Cok kücük gösteriyorum.

bu tamamen giyim tarzı ile alakalı bence. şöyle ki hafta içi resmi giyinmek zorunda olduğumdan makyajlı, takımlı, saç baş yapılı halimle haftasonundaki yırtık kotlu halim arasında dağlar kadar fark olduğunu kendim bile anlayabiliyorum :) tabi ki haftasonları çok daha küçük gösteriyorum yaşımdan. birazda hala sanırım hiç bir müdahale yok saçınızda vs o da insanı küçük gösterebiliyor. illa boy yapmak zorunda değilsiniz, şimdi ombre modası var mesela, ya da ben açıcıyla açıyorum saçımı ton ton çok doğal oluyor. güzel bir bb krem, allık,rimel, ruj bunlar olmazsa olmaz. uygun renkleri seçerseniz yüzünüzde hiç makyaj gibi dururken gayet alımlı bakımlı görünebilirsiniz.

Her yerden kismisin kendimi iste. Ama makyaj yaparken de on kere düsünüyorum gözlerim zaten kocaman mavi, dudaklarim da kalin baya. Ruj sürsem hoppaa cikiyor ortaya. Dikkat etmek zorundayim, esim yanimdayken yapiyorum bazen ruj o da sadece ama kayinvalidemlerde giderken falan malesef. Azcik karisangillerden. Huzur bozmamak icin diyelim susuyorum. Ama iste elimde bana kalan koz kalmiyor. ama bir yerden baslayacagim

Her yerden kismisin kendimi iste. Ama makyaj yaparken de on kere düsünüyorum gözlerim zaten kocaman mavi, dudaklarim da kalin baya. Ruj sürsem hoppaa cikiyor ortaya. Dikkat etmek zorundayim, esim yanimdayken yapiyorum bazen ruj o da sadece ama kayinvalidemlerde giderken falan malesef. Azcik karisangillerden. Huzur bozmamak icin diyelim susuyorum. Ama iste elimde bana kalan koz kalmiyor. ama bir yerden baslayacagim
bence alışkın olmadığınız için çok dikkat çekiyormuş gibi geliyor size, eşinize de baştan çok söz hakkı vermişsiniz. benim de dudaklarım kocaman gözler kocaman yeşil( kendimi övmek için söylemiyorum herkes angelina jolie der) ama gayet kırmızı, pembe, turuncu rujumu sürüyorum. burda önemli olan denge. renkli ruj kullandığınızda yüzünüzde başka renk olmamalı gibi.

Konunun tamamını okuyamadım ama seçimde zaten kimlik göstermek zorunlu bunun yaşla ilgisi yok ki...Siz sanki bu durumu biraz takıntı yapmışsınız. Ben de 171 boya 80 kiloyum. Geçen bi kot bi tshirtle bir yere gittim kızım yanımdaydı biri bana sen kaç yaşındasın ki küçücük yaşta mı evlendin dedi 28 dedim yok artık ben çok daha küçük olduğunu düşündüm dedi. Doktora gittim bu durum en fazla 23 yaşına kadar ilerler ve durur siz de nasıl bu kadar erken durdu ki dedi eee dedim ben zaten 28 yaşındayım nasıl yani gerçekten mi dedi, dosyama baktı hiç göstermiyorsunuz dedi. Tüm çocukluğumu boyum dolayısı ile hep büyük göstererek geçirdim. Hep kendi yaşımdan 5-6 yaş daha büyük sanardı insanlar. Ama yüzüme bakınca anlarlardı küçük olduğumu. (10 yaşındayken, 165 cm boya sahip biriydim çünkü) Şimdi çocuğumla birlikte bir yere giderken hep spor giyiniyorum. Kıyafetlerim ve saç şeklim sebebi ile herkes benim yaşımın küçük olduğunu düşünüyor. Ben meselenin sadece minyon olma ile ilgisi olmadığını düşünüyorum ki Şekil A şema 5 ben :) İnsanlar önce kılık kıyafete dikkat ediyorlar o yüzden de yaşın da daha küçük olduğunu düşünüyorlar ya zaten. Yoksa dikkatli incelendiğinde pek çok insan yaşını gösteriyor.

bence alışkın olmadığınız için çok dikkat çekiyormuş gibi geliyor size, eşinize de baştan çok söz hakkı vermişsiniz. benim de dudaklarım kocaman gözler kocaman yeşil( kendimi övmek için söylemiyorum herkes angelina jolie der) ama gayet kırmızı, pembe, turuncu rujumu sürüyorum. burda önemli olan denge. renkli ruj kullandığınızda yüzünüzde başka renk olmamalı gibi.
Ruj sürünce zaten en fazla rimel sürüyorum baska hicbirsey kullanmiyorum. Ama iste dikkat cekici gibi geliyor ben öyle alismisim ya da. esim razi olmayinca. Bugün renksiz hafif nemli gösteren ruj aldim bu yüzden

Konunun tamamını okuyamadım ama seçimde zaten kimlik göstermek zorunlu bunun yaşla ilgisi yok ki...Siz sanki bu durumu biraz takıntı yapmışsınız. Ben de 171 boya 80 kiloyum. Geçen bi kot bi tshirtle bir yere gittim kızım yanımdaydı biri bana sen kaç yaşındasın ki küçücük yaşta mı evlendin dedi 28 dedim yok artık ben çok daha küçük olduğunu düşündüm dedi. Doktora gittim bu durum en fazla 23 yaşına kadar ilerler ve durur siz de nasıl bu kadar erken durdu ki dedi eee dedim ben zaten 28 yaşındayım nasıl yani gerçekten mi dedi, dosyama baktı hiç göstermiyorsunuz dedi. Tüm çocukluğumu boyum dolayısı ile hep büyük göstererek geçirdim. Hep kendi yaşımdan 5-6 yaş daha büyük sanardı insanlar. Ama yüzüme bakınca anlarlardı küçük olduğumu. (10 yaşındayken, 165 cm boya sahip biriydim çünkü) Şimdi çocuğumla birlikte bir yere giderken hep spor giyiniyorum. Kıyafetlerim ve saç şeklim sebebi ile herkes benim yaşımın küçük olduğunu düşünüyor. Ben meselenin sadece minyon olma ile ilgisi olmadığını düşünüyorum ki Şekil A şema 5 ben :) İnsanlar önce kılık kıyafete dikkat ediyorlar o yüzden de yaşın da daha küçük olduğunu düşünüyorlar ya zaten. Yoksa dikkatli incelendiğinde pek çok insan yaşını gösteriyor.

Kimlik gösterme oy masasina geldigimde olmadi. Oraya dogru giderken oldu, sen giremezsin yasin tutuyomu gibi bir durumdu

tarzınızı değiştirmeyi deneseniz..
çok spor yerine daha kadınsı şeylerle çözümleyebilirsiniz.

Kimlik gösterme oy masasina geldigimde olmadi. Oraya dogru giderken oldu, sen giremezsin yasin tutuyomu gibi bir durumdu
Bu çok enteresan bir durum ne demek sen giremezsin. Buna kim ne karışır ki? Sanırım çevrenizde vazifesi olmadığı halde pek çok şeye karışan çok fazla insan var ve siz de bu yüzden bu psikolojiye girdiniz. Çünkü yaşınıza ve orada bulunup bulunmayacağınıza karar verecek tek merci sandık kuruludur. Gerisine siz bir şey ispat etmek zorunda değilsiniz. Makyaj konusuna gelirsek de siz özgür bir bireysiniz buna karar verecek olan kv veya eşiniz değil sizsiniz. Pek tabi ki eğer yapmak istiyorsanız. Kendinizi sırf yaşınızı gösterin diye makyaj yapmak zorunda hissetmeyin.

Tabiki artisi var fakat acikladigim gbi bana negatif dönüsleri oluyor. Yasli göstermek istemiyorum ama olgun gözükmek isterim yani. Genc olgun diyelim hatta. Ufak tefek degisiklikler isimi görür diye düsündüm ama tavsiye ihtiyacim var. Kendi tarzim süsten uzak salas rahat bir tarz cünkü =) Erkekler icin iyi tabi, esim memnun bu durumdan da iste azcik olgun olayim da ciddiye alsinlar derdim =)
Ben de aynıym beni de ciddiye almıyorlar ilk başta :KK70: mesela biryere gidiyorum kaça gidiyorsun diye soruyorlar ben de inşaat mühendisiyim diyince öyle kalıyorlar :KK70: acayip morarıyorlar bence sende öyle düşün çünkü herkes bir zaman sonra yaşını küçük göstermek istiyor takılma bunlara bence sen de soranlara avantajlarından bahset

Ruj sürünce zaten en fazla rimel sürüyorum baska hicbirsey kullanmiyorum. Ama iste dikkat cekici gibi geliyor ben öyle alismisim ya da. esim razi olmayinca. Bugün renksiz hafif nemli gösteren ruj aldim bu yüzden
sanırım çalışmıyorsunuz, çalıştığınızda kuruma göre bir giyim adabı oluyor makyaj yapa yapa da alışıyor insan. giyim de önemli şimdi kot giymek var, kot giymek var. converse, mickey mouse tişört, dar kot giyerseniz liseli gibi, yeni moda olan flare jean, dolgu topuk ayakkabı yada bot, dökümlü şık bluz, şık çanta gözlük giymek var.

Bu çok enteresan bir durum ne demek sen giremezsin. Buna kim ne karışır ki? Sanırım çevrenizde vazifesi olmadığı halde pek çok şeye karışan çok fazla insan var ve siz de bu yüzden bu psikolojiye girdiniz. Çünkü yaşınıza ve orada bulunup bulunmayacağınıza karar verecek tek merci sandık kuruludur. Gerisine siz bir şey ispat etmek zorunda değilsiniz. Makyaj konusuna gelirsek de siz özgür bir bireysiniz buna karar verecek olan kv veya eşiniz değil sizsiniz. Pek tabi ki eğer yapmak istiyorsanız. Kendinizi sırf yaşınızı gösterin diye makyaj yapmak zorunda hissetmeyin.

Yani makyaj yapmamaya yapmaya kendim de aramiyorum durum bu sekilde gelisti. Sandik icin masaya giderken oranin girisinde de görevliler var, artik nedense bilmiyorum yurtdisinda kullandim ben oyumu. Kaynanam esim kayinbabamin yaninda kimlik istedi, verdim öyle geri verdi bana tamam dedi. Saolsun oy kullandim.
Yani zaten 18 alti olsam masada kontrol ediyorlar. Neyse cok emindi 18 alti oldugumda galiba, bosuna icerde oyalanmiyim diye dedi diye umuyorum.
Bu tarz seyler insani gaza getiriyor, öyle büyük gözükcem ki göreceksiniz intikam duygusu gibi gaza geliyor bazen insan =)

Ben de aynıym beni de ciddiye almıyorlar ilk başta :KK70: mesela biryere gidiyorum kaça gidiyorsun diye soruyorlar ben de inşaat mühendisiyim diyince öyle kalıyorlar :KK70: acayip morarıyorlar bence sende öyle düşün çünkü herkes bir zaman sonra yaşını küçük göstermek istiyor takılma bunlara bence sen de soranlara avantajlarından bahset
Ancak samimi olduklarima anlatabilirim avantajlari kendimi tatmin icin ama cevrem buz gibi, yasimi sorup herhangibir sey demezler. Alakasiz bir sekilde, kac yasindasin derler 25 derim. sonra bakis ve hic olmamis gibi devam etmekli davranmalar, ayh

haha çok iyi ya:)) ben de 24 yaşındayken, adamın biri saçımı sevip ,anneme "çocuk kaça gidiyor?" diye sormuştu :)))))) (adamda en fazla 30-32 falandır)

Hastanede annemin yaninda refakatciydim annemi muayneye gelen doktor basimi oksamisti cocuk diye, kaca gidiyorsun dedi üniversite dedim dondu tabi

yanlış anlamayın ancak 14 yaşında olsanız dahi ne demek doktor amca saclarını seviyor?
ırızınıza gecilmiş gibi tepki vermenize gerek yok ancak elini uzattıgı an "beyfendi napıyorsunuz?" diyebilirsiniz.

kendime yapılmasına izin vermem, cocuguma da dokundurtmam.
bunun subyancısı, sapıgı her turlusu var. sırf hekim diye tamamen güvenecek degilim.
işini yapsın gitsin, fazla samimiyete ne luzum var?

örnek verdiginiz doktorlar art niyetle yaklasmamıs olsalar dahi uyarılmaya ihtiyacları oldugunu düşünüyorum.

acaba siz yüz ifadenizle de biraz fazla yumusak biri izlenimi mi veriyorsunuz?
mesela arkadaslarımla beraberken beni cocuk zannederler dogru : ) fakat tek basımayken insanlar yanıma gelmeye de cekinirler.

bahsettiginiz saygı duyma sorununu hic yasamadım mesela. insanlarla aramda "siz" diyerek beyfendi hanımefendi seklinde hitap ederek dahi gayet düzeyli bir ilişki kurabiliyorum.

sizin sıkıntınızı anladım. cünkü ben de makyaj yapmam ve sevmem.
fakat sırf insanlar 10yas büyük görsün, 15yasındaki kız cocukları bile 25yasında kadın makyajı yapıyorlar diye kendi tercihlerimden ödün vermek istemiyorum.
böyle mutluyum, kimin ne düsündügü umursayacak olsam ohoooo neler neler çıkar.

sanırım çalışmıyorsunuz, çalıştığınızda kuruma göre bir giyim adabı oluyor makyaj yapa yapa da alışıyor insan. giyim de önemli şimdi kot giymek var, kot giymek var. converse, mickey mouse tişört, dar kot giyerseniz liseli gibi, yeni moda olan flare jean, dolgu topuk ayakkabı yada bot, dökümlü şık bluz, şık çanta gözlük giymek var.

Aynen yazdiginiz gibi, degistirmem lazim kiyafetlerimi. Normal tsörtlerim gerci ama kumasi farkli secmeliyim en azindan. Yasadigim yer sakin, süslenmek icin nedenin olmuyor. Parka giderken de ancak spor giyiyorum. Ama artik yok oy verme yok ziyarete gitmek denilinca kendimi daha iyi hazirlamam gerek. Hatam fazla rahat olmam zaten

yanlış anlamayın ancak 14 yaşında olsanız dahi ne demek doktor amca saclarını seviyor?
ırızınıza gecilmiş gibi tepki vermenize gerek yok ancak elini uzattıgı an "beyfendi napıyorsunuz?" diyebilirsiniz.

bunun subyancısı, sapıgı her turlusu var. sırf hekim diye tamamen güvenecek degilim.

örnek verdiginiz doktorlar art niyetle yaklasmamıs olsalar dahi uyarılmaya ihtiyacları oldugunu düşünüyorum.

mesela arkadaslarımla beraberken beni cocuk zannederler dogru : ) fakat tek basımayken insanlar yanıma gelmeye de cekinirler.

bahsettiginiz saygı duyma sorununu hic yasamadım mesela. insanlarla aramda "siz" diyerek beyfendi hanımefendi seklinde hitap ederek dahi gayet düzeyli bir ilişki kurabiliyorum.

fakat sırf insanlar 10yas büyük görsün, 15yasındaki kız cocukları bile 25yasında kadın makyajı yapıyorlar diye kendi tercihlerimden ödün vermek istemiyorum.

Bu tarz seyler saniyelik oluyor zaten tepki vermeyeye zaman kalmiyor. Odada piyamalarimla pismisim sandalyeye ders calisiyorum. Geldi anneme bakti derken hizlica ay cocugun mu Allah bagislasin olayina girdi hizlica. Zaten konusmam durusum seviyelidir yani evliyim de simdi zaten kendimi koruma pskolojisiyle de sert bakarim hep. Ama iste oluyor böyle durumlar.
Makyajsiz güzel buldugum icin makyaj yapmam ama böyle seyler olunca gerekliymis hissine kapiliyorum.

Yani makyaj yapmamaya yapmaya kendim de aramiyorum durum bu sekilde gelisti. Sandik icin masaya giderken oranin girisinde de görevliler var, artik nedense bilmiyorum yurtdisinda kullandim ben oyumu. Kaynanam esim kayinbabamin yaninda kimlik istedi, verdim öyle geri verdi bana tamam dedi. Saolsun oy kullandim.
Yani zaten 18 alti olsam masada kontrol ediyorlar. Neyse cok emindi 18 alti oldugumda galiba, bosuna icerde oyalanmiyim diye dedi diye umuyorum.
Bu tarz seyler insani gaza getiriyor, öyle büyük gözükcem ki göreceksiniz intikam duygusu gibi gaza geliyor bazen insan =)
Ben de acaba yurtdışı falan mı diye düşündüm az evvel yazarken çünkü burda böyle bir uygulama yok ayrıca bu yapılan çok saçma. Kime ne ki ? Makyaja kendiniz de gerek görmüyorsanız hiç yapmamak en iyisi aslında dünya kimyasal ne gerek var ki ? Ben çok soluk ten rengine sahip olduğum için yapmayınca hasta gibi görünüyorum bu yüzden yapıyorum hafif makyaj. Ben daha çok kıyafet konusunda olabileceğini düşünüyorum. Hani bizim toplumumuzda insanlar belli renkleri belli yaşlarda giyerler ya. Mesela belli bir yaştan sonra kumaş pantolonunuz olmalıdır tshirt değil bluz, gömlek vs giymeniz gerekir gibi bir algı var bizlerde. Bilemiyorum yabancılar bu kadar takılıyor mudur bu konulara. Mesela annem ayy bu yaşta bu rengi mi giyicem bunu gençler giysin diyor vs. Yani o da spor giyinir ama rengine modeline daha dikkat eder. Ama şuna emin olun küçük göstermek büyük göstermekten kırk kat daha iyidir.

Ben de acaba yurtdışı falan mı diye düşündüm az evvel yazarken çünkü bu yapılan çok saçma. Kime ne ki ayrıca? Makyaja kendiniz de gerek görmüyorsanız hiç yapmamak en iyisi aslında dünya kimyasal ne gerek var ki ? Ben çok soluk ten rengine sahip olduğum için yapmayınca hasta gibi görünüyorum bu yüzden yapıyorum hafif makyaj. Ben daha çok kıyafet konusunda olabileceğini düşünüyorum. Hani bizim toplumumuzda insanlar belli renkleri belli yaşlarda giyerler ya. Mesela belli bir yaştan sonra kumaş pantolonunuz olmalıdır tshirt değil bluz, gömlek vs giymeniz gerekir gibi bir algı var bizlerde. Bilemiyorum yabancılar bu kadar takılıyor mudur bu konulara. Mesela annem ayy bu yaşta bu rengi mi giyicem bunu gençler giysin diyor vs. Yani o da spor giyinir ama rengine modeline daha dikkat eder. Ama şuna emin olun küçük göstermek büyük göstermekten kırk kat daha iyidir.

Kayinvalidem kumas pantalon giydirmeye calisiyor bana bir de uzun tuniklerden giydirmeye calisiyor. Ama o kiyafetler bende hiiic durmuyor. Kadinlar icin üretilen 36 beden kiyafetlerin icine düsüyorum. Bazen bedenime oluyor diye cocuk kiyafeti de aliyorum tam oturuyor diye. Hepsini atasim geldi bak simdi.. Dedigin sartlanmalar var ama. spor giyince pek ciddiye almiyorlar malesef bizim toplumumuz..

Bu tarz seyler saniyelik oluyor zaten tepki vermeyeye zaman kalmiyor. Odada piyamalarimla pismisim sandalyeye ders calisiyorum. Geldi anneme bakti derken hizlica ay cocugun mu Allah bagislasin olayina girdi hizlica. Zaten konusmam durusum seviyelidir yani evliyim de simdi zaten kendimi koruma pskolojisiyle de sert bakarim hep. Ama iste oluyor böyle durumlar.
Makyajsiz güzel buldugum icin makyaj yapmam ama böyle seyler olunca gerekliymis hissine kapiliyorum.

bence siz gayet güzel ve genc gösteren birisiniz.
belli ki yüzünüzden de iyi biri izlenimi veriyorsunuz. yoksa kimse tanımadıgı birine kaç yaşındasın, aferin kücügüm, masallah vs cumleleriyle samimiyet icinde konusmaz diye düşünüyorum.

nerede nasıl davranacagınızı bilirsiniz zaten ancak birileri size yaşla ilgili birsey dediginde ispatlamaya calısmak yerine o şaşkınlık anını erken atlatıp cevap verir ve onların kendi davranıslarından ötürü utanmasını saglarsanız zamanla kendinize daha bir güveniniz gelir.
resmi islemlerde de kimlik sorulmasından ziyade konustugunuz kisilerce dikkate alınmadıgınızı düsünüyorsanız ve moraliniz bozuluyorsa o gunku giyiminize biraz daha dikkat etseniz yeterli.

klasik giyinmeyi sevmiyorsunuz anladıgım kadarıyla, veya etek bluz kombinlerini vs.
mesela benim koyu renk keten pantolonlarım vazgecilmezimdir. yerine göre hem klasik hem de rahat bir gorunum elde edebiliyorum. tshortlerim de baskılı degil düzdür, üstüne aldıgım cekete göre tarzımı her ortama göre degistirebiliyorum.
ancak saygı duysunlar diye degil, diger desenli seyleri begenmedigim, giydigimde rahat edemedigim icin durum böyle.

size olur olmaz her yerde yaş sormalarına da izin vermeyin, kimlik de göstermeyin.
eşlerinizle ilgili haddini bilmez konusacak olan varsa da sorarken alacagı yanıtı da göze almış demektir.
kimseye birseyler kanıtlamak zorunda degilsiniz.
karşınızdaki insanlar önce saygılı olduklarını kanıtlasınlar sonra siz kendinize dair acıklama yapar, belki samimi bir yaklasımla konusmaya baslarsınız...

konuyu yanlış anlamışsınız galiba. en azından benimkini.ortada doktor falan yok. annemin bir arkadaşının arkadaşı. adam gayet te utandı.ayrıca ben kendimi istismar ettirecek biri değilim. saniyelik bir hareket.öyle bir tepki de vermedim. annem yaşımı söyledi. ben de " çalışıyorum" dedim,geçtim

X