Çok kötüyüm hamilelik

Merhabalar arkadaşlar
13+4 hamileyim.hamile olmadan önce kesinlikle herhangi bir mide problemim yoktu. Hamileliğimi öğrendiğim günden beri sürekli kusuyrum. sürekli bulantı yanma reflü bütün günüm bunlarla geçiyor. günde 4 adet bulantı hapı kullanıyorum ama fayda etmiyor hafif yiyorum ama her yemek sonrası bana işkence oluyor
Aç kalıyorum olmuyor yiyorum yine olmuyor ne yapacağımı şaşırdım.sürekli evdeyim dışarı çıkamıyorum.psikolojim çok bozuldu.bunu hafifletecek neler yapabilirim?
Ben acile gidip serum taktirdim.Insani uzun zaman ayakta tutuyo.Sonra da bulantilar kesiliyo zaten.Az kalmis sabredin.

Prilam da kullandım zofer de.
Hiç birinin faydası olmadı.
Aylarca aç kaldım ya canımın aşırı çektiği bir şey oldu onu da yer yemez kustum. Hala kusmalarım bitmedi, hala açım.
Ama iyi kötü ekmek yiyebiliyorum su içebiliyorum buna da şükür.
Mide yanmasına rennie duo verirse şişe şişe onu devirirsiniz tek rahatlatan o.
Onun dışında serum takviyesi yapabilir doktor, yemek yiyemeyip kusmanız çoksa o şekilde olabilir. Benim 5 ay ağzıma aldığım lokma sayısı çok kısıtlı idi, hala çoğu şeyi yiyemiyorum. Yesem de kusuyorum. Serumlar olmasa duramazdım. Bir de depresyon hali çok normal, hamilelik bu muydu dedim çok kötü hissettim hastaneden başka bir yere hiç gitmeden aylarca durdum evimden midem bulandı annemlerde kaldım. Başka yerlere gitme imkanınız varsa o rahatlatıyor psikolojik olarak. Bir de hiç geçmeyecek diye çok ağladım azaldı 2 ay kaldı doğuma artık geçecek diye inanıyorum.
Ah Allahım.. Aynı şeyler birebir aynı şeyler......
Serumla yaşamak.. Kokudan, insanlardan, bakmaktan bile midem bulanıyordu yaa,etrafa bakmaktan.
Ne yemek yapabildim ne yemek yapılan yerde durabildim, anneme gittim o baktı bana da.
Yaşamdan koptum bitki gibi yaşıyordum yatağın içinde yaa.. Yarabbi ne ilginç birşey.
Güle oynaya gebelik yaşayanlara imreniyorum açıkcası. Benim için kabustur.

Allah böyle olanlara kolaylık versin, tek teselli geçecek olması.
Bitecek öyle düşünmeli🤷‍♀️

Çubuk kraker, limon kolonyası koklamak gözlerimi kapatıp deniz kıyısı gibi ferah alanlar düşünmek bana çok iyi geliyordu. Çok ağladım zamanında bu dertten. Merak etmeyin geçmeyecek sanıyorsunuz ama geçiyor.

Benim de sizinki gibi zor geçmişti. 15 günlük hamile olduğumu mideme bir şey mi oldu diye doktora gittiğimde öğrenmiştim.Sanki mideme taş oturmuştu kafamı yerden kaldıramiyordum.

Doğum yapacağım ana kadar kustum. Gece uykularım bölünüyordu . 17 sene evvel Doktorlara yalvarmama rağmen ilaç vermemişlerdi.

Şimdi bir iki hap var iyi geldiğini duydum ama şimdi bile bazı Doktorlar yazmamaya çalışiyorlar.

Sizi çok iyi anlıyorum.Allah yardımcınız olsun. Bebeğinize sağlıkla kavuşun.

Ahh ahh kıyamam bazı hamilelikler böyle ben ikisinde de doğum yapacağım geceye kadar kustum, hatta ilk işyerinde kimseye söylemeyim diyordum ordakiler dalga geçti sen mümkün değil saklayamazsın 7 km öteden anlaşılır hamileliğin diye o derece durum vahimdi bende çok ağladım o günler hiç geçmeyecek gibi geliyo midenin boş olması daha yıpratıcı en azında ye çıkarsa onlar çıksın bu arada zofran kullanmıştım, doktorum çok şaşırdı mümkün değil hamilelikten bu kadar olmaz senin başka sıkıntın var ve hamilelikte pig yapıyo demişti gerçekten öyle oldu meniere hastalığı şüphesinden takipteyim sağlıkla gelsin minik

Merhabalar arkadaşlar
13+4 hamileyim.hamile olmadan önce kesinlikle herhangi bir mide problemim yoktu. Hamileliğimi öğrendiğim günden beri sürekli kusuyrum. sürekli bulantı yanma reflü bütün günüm bunlarla geçiyor. günde 4 adet bulantı hapı kullanıyorum ama fayda etmiyor hafif yiyorum ama her yemek sonrası bana işkence oluyor
Aç kalıyorum olmuyor yiyorum yine olmuyor ne yapacağımı şaşırdım.sürekli evdeyim dışarı çıkamıyorum.psikolojim çok bozuldu.bunu hafifletecek neler yapabilirim?
ben kötü bir süreç yaşadım gebelik sonlandırma falan o kısa gebelik döneminde dr bana prilam diye bi bulantı ilacı verdi hamileler için özel üretilmiş dr nuza bi sorun isterseniz etkilide bir ilaç. hamilelikte kullanmı A grubuymuş

Bulantı için bileklik var arkadaşım kullanmıştı işe yarıyordu. Ama doğru takılmazsa işe yaramıyormuş.

Yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.verdiginiz tavsiyelere uymaya çalışacağım.bunu kabullenmekten başka çarem yok sanırım umarım göz açıp kapanıncaya kadar geçer.:KK42:

Merhabalar arkadaşlar
Merhaba basligi gorunce hemen okudum yazmak istedim size.
3 gebelik gecirdim ve 3 unde de yasadiklarinizi dogum yapana kadar hep yasadim.
Hatta son dogumumda dogumdan sonra renni surup ictim odada.
Kusma ve bulantilarim 25. Haftalar son bulurdu.
Ama maalesef reflu dogum yapana kadar😔
Umarim sizin benim gibi olmaz hemencecik gecer.
Zor bir surec ama sonu cok guzel arkadasim minnoslar o kadar guzeller ki mis gibi kokulari..
Hayirlisiyla kucaginiza alirsiniz insallah.
Hepsi geciyor🥰 insallah en kisa zamanda biter sikayetleriniz.

Normalde de kötü kokuya gelemem, gebelikle birlikte ×100 oldu diyebilirim. Sürekli öğkk modundayım çıkarsam rahatlıycam ama yookk, ceset gibi yatıyorum, halim yok. Açlık ayrı tokluk ayrı dert. Yemek sonrası bin beter oluyorum ki yemek dediğime bakmayın 1 aydır ağzıma sulu yemek veya ev yemeği koyduğum yok. İncir ceviz hurma elma limon ve soda, hı bir de arada peynirli tam tahıllı tost o kadar 🙈 karpuz bile kokuyor, zehir tadı geliyor ağzıma. 11 hafta olmak üzere bizimki de. Saldım artık yarı aç yaşıyorum, normalde suyu bol tüketirdim suyu bile doğru düzgün içemez oldum. Şu bulantılar bitsin galon galon su içicem 🤭

Bu arada ayva da mideyi rahatlatır, taze zencefil çayı da demleyip 1 2 kupa içebilirsiniz gün içinde özellikle mide ağrısı yanması ve bulantısına iyi geliyor. Doktorum ilk 3 ay iç organ gelişimi olduğu için idare ediceksin dedi ilaç vermedi.

Bir de ben gebe pilatesi yapıyorum o nefes egzersizleri çok iyi geliyor bulantıya. Sabah midemde kazıntı ve bulantıyla kalkıyorum bi bardak su içip 1.5 saat kadar pilates yapıyorum o günüm daha iyi geçiyor. Enteresan gelebilir ama egzersiz ve nefes gerçekten farkettiriyor.

Ah Allahım.. Aynı şeyler birebir aynı şeyler......
Serumla yaşamak.. Kokudan, insanlardan, bakmaktan bile midem bulanıyordu yaa,etrafa bakmaktan.
Ne yemek yapabildim ne yemek yapılan yerde durabildim, anneme gittim o baktı bana da.
Yaşamdan koptum bitki gibi yaşıyordum yatağın içinde yaa.. Yarabbi ne ilginç birşey.
Güle oynaya gebelik yaşayanlara imreniyorum açıkcası. Benim için kabustur.

Allah böyle olanlara kolaylık versin, tek teselli geçecek olması.
Bitecek öyle düşünmeli🤷‍♀️

Evet, başka türlü psikoloji kalmıyor hiç insanda. Bir de millet benimki şöyle zordu diye anlayıp sonra da karşına yemekle geliyorlar ya o zaman anlıyorsun ki hiç zor geçmemiş, ancak abartıyor. Senin de abarttığını zannediyorlar deli oluyordum. Zor geçen yemek ismi bile söylemiyor midem bulamasın diye.

Merhabalar arkadaşlar
Ben de hamileliğimde 9 ay midem ağzımda gezdim. Güçlü bir mide bulantısı hapı kullandım. Medmamid falan değildi. Sadece o geçiriyordu bir süre.

Merhabalar arkadaşlar
Soguk sut iyi gelebilir canim dene

Geçmiş olsun umarım bundan sonra rahatlarsınız. 2 ayınız kalmış en büyük teselliniz bu diye düşünüyorum . sizin yaşadıklarınızı muhtemelen bende yaşayacağm bu beni çok korkutuyor zaten acıya ağrıya hiç gelemiyorum çok üzgünüm

Yok zor kısmın bir kısmını atlatmışsınız.
Benim canım aşırı tatlı değildir sadece yorgunluğa gelemem ki yemek yemeyince de çok yoruluyorum. Geçecek kendinizi psikolojik olarak güçlü tutmaya çalışın. Boş beleş videolar izleyin, uyuyun gün geçsin maksat. Zaten öyle odaklanarak bir şey yapmak mümkün olmuyor çok bulantı varken değil kitap, mesaj bile okuyamadım. Eşinizden rica edin herkesin gittiği saatlerde hava aldırmaya çıkarsın. Ama yürüyerek zorlanabilirsiniz arabayla açık havaya mümkünse. Gittiğiniz yerde açık havada kusma keyfi yaşayın. Bunları şimdi anlatıyorum da o zaman ağlayarak yaşadım. Biraz evvel dışarıdan geldik on dakikalığına yürüyüşe gittik eşimle o günleri hatırlayınca şükrettik. Saatlerce yürürdüm gebelik öncesi, şimdi en fazla on dakika o da daha bir kaç haftadır.

5 kutu PRİLAM bitirmiş biri olarak 5. Aydan selamlar.
Kusmaktan yüzümde kırmızı benek çiller oluştu o derece.
3 haftadır rahatım ama çok şükür.

Mümkünse evde tek kalmamaya çalışın.
Gidebileceğiniz yer var ise mekan değişikliği çok iyi geliyor.

Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmazmış.
Zor felan ama elbet birgün geçecek.
Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah

Back
X