Çocuğun yaşını yazmamışsınız ama erkeklerin çocuğu olunca her şeyi annelerinin bildiği bir dönem oluyor; sonra geçer
Benim eşim o konuda setti; annesine o kızar bağırır; çikolata yasak olan çocuğa çikolata verecek.
Oğlum bebek 3-4 aylık; çikolata yiyoruz; kv dem ona da ver dedi. Ben duymamazlığa geldim; yine ver dedi. Ben de çok küçük çikolata için dedim.
Eşim bir köpürdü sakın biz yokken çocuğa bir şey yedirme diye... O zaman da ben hiç karışmam sizin çocuğunuza dedi. Biraz önce söz dinleyen gelin olsa idim yedirmiş olacaktım ama.
Kv hiç karışmaz ama her şeye karışır; sınırı net çizin ve her seferinde aynı şey için kavga edin; doktoru referans verin; sakın yedirmeyin; sakın yapmayın dedi diye.
Ama çocuğa bağırmayın, vurmayın çocuk ne bilir sigara içmeyi; bak seni taklit ediyor; asla bu çocuğun yanında sigara içilmeyecek deyin ve içtiğini gördüğünüz anda da çocuğu alıp çıkın; konuşmayın tartışmayın eyleme geçin...
Oğluna kendi penceresinden anlatır; bekleyin eşinizin siniri geçsin ve tek cümle söyleyin; ben ona söylemiştim çocuğun yanında sigara içilmez deyin ve konuyu kapatın
Böyle böyle alıştırın yapacak başka bir şey yokkk