Cok kotuyum lutfen yardim edin.

Guzel kardesim, yapma. Simdi uc dort sene sana cekilmez uzun geliyordur, ama yok oyle bisey. Zaman dedigin cok hizli akiyor. Emin ol oradan alicagin bir diploma sana kapilari daha kolay acacak. Gerekirse bolumunu degistir, severek okuyacagin bir alan olsunki derslerine kolay odaklan. Ingilzcenin yaninda 2. Bir dil daha yapsan mesela, aranan eleman olursun. Arkads falan hepimizin vardi. Anadan babadan ayrilir, birbirimizden kopmayiz saniyorduk. Noldu? Herkes bir yana, kendi hayat derdinde simdi. Tabii haklisin, insan konusacak , dert paylasacak bir can daha istiyor. Ama cok degil iste, bir kisi bulsan yeter sana kafa dagitmaya. Hic mi Turk yok? Olmadi Asyalilarin falan dostluklari daha bize benziyor. Yurt ortami acmiyorsa, kutuphanede , kantinde takil...yatmadan yatmaya gel. Buyutme yalnizligini kafanda. Bende tek basima okudum, inan derslerine hakkiyla odaklansa, mecburiyet degil severek yapsan, cok fark edecek. Bence oradaki egitimin sana sundugu firsatlari sonuna kadar kullan. Tr her zaman burada, 1degil 3 yil alsin donmen, nolcak? Sen hala cok genc olacaks dondugunde.

.

burda en asagi bi universite öğrencisinin barinma, yeme icme ihtiyaclari 1000lirayi buluyor aylık..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Emin misiniz? Benim Turkiye'de okuyan kuzenlerim, arkadaslarim oyle demiyor.

aylik 380 lira yurt param var, devlet yurdu cikarsa sansli. ogle yemegi sabah kahvaltisi yol parasi bunlar ayda 200 lirayı geciyor bende. aksamlari da yurtta cikan yemeklerden yedigimi var sayıyorum. harcligim 300 lira. memleketime ayda en asgari bir kere gitsem gidis donus 100lira. en azindan hesapladim bunlari. ben en az harcayanlardanim bir de, benim arkadaslarim benim ayligimi iki haftada yiyor. ki bi de buyuk sehirde okumuyorum. buyuk sehirde okudugunu varsayarsak hepsi×2

Off eger gercekten oyleyse bosuna hayal kuruyorum ((

Off eger gercekten oyleyse bosuna hayal kuruyorum ((

gerçekten en azini yazdim. 300lira kredi alıyorum ama o krediyle gecinebildigim soylenemez. ki gercekten orada yalnizca 'yaşıyorum'. umidinizi kirmak istemezdim ama gerçekler bu sekilde. Bence eğitiminizi orada bi sekilde tamamlayin buraya geldiğinizde her sey bi nebze kolay olsun.

evet cok uzun geliyor aslinda hizli geciyor ama gecene kadar ben neler cekiyorum . bende istiyorum burda kalmak sonucta burda okumak buyuk bi avantaj burda bi duzenim var orda yeniden baslamak bana da zor geliyor. dusunuyorum kalbim gitmekten yana ama gittigim zaman hersey planladigim gibi olmazsa diye korkuyorum kendimi atese atmak istemiyorum belki burda kalirsam bolum degistirebilirim zaten okudugum bolumu de sevmiyorum. Arkadas belki gelip gecici evet ama ben yillardir bunun eksikligini yasiyorum. Turk arkadasim var ama ayni universitede degiliz koptuk yani onla. O benim kardesim gibiydi liseden sonra yollarimiz ayrildi onu da cok ozledim, eksikligini hissettim bu sene, keske yanimda olsaydi eminim hersey cok farkli olurdu Okudugum universitede Turkler var ama 1. sinifta 3 turk vardi 2 si erkek biri kiz. kiz hep yabancilarla takiliyor Turkce'si yok denecek kadar az zaten burda dogmus buyumus. Diger arkadaslarla da cok samimi degilim yani evet iyi arkadasiz ama boyle cok samimi can ciger arkadas degiliz onlarin da Turkce'si cok iyi degil zaten, cat pat konusuyorlar. Yalnizlik beni cok yipratiyor. Sevgilim Turkiye'de en iyi arkadasim o aslinda ama o da uzakta Sabredebilsem okulu bitirip donsem biliyorum cok daha iyi olur ama ben daha fazla nasil dayanicam bilmiyorum

Anliyorum tesekkur ederim yardimci oldugun icin. Bende planlar yapip sonra hayal kirikligina ugramaktan korkuyordum, bunlari ogrenmem iyi oldu.

Anliyorum tesekkur ederim yardimci oldugun icin. Bende planlar yapip sonra hayal kirikligina ugramaktan korkuyordum, bunlari ogrenmem iyi oldu.

hem maddı hem manevı yonden hayal kırıklığına ugrarsın cnm.Turkıyede yasamak malsef kolay degıl.bınlerce işsiz hemde dıplomalı işsiz dolu memleketımız.
yapma canım .oyle ıntıhar gbı kotu dusuncelerı sil kafandan.çunku sen meslegını ele alınca kendı ayakları ustunde durunca zaten hayatın bak nasıl guzelleşiyo.bugunler hep gerıde kalacak ınan bana

Evet orda tek basima ayakta kalabilmem zor gibi gorunuyor malesef burda yasadigim iskenceye bi kac sene daha dayanmak zorundayim yani nereye kadar dayanabilirim bu yasadiklarimi atlatabilir miyim bilmiyorum ama benim de tek istedigin bir an once meslegimi elime alip tek basima bir hayat kurmak, kendi ayaklarim ustunde durmak. dediginiz gibi hayatim o zaman guzellesecek .

Canim benim yasadiklarin icin cok uzgunum sonuna kadar okudum yazdigklarini , bizim oralarda bir laf vardir deliden veli veliden deli dogar . Bazilarimiz delilerden dogan velilerdeniz ama ailemiz degerimizi bilmiyor . Senin onlar icin gosterdigin cabanin tek bir anlami yok ustune ustluk sucluda sen oluyorsun haksizlik haksizlik... turkiyede yasamak konusuna gelince basarilmiyacak bir sey degil ama hem eksi yonlerini hem arti yonlerini dusunmek zorundasin , Bende yurtdisindayim ve senin ne hissettiklerini okadar iyi anliyorum ki ...

Bence sen yatay geçiş için kağıtları hazırla temmuz gibi sanırım başlıyor. .öyle elini kolunu sallayip okula alın olmuyor. .türkiyeye bir ay geç git tüm kağıtları ayarla bencr

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

Cok haklisiniz... Yaptiklari hatanin farkinda degiller. Insan hic mi kendini sorgulamaz , o telefonu kotu niyetle atmadigimi anlayabilse ve olay cikartmasa bunlar olmicakti. Bugune kadar hic boyle bisey yasamadim o eve geldi ve gecmiste yasadigim sorunlar tekrar yasanmaya basladi iste bu tesaduf degil. Ben bu adamla ayni evde kalmak istemiyorum. Zaten isinamiyorum bide boyle bi olay yasandi gittikce uzaklasiyorum hepsinden. 1 hafta once evde istedigim gibi takiliyordum simdi odamdan disari cikamiyorum . Bide hicbisey olmamis gibi davranmalari beni deli ediyor. Bir an once kurtulmak istiyorum bu evden ama orda nasil ayakta kalabilecegim bilmiyorum. Maddi yonden zorlanmayacagimdan emin olabilsem hic dusunmem ama olumlu dusunup planlar yapip orda hayal kirikligina ugramaktan korkuyorum.

yatay gecis yapmicam cunku sinifta kaldim notlarim kotu hemde farkli bir bolum okumak istiyorum o yuzden ingilizce ogretmenligi icin basvuru yapip 1. siniftan baslicam, lise diplamalarim falan gerekiyor onlar da hazir zaten. tek sorun orda maddi yonden sıkıntı yasarmiyim bilmiyorum. tek endisem bu o yuzden gidip gitmemekte kararsiz kaliyorum. gonlum gitmekten yana ama okulu da bir an once bitirip meslegimi elime almak istiyorum orda maddi sorunlar yuzunden okumakta zorlanirsam cok pisman olurum.

bende yurt dışından geldim geçim gerçekten hiç kolay değil hele ki sana eğitimin için para yollayacak birileri yoksa çok zor..

hangi ülkedesin bilmiyorum bence olduğun yerde bitir okulunu sonrası zaten olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…