- 24 Eylül 2014
- 300
- 147
Bebekli evin normal ısısı 22-23 derecede,25-26 derece de tutarsan dışarı çıkınca sıcak-soğuk farkından hasta olur,bi de baştan nasıl alıştırdıysan tabi 25 dereceye alışılsın 22 derecede hasta olur ayrı konuİnce giydirin, 25-26 derece bebekli evin normal ısısıdır zaten. Endişe edecek bir şey yok.
Bebekli evin normal ısısı 22-23 derecede,25-26 derece de tutarsan dışarı çıkınca sıcak-soğuk farkından hasta olur,bi de baştan nasıl alıştırdıysan tabi 25 dereceye alışılsın 22 derecede hasta olur ayrı konu
Benim oğlumun doktoru da 23 dereceden fazla olmasın demişti,oğlum Ocak ayında doğdu hiç kat kat giydirmedim.Çok şükür 8.5 aylık olana kadar hiç hastalanmadı (maaşallah)dedim ya nasıl alıştırdıysan öyle gider,herkes nasıl içine siniyorsa öyle büyütsün çocuğunuAblamın bebeğinde doktor söylemişti 25 derecenin altına inmeyin diye. Bizim evin normal ısısı 22 derece ki ben bazen üşüyorum. Bebek için uygun olduğunu sanmıyorum. Evde kat kat giydirmezseniz dışarı çıkınca üşüyüp hasta olmaz.
Aynen katılıyorum 25-26 derece çok sakıncalı bebek için,kışın dışarı çıkınca hasta olmaması mucize benceSicak iyidir diyenler olmuş yanlış biliyorsunuz arastirin derim kendi sagliginiz icin. Ben 21 derecenin ustunde bunalmaya basliyorum ki bebek icin ideal 21, hadi 22dir. Gunes harici, kalorifer vs aracla isinma havayi kurutur nem oranini düşürür. Sizi hastaliklara acik hale getirir. Sahsen ben 19-20 derecede rahat ediyorum ve hasta olmuyorum. Ustunu sıkı giyinip fresh havada uyumak faydali olandir. Bunaltici ortamlar bebek sagligini etkiler. Bulundugunuz odadaki petegin vanasini kisamiyor musunuz?
Ne kadar abartiyorsunuz boyle seyleri. Cocugunuzu o evin sicakligina gore giydirirsiniz olur biter. Durduk yere geceleri basinda beklemeler anlamsiz.
Ayip olur evet. Baska hicbir cozum onerisi istemeden gitmek istemek kacar gibi... Bahane buldugunuz cok belli oluyor.
İki haftalığına bebeğimle memlekete geldim. Abimler bir buçuk saat mesafede oturuyorlar. Bugün sırf beni almak için bulunduğum ilçeye geldi ve şuan onlardayız. Niyetim pazartesi gününe kadar kalmaktı ama ev çok sıcak termometre 26 dereceyi gösteriyor bebeğime ne giydireceğimi şaşırdım bir üşüyor bir terliyor gibi geliyor. Şimdi uyudu başında bekliyorum terlerse diye. Yarın beni geri bıraksan abi desem çok mu ayıp etmiş olurum. Hasta etmekten korkuyorum bebeğimi