çok korkuyorum :( Kızım kızlık zarını bozmuş olabilirmi ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Muyap
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Konuya yorum yapın, ben öyle yaptım. Kime hak verdiğinizi de sormadım. Siz kendi çocuğunuz olur da sizin deyiminizle "kendine fırça sapı sokarsa" alır onu bekaret muayenesine götürürsünüz. Çocuğun psikolojisi bozulur mu önemli değil ama kızlık zarı bozulmuş mu çok önemli. He evet öyle.

Tabii ki önemli kızlık zarı! O zar değil mi korunmak ve kocasına "temiz" gitmek uğruna kızlara anal, oral her türlü seksi yaptıran ? O değil mi düğünleri adet gününe denk getirten o değil mi zar diktirip kocayı kandıran ? Nasıl önemli olmaz ki?!!!' Kadın yok kadının zarı var. Sevişirsen namussuzsun ama "ilk erkeğim kandırdı diktiricem kocama temiz gidicem" dersen namuslu...

Cocuk cocuk yorumlarini es geciyorum, adet olmus, bir genc birey o kizimiz. Biz o yasta her seyi biliyorduk fazlasiyla. Bu devirdekiler bizden de uyanik teknoloji uzay her sey ellerinin altinda.

Oncelikle sakin olun, bu kadar telasa gerek yok. Kizinizla dostane bu isi cozun. Burada yazildi mi bilmiyorum tum yorumlari okumadim ama ben bu isin olabilirligi olan baska yonlerini dusunmek lazim diyorum. Acaba kizinizin nasil arkadaslari nasil ortamlari var? Biriyle birlikte olmaya calismislar bekaretten korkunca sana firca sapi demis olabilir mi mesela? Benim aklima bu geldi.

Bence kizinizi once jinekologa sonra psikologa goturun. Ama sakin bir sekilde sureci yonetin.

Son düzenleme:
ben kızın psikolojisi önemli değil zarı önemli demedim.Sadece annesinin meraklanması normal yani dedim.Ama pedagoga götürülmesi şart.

Kızım var 9 yaşında kınamak istemem ama 12 yaşında çocuk nerden öğrenmiş bunu, bu da kafa yorulması gereken bir konu

Herkes aynı düzeyde ergenlik yaşamıyor demek ki, birileri yapmadı diye diğerleri anormal olmuyor, ben de zaten bazı şeyleri 18 yaşımdan sonra öğrenmeye, bilgi edinmeye, kabullenmeye başladım daha çok. Ben de yapmadım bu şekilde direkt olarak ilgilenmedim hiç, ama dürtülerim vardı, bana anlatan yoktu, internetim yoktu ama bazı şeyleri hormonal olarak düşünebiliyordum.
Ha şu zamanda bazı şeylere daha çok dikkat etmek gerekiyor olabilir evet, zarın zarar görme ihtimali de düşünülüyor olabilir ama bozulsa bu saatten sonra ne olacak ki? Kontrol olacaksa da belli bir yaştan sonra düşünülebilir en azından, bence.

Arkadaşlarim siz yok diye düşününce çocukların mastürbasyon yapmadiginimi düşünüyorsunuz. Şaşkınlıkla yazıları okudum. Okula bile gitmeden önce kilitorisime surttugumde farklı bir şeyler hissettiğimi hatirliyorum. Bunu tam olarak cinsellik olarak değil, haz alma olarak düşünün. Bebekler altı açıldığında o nedenle cinsel organlarını ellerler. Kızınız ergerginliğe yakın bir dönemde, belliki vücudunu merak etmiş. Bilgiye ihtiyacı var. Panik olmadan anlatın. Vajinasina bir şey sokmamasini, sağlığı açısından tehlikeli olabileceğini belirtin. Cinsel organının ona özel olduğunu, başkalarına göstermemesi, dokundurmamasi gerektiğini anlatın. Dokundugundada farklı duygular verdiğini, korkmaması gerektigini, uremeye yaradığını anlayacağı bir dille yaşına uygun anlatın. Panikkeyim korktugunuzda oda korkacak ya size anlatmadan farklı kaynaklardan bilgi alacak yada çok kötü bir şey yapmış gibi suçlu hissedip yetişkinliğinde vajinusmus adayı olacaktır. Yetiskinliklerinde sağlıklı cinsellik yaşamaları biz annelerinin desteği ve bilgisiyle olabilir ancak. Konuyu yokmuş gibi davranıp çocuklarimizin cinsellik hakkındaki bilgileri uygunsuz yerlerden edinmelerine engel olalım

Kızın pedegoğa gitmesi neden şart ?

Okulda bir şey yasanmis olabilir.. Bunu parmak ya da tarak sapiyla belirtmeye/duyurmaya calismis olabilir.
Bir şeylere zorlanmis olabilir..

Firca sapini vucuduna almaya calisan bir kiz sonra neden aglasin uzulsun ki çünkü bu zaten büyük bir cesaret bunu göze alip sonra ki tedirginlik bana mantikli gelmedi acikcasi..

Belki de fazla abarttim ama mantikli degil gibi

Arkadaşlarim siz yok diye düşününce çocukların mastürbasyon yapmadiginimi düşünüyorsunuz. Şaşkınlıkla yazıları okudum. Okula bile gitmeden önce kilitorisime surttugumde farklı bir şeyler hissettiğimi hatirliyorum. Bunu tam olarak cinsellik olarak değil, haz alma olarak düşünün. Bebekler altı açıldığında o nedenle cinsel organlarını ellerler. Kızınız ergerginliğe yakın bir dönemde, belliki vücudunu merak etmiş. Bilgiye ihtiyacı var. Panik olmadan anlatın. Vajinasina bir şey sokmamasini, sağlığı açısından tehlikeli olabileceğini belirtin. Cinsel organının ona özel olduğunu, başkalarına göstermemesi, dokundurmamasi gerektiğini anlatın. Dokundugundada farklı duygular verdiğini, korkmaması gerektigini, uremeye yaradığını anlayacağı bir dille yaşına uygun anlatın. Panikkeyim korktugunuzda oda korkacak ya size anlatmadan farklı kaynaklardan bilgi alacak yada çok kötü bir şey yapmış gibi suçlu hissedip yetişkinliğinde vajinusmus adayı olacaktır. Yetiskinliklerinde sağlıklı cinsellik yaşamaları biz annelerinin desteği ve bilgisiyle olabilir ancak. Konuyu yokmuş gibi davranıp çocuklarimizin cinsellik hakkındaki bilgileri uygunsuz yerlerden edinmelerine engel olalım

Neyseki sağlıklı yorumlar var da içime su serpiliyor.

Milletin öyle sok olmasina bakma. Hepimiz o yaslarda, o hormanlardan geçtik. Burdakilar "aah bak, ne kadar ahlakliyim" derdindeler. Ve o dertte degillerse açikcasi cinsel, ruhsal ve fiziksel sagliklarindan süphe duyarim.
Simdi ben size bir sey sormak istiyorum,ben evlendigimde 17 yasindaydim.ve iliskiye girilen yeri bilmiyordum.esimde bilmiyordu.ilk deneyimimizdi.ve biz idrar yaptigimiz yerden yapiyoruk.ve cok rahat bir ailenin kiziydim.ama bilmiyordumm...ve bir gun evli bir arkadsimla konusurken ogrendim ki ayni yer degilmis...ayyy nerdeyse idrar kesem patliyacakti..e sorun bende mi.esimde mi.yani bilmemek bir rahatsizlikmi.

Okulda bir şey yasanmis olabilir.. Bunu parmak ya da tarak sapiyla belirtmeye/duyurmaya calismis olabilir.
Bir şeylere zorlanmis olabilir..

Firca sapini vucuduna almaya calisan bir kiz sonra neden aglasin uzulsun ki çünkü bu zaten büyük bir cesaret bunu göze alip sonra ki tedirginlik bana mantikli gelmedi acikcasi..

Belki de fazla abarttim ama mantikli degil gibi

Fırça sapı çok büyük / kalın bir şey değil ki. Belli ki fallik obje olarak görmüş onu. Çocuğu mastürbasyon yaptı diye -jinekolog ya da pedagog- doktora görürmek onda büyük travmalara yol açacaktır. Vajinismus dahil.

O yasta olan bir kız cocugu öpüşmenin de sevişmenin de ne olduğunu bilir.Hele de bu nesiller bizle alakası olmayan nesiller.Ellerinin altında internetle her türlü bilgiye ama doğru ama yanlış şeylere ulaşmaları söz konusu.Kızınızla bu kriz anını doğru yönetmeniz sizinle olan ilişkisi ve cinselliğe olan bakış açısını son derece etkileyecek bu bir gerçek.Ona göre davranmalısınız , öncelikle söylediği doğru mu değil mi, yaşanan başka bir şey var da size söyleyemiyor mu korkusundan bunu anlamanız önemli.Bekareti gitmiş midir diye sormanızı şokta olmanıza bağlıyorum.Ama bana göre çocuğun şu aşamada pedagoga gitmesindense sizin bir psikologtan destek almanızı tavsiye ederim bu süreci yara almadan ve vermeden atlatmanız açısından.

Simdi ben size bir sey sormak istiyorum,ben evlendigimde 17 yasindaydim.ve iliskiye girilen yeri bilmiyordum.esimde bilmiyordu.ilk deneyimimizdi.ve biz idrar yaptigimiz yerden yapiyoruk.ve cok rahat bir ailenin kiziydim.ama bilmiyordumm...ve bir gun evli bir arkadsimla konusurken ogrendim ki ayni yer degilmis...ayyy nerdeyse idrar kesem patliyacakti..e sorun bende mi.esimde mi.yani bilmemek bir rahatsizlikmi.

Ben demiyorumki o yaslarda hersey bilinir diye, özelikle Türkiye gibi yerde cinsellik konusunda ne yazikki çok cahillik var. Ben diyorumki, o yaslarda cinsel dürtülerin olmasi normal, yada cinselligin farkina varilmasi normaldir. Hani baze insanlar "ben anca 20, 22 yasindan sonra cinselligi anladim/ögrendim" diyorlar fakat bu ne ne normaldir, ne dogaldir.

Hepimiz ergenlige geçtigimizde hormlanarimiz vardi, dürtülerimiz vardi. Yani tek dedigim budur.

Fırça sapı çok büyük / kalın bir şey değil ki. Belli ki fallik obje olarak görmüş onu. Çocuğu mastürbasyon yaptı diye -jinekolog ya da pedagog- doktora görürmek onda büyük travmalara yol açacaktır. Vajinismus dahil.

Jinekolog asla zaten yani doktor ne diyecek var ya da yok ne yapılabilir ki olan çocuğun psikolojisine olacak..

Firca sapi için de hakli olabilirsiniz ama yine de bilemiyorum..:KK51:

Idrar deligine degil penis, kurdan bile girmez :) ya anusten yapiyodunuz ya da yine vajinaya yapiyodunuz

Bu kadar bilmemek rahatsızlık bence.

Yorumun altına imzamı atarım. Çok güzel yorumlamışsınız. Vallahi ben de vücudunu erken yaşta keşfedenlerdenim. Bu kötü ayıp bişey değil ki. 3 yaşındaki oğlum bile pipisiyle oynamak için fırsat kolluyor. Sizin kızınız 12 yaşına gelmiş. Neler neler konuşuluyordur etrafında arkadaş ortamında. Yıllardır okul kantinciliği yapıyoruz arkadaşlar. Çocuklarımız sizin sandığınız kadar saf değil. Nelere tanık oluyoruz. Kızınızı kaybetmeden ona sahip çıkarak anlatın fırça sapının falan ne kadar zararlı olduğunu.

Back