çok mu ayıp olur

Yok ya bişey olmaz bebegi ince giydir...ama abine cok ayip olur seni almis onca yoldan.ne olacak .hem diger odalardan birinin camini acik tutun hafifce.odanin kapisinu da ac böylece ısı düşer. cok sıcak olunca ben öyle yapiyorum kendim dengeliyorum evin ısısını. .ayıp olur gidersen oradan.ben olsam kırıldım.

Arkadaşım bu denli insan sağlığını tehdit eden bir durum olsa o bina apartman olmaktan çıkar "Revir" olurdu.Öyle değil mi

Benim evim hep 27 civari ince giydir bszen sadece citcitli badiyle durur biraz evhamlisiniz sanirim kasmayin bence bukadar

Benim evimde çok sıcak metkezi sistem o sıcak dönemlerde hiç hasta olmadı bebeğim.
İçine sıfır kollu atlet gibi olan zıbınlardan giydirip üzerine normal kalınlıkta uzun kollu zıbın( ve ya badi tarzı bi üst) , altına kilotlu çorap veya tayt , pijama tarzı bişey giydiriyodım sadece. Yelek giydirmedim hiç. Gecede üzerini çok örtme. Bişey olmaz inşallah bebeciğine.
Benim kızımın çarşafı kormızıydı. Başından çok terliyodu. Sabah uyandığında kafasının bulunduğu yer koc bi yuvarlak şeklinde ıslak olurdu. Hîç hasta olmadık. Sen sakin ol bebeğinde huzurlu olsun..

Ince giydirin terlemesin..Evin cicak olmasi iyidir..Soguk olsa herhalde daha kötü olurdu..Bebek hastalanacaksa hasta oluyor..Bazen engellenemiyor..Bunu yasadikca göreceksiniz zaten.

Vesvese yapmayin..ince giydirirsiniz bebeginizi hicbirseycik olmaz Allahin izniyle

İnce giydirin, 25-26 derece bebekli evin normal ısısıdır zaten. Endişe edecek bir şey yok.
Bebekli evin normal ısısı 22-23 derecede,25-26 derece de tutarsan dışarı çıkınca sıcak-soğuk farkından hasta olur,bi de baştan nasıl alıştırdıysan tabi 25 dereceye alışılsın 22 derecede hasta olur ayrı konu

Ablamın bebeğinde doktor söylemişti 25 derecenin altına inmeyin diye. Bizim evin normal ısısı 22 derece ki ben bazen üşüyorum. Bebek için uygun olduğunu sanmıyorum. Evde kat kat giydirmezseniz dışarı çıkınca üşüyüp hasta olmaz.

Sicak iyidir diyenler olmuş yanlış biliyorsunuz arastirin derim kendi sagliginiz icin. Ben 21 derecenin ustunde bunalmaya basliyorum ki bebek icin ideal 21, hadi 22dir. Gunes harici, kalorifer vs aracla isinma havayi kurutur nem oranini düşürür. Sizi hastaliklara acik hale getirir. Sahsen ben 19-20 derecede rahat ediyorum ve hasta olmuyorum. Ustunu sıkı giyinip fresh havada uyumak faydali olandir. Bunaltici ortamlar bebek sagligini etkiler. Bulundugunuz odadaki petegin vanasini kisamiyor musunuz?

Benim oğlumun doktoru da 23 dereceden fazla olmasın demişti,oğlum Ocak ayında doğdu hiç kat kat giydirmedim.Çok şükür 8.5 aylık olana kadar hiç hastalanmadı (maaşallah)dedim ya nasıl alıştırdıysan öyle gider,herkes nasıl içine siniyorsa öyle büyütsün çocuğunu

Aynen katılıyorum 25-26 derece çok sakıncalı bebek için,kışın dışarı çıkınca hasta olmaması mucize bence

Milletcek her seyi yanlış bilmeyi nasil beceriyoruz yani aklım almıyor artık. Bir bakiyorum hali vakti yerinde insanlar salya sümük içinde bir tane hasta olmayan yok. Evsizler falan dipçik gibi dünya saglik örgütünün aciklamalari bilimsel makaleler varken hangi doktor diyebiliyor bebek varsa ev 25 derecenin ustunde olsun diye.. Bebek baska türden bir canli mi hadi 1-2 derece fark etsin.. 25 derecenin ustunde kalp krizi riski artar bir kere.

Teşekkürler yorumlar için. Evet ideal ısı max 23derece ki bu gece daha da az. Ve biz de öyle alıştırdık. Gece ben bile bunaldım bunaltıcı bir hava var abimle konuştum sağolsun çok anlayışlı istediğin her an bırakırım dedi çözüm yolları önerdikten sonra. Tedirginliğim bebeğimin alışkın olmamasından ve ani ısı değişikliğinden kaynaklanıyor. Ve eşim de yanımda değil tek başıma karar vermek durumunda kaldım ne örteceğim vs. Çok da tecrübem yok altı ay dışında. Öyle işte. Teşekkür ediyorum tekrardan tüm yorum yapanlara

ayıp olur sonuçta abiniz. bence çocuğu ona göre giydirebilirsiniz. bebeğim yok anlamam pek ama mantıken böyle olur gibime geldi

bi an konu sahibinin abiisnin karısı zannettim seni öyle bi yazmışsın ki

Ayip olur bence sana deger vermis gelmis almis ve bence muhtemelen siz varsiniz diye usumeyesiniz diye isitmislar evi ne guzel.cocugu biraz ince giydirirsin yada abinden ricardersin kimbiyi biraz kisar olur biter bukadar evham yapmaya gerek yok.tadini cikar akraba ziyaretinin otur muhabbetet cocugunu sevsinler guzel gecsin gunlerin.dedim ya uzulur abiniz

Eviniz 23 ise 26 da bir şey olmaz

Bir kat ince giyinîr gece de yattığınız odanın peteğini kapatın

Evham ile asık sürat île gezeceksiniz geri dönün ama onları da germeyin

Biliyorum ilk çocuk düzen vs daha takıntılı olunuyor ama memlekete kadar yolda geldiğinize göre bazı şeyleri aşmışsınız

Az ince giydirin örtmeyin sıkı sıkı o da olmadı kapatın peteklerî

Annem ateşlidir ben gidince kombinîn ayarını açıyorum o da odasının peteğini kapatıyor

Birşey olmaz canım, bebeğini biraz ince giydir. Sanırsam ilk bebeğin, yazın ne yapacaksın

Yazın 35 40 dereceye kadar çıkıyor sıcaklık. Sıcakta terlemekle bebek hasta olmaz. Çok ince giydirip ustune hafif bir çarşafla örterseniz sorun kalmaz. Bunalttığı konusuna katılıyorum, bende sıcakta dayanamam. Çocuklarda çok sevmez.
Evhamlı olmak size zarar verir, rahat olmalısınız.
Aslında çocuklar ne soğultan ne sıcaktan hasta olur; yanlış giydirmeden hasta olurlar ve tabi buna sebep evhamlı veya tecrubesiz anneler. :)

Peteklerin üzerine mutlaka bir kaç tas su bırakın. Arada camı bir iki dakikalığına açarak havalandırın.
..

Bu arada sıcaklıktan rahatsız olduğunuzu abinize söyleyerek gidebilirsiniz, bence kırılmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…