Çok kötüyüm hamilelik

NumenorQueen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2021
8
3
1
34
Merhabalar arkadaşlar
13+4 hamileyim.hamile olmadan önce kesinlikle herhangi bir mide problemim yoktu. Hamileliğimi öğrendiğim günden beri sürekli kusuyrum. sürekli bulantı yanma reflü bütün günüm bunlarla geçiyor. günde 4 adet bulantı hapı kullanıyorum ama fayda etmiyor hafif yiyorum ama her yemek sonrası bana işkence oluyor
Aç kalıyorum olmuyor yiyorum yine olmuyor ne yapacağımı şaşırdım.sürekli evdeyim dışarı çıkamıyorum.psikolojim çok bozuldu.bunu hafifletecek neler yapabilirim?

Bir iki haftaya geçer merak etmeyin. Çubuk kraker hurma lolipop bana iyi gelen şeylerdi. Kafaya da takmayın bu önemli.

Bazi kadınların gebeligi boyle zor geciyor malesef ki. Midenizi bos birakmayin. Leblebi, cubuk kraker, galeta vs yiyin. Biŕ de doktorunuza danisarak zencefil tuketebilirsiniz bir miktar ama mutlaka doktorunuza sorun. Izin verirse tuketin.

Göbek deliğine doğal elma sirkesi ile masajın iyi geldiğini hatta tamamen bulantıyı kestiğini söylüyorlar bir deneyin isterseniz zararı olmaz en azından.

Bazi kadınların gebeligi boyle zor geciyor malesef ki. Midenizi bos birakmayin. Leblebi, cubuk kraker, galeta vs yiyin. Biŕ de doktorunuza danisarak zencefil tuketebilirsiniz bir miktar ama mutlaka doktorunuza sorun. Izin verirse tuketin.
Cevabın için teşekkürler.evet bunları yapmaya çalışıyorum ama o anda bile azalma yok .

Bazı hamilelikler malesef bu şekilde geçiyor. İnşallah kısa sürer ve bir an önce geçer. Çubuk kraker yemeğe çalışın bide leblebi bulantıya iyi gelir genelde, umarım sizede iyi gelir.

Prilam da kullandım zofer de.
Hiç birinin faydası olmadı.
Aylarca aç kaldım ya canımın aşırı çektiği bir şey oldu onu da yer yemez kustum. Hala kusmalarım bitmedi, hala açım.
Ama iyi kötü ekmek yiyebiliyorum su içebiliyorum buna da şükür.
Mide yanmasına rennie duo verirse şişe şişe onu devirirsiniz tek rahatlatan o.
Onun dışında serum takviyesi yapabilir doktor, yemek yiyemeyip kusmanız çoksa o şekilde olabilir. Benim 5 ay ağzıma aldığım lokma sayısı çok kısıtlı idi, hala çoğu şeyi yiyemiyorum. Yesem de kusuyorum. Serumlar olmasa duramazdım. Bir de depresyon hali çok normal, hamilelik bu muydu dedim çok kötü hissettim hastaneden başka bir yere hiç gitmeden aylarca durdum evimden midem bulandı annemlerde kaldım. Başka yerlere gitme imkanınız varsa o rahatlatıyor psikolojik olarak. Bir de hiç geçmeyecek diye çok ağladım azaldı 2 ay kaldı doğuma artık geçecek diye inanıyorum.

Ah ahh sizi anlayabiliyorum.

Çubuk kraker tarzı tuzlu şeyler bastırıyor sizde işe yarar mı bilmiyorum ama
Haşlanmış patateste iyi geliyor gibi gözlemledim.

Doktorunuzdan daha etkili bir ilaçta isteyebilirsiniz.

İnşallah iyi gelir

Geçmiş olsun umarım bundan sonra rahatlarsınız. 2 ayınız kalmış en büyük teselliniz bu diye düşünüyorum . sizin yaşadıklarınızı muhtemelen bende yaşayacağm bu beni çok korkutuyor zaten acıya ağrıya hiç gelemiyorum çok üzgünüm

Cevabınız için teşekkürler herşeyi denemeye çalışıyorum patates için bir kaç kişiden daha duydum umarım işe yarar

4. Haftaydan 16. Haftaya kadar ben de kustum. Hiç bir ilaç fayda etmiyor. Serum da birkaç saat fahatlatıyor sonra yine aynı. Umarım sizin de bir an önce biter bulantılarınız.. sağlıkla gelsin bebiş

Hamileliklerimde gebeliğin sonuna kadar kusmuş, bulanmış, öğürmüş biri olarak yazıyorum bana hiçbir şey fayda etmedi.
Moralinizi bozmayım ama hamilelik deyince bile ürperiyorum. O denli zor geçti. Ki ben midesinden zerrece şikayet etmeyen herşeyi yiyen içen biriydim.

Eczanelerde bulantı bilekliği var, onu tavsiye edeyim. Bana fayda etmedi, belki size eder kim bilir.
Doktorumun verdiği hiçbir bulantı hapı tesir etmiyordu.
Muz yemek, maden suyu içmek biraz olsun rahatlatırdı ama açlıktan ağladığım günler çok oldu, yesem olmuyor yemesem açım..
Size dua edeceğim
İnşallah geçer 4. Ay sonunda, inşallah.
Sağlıkla kavuşun.
Kavuştuktan sonra insan bunun için değermiş diyor

Bulantilariniz cok siddetliyse buyuk ihtimalle hic bir yontem ise yaramayacaktir. Bende her yontemi denedim ilac kullandim ama nafile. Yapabileceginiz tek sey bu surecin gecici oldugunu dusunerek kendinizi motive etmek ve moralinizi yuksek tutmak. Baska turlu iskence gibi oluyor. Dayanamadiginiz noktaya gelirseniz kadin dogum acile gidip serum taktirabilirsiniz doktorunuz onay verirse tabi cunku tibbi zorunluluk olmadikca yapmazlar. Serum bir kac gun rahatlatiyor. Her iki hamileligimin ilk 5 ayi boyle gecti benim. Kokudan tattan goruntuden renklerden bile midem bulaniyordu gunumun buyuk bir kismi banyoda istifra etmekle geciyordu. Birinci hamileligimde en buyuk dusmanlarim caydanlik ve duduklu tencereydi gorunce fenalik geciriyordum hala o duduklu tencerede yemek pisiresim gelmiyor. Ikinci hamileligimde 4 ay boyunca 1.5 yasindaki ogluma bile sarilamadim o kadarki herseyden tiksiniyordum. Hala icimde yaradir. Dedigim gibi size teselli olarak soyleyebilecegim tek sey bulantilariniz gecince hersey bir hayal olarak kalacak belki hatirlamayacaksiniz bile hatta istahiniz oyle bir artacakki herseyi yemek isteyeceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…