bence siz gayet güzel ve genc gösteren birisiniz.
belli ki yüzünüzden de iyi biri izlenimi veriyorsunuz. yoksa kimse tanımadıgı birine kaç yaşındasın, aferin kücügüm, masallah vs cumleleriyle samimiyet icinde konusmaz diye düşünüyorum.
nerede nasıl davranacagınızı bilirsiniz zaten ancak birileri size yaşla ilgili birsey dediginde ispatlamaya calısmak yerine o şaşkınlık anını erken atlatıp cevap verir ve onların kendi davranıslarından ötürü utanmasını saglarsanız zamanla kendinize daha bir güveniniz gelir.
resmi islemlerde de kimlik sorulmasından ziyade konustugunuz kisilerce dikkate alınmadıgınızı düsünüyorsanız ve moraliniz bozuluyorsa o gunku giyiminize biraz daha dikkat etseniz yeterli.
klasik giyinmeyi sevmiyorsunuz anladıgım kadarıyla, veya etek bluz kombinlerini vs.
mesela benim koyu renk keten pantolonlarım vazgecilmezimdir. yerine göre hem klasik hem de rahat bir gorunum elde edebiliyorum. tshortlerim de baskılı degil düzdür, üstüne aldıgım cekete göre tarzımı her ortama göre degistirebiliyorum.
ancak saygı duysunlar diye degil, diger desenli seyleri begenmedigim, giydigimde rahat edemedigim icin durum böyle.
size olur olmaz her yerde yaş sormalarına da izin vermeyin, kimlik de göstermeyin.
eşlerinizle ilgili haddini bilmez konusacak olan varsa da sorarken alacagı yanıtı da göze almış demektir.
kimseye birseyler kanıtlamak zorunda degilsiniz.
karşınızdaki insanlar önce saygılı olduklarını kanıtlasınlar sonra siz kendinize dair acıklama yapar, belki samimi bir yaklasımla konusmaya baslarsınız...