çok mu hassasım ?

gonluyorgun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2017
103
25
98
hayırlı ramazanlar kızlar.. önceki konularımdan bilen vardır belki ablamla biraz anlaşmazlıklarımız vardı. kısacaası hamileydi bebeğe ben bakacaktım benim hamile kalmamı istmiyordu. eşlerimiz varken o bana destek oluyor şuan çok zor bi süreç ben hamileyken nasıl yardım ederim ona yardım etmek istiyorum bizimki bi dogsun büyüsün vs. şeyler söylüyordu. neyse şimdi ki konumuza glecek olursak yaklaşık 2 ay önce ablam 7 aylık bebeğini bir anda kaybetti.. çok zor günler geçirdik geçirdi haliyle.. hamilelik döneminde eşi sıkıntı çkarsa da çoğu zaman yanında olmaya çalıştım kaybettiğimiz dönem evime sadece yatmaya geldim. bunları marifet diye anlatmıyorum yanlış anlamayın.. bence gerçek sevgi kardeşlik her zaman yanında olmaktır..neyse bende şuan 8 haftalık hamileyim bu kaybın üstüne hamile kaldım.. eşimle bebek konusunda çok tartıştık (ablamınetkisinde kaldım farkında olmadan terapiye falan gittim.. ) nisan ayında başlayalım diye söz vermiştik.. ilk defa denedik Rabbim de nasip etti. 4 yıllık evliyim her zaman hayırlı zamanda ver diye dua ettim Allaha.. öğrendim hem sevinçli hem buruk oldum.. ablama söyledim sevindim iyi gelir hepimize inşallah hayılrısı olsun dedi.. eşi bi hayırlı olsun demedi sağ olsun.. şimdi ben gizli kapaklı yaşıyorum hamilelği.. çok zor geçiyor akşama kadar yatıyorum biraz halim olursa yemek yapıyorum işte.. ev işi temizlik buaşık çamaşır her şey eşimde sağ olsun.. tamam ablam zor günler geçiriyor gelsin bana baksın asla demiyorum.. ama kızlar en son tam 1 hafta önce geldi nasılsın diye baktı. eşim gece gelecekti ve kötüydüm iftara kal eşin gelsin dedim kocası yok demiş. yarım saat gördü gitti. ya şimdiye kadar hiç sormadı bebeği kontrole gittiğimi biliyor.. gerçekten ben mi abartyorum kızlar derdini de anlatmaz ama bende böyle bi şey yaşyorum sorması gerekmez mi ? kalpatışı başladı ama sormadı bile.. evlerimiz çok yakın..insan bi kere aramaz mı nasılsı kardeşim diye mesaj atmaz mı ? hormonlardan hassasmıyım ? geçen gediğinde aramamı bekleme ihtiyacın olursa ara dedi ama ben arayamam ki öyle.. zaten sadece sorsun istiyorum gelsin bana iş yapsın demiyorum eşim elinden geldikçe yapıyor.. bugun ben mesaj attım napıyosun diye iyi sen yapılcak bi şey var mı temizliğe falan geleyim yazdı işte.. ben yazmasam aklına gelmiyor sankii :( ne dşüncem ne yapayım bilmiyorum :(

Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun, sağlıklı sıhhatli doğsun.
Ablanız 2 ay önce 7 aylık bebeğini kaybetmiş bu çok zor bir durum. Şuanda sizin sevincinizi paylaşmakta zorlanması normal bence. Ama siz ona destek olmuşken size de mümkün olduğunca kendinden destek olması gerekir. Bence ablanız herkesin bir hayatı olduğunu, kendi içinde o hayatın aktığını, akması gerektiğini bilmiyor. Bilmediği için de sizden çocuk sahibi olmamanızı bile isteyebilmiş. Bu bağlamda sizin çocuk sahibi olma kararınız onu yersiz bir şekilde incitmiş olabilir.

Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun, sağlıklı sıhhatli doğsun.
Ablanız 2 ay önce 7 aylık bebeğini kaybetmiş bu çok zor bir durum. Şuanda sizin sevincinizi paylaşmakta zorlanması normal bence. Ama siz ona destek olmuşken size de mümkün olduğunca kendinden destek olması gerekir. Bence ablanız herkesin bir hayatı olduğunu, kendi içinde o hayatın aktığını, akması gerektiğini bilmiyor. Bilmediği için de sizden çocuk sahibi olmamanızı bile isteyebilmiş. Bu bağlamda sizin çocuk sahibi olma kararınız onu yersiz bir şekilde incitmiş olabilir.
Şimdi çok görüşmüyoruz kendisini kapattı eve. Ya bilmiyorum ben bencilim belki.. bugün doktora gittik zor geçiyor baya yatırayım mı dedi kabul etmedim.. ne bileyim insan istiyor ki sorsun Bebek nasıl diye. 7 aydıe tanıdığım sohbet arkadaşlarım kurs hocam arıyor gelelim yapılacak iş varsa diye sürekli soruyor.. omlar böyle yaptıkça zoruma gidiyor daha çok belki ben hassasım işte ya . Ablam kendisi hamileyken de bana hiç nasılsın diye sormazdı hasta yattım günlerce haberi olmadı. Ben gibi düşünmüyor denek ki ama kabul etmek de zor benim için 😒 teşekkür ederim yorum yazdığınız için

Ben 8 haftalık bebeğimi kaybettim ve inanın çok uzun bir müddet hamile tüm insanlardan nefret ettim yedi aylık bebeğini kaybetmiş bir kadından çok fazla şey bekliyorsunuz
Önceki durumunuzu bilemem hamile olduğu dönemden bahsetmişsiniz yanlış anlamadıysam sadece nasıl siz kendinize en önemli geliyorsanız o da kendine önemli gelmiştir hamileyken sormamıştır nasılsın diye
Kayıptan sonrası için o kadından lütfen bir şey beklemeyin karnınıza da bakmayacak tekme atarken aaa nasılmış demeyecek
Doğan evlattan farkı yok çünkü gidenin 2 ay diyorsunuz kaybettiği çocuğu komşusu değil kurs arkadaşı değil evladı
Nolur kadına bunu yansıtmayın
Sizinle sevinmesini de beklemeyin sevincinizi yaşayacağınız insanlarla paylaşın
Bakın ben çok sevindim hamile olmanıza inşallah sağ salim kucağınıza alırsınız

Ben 8 haftalık bebeğimi kaybettim ve inanın çok uzun bir müddet hamile tüm insanlardan nefret ettim yedi aylık bebeğini kaybetmiş bir kadından çok fazla şey bekliyorsunuz
Önceki durumunuzu bilemem hamile olduğu dönemden bahsetmişsiniz yanlış anlamadıysam sadece nasıl siz kendinize en önemli geliyorsanız o da kendine önemli gelmiştir hamileyken sormamıştır nasılsın diye
Kayıptan sonrası için o kadından lütfen bir şey beklemeyin karnınıza da bakmayacak tekme atarken aaa nasılmış demeyecek
Doğan evlattan farkı yok çünkü gidenin 2 ay diyorsunuz kaybettiği çocuğu komşusu değil kurs arkadaşı değil evladı
Nolur kadına bunu yansıtmayın
Sizinle sevinmesini de beklemeyin sevincinizi yaşayacağınız insanlarla paylaşın
Bakın ben çok sevindim hamile olmanıza inşallah sağ salim kucağınıza alırsınız
Sadece nasılsın Bebek iyi mi diye sormasını beklemek çok mu şey ? Ben hep anlamaya çalışıyorum alttan alıyorum asla konusunu açmıyorum ama en azından nasılsın diye sorsun istiyorum haklısınız belki ben abartıyorum.. teşekkür ederim sevincimi paylaştığınız için ama ben bile dolu dolu yaşamıyorum ki.. bugün kalp atışını duyduk böyle deli gibi sevinemedim zaten eşime de diyorum bende çocuğum da buruk olacak diye.. inşallah hayırlısı olur ne diyim.. Benim bu isteklerim de istemekten çıkar beklememe inşallah

Şimdi çok görüşmüyoruz kendisini kapattı eve. Ya bilmiyorum ben bencilim belki.. bugün doktora gittik zor geçiyor baya yatırayım mı dedi kabul etmedim.. ne bileyim insan istiyor ki sorsun Bebek nasıl diye. 7 aydıe tanıdığım sohbet arkadaşlarım kurs hocam arıyor gelelim yapılacak iş varsa diye sürekli soruyor.. omlar böyle yaptıkça zoruma gidiyor daha çok belki ben hassasım işte ya . Ablam kendisi hamileyken de bana hiç nasılsın diye sormazdı hasta yattım günlerce haberi olmadı. Ben gibi düşünmüyor denek ki ama kabul etmek de zor benim için 😒 teşekkür ederim yorum yazdığınız için
Sizle ablanız farklı yaklaşıyorsunuz bu belli oluyor. Ancak dediğim gibi 7aylık beveğin kaybı büyük bir sorun oluşturur, kabulü zordur. Ablanızdan bir şey beklememeyi öğrenin. Daha mutlu olursunuz. Sevinçlerinizi de bence ablanız sormadan söylemeyin.

Sadece nasılsın Bebek iyi mi diye sormasını beklemek çok mu şey ? Ben hep anlamaya çalışıyorum alttan alıyorum asla konusunu açmıyorum ama en azından nasılsın diye sorsun istiyorum haklısınız belki ben abartıyorum.. teşekkür ederim sevincimi paylaştığınız için ama ben bile dolu dolu yaşamıyorum ki.. bugün kalp atışını duyduk böyle deli gibi sevinemedim zaten eşime de diyorum bende çocuğum da buruk olacak diye.. inşallah hayırlısı olur ne diyim.. Benim bu isteklerim de istemekten çıkar beklememe inşallah
Şu an onun için inan çok fazla. Nasılsın demez diyemez biri hamile kaldığını söylediğinde bana benim kocamdan mı banane demişliğim var normal insan olarak değerlendirme üzülmekten başka bişey geçmez eline yüz göz olma çok fazla kalbini kırar kendini suçluyor hamile kaldın diye seni suçluyor
Kavgası koca dünyayla seninle değil bak hamilesin ve senin buna çok fazla takılmaman gerekiyor hazır olunca sana sorar ağlamayacağından krize girmeyeceğinden emin olduğunda sorar
Bak doğumun hangi aya denk gelecekse gruplar var burada takıl onlara onlarla sevin üzül sormak istediklerini sor hamileliğinle alakalı kardeşine bu kadar takılma zararı sana olur bebeğine olur ablana olur gerek yok

P papade ye katılıyorum. Bende geçen sene bir bebeğimi kaybettim 7haftalıkken ve 4ay ağır depresyona girdim eşimle bile 5inci ay konuşmaya başladım. Anlamıyorsun ablanı. Umarım da anlamazsın...

Herkes acısını farklı yaşıyor işte.. bende samimi bir arkadaşımla arka arkaya gebe kaldık benden 3hafta gerideydi.. ben 6aylıkken kaybettim ama asla araya mesafe falan koymadım. Yine aradım sordum,şikayetlerini dinledim,yardımcı oldum. İçimin kan ağladığı bir vakitte oflayıp,puflayıp ağrıdan sızıdan bahsettiği zamanlar bile oldu yüzüne birşey diyemedim ama keşke evladım yaşasaydıda heryerim ağrisaydı dediğim çok zaman oldu. Doğumu erken oldu ve benim bebeğimin doğacağı tarihte doğdu ona bile gittim (bende hamileymişim yeniden) demem oki bu yedi kat yabancıyken ben ona yansıtmadım bu senin ablan en azından biraz ilgilene bilir.. eşinin tavırları ise çok abes bebeklerine sebep sen olmadın ve onlar kaybetti diye seninde bebek yapmanda sakınca yok. Biraz üzerine düşme,kendi haline bırak biraz toparlanmasını bekle. Hayırlı olsun bebeğin,üzme kendini.

Sizle ablanız farklı yaklaşıyorsunuz bu belli oluyor. Ancak dediğim gibi 7aylık beveğin kaybı büyük bir sorun oluşturur, kabulü zordur. Ablanızdan bir şey beklememeyi öğrenin. Daha mutlu olursunuz. Sevinçlerinizi de bence ablanız sormadan söylemeyin.
Söylemiyorum ki zaten o da sormuyor

P papade ye katılıyorum. Bende geçen sene bir bebeğimi kaybettim 7haftalıkken ve 4ay ağır depresyona girdim eşimle bile 5inci ay konuşmaya başladım. Anlamıyorsun ablanı. Umarım da anlamazsın...
Allah size de sabır versin .. ama şunu anlamıyorsunuz ben demiyorum gelsin benimle Bebek muayenesine ya da ne bileyim dün kalp atıl dinlemeye gittik ona gelsin böyle bi beklentim yok. Ama çok zor geçiyor günlerim ağır bi grip ve zor hamilelik yaşıyorum şuan. Sabah 8 de çeyrek ekmek yiyebildim daha az önce zar zor bi çorba ısıttım kendime ve öğlen bi şey sormak için Aradı sesin kötü ne oldu dedi . Beş Dk gelse bi tas çorba verse çok mu zor vallahi kafayı yicem ben böyle düşündüğüm için ben gaddarım herhalde.. allah bana hidayet versin o zaman..

Herkes acısını farklı yaşıyor işte.. bende samimi bir arkadaşımla arka arkaya gebe kaldık benden 3hafta gerideydi.. ben 6aylıkken kaybettim ama asla araya mesafe falan koymadım. Yine aradım sordum,şikayetlerini dinledim,yardımcı oldum. İçimin kan ağladığı bir vakitte oflayıp,puflayıp ağrıdan sızıdan bahsettiği zamanlar bile oldu yüzüne birşey diyemedim ama keşke evladım yaşasaydıda heryerim ağrisaydı dediğim çok zaman oldu. Doğumu erken oldu ve benim bebeğimin doğacağı tarihte doğdu ona bile gittim (bende hamileymişim yeniden) demem oki bu yedi kat yabancıyken ben ona yansıtmadım bu senin ablan en azından biraz ilgilene bilir.. eşinin tavırları ise çok abes bebeklerine sebep sen olmadın ve onlar kaybetti diye seninde bebek yapmanda sakınca yok. Biraz üzerine düşme,kendi haline bırak biraz toparlanmasını bekle. Hayırlı olsun bebeğin,üzme kendini.
Allah sabır versin size de ablama da inşallah.. ben sizin yaptığınız kadar şeyler beklemiyorum ki yapmasın zaten o kadar ben ezilirim.. allah razı olsun sizden inşallah Kadir kıymet bilir yaptığınız kişi. Allah tekrar evlat nasip etsin inşallah

Allah sabır versin size de ablama da inşallah.. ben sizin yaptığınız kadar şeyler beklemiyorum ki yapmasın zaten o kadar ben ezilirim.. allah razı olsun sizden inşallah Kadir kıymet bilir yaptığınız kişi. Allah tekrar evlat nasip etsin inşallah
Amin canım cümlemizden. Sevdiğim bir arkadaşım kendisi. Hamdolsun o doğuma girdiği gün ben hamile olduğumu oğrendim. Bebeğim doğdu simdi bebeklerle ilgili konuşuyoruz :) mübarek gün hürmetine Allah senin ablanıda biran önce müjdelesin,sizde bizim gibi bebeklerinizi büyütün,konuşun inşallah.

Amin canım cümlemizden. Sevdiğim bir arkadaşım kendisi. Hamdolsun o doğuma girdiği gün ben hamile olduğumu oğrendim. Bebeğim doğdu simdi bebeklerle ilgili konuşuyoruz :) mübarek gün hürmetine Allah senin ablanıda biran önce müjdelesin,sizde bizim gibi bebeklerinizi büyütün,konuşun inşallah.
AH inşallah hep böyle dua ediyorum inşallah Allah razı olsun sizden güle güle büyütün inşallah

Ya ne gaddarsınız ya şu yazdığınız mesaj Allah’a havale ediyorum şu mübarek günde sizi..
Emin olun siz şu durumda beni gaddarlıkla itham edecek son kişisiniz. Allah sizden razı olsun bu güzel günde en güzel merciiye havale ettiniz beni.
Kendi nefis pencerenizden bakıp insanları Allaha havale edebilirsiniz, olaki haksız olursunuz. Allah Adili mutlaktır döner sizi bulur.

İçim rahat çünkü 2 tarafın penceresinden de bakıyorum olaya. 2 aylık zor bir hamilelik geçirdim ve düşükle kaybettim ki; düşük ve kürtaj süreci ve sonrası bana daha ağır geldi. Düşününki ; Bebeğinizi kaybetmişsiniz, yalnızsınız ve Doğum hastanesinde yatıyorsunuz ve her nöbet değişiminde gelen hemşire bebek soruyor.
Ben 2 aylıkken kaybettim ,benim için çok değerliydi. Ablanız 7 aylık kaybetmiş ne yaşadığını düşünmek istemem.
Çarşamba günü tam iki yıl oldu ve ben bir daha hamile kalamadım.
Belirteyim ne hamileleliğimde ne düşük zamanında yanımda eşimden başka kimse yoktu.

Bence anlamsız şu an cok hassas. Daha yeni kaybetmiş bebeğini , bu kolay bir şey değil. Ondan şu an için ilgi beklemeyin. Evet siz ilgilendiz ablanizla ama durumunuz eşit değil. Daha çok yeni bir gebelik Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Allah ablanizin da yardımcısı olsun. Biliyorum gebeliğin her zamanı zor bulantilariniz elbette oluyordur ama çok da yardıma muhtaç zamanlarda değilsiniz henüz. Kendinizi yipratmayin eminim gerçekten zorda olsanız o da size koşar. Biraz zaman tanıyın ablaniza.

Emin olun siz şu durumda beni gaddarlıkla itham edecek son kişisiniz. Allah sizden razı olsun bu güzel günde en güzel merciiye havale ettiniz beni.
Kendi nefis pencerenizden bakıp insanları Allaha havale edebilirsiniz, olaki haksız olursunuz. Allah Adili mutlaktır döner sizi bulur.

İçim rahat çünkü 2 tarafın penceresinden de bakıyorum olaya. 2 aylık zor bir hamilelik geçirdim ve düşükle kaybettim ki; düşük ve kürtaj süreci ve sonrası bana daha ağır geldi. Düşününki ; Bebeğinizi kaybetmişsiniz, yalnızsınız ve Doğum hastanesinde yatıyorsunuz ve her nöbet değişiminde gelen hemşire bebek soruyor.
Ben 2 aylıkken kaybettim ,benim için çok değerliydi. Ablanız 7 aylık kaybetmiş ne yaşadığını düşünmek istemem.
Çarşamba günü tam iki yıl oldu ve ben bir daha hamile kalamadım.
Belirteyim ne hamileleliğimde ne düşük zamanında yanımda eşimden başka kimse yoktu.
İNsafsız demişsiniz resmen siz bana saldırmışsınız nasıl iki taraftan baktınız anlamadım başka yorumlara da bakın başına gelen iki tarafı da düşünüp yorum yapanlar bar siz kendinizi onlarla karıştırdınız galiba neyse sizinle tartışmıcam sizde beni anlayacak konumda değilsiniz. Şu mübarek günde Allah size sabır versin tekrar nasip etsin uzatmak istemiyorum. Aynen dediğiniz gibi Rabbim görüyor zaten iyi günler

Back
X