Çok mutsuzum, yeni mezunların hali ne olacak hanımlar? :(( lütfen yol gösterin

chloen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2012
3.806
2.163
133
Merhaba, şu sıralar kendime oldukça dert bellediğim, geceleri beni uyutmayan bir sonum var.

Bu haziranda üniversiteden mezun oldum, istanbulda ismi sayılır iyi bir okulun, uluslararası ilişkiler bölümünde. son 5 aydır aktif olarak iş arıyorum, bir türlü bulamıyorum. Kpss'i çok daha sonraki dönemlerde denemek istiyorum. zaten orda da idealim daha farklı.

özel sektörde iş bulmak için nasıl bir yol izlemeliyim? Çok kararsız ve mutsuzum. Küçücük büro ve ofisler sadece sekreter, ofis boy, yönetici asistanı gibi iş ilanları tecrübe istemiyor. Diğer ilanların hepsinde 2 3 sene tecrübe istiyor.

bir çok iş görüşmesine gittim, olumlu olanları ben değerlendirmek istemedim daha iyisi olmalı diye, benim istediklerim de bana geri dönmedi. Ne yapacağımı şaşırdım.

Üniversite hayatım boyunca gerçekten kendimi çok fazla geliştirdim, sadece kendi bölümümle alakalı değil, bir çok fakültenin eğitim ve sertifika programlarına katıldım. Bunlar bana hangi alanda yarayacak?

Ve torpil bu kadar etkili olmak zorunda mı?

Yanlış yerde mi iş arıyorum acaba, nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleme:
özel sektörde deneyimli, fikir verebilecek hanımlarımız yok mu?

merhaba yazını okurken 5 yıl öncesine döndüm yani yeni mezun olduğum zamanlar
o zamanlar psikolojimi nasıl etkilediyse artık okurken gerildim ,tekrardan o mutsuz günlerimi yaşadım sanki bir an
yazdıklarını harfiyen yaşadım artık öyle bir hal almıştımki iş görüşmelerine bile gitmek istemiyodum biliyodum burasıda olmayacak yine umutlanıcam bu sefer oldu diye ama yine olmayacak
tam 2 sene yaşadım bu durumu kendi meslektaşlarımdan bir eksiğim yoktu beraber mezun olduğum yada uzatıp bitiren insanlar bile çok güzel yerlerde hatta holdingler de yurtdışlarında çalışıyorlardı bense bildiğin ev kızı
en son son bir şans olarak kpss yi denedim ki hiç düşünmüyordum devlet işini benim gözüm yükseklerdeydi hep...
şuan devletin en saygın kurumlarından birinde çalışıyorum maaşım çok güzel konumum çok güzel yükselme şansım var ve 3-5 sene önce imrendiğim özendiğim insanlar benim yerimde olmak istiyolar çünkü özel sektör=sömürü merkezi
sana da tavsiyem bir an önce devlete kapağı atmaya bak malesef bizim ülkemizde arkan olmadımı sende bir hiçsin iyiki kpss diye bi sınav var nolur nolmaz kaldırmaya falan kalkarlar yol yakınken yoğunlaş bu işe derim

Çok teşekkür ederim yaa, okurken nedense duygulandım ( bu konularda çok hassasım bu aralar )
herkes aynı şeyi söylüyor, devlete kapağı at diyor herkes.. kpss hep aklımda, ama özel sektörde sanki yükselmek daha mümkün veya maaşlar daha iyi, iyi bir yere girince daha rahat ederim düşüncesi hakim, klasik ne yapacağını bilememe durumu..

ne zor bir ruh haliymiş bu, son 5 aydır ev kızı gibi, iş görüşmeleri, bunalımlar, devamlı bir düşünce hali.. uykum kaçıyor artık düşünmekten.
en çok "satış -pazarlama" ilanları var, bir onlar yetiştirilmek üzere arıyorlar, onu da ben yapmam. sokaklarda öyle gezemem pazarlama falan pek becerebileceğim bir iş değil.

bir kaç bakanın sınavına girdim, bir tanesinden olumlu sonuç aldım. ama o da "pozisyon açıldığında bildireceğiz" dedi, haber bekliyorum. ama kim bilir ne zaman gelir, veya gelir mi..

özel sektörde maaşlar iyi değil malesef 1 veriyolarsa 3 istiyolar senden özellikle yeni mezuna al paranı diye tıkır tıkır saymıyolar sigortanı bile yatırmıyolar doğru düzgün

yazdıklarının hepsini yaşadım ben sen uluslararası ilişkiler mezunuyum dedin ne münasebet pazarlama işi lise mezunları ne iş yapacak sen onları yaparsan
ki ruh halini çok iyi anlıyorum ben kasiyermi olsam kimseye üniversite mezunu olduğumu söylemem en azından işim var derim diye bile düşünmüştüm
sagolsun ailem engelledi kendimi daha kötü hissederdim eminim
yanlış anlama hiç bir meslegi küçümsemiyorum ama ben o kadar okumuşken güzel bi meslegim varken neden kasiyer olayım

banka sınavlarına bende çok girdim aynı sonuçlar :)))

2 yıl yaşadım ben bu sınkıntıyı umarım senin o kadar sürmez

Selam,sana tavsiyem özel sektöre başvurmaya devam et ama bir yandan da kpss ye hazırlan :) ben o kadar pişmanım ki,maaşlar hiç de sandığın gibi yüksek değil.Zaten yeni mezunsun,bir sürü sertifikan olsun hiç farketmez iş tecrübesi çok farklı,zaten inşallah çalışmaya başlarsan göreceksin.Özel sektör de çok uğraşman gerekecek zaman gelicek hakkının yendiği,torpilin,yalakalığın döndüğü zamanlar olucak.Tabi bu hep böyledir demiyorum.Dediğim gibi başvuruya devam ama bir yandan da kpss ye hazırlan ve devlete gir.Sınavına girer hakkını alır yükselir,istediğin yerlere gelirsin cnm şimdiden bol şans

Aynı dert benim başımda da var.. İyi bir üniversitenin fizik bölümünden iyi bir derece ile mezun oldum. Ne olur ne olmaz diye formasyonumu da aldım. Her fizikçinin hayali olan CERN'e gidip yüksek lisansımı tamamladım. Doktoraya devam etmek istiyorum ama kadro açılmıyor. Zaten 25 yaşına gelmişim baba parasıyla daha ne kadar gidilir bilmiyo
KPSS'ye asla girmem diyordum. Ne soruluyor, kaç soru çıkıyor hiçbir fikrim yokken girdim ve 78 aldım :/ (Gerçi fizik için en az 90 almam gerek.. )
Özel okullara öğretmenlik için başvurdum, kadromuz dolu cevabını aldım hep...
Bunlar bir şey değilmiş gibi bir de öğrenim kredimin geri ödeme zamanı geldi. Kendimi sıkıntıdan bileklik yaparken buldum. Bazen onları satayım mı diye düşünüyorum belki kredinin parası çıkar da masrafım azalır :/

Durum kötü yani :/

slm kızlar .... iş hayatında 5. yılına girmek üzere olan yaşı kçük ama sorumluluğu büyük bi yönetici olarak bnde kariyer hayatımı yazmak istedim :)
2008 yılında mezun oldum ... mezun olmadan önce sanki bütün şirketler bni almak değil kapmak isteyecekmiş gbi bi hsse kapılmış laylaylom bi havadaydım... mezun oldum bikaç iş görüşmesine gttim iş beğenmiorum ( neyime güveniyosam ) neyse gittiğim bikaç iyi firmadan haber bekliorum aricaklar yaa eminim ne gysem acaba ilk gün modundayım aradan günler haftalar geçti arayan soran yok tabi

ben hala yok 2000 lira altında çalışmam yok haftasonu tatil olsun falan diye saçmalıorum... aradan geçti 4 ay artık babam laf söylemeye başladı okudun mezun oldun bak işte iş bulamıyosun sen bu kafayla gdersen iş miş bulamazsın niye sana 2binlira versinler ne özelliğin var burnunu indirde biraz bak etrafına millet asgari ücretle ev geçindirio bzm prensesimz iş beğenmiyo dedi...lafları gerçekten çok zoruma gitti ve önüme neresi gelirse basvurdum ve bkaç gn sonra adı çok duyulmuş çok köklü bi firmadan aradılar görüşmeye gttim pozisyon santral operatörü:S:S maaş 800 lira c.tesi yarım gün yemek şirketten akşam servisi var vs vs yani hayallerimn yanından geçmiyo ama kabul ettim kızlar sırf babam inat kabul ettim !!

sonramı noldu :))) yükseldim kızlar çok yükseldim ... şuan aynı firmanın üst düzey yöneticisiym :) hatta söle söyliim kendi işimi yapıyo gbiyim şirket bana özel ofis açtı ve ben kendi ofisime geçtim :)) evlendim eşimide işe aldım herkesin hayali vardır benm küçüklükten beri hayalim arabam olmasydı 21 yaşında aldım kendi arabamı:) ben hayallerimi gerçekleştirdim kızlar darısı herkese ve şuan 24 yaşındayım dahada yükselicem inş.

ben asla memur olmak istemedim babam çok kızıyodu ama napim hiç istemedim kpssye babam için grdim 79 aldım ama terch bile yapmadım memur olursam ne uzar ne kısalırım die düşündüm özel sektörü seçtim şimdi iyiki diorum iyiki

Beni de işe alır mısıın? :)
Şaka bir yana çok sevindim adına canım. Beni asıl üzen konu o kadar okudum, zor bir bölümde ve zor bir konuda y.lisansımı yaptım.. Gerçekten çok zordu.. Bunları yapmışken gidip memur olmak ya da herhangi başka bir işte çalışmak eminim ki tabiri caizse bana çok koyar.
Haa amaaa yükselme garantisi verirlerse neden olmasın

hangi bölüm mezunusun cnm merak ettim

cevaplarınızı yeni okuyabildim ya, açtığım başlıklara bakabileceğim bir yer olduğunu yeni gördüm profilimde :)

gelişme var mı durumunda? iş arayışı nasıl gidiyor?
ben de hala aynı durumdayımmmm.
bankaları araştırıyorum şu anda.

bazen boşuna mı okuduk dedim.
yüksek lisansa başlayacağım, ama derdim yüksek lisans değil. onu zaten yapacağımı biliyorum. artık para kazanmak istiyorum, çok sıkıldım

kariyer hikayeniz bana güç verdi, umut verdi.
şu anda bende diyorum aynı sizin o ilk aylardaki gibi, 1500 2000 altına çalışmam bıdı bıdı, yer beğenmiyorum..
çevremdeki herkes bir yerden başlamam lazım olduğunu söylüyor.
bakıyorum, anca çağrı merkezleri falan var ismi bilindik. ama çağrı merkezi işte.
önyargılıyım yani.

geçen gün annem de babam da benimle konuştu, küçükte olsa bir yerde başla en azından tecrüben olsun bu gidişle hiç iş bulamayacaksın dedi.

bakalım şimdi ne olacak...

çağrı merkezi diye ön yargılı olma muhtemelen çağrı merkezine etraftaki ön yargılardan dolayı sndede olumsuz bi düşünce oluştu tecrüben olduğundan değil... denemekten korkma sen bi başla önüne gelcek fırsatları başlamadan bilemezsin hem deneym kazanmak adına biyerden başlanak lazım ... çağrı merkezi bana göre herkesin yapabileceği bir iş değil herkes sekreter ofis elemanı vs olabilir ama herkes çağrı merkezinde müş. temsilcisi olamaz .. sabır gerektirir, konuşmayı sevmek gerekir empati kurmak gerekir ikna kabiliyetinin yksek olması gerekir hep pozitif olması gerekir ve bu kriterde bi insan hep çağrı merkeznde kalmaz mutlaka kendini geliştirir ve ykselir...

bankaların çağrı merkezlerini düşünebilirim, belki oradan bankaya yükselme şansı olabilir diye..

sanırım yeni mezunların iş tercih etme lüksü çok fazla yok, bir yerden başlayıp hem tecrübe edinmesi, hem de kendini göstermesi gerekiyor.

Maalesef hiç bir gelişme yok.. İnternetten bile aklınıza gelen her yere cv'mi gönderdim. Alkollü-alkolsüz içeceklerden tutun, sigara firmalarına kadar..
Parçacıkları çarpıştırıp, detektör parçalarını test ettikten sonra sigara dağıtmak zor olmasa gerek.. :/

Ben de temmuzda mezun oldum ve hala işsizim. Yazılanları okudum bazıları maaşı beğenmedim falan demiş... Benim öyle bi derdim de yok 1000 liraya bile razıyım ama aramıyorlar

1000 lira mı ben atanamayan bi öğretmenim ve 650liraya çalışıyorum

slm kızlar bende uluslararası ilişkiler mezunuyum tabi ben baya oldu mezun olalı... bende size boşu boşuna geçen bi 5 yıl anlatayım mezun oldum çoğu arkadaşında yazdığı gibi gözüm yükseklerde her işi beğenmiyorum sanki herkes benim mezun olmamı bekliyorda en iyi iş tepside bana sunulacak gibi... tabi öyle bi dünyanın olmadığını kısa sürede anladım bir yıl dersaneye gittim kpss hazırlık sonra alan sınavı torpil falan olmadı derken ben dersanede çalışmaya başladım üç kuruşa 3 yıl süründüm ne akla hizmetse:S sonra geçen yıl özel sektör bana göre değil diyerek (tabi dilde olmayınca mecburen bana göre olmuyor) tekrar kpss ye hazırlandım çok şanslı olduğum için bu yıl da sınav çok zordu iyi geçmedi şimdi sürekli iş arayışındayım ama bulunduğum şehirde en iyi iş çağrı merkezi ya da satış(pazarlamacılık) malesef... ilanlara bakmaktanda iş aramaktanda bıktım... çevremde herkes küçükte olsa bir işten başla diyorlar da bende bu iş seçeneklerini yapmak istemiyorum iş konusunda gerçekten bende çok mutsuzum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…