Benim uzuldugum nokta konu sahibinin (bence) sadece bekarete takmis gibi gorunmesi. 12 yasindaki bir kiz cocugu gunumuz sartlarinda cinselligi tamamen bilebilecek bir yastadir, ben o yastayken hemen her seyi biliyordum, cunku ergenlikteki cocuklar her seyi biliyorlar. Once erkekler ogreniyor, bu tarz bilgilere ulasmalari daha kolay oldugu icin, sonra siniftaki arkadaslari ile de bir sekilde konusup paylasiyorlar, yani ortaokuldaki bir cocuk aslinda cinsellikle ilgili bircok seyi ogrenmis oluyor. Bunu ailesinden ogrenmiyor olmasi elbette ki cok uzucu ve tehlikeli.
Hymen ben yanilmiyorsam eger 2-3 santim kadar iceride, yani derinde degil. Bu zaten tam olarak bir zar da degil, vajina kanalinin girisi biraz daha dar, ince bir doku parcasi var, yani normalde penisin giremeyecegi ufak bir delik. Cinsel birlesmede de bu delik yirtilarak genisliyor, cogu zaman kanamali, zaman zaman pembemsi lekelenmeler ve nadiren de kanamasiz bir sekilde olabiliyor bu. Yani firca sapi ya da parmak, yeterince zorlandigi taktirde kolayca deformasyon olabilecek kadar yakin bir yerde.
Eger kanama olmadiysa bir bozulma olmamistir, ya da olduysa bile kanamasiz bir sekilde olmustur, bu da zaten cinsel birlesmede de kan gelmeyebilecegi anlamina geliyor. Cocuguna lutfen, ama lutfen bu olayi "kizlik zari"na baglayarak anlatmayin. Bircok kadinimiz cocukken bu baskiyla yetistikleri icin saglikli cinsel hayata, saglikli bir iliskiye ya da evlilige sahip olamiyorlar. Yapabilir misin bilmiyorum, yapabilirsen eger onu hymen muayenesine goturme. Ama doktora gotureceksen bile bir sekilde kizini onu sadece saglik acisindan bir kontrol ettirmek icin goturdugune inandir. Cok ciddi zarar verebilirsin. Bu bekaret durumunu anlatacaksan da bunu asla "olmazsa olmaz" bir seymis gibi anlatma, lutfen, yine kac tane kadinimiz bu dayatmalar yuzunden evlilik disi iliski yasadiklarinda intihara gidebiliyorlar, bunalima girebiliyorlar, sirf bu sebeple tehditlere maruz kalip istemedikleri seyleri, evlilikleri yapabiliyorlar. Bekaret konusunu, "bazi insanlar" icin onemini anlat yine, ama bunu kizina dayatma ne olursun.