• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok Kötüyüm, ..

cosmos_wandas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2010
24
3
0
Çanakkale
Girdiğiniz için çok teşekkür ederim lütfen sonuna kadar okuyun yardıma o kadar ihtiyacım var ki. Ben lise 2. sınıfa giden 15 yaşında bir kızım. Annemle babam 6 sene önce boşandı. Babam şuanda New York'ta yaşıyor. Annem de 2 sene önce başka bir adamla evlendi. Ben de annemle İstanbul'dayım. Şimdi üvey babam sorun değil kendisi sessiz sakin iyi kalpli bir adam. Evde pek bir zararı yok zaten evin reisi de annemdir. Ondan yana bir şikayetim yok ama annem o kadar kötü ki. Ben hayatımı yazarlığa ve müziğe adadım. İlerde babamın yanına gidip yazar ya da müzisyen olmak istiyorum. Babam bana doğum günümde piyano almıştı taa 6 yaşındayken, onu çalmayı çok severim. Bir de orgum var. Annem piyanoyu evden çıkarmaya çalıştı ben itiraz ettim vs. o da -babanın aldığı şeylere mi muhtaç kalacağız o bizi umursamıyor ki ben sana keman alırım- tarzı şeyler dedi. Oysa ki babamı çok seviyorum çok çok iyi bir baba. Her neyse babamı aradım durumu anlattım annemle baya kavga ettiler o piyano evden çıkarsa dava açarım kızımı alırım tarzı şeyler söyleyince annem ikna oldu. Ama bana sinirlendiği bir gün orgumu pencereden aşağı attı ben de para biriktirip yeni aldım. Sonra ben şarkı söylüyorum sesimi Beyonce'ye benzetiyorlar. Yabancı şarkı sözleri yazıp piyanom ile beste yapıyorum. Ayrıca metrolarda da arasıra şarkı söylüyorum, Jessie J'in öyle bir videosu vardı ondan özendim. İşte ordan stüdyoda çalışan biri duymuş istersen sana demo yapalım dedi. Yani ciddi bir şey değil sadece stüdyoda kaydedip CD'i bana verecekti anı olarak saklayacaktım. Kabul ettim, anneme sormadım buna bile izin vermezdi. İşte orgumu alıp kendi bestemi çaldım söyledim kaydettik. CD'i bana verdi çok da güzel oldu. Odamda dinlerken annem içeri daldı ne dinliyorsun dedi müzik dinliyorum dedi kim bu kız dedi yabancı bir şarkıcı tanımazsın dedi ben senin sesini her yerde tanırım bu sensin dedi aldı CD'i kırdı. O gün o kadar çok ağladım ki gözlerim kıpkırmızı oldu. 2-3 gün ölü gibiydim. Biz sitede oturuyoruz 3-4 yaşıtım komşu gelip nolduğunu sordu hatta annem de -sınıfta kalıyormuş da ona ağlıyor- diyerek yalancıktan sevgiyle(!) başımı okşayıp -ama benim kızım düzeltir- dedi. Halbuki en düşük notum 4, sınıfta falan kalmıyorum. Zaten ondan sonra sitedeki arkadaşlarım da sabah akşam çalışıyorsun ve sınıfta kalıyorsun diye alay etti annemin korkusundan yalanlayamadım da. Sonra 600 sayfalık Resident Secret diye bir bilim kurgu yazdım. Teyzem bir yayın evinin müdürü, bastırmama yardım etti. Kapağını falan kendim çizdim çok güzel bir şekilde bastırdık deneme amaçlı 10 tane çıkartıp bir kitap evine verdik. 3 gün içinde 4 tanesi sattı. Sonra annem öğrendi hepsini toplattı o 4 kişiyi falan da bulmaya çalıştı bulamadı. Daha kitabımın adı duyulmadan bitirdi olayı. Gerçekten çok güzel olmuştu eminim ki bu kitapla ünlü olacaktım, ama annem mahvetti neymiş saçma şeylerle uğraşıyormuşum. Kimse benim saçma aşk kitaplarımı okumak istemezmiş halbuki aşk kitabı değildi bilim kurgu yazıyordum onu yazmak için çok araştırma yapıp emek harcamıştım 2 sene üstünde çalışmıştım. Ama ona her göstermeye çalıştığımda kesin saçma bir şeydir diyip okumadı. Sonra sitemizde havuz var yazın 16 yaşındaki bir arkadaşım var küçüklükten beri arkadaşız hatta ona kardeşim diyorum. Onla yüzüyorduk yüzerken üşüyüp ona sarıldım. Annem de gördüğü gibi aşağı inip kolumdan tuta tuta yukarı çıkardı beni. Sonra siz sevgili misiniz onla ben sana erkek arkadaş yok demedim mi o gözündeki kalem mi tarzı şeyler söyleyip tokat attı. Ertesi gün de senin niye hiç sevgilin yok erkekler seni beğenmiyor mu gel bari saçını kestirelim falan dedi, bu kadar da dengesiz biri. Sonra benim astımım var annem bunu bile bile tuvalette salonda mutfakta koridorda hatta benim odamda her yerde sigara içer. Benim o gün çok midem bozulmuştu annem de tuvalette sigara içmişti dayanamadım havalanmasını beklemeden tuvalete girdim sonra odama gidip piyano çalmaya başladım o da gelip saçımı kokladı sigara mı içtin sen dedi durumu açıkladım inanmadı seni bağımlılık psikoloğuna götürcem falan dedi. Şu son bir aydır bir kere bile piyano-org çalmadım sadece okulda şarkı söyledim ne bir deneme yazdım ne bir şey eve geldiğim gibi akşama kadar ders çalışıp ödev yapıyorum git diyince gidip gel diyinnce geliyorum sadece yemek zamanları onla konuşuyorum asosyalin, ruhsuzun teki oldum. Okuldakiler noldu sana ölü gibisin diyor, o kadar mutsuzum ki. Bu yüzden 1 aydır iyi davranıyor. Sonra kaç gündür kar yağıyor herkes dışarda oynuyor ben test çözüyorum odama girip girip aferin diyip çıkıyor. Ödev bahanesiyle anca günde 10-20 dakika bilgisayarda arkadaşlarımla konuşuyorum. Kimseye anlatmadım bu sorunlarımı dışardan hep güçlü gözükmeye çalıştım ama annem beni öldürüyor ruhumu karartıyor sanki. Her yaptığım şey gözüne batıyor ancak ilgi alanlarımı bırakıp okula odaklanırsam beni iyi evlat olarak görüyor. Napmalıyım lütfen yardım edin.

benim bir sorunum yok ki yaptığı şeylere rağmen mutlu olmaya çalışıyorum ama annem hiç düşünmüyor beni. psikoloğa gidelim desem sen bana deli mi diyorsun der.

gidemem çok şey gerekiyor pasaport vize falan, sonra velayetim annemde dava açmak gerekiyor. babam zaten orda daha toparlayamadı kendini bunlarla uğraşırken daha da yıpranır. evet tek çocuğum.

intihar çözüm değildir canım senin gibi ilgi alanları bu kadar geniş, ve anladığım kadarıyla zeki bir kıza bu düşünceyi hiç yakıştıramadım... annendir ondan vazgeç bir kenara at diyemem sizin birbirinizi anlamaya ihtiyacınız var.. bence konuşmaya çalış eğer dinlemiyorsa da annene bu düşüncelerini anlatan bir mektup yazabilirsin...bize yazdığın gibi seni mutlu eden şeyleri anlat annenin hayatındaki önemini anlat ve beklentilerini açıkça yaz evladının kaleminden dökülen o içten yazıyı umursamayacağını sanmıyorum..bence dene..

Kişisel Bilgiler
Medeni Durumunuz:
Evli
Meslek:
Sekreter
Eğitim Durumunuz:
Yüksek Lisans
Yaşadığınız Yer:
Denizli
Çocuğum ...:
Henüz yok
Kişisel Tercih
GSM Operatörüm:
Turkcell
Kan Grubunuz:
B Rh+
Kan Bağışları:
Seve Seve kan veririm.

profilinde bunlar var. kimsin sen evli, sekreter bir kadın mı? yoksa bir öğrenci mi?
önce ona karar ver ve insanların zamanını çalma...

Kişisel Bilgiler
Medeni Durumunuz:
Evli
Meslek:
Sekreter
Eğitim Durumunuz:
Yüksek Lisans
Yaşadığınız Yer:
Denizli
Çocuğum ...:
Henüz yok
Kişisel Tercih
GSM Operatörüm:
Turkcell
Kan Grubunuz:
B Rh+
Kan Bağışları:
Seve Seve kan veririm.

profilinde bunlar var. kimsin sen evli, sekreter bir kadın mı? yoksa bir öğrenci mi?
önce ona karar ver ve insanların zamanını çalma...
bu benımde dıkkatımı cektı

bu benim hesabım değil eski iletilere bakarsanız görürsünüz zaten teyzemin. benim bilgisayarımdan girmişti artık girmediği için burdan sorunumu paylaşmak istedim haberi yok yanlış biliyorum ama arkadaşlarıma anlatamazdım.

bu benim hesabım değil eski iletilere bakarsanız görürsünüz zaten teyzemin. benim bilgisayarımdan girmişti artık girmediği için burdan sorunumu paylaşmak istedim haberi yok yanlış biliyorum ama arkadaşlarıma anlatamazdım.
........................................

Son düzenleme:

hımmmm....ozman teyzeninizin sizin için konu açtığınıda biliyorsunuzdur. bence! psikolojik destek alın. sanırım yaşadıklarınız sizi çok yıpratmış!!

bence kendini derslerine ver sıkı çalış. şehir dışında guzel bir üniversiteyi tuttur. istiyorsan "guzel sanatlar" mesela. evden uzaklaştığında bi süre sonra duzenin oturur herşey yoluna girer.Hepimiz senin yaşlarındayken illaki anne babamızla problemlerimiz olmuştur. Geçecek bunlar takma. Geleceğine odaklan ki onunde guzel gunler uzansın cnm

cnm eğer annen gerçekten anlattığın kadar zor bi insansa artk snde tavrımı gstermelisin tabiki saygı sınırlarını aşmamak kaydıyla artk bi yetişkin olduğunu ve ne yapmak istediğin kararını kendn vermen gerektiğini gstermelisin yksa dahada dbe inersn ve hayallerne ulaşmak için kendine olan ınancında bter annenın davranısları snn sadece bgnünü değil yarınınıda etkiliyo bnce sesini çıkarmalısın artk diye düşünüyorum...

Ben de brc88'e katiliyorum... Simdi ne asmadasiniz bilmiyorum ama asil sebep kesinlikle annen, annenin psikolojik yardima ihtiyaci var ama ona buna soylemek cok zor cunku o, iyi bir kiz yetistirdigini dusunuyor, bu sekilde seni kisitlayarak dogru olani bulmani istiyor ama senin dogrun ile annenin dogrusu farkli oabilir dusuncesine sahip degil, bu bir cicugu yetistirmede cok kotu bir tavir, ayni senin de yaptigin gibi cocugu anneden uzaklastirmaktan oteye gitmiyor... Uzuldum acikcasi ama sana dusen sey guclu olmak, baska caren yok, zaten kadinin toplumda guclu olmasi gerekiyor, sen biraz erken baslayacaksin buna ama inan degecek, sakin intihar gibi salakca bir sey dusunme, her sorun muhakkak cozulur, bu da oyle olacak, ve tabiki tepkini de koy, tepki illa cevap vermekle olmaz, bazen ona soguk davranman dabir tepki olabilir.. eminim bunu atlatacaksin...

Back