çok korkuyorum :( Kızım kızlık zarını bozmuş olabilirmi ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Muyap
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Evet evet, kesinlikle doktora götürün. 12 yasinda o masada yaslanmak, bacaklarini açmak ve doktora göstermek kesinlike travmaya yol açmaz. Özelikle annesinin kizgin tepkisinden sonra :KK14:

Ondan sonra bu kiz büyünce, evlenince "aah, sen niye vaji oldun? Cinsellik tamamen normal" deyip o kizdan süper bir cinsel performans bekleniliyor. :KK14:

Simdi çok ciddi konusacam. Bu ister, istemez bu kizin ilk cinsellik ile tanismasi oldu. Bundan sonra doktora götürmek, yaptigi sey çook ayip oldugunu göstermek, kizmak,.. bu kizda çok büyük ruhsal sorunlara yol açar. Cinsellikle çok büyük sorunlar yasar ve hep utanip normal bulmaz bile ilerdeki hayatinda.

Ayni sey bir 12 yasindaki bir oglan yapmis olsaydi "normal, çoçuk ergenlige geçiyor" denilirdi ve hatta bir kaç saka yapilirdi. Kimse o çoçugu yadirgayip doktora yollamazdi. O oglanin annesi onu dövmek için kendi durdurmak zorunda kalmazdi. Hatta o oglanin babasi "aslanim oglum" diyebilirdi.

Niyese bu ülkedeki her zamanki gibi, kizlara çifte standart uygulaniyor. Eger sen bu yasta kizin sadece zardan olsustugu mesaji verirsen, ilerde bir erkek bu mevzudan dolayi bu kizi çok kolay ezebilir ve kizin o erkegi hakli bulurda. Yapmayin böyle seyleri. Kadinlar bile bu tür konulara böyle yaklasirsa, daha 20, 50 yil sonra halen erkekler kizlik zarindan dolayi nisani atarlar, dügünden ertesi günü kizi eve yollarlar ve hakli çikarlar! :KK12:

Ha ben demiyorum ki bir 12 yasindaki çoçugun vajinasina cism koymasi çok normal oldugunu fakat bu onun vücüdünü tanimak istedigini, ergenlige girdigini gösteriyor. Ve bu asla, ve asla utanilcak bir durum degil. O yaslarda en çok önemli olan sey bilgi ve anneye güvendir. Bu ergenlik döneminde kizin ile arkadas olman gerek, bu macerada onun hep yaninda oldugunu göstermen gerek.

Ondan dolayi doktora götürmek degil, kizin ile güzel bir konusman lazim, yargilamadan. Yasadiklari normal oldugunu ve keske bu duygulardan daha önce bahs etseydi demen gerekiyor. Daha yasi çok genç oldugunu bu isler ile ograsmasi için fakat cinsellik dogru yasta, ve dogru kisi ile çok güzel birsey oldugunu anlatman gerek.

Ne yazikki buna biraz geç kalinmis galiba. Kizi neredeyse dövmek üzerine oldugun için,.. o kiz simdi nasil korkuyordur, nasil pismandir, ki yaptigi sey sadece o kadar pismanlik birseyde degil. Yinede farkli bir konusmayi dene, kizini rahatlatmaya çalis.

Aynen katılıyorum :KK9::KK9:bazı çocuklar cinsel bakımdan daha erken gelişirler ve ilgileri de daha erken başlayabilir, bu çocukta cinselliğini çok yanlış bi yöntemle keşfetmeye çalışmış, ona doğru yolu gösterecek olan kadın doğum uzmanı değil bir pedagog olur ancak.

Artık televizyonlardan çocukların beynine bile cinsellik sokuluyor. bu çağda 12 yaşındaki bir çocuğun bence mastürbasyon yapmayı bilmesi artık normal. Çağ, bilim çağı... ve çocuklar sünger gibi.. iyi ya da kötü diye ayırt etmeden bilgiyi çekiyorlar ki sizin kızınız kendi bedeninden dokunarak zevk almayı keşfetmiş bu gayet insani bir durum.. ayrıca temelde kötü bir şey değil. Fakat buna yaşı müsait değil tabii ki.. Siz sakince ona bu yaptığının şu yaşı için yanlış olduğunu anlatın eminim o anlayacaktır. Kızınızı rahatlatmak için onu pedegoga; siz, kendinizi rahatlatmak için ise kızınızı jinekologa götürün.

Bende cok cok kucuk yaslarda zevk hissetmistim.ama 14 yasindan beri orgazm yasiyorum.hatta senelerce hic dokunmadan yasadim.vajinami kendi bedenimde tam olarak 19-20 yasinda kesfettim.cunku bisey sokmaya hic gerek duymadim.normalmis gibi karsilanmis ama o yasa bu kadari fazla bence.dogru sekilde yonlendirilmeye ihtiyaci var.

Aynen katılıyorum :KK9::KK9:bazı çocuklar cinsel bakımdan daha erken gelişirler ve ilgileri de daha erken başlayabilir, bu çocukta cinselliğini çok yanlış bi yöntemle keşfetmeye çalışmış, ona doğru yolu gösterecek olan kadın doğum uzmanı değil bir pedagog olur ancak.

Evet, bir anne kizi ile bu konularda konusmasi gerek. Hatta 12 yasinda degil, 2,3 yaslarinda bile basliyabilir. Yani o yaslarda en azindan vajinaya, popoya birisinin ellemesinin yasak oldugunu, sadece oraya anne baba yikanirken elliyebilir diye ögretilebilir. O yasta bile çoçugun kendi vücüdüna sahip çikmasini bile ögretilebilir. Eger birini öpmek istemiyorsa, yada öpülmek istemiyorsa bunu açikça söyleyip herkes ona saygi duymasi gerekir.

Yani herseyi tabu yapmak, 12 yasindaki kizin ile cinselligi konusmamak ile olmaz bu isler ve böyle soklara ogruyor insan. Ben mesela bu konularda (eger bir kizim olursa tabi) kizma çok yardim etmek isterim, bilgilendirmek isterim. Insan ne kadar çok bilgilenirse, o kadar çok güçlenir ve yalnislari daha az olur diye düsünüyorum :)

Evet evet, kesinlikle doktora götürün. 12 yasinda o masada yaslanmak, bacaklarini açmak ve doktora göstermek kesinlike travmaya yol açmaz. Özelikle annesinin kizgin tepkisinden sonra :KK14:

Ondan sonra bu kiz büyünce, evlenince "aah, sen niye vaji oldun? Cinsellik tamamen normal" deyip o kizdan süper bir cinsel performans bekleniliyor. :KK14:

Simdi çok ciddi konusacam. Bu ister, istemez bu kizin ilk cinsellik ile tanismasi oldu. Bundan sonra doktora götürmek, yaptigi sey çook ayip oldugunu göstermek, kizmak,.. bu kizda çok büyük ruhsal sorunlara yol açar. Cinsellikle çok büyük sorunlar yasar ve hep utanip normal bulmaz bile ilerdeki hayatinda.

Ayni sey bir 12 yasindaki bir oglan yapmis olsaydi "normal, çoçuk ergenlige geçiyor" denilirdi ve hatta bir kaç saka yapilirdi. Kimse o çoçugu yadirgayip doktora yollamazdi. O oglanin annesi onu dövmek için kendi durdurmak zorunda kalmazdi. Hatta o oglanin babasi "aslanim oglum" diyebilirdi.

Niyese bu ülkedeki her zamanki gibi, kizlara çifte standart uygulaniyor. Eger sen bu yasta kizin sadece zardan olsustugu mesaji verirsen, ilerde bir erkek bu mevzudan dolayi bu kizi çok kolay ezebilir ve kizin o erkegi hakli bulurda. Yapmayin böyle seyleri. Kadinlar bile bu tür konulara böyle yaklasirsa, daha 20, 50 yil sonra halen erkekler kizlik zarindan dolayi nisani atarlar, dügünden ertesi günü kizi eve yollarlar ve hakli çikarlar! :KK12:

Ha ben demiyorum ki bir 12 yasindaki çoçugun vajinasina cism koymasi çok normal oldugunu fakat bu onun vücüdünü tanimak istedigini, ergenlige girdigini gösteriyor. Ve bu asla, ve asla utanilcak bir durum degil. O yaslarda en çok önemli olan sey bilgi ve anneye güvendir. Bu ergenlik döneminde kizin ile arkadas olman gerek, bu macerada onun hep yaninda oldugunu göstermen gerek.

Ondan dolayi doktora götürmek degil, kizin ile güzel bir konusman lazim, yargilamadan. Yasadiklari normal oldugunu ve keske bu duygulardan daha önce bahs etseydi demen gerekiyor. Daha yasi çok genç oldugunu bu isler ile ograsmasi için fakat cinsellik dogru yasta, ve dogru kisi ile çok güzel birsey oldugunu anlatman gerek.

Ne yazikki buna biraz geç kalinmis galiba. Kizi neredeyse dövmek üzerine oldugun için,.. o kiz simdi nasil korkuyordur, nasil pismandir, ki yaptigi sey sadece o kadar pismanlik birseyde degil. Yinede farkli bir konusmayi dene, kizini rahatlatmaya çalis.

Hay yasa sen!

Ayrica oraya bir seyler sokmak icin izlemis veya konusmus olmaya luzum yok. Hormonlari calisiyor. Dokunmus hosuna gitmis. Parmagini sokmus daha cok hosuna gitmis ve sokacak uygun bir seyler aramis.

Sakin kizcagizi o koltuga oturtmayin. 3 yillik evliyim. Jinekologdan cikinca agliyorum dizlerim titriyor.

Hay yasa sen!

Ayrica oraya bir seyler sokmak icin izlemis veya konusmus olmaya luzum yok. Hormonlari calisiyor. Dokunmus hosuna gitmis. Parmagini sokmus daha cok hosuna gitmis ve sokacak uygun bir seyler aramis.

Sakin kizcagizi o koltuga oturtmayin. 3 yillik evliyim. Jinekologdan cikinca agliyorum dizlerim titriyor.

Evet, bende bu yasima gelmisim halen jinekologtan korkuyorum, kadin beni zor muayene ediyor. Ki benim annem o kadar baskicada degildi. Yani bu kiz eger simdi jinekologa gideçekse yasiyacagi travmayi tahmin bile edemiyorum. Ömür boyu cinsellikten sogur artik, bu is depresyon, intihara kadar felan bile gidebilir. Bu kadar hasas konularda insan nasil zari düsünüyor aklim almiyor.

He kan gelmis, gelmemis çokmu önemli? Bu kiz birseyler yasamis, endiselendi, ergenlige geçis yapiyor, korkuyor, ruhsal sagligi tehlikede ama annesi zar diyor baska birsey demiyor. Gerçekten çok yazik. :KK12:

Dipnot: Yasa dedigin için tesekkür ederim. Sende çok yasa canim :KK48:

Bu konuda 'Nolacak parmağını sokmuş gayet normal.' diyenleri görünce böyle ':KK57:' oldum.Arkadaşlar yapmayın yahu o kadar da normal değil yani...12 yaşındaki çocuğun hormonları çalışır,erkeklerden hoşlanmaya başlar,hatta mastürbasyon yapar.Buraya kadar tamam ama,mesela ben de 12 yaşındayken nasıl mastürbasyon yapılıyor bilirdim,ufak denemelerim olmuştu ama cinsel organıma bir şey sokma cesaretim yoktu. Bence cinsel organa parmak ya da başka cisimler sokmak için çok erken bir yaş..:KK43: Bir çocuğun bu yaşta bu kadar aşırı cinsel deneyimde bulunması,teselli edilip geçilecek bir şey değil.Konu sahibinin kızının sağlıklı bir cinsel gelişim geçirmesi ve bu travmayı atlatabilmesi için pedagog desteğine ihtiyacı var.

kadın doğuma götürmeniz doğru gelmiyor bana.. kocaman kadınlar utanıyoruz rahatsız oluyoruz o durumdan..
diyelim ki kızlık zarı zarar görmüş bunu bilince ne değişecek..
ama konuşmanız gereken şeyler var onunla bu net.. ama kızmadan tabi.. bi süre sonra..
ilerde tekrar bu konu açılmaz umarım bu günleri anlatmak durumunda kalmazsınız ona..

Bu konuda 'Nolacak parmağını sokmuş gayet normal.' diyenleri görünce böyle ':KK57:' oldum.Arkadaşlar yapmayın yahu o kadar da normal değil yani...12 yaşındaki çocuğun hormonları çalışır,erkeklerden hoşlanmaya başlar,hatta mastürbasyon yapar.Buraya kadar tamam ama,mesela ben de 12 yaşındayken nasıl mastürbasyon yapılıyor bilirdim,ufak denemelerim olmuştu ama cinsel organıma bir şey sokma cesaretim yoktu. Bence cinsel organa parmak ya da başka cisimler sokmak için çok erken bir yaş..:KK43: Bir çocuğun bu yaşta bu kadar aşırı cinsel deneyimde bulunması,teselli edilip geçilecek bir şey değil.Konu sahibinin kızının sağlıklı bir cinsel gelişim geçirmesi ve bu travmayı atlatabilmesi için pedagog desteğine ihtiyacı var.

Hayir normal degil. Pedagoga gitmesi sart. Ama jinekologa degil.

Canim aklina kotu seyler sokmak istemem ama bir konus oraya birsey sokuldugunu ya birinden duymus ya gormus yada sini yazmak istemiyorum lutfen pedologa gotur sana anlatmasi guzel ama tepkilerin onu korkutur..olanda olmussa olmustur simdi sakin kadin dogumcuya goturme genc kiz oldugunda 20 li yaslardan sonra olayi sana anlatigi icin bir doktora gitmek isterse goturursunuz 12 yasi.da unutmaz bunu ozaman gitmesi daha uygun olur ama o zaman bile kendi talep ederse.

Hakkaten o yaşta böyle şeyleri bilmiyor muydunuz yav?
Tamam bi şey sokmak yanlış da bilmiyor olmanıza şaşırdım doğrusu.

Milletin öyle sok olmasina bakma. Hepimiz o yaslarda, o hormanlardan geçtik. Burdakilar "aah bak, ne kadar ahlakliyim" derdindeler. Ve o dertte degillerse açikcasi cinsel, ruhsal ve fiziksel sagliklarindan süphe duyarim.

Kizinizin izledigi seyleri kontrol altina almalisiniz, bilhassa interneti...

En üzücü olan noktaysa konu sahibesinin iki, üç yorumda bir "kızlık zarına bir şey olmamıştır değil mi?" demesi. Kızınız kendine zarar verebilirdi ama siz neyi düşünüyorsunuz inanın şoktayım, şu kadar sayfa boyunca da sadece bir kişi bu durumu belirtmiş. Kızınızı bu yaşta bekaret muayenesine götürün de ileride "çocukluğunuzda yaşadığınız bir travma var mı" diye soranlara anlatacak hikayesi olsun.

Milletin öyle sok olmasina bakma. Hepimiz o yaslarda, o hormanlardan geçtik. Burdakilar "aah bak, ne kadar ahlakliyim" derdindeler. Ve o dertte degillerse açikcasi cinsel, ruhsal ve fiziksel sagliklarindan süphe duyarim.
:KK53: ben her haltı biliyodum da o yaşlarda.
Garip geldi açıkcası herkesin şaşırması.

Bencede kadın doğuma değil pedagoga gidilmeli hem sizin davranışlarınıza yol gösterilir çünkü o daha bir çocuk internet kendi odasındaysa salona alın sizin yanınızda girsin ama bunu baskıcı birbtavırla değil onu anlayarak ..kadın doğuma götürmek istersen o masa banada bu yaşta onu etkileyecek gibi geliyor ..Acaba uyutup mu baktırsan doktora tabi yine onun iyiliği için ama önce pedagog..

Hayir, bence vücüdünü kesf etmesi normal fakat elbette oraya bir cisim koymasi bu yasta normal degil. Ama bu konuda birçok insan "aah, o yasta ben oyuncak bebeler ile oynuyordum" "o yastaki çoçugun vajinasi nerede oldugunu bilmemesi gerekiyor" gibi cümleler kuruluyor. Yani "ama gayet normal,.." cümlere o yorumlara karsi bir tepkidir. Sahsen benim için öyle.

En üzücü olan noktaysa konu sahibesinin iki, üç yorumda bir "kızlık zarına bir şey olmamıştır değil mi?" demesi. Kızınız kendine zarar verebilirdi ama siz neyi düşünüyorsunuz inanın şoktayım, şu kadar sayfa boyunca da sadece bir kişi bu durumu belirtmiş. Kızınızı bu yaşta bekaret muayenesine götürün de ileride "çocukluğunuzda yaşadığınız bir travma var mı" diye soranlara anlatacak hikayesi olsun.

ama tabiki bir anne olarak bunu sorması meraklanması çok doğal değil mi.Kızı kendine neden zarar versin ki ayrıca.kız kendine masturbasyon yaparken fırça sapını sokmuş daha ne olmasını düşünüyordunuz.Ben anneye hak veriyorum kusura bakmayın.

O yaştaki çocuğun vajinasının yerini bilmemesi ne demek ? Bas bas bağırıyoruz çocuklarınızı eğitin, onlara zarar vermek isteyen birileri olursa özel bölgelerini bilsinler diye. Kızınız anormal ve kötü hiçbir şey yapmamış sadece aşırıya kaçmış. Lütfen asla ama asla onu o masaya oturtmayın. Bakın ben o masaya 27 yaşımda oturdum ve inanın hiç güzel bir tecrübe değildi. Kızınız daha çocuk ben eminim sadece tahriş olmuştur ama içinizde bir şüphe de kalsa bu muayeneyi yapmayın.

ama tabiki bir anne olarak bunu sorması meraklanması çok doğal değil mi.Kızı kendine neden zarar versin ki ayrıca.kız kendine masturbasyon yaparken fırça sapını sokmuş daha ne olmasını düşünüyordunuz.Ben anneye hak veriyorum kusura bakmayın.
Konuya yorum yapın, ben öyle yaptım. Kime hak verdiğinizi de sormadım. Siz kendi çocuğunuz olur da sizin deyiminizle "kendine fırça sapı sokarsa" alır onu bekaret muayenesine götürürsünüz. Çocuğun psikolojisi bozulur mu önemli değil ama kızlık zarı bozulmuş mu çok önemli. He evet öyle.

ben 6 yasında anaokuluna giderken mast. Yapıyordum,orayla oynamak keyıf verıyordu.bosalma olmuyordu tabıkı..

gel gelelim kızımın basına bu gelse,onu muayeneye götürmem..buyuyunce gerekli görürse kendısı muayene olur..

farzı mısal kızlığı bozuldu bu şekilde,napcam,dıktırcem mi?!

Back