- 8 Nisan 2009
- 382
- 4
- Konu Sahibi MeDuSa
ondan sonra da birsürü topic açılıo işte erkek neden aldatır neden soğur diye...
böyle sudan sebeplerden dolayı sinirlenip adama dırdır edilirse adam naapsın ki daha....
hayret bişe yaaa.....
yazılanları okurken aklımdan geçip yazmayı düşündüğüm şeylerin bir kısmı sengözlerimebaksanab ama daha ekleyeceklerim var. Gerçekten bazı şeyleri anlayamıyorum, belki eğitim,belki yetiştiriliş tarzı, belki arkadaş çevresi, belkide başka bir neden.. Ben konuyu açan kişinin gerçekten sevdiğini düşünmüyorum sevgilisini.. Çünkü bir ilişkiyi bitirmek öyle basit birşey değil, o oldu bu oldu şu oldu ayrılalım diye. Her nedense komplex, nankörlük, bencillik, türlü entrikalar ve bir çok olumsuzluk kadınlarda yok, fakat bir çok Türk kadınında var. Size idea ediyorum ki yurt dışında özellikle batı ve orta avrupa ülkerlerinde hatrı sayılır bir müddet kalan biri asla bir daha Türk kızlarının suratına bile bakmaz. Çünkü gerçek bir ilişkinin hem nasıl olması gerektiğini görmüş oluyor insanlar, hemde bir kıyaslama yapabiliyor. Düşünün bir erkek örneğin eski sevgililerini kıyaslıyor bu kıyaslama esnasında ne dikkat çekiyor? ortak olmayan özellikler.. Yukarıda saydığım komplexten tutunda, nankörlük, bencillik, entrikalar hepsi görmezden geliniyor çünkü bunlar doğal karşılanıyor herkesi böyle olduğu düşünülüyor fakat, belirli bir süre yurt dışında kalan, yaşayan biri aslında bunun sadece Türk kadınlarına özel olduğunu anlıyor.. Bu bir çok erkek arkadaşlarımdan duyuyorum.
Bu tip başlıkları görünce gerçekten üzülüyorum. Çünkü ilişkilerin günümüzde bu kadar yüzeyselleşmiş olabileceğine inanmak istemiyorum. Sevgilim rüyasında bunu görmüş diyor birisi, "ayrınılmalı" diye yanıt yazılıyor. Ne hikmetse çoğu kişi ayrınılması gerektiğini düşünüyor. Bu tip yazıları okudukça bazen çoğu kişinin gerçek mesleğini, gerçek eğitimi durumunu girmediğini düşünüyorum foruma. Bu kadar mantıksız ve çocukça cümleleri
belirli bir vizyona sahip , belirli bir bilgi birikimi sahibi kişiler yazmış olamaz. İlişkiler şeffaf ve saydam olmalı, bireyler birbirlerine ihtiyaç duyduklarında içlerini dökebilmeli,
sonra
erkekler neden aldatır?
sevgilim/eşim bana hiç birşey anlatmıyor ne yapmalıyım/bu normal mi?
eşim/sevgilim benden soğudu neden?
artık ilişkimiz eskisi gibi değil neden?
vb.. gibi sorular soruluyor.. her şeyin bir nedeni var.. Bir sonucun oluşmasını tekbir nedene /etkene bağlayamayız. Belirli durumlarda erkeklerinde kadınlarında katkısı oluyor bu sonuçların oluşmasında, ardından nedenler tek kişiye yönlendirilmeye çalışılıyor.. Bazen özeleştiri yapmak gerek.