini anladım ben. Sen hoşlandın mı bu adamdan?
ben başak burcuyum mantıkçıyım aşka inanmam sevgiye inanırım... zamanla sevebilirim yani... hoşlantı yok ama düşünceleri oturması kalkması vs. olabilir dedim içimden...e gece eve döndüğümüzde mj attı umarım benımle güzel vakit geçirmişsindir vs. sabah günaydın mj ı felan?? ama aramıor arıcam dedi aramadı bu gün de hiç mj atmadı... benım anlayamadığım??
neden olumsuz san söylemıyorsun ya da pat diye olacak değil, birlikte düşünelim de ki bana sormuyorsun bile ne düşünüyorsun diye??? ne bu şimdi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?