Çok kırıldım. Yanlış mı düşünüyorum?

Arkadaşınız hadsiz, sizin de sınırlarınızı daha belirginleştirmeniz gerek. Benim de böyle her şeye yorum yapan aşırı müdahaleci arkadaşlarım var bu gibi durumlarda hemen sınır çekiyorum, konuyu değiştiriyorum, karışılmasından hoşlanmadığım belirtiyorum. Kedinizi sahiplendirmeniz önerilmiş, gerçekçi olalım, yetişkin bir tekir kediyi kolay kolay kimse sahiplenmez. Yavru tekirlere yuva bulunamıyor. Ve sahiplendirseniz mutlu olacak mı? Her şey kaliteli mama mı? Sizin sevginiz ilginiz bağınız.. Geçici bir süreç bu. Ve o da ailenin bir üyesi. Hep beraber atlatacaksınız. Hastalığı için veterineriyle konuşup daha sonra ödeyebileceğinizi söyleseniz belki idare ederler. Umarım en kısa zamanda iş bulur toparlanırsınız.
Çok teşekkür ederim ben de sahiplendirmeye o kadar gönülsüzüm ki bu yorum içimi rahatlattı. Atlatırız değil mi? Ocak ayından itibaren gelirimiz de artacak bir şekilde sabrederiz değil mi? Veterinerle konuşsam gerçekten kabul etme ihtimalleri var mı borca? 🥺

Ay kusura bakmayın da konuyu baştan sona ağzım açık okudum neresinden tutsam elimde kalacak bi konu. Arkadaşınızın ailenizle ilgili bi kedi yüzünden bu kadar rahat ileri geri konuşabilmesine mı şaşırıyım, son paranızı çocuğunuz yerine kedinize harcamanıza mı, bu yoklukta hala kediye mama beğendirmeye çalışmanıza mı, kedi için geliri olan birinin parasını ödemenize mi yoksa ondan yardım beklemenize mi bilemedim.

Hayvanlar dostlarımız tabii ki çok kıymetli ama bu noktaya varan takıntılar bana hastalıklı geliyor kusura bakmayın. Bakamıyosanız da verin hayvanı, bu insanla da ilişkinizi kesin hatta bence kendi de onu demeye getirmiş zaten.
Zaten sağlıklı değilim bunu kabul ediyorum. Resmen yaşam mücadelesi veriyoruz ve bu duruma düşmüş olmayı kabullenememek falann... Şoktayım yani o kadar üst üste geldi ki herşey güzelken bir anda tepetakla oldu aklım almıyor. Duygusal bir insanım ve çok haksızlığa uğruyoruz okadar zoruma gidiyor dayanamıyorum ki... Bunları düşünüp üzülmekten mantıklı düşünemiyorumm. Kızım olmasa ben kesinlikle bu hayatı çekmezdim ölmek için can atıyorum. Bilmeden masum bir hayvanı da bizim sefaletimize sürükledim bunum vicdan azabından dolayı da onun için elimden geleni yapmaya uğraşıyorum. Biz bir şekilde doyuyoruz en azından o kadar görmezden gelinmiyoruz erzak yardımı yapılıyor bugün olmazsa 3-5 gün sonra peynirimiz olur. Bu mantıkla kedim aç kalmasın dedim son paramı ona feda ettim. Mantıklı mı değil mi artık hiç muhasebesini yapamıyorum çok yıprandım. En çok da gerçekten düşenin dostu olmazmış bunu gördükçe yıkılıyorum. Ben neden böyle olmadım onlar düştüğünde ben neden ellerinden tuttum bunu düşünmekten uykularım kaçıyor.

veteriner hep gittiğiniz bir yerse bence sonra vermeyi teklif edin. benim de evde kedim var.. insanın yavrusu, evladı gibi oluyor yani bence bakmayan zaten anlayamaz o yüzden hayvana olan ilginin takıntı ve hastalıklı olduğu fikrine katılmıyorum hiçbir şekilde. benim de son param kalsa, mama alırdım muhtemelen. gönlünüzü ferah tutun, bir kapı kapanırsa bir diğeri açılırmış. mamayı sevmese bile, bir süre sonra alışıp yer zaten. aç kalmaz merak etmeyin.

Aylık gelirleri 15bin olan insanlara siz neden binlerce liralık mama/para yardımında bulunuyordunuz ki? Çok yardimseverseniz internette orman beslemesine çıkan, birkaç kuruş parasini hasta hayvanları tedavi etmeye adayan çok insan var (mesela benim kedimi bulup ameliyat ettiren @kesmeşeker) . Yani cok daha ihtiyacı olan tonla yer varken zaten zengin ve zaten sizden para istememiş insanlara para yardımında bulunmanız ilginç olmuş . Belki de durumları iyi olmasına rağmen sizin onlara onlar talep etmeden para göndermiş olmanıza icerledi zamanında, şimdi de bu tavırları ondan (saçma demeyin, çoğu insan eşinin dostunun kendi bebeginden kalma sapasağlam ve kaliteli eşyalari bebeğine getirmesine bile sinir olabiliyor. KK'da bu konuda sayfalarca konu var)
Konuya gelince; umarım bu zor durumdan kolayca çıkarsınız. Kedi mamalari el yakıyor. Ama durup durup kendine yeni zamlar da eklese temizmama sitesi hala muadillerine göre ucuz ve kaliteli. Beş kiloluk mama alsanız, size uzunca bir zaman yeter. Yas mama olarak da ben sokak kedilerine şunu yapıyorum,hem bolkepce oluyro,hem de besleyici
Bir tavada tavuk ciğeri haşlayın, bir tencereye de pirinç,yıkanmış yumurta,havuç , karnabahar vs evde ne varsa koyup üstüne de biraz su koyup haşlayın. Sonra bunların hepsini blendirdan geçirin (evet,yumurtayı kabuğuyla).
Mis gibi yas mama olur. Bunu hem birkaç ayrı YouTube videosu izleyip harmanladim,hem de veteriner arkadaşıma sordum. Bildiğim kadariyla bir zarari yok.
Deneyebilirsiniz... Küçük küçük kavanozlara koyup saklayın, ara ara değişiklik olur
O zamanlar gelirleri yoktu işsizlerdi aksine bizim durumumuz iyiydi yardım etme sebebimiz buydu. Tabii onlar parayı görüp düşen biz olunca bizim elimizden tutan olmadı.

Gerçekten parası olanın tuzu kuru galiba anlatamıyorsun derdini. Kenara para ayırmadan yaşanır mı diyorsunuz da sizce aylık bin tl ile kenara para ayrılabilir mi? Size mutfak masrafımı bile karşılayamadığımı söylüyorum. Mantarı farkedeli zaten 2-3 gün oluyor. Mama almak yerine vet e götürseydim 50 tl ile tedavi ve masraflar hallolur muydu sizce? Hadi diyelim halloldu, bu sefer de mama alamayacaktım. Sanki paramızın olmaması bir suçmuş gibi davranmak zorunda mısınız yani??? Ne demek ya kızmak??? O zaman ben de beş parasız oldukları dönemde parayla kedi alıp aşılarını yaptıramadılar diye kızsaydım??? Bakamıyoruz diye kızmış mış. Allah o arkadaşı da sizi de düşürmez inş şöyle duruma. Borç istemeyi ben de biliyorum zaten 3 aydır borçla besledim kedimi. Nereye kadar borç alacağım daha?? Kendi ailem bile anca kendilerini düşünüyor aldığım borçların yerine çeyrek altın istiyorlar ne kadar yardımseverler. Kim bilir ben ödeyeceğim zaman altın ne kadar olacak. Ailem bile faydalanma peşinde merhamet sahibi bir tane tanıdığım olsa zaten şu durumda olmazdım.
parası olan diye bişey yok biz isviçrede yaşamıyoruz. bi siz işsiz kalmadınız bi sizin borcunuz yok, bi siz değilsiniz geçim sıkıntısı çeken. herkes zengin siz fakirmişsiniz gibi bir durum yok yani. arkadaşınıza kızıp bana da atarlanmayın. paranızın olmaması suçmuş gibi davranan yok siz öyle düşünüyor ve hissediyorsunuz. ben sizi tanımam etmem sadece anlattıklarınızdan yola çıkarak yazıyorum. yazdığım şeye bozulup kızabilirsiniz bu sizin tercihiniz. evet bakamıyorsunuz diye sinirlenmiş bence kendince. bana öyle geldi zira konuşmalarından. çünkü bu kediler köpekler aslında bizim çocuğumuz gibi. onlar da evlat. ve bu konuda hassas olan birileri siz bakamıyorsunuz diye bu duruma kendince kızabilir.

veteriner konusundaki ücretsiz imkanları kovalıyor musunuz bu konudaki soruyu cevapladınız mı bilmiyorum. belediyelerin, bazı üniversitelerin öyle hizmetleri oluyor, araştırın. mamayı bir şekilde alıştırıp yedirirsiniz ama mantarı tedavi ettirmemek daha büyük problem. bağışıklıkla alakalı bir durum.

burada inşallah allah sizi düşürmez diye beddua edip de antipati toplamayın bence. bizden ne gibi bir yardım bekliyorsunuz? biz ancak fikir verebiliriz. beğenip beğenmemek size kalmış kimsenin de derdi değil yani fikrimizi beğenmemeniz. çözüm arıyorsanız tartışmaya girmek yerine uygulamaya geçebilirsiniz bir an önce. ücretsiz imkanları bir an önce araştırın, mantar ihmale gelmeyecek bir deri hastalığıdır yazık yavruya.

Sadece maddi durumu yerinde tuzu kuru insanlar hayvan beslemiyor. Mama da mantar gibi basit hastalıkların çözümü de azıcık paralarla bulunur yeter ki insanın hayvanına bakmak için arzusu ve çözüm üretme yeteceğim olsun. Kusura bakmayın tamam zor durumdasınız moraliniz bozuk ama sorumlu olduğunuz can için kendinizi toplayıp çözüm üretmeniz lazım. Tavuk sakatatı ya da ciğer alırsınız en ucuzundan ve haşlayıp verirsiniz en nazlı kedi bile bunları yer. Mantarı olduğu için bu ara daha sade şeyler yemesi gerekir ama, ben olsam aç kalacağıma patates yumurta pirinç haşlarım kemikle ve onu veririm. Mantar için üniversitelerin veterinerlik fakültelerine gidin hiç olmadı bebekler için kullanılan mantar ilaçlarından alın ve bir veterinere danışarak onu verin. Hayatta tek başınıza olsanız kendinizi depresyona ve kendine acımaya bırakma lüksünüz olurdu ama şimdi yok. Ayrıca maddi yönden sıkışığım diye kediyi sahiplendirme fikri de vicdansızlık. İnsan sokakta besleme yapan hayvanseverlerden rica eder bir avuç mama alır da gene de kendine bağlanmış bir hayvanı vermez ya

parası olan diye bişey yok biz isviçrede yaşamıyoruz. bi siz işsiz kalmadınız bi sizin borcunuz yok, bi siz değilsiniz geçim sıkıntısı çeken. herkes zengin siz fakirmişsiniz gibi bir durum yok yani. arkadaşınıza kızıp bana da atarlanmayın. paranızın olmaması suçmuş gibi davranan yok siz öyle düşünüyor ve hissediyorsunuz. ben sizi tanımam etmem sadece anlattıklarınızdan yola çıkarak yazıyorum. yazdığım şeye bozulup kızabilirsiniz bu sizin tercihiniz. evet bakamıyorsunuz diye sinirlenmiş bence kendince. bana öyle geldi zira konuşmalarından. çünkü bu kediler köpekler aslında bizim çocuğumuz gibi. onlar da evlat. ve bu konuda hassas olan birileri siz bakamıyorsunuz diye bu duruma kendince kızabilir.

veteriner konusundaki ücretsiz imkanları kovalıyor musunuz bu konudaki soruyu cevapladınız mı bilmiyorum. belediyelerin, bazı üniversitelerin öyle hizmetleri oluyor, araştırın. mamayı bir şekilde alıştırıp yedirirsiniz ama mantarı tedavi ettirmemek daha büyük problem. bağışıklıkla alakalı bir durum.

burada inşallah allah sizi düşürmez diye beddua edip de antipati toplamayın bence. bizden ne gibi bir yardım bekliyorsunuz? biz ancak fikir verebiliriz. beğenip beğenmemek size kalmış kimsenin de derdi değil yani fikrimizi beğenmemeniz. çözüm arıyorsanız tartışmaya girmek yerine uygulamaya geçebilirsiniz bir an önce. ücretsiz imkanları bir an önce araştırın, mantar ihmale gelmeyecek bir deri hastalığıdır yazık yavruya.
Hayır kızamaz. Kızma hakkı doğuracak hiçbir şey yapmadım ben. Ne haddine kızmak? Durumum el verdiğinde en kaliteli mamayla besledim. Yokluğun en dibindeyim dolabım tam takır kuru bakır 4 yaşında kızıma süt alamıyorum peynir alınacak parayla mama aldım buna mı kızmış?? Napayım yaratayım mı parayı? Neye kızmaya hakkı var tam olarak? Tek fakir ben değilsem herkesin başına gelebiliyorsa birgün onun da başına gelebilir. Yan gelip yatıp çözüm aramıyor olsam belki buna kızabilir ama kendimi yırtıyorum iş bulunsun diye. Bunda kızılacak ne var yani?? Yardım aramasam neyse diyeceğim bir ton ilan açtım dönen olmadı çok hayvanseverim diyen kendisi bile dönmedi daha ne yapayım yani??? Bence burada kızması gereken tek kişi benim.

arkadaşınız bu kadar özelinizi neden biliyor? tabiri cazise evin anahtarını vermişsiniz, niye salonumda oturuyor diye üzülüyorsunuz. mesafe koymalısınız.
kediniz mama değişimine ayak uyduramamış olabilir, hassas hayvanlar. fakat asıl mesele sizin yeni gelir durumunuza ayak uyduramamanız bence. çok haklısınız bu kolay bir durum değil, fakat yaşam "lüks" ya da "yok"dan ibaret değil. daha uygun besinlerle alternatif bulabilirsiniz. kasaplar bile kemik vs ürünü uyguna veriyor. pişirerek yedirecek alternatfler bulabilirsiniz. veterinerlik fakültesinde ilaç vb destek alabilirsiniz.
şu an zor bir durum içindesiniz, alışkanlıklarınız ve standartlarınız değişiyor. fakat yaşam da devam ediyor. yolunu bulacağınıza inanın.

İnanınn ben de çok üzülüyorum durup durup ağlıyorum psikolojim bozuldu iyice. Mantarın genişlediğini gördükçe ağlıyorum ve elimden hiçbir şey gelmiyor.
canım mantarlı bölgeye batticon sürün, en iyi ilacı o. sosyal medyada kedi sayfaları var oralara yazın, mama bağışı yapan yerler var, çevrenizde soruşturun, veteriner de bilebilir. Sağlığı açısından zararlı olmayacak ama daha ucuz bir mama yiyebilir, yoğurt ile de destek olun. Kum yerine toprak da kullanabilirsiniz.

Kediler mama seçse bile çok acıkınca yiyecektir diye düşünüyorum. Başka birine verseniz hayvanın psikolojisi ne olacak o da ayrı bir muamma, para konusunda da bence bir daha kimseyle özelinizi paylaşmayın. Özellikle o arkadaşınıza kedinizin maması hakkında bile fikir sormayın ki cevap hakkı doğmasın. Hayatta insanlar öz kardeşinin bile ihanetine uğruyor, kardeş bildiğiniz biri öyle davranmayınca çok da şaşırmamak lazım.

Bir de mesela bizim ilçede belediye veterineri çok iyi, ücretsiz her hizmeti veriyorlar. İş yerimin önünde baktığım kediler hastalanınca direkt onu arıyoruz aldırıyor, iyileştirip geri bırakıyor

Hayır kızamaz. Kızma hakkı doğuracak hiçbir şey yapmadım ben. Ne haddine kızmak? Durumum el verdiğinde en kaliteli mamayla besledim. Yokluğun en dibindeyim dolabım tam takır kuru bakır 4 yaşında kızıma süt alamıyorum peynir alınacak parayla mama aldım buna mı kızmış?? Napayım yaratayım mı parayı? Neye kızmaya hakkı var tam olarak? Tek fakir ben değilsem herkesin başına gelebiliyorsa birgün onun da başına gelebilir. Yan gelip yatıp çözüm aramıyor olsam belki buna kızabilir ama kendimi yırtıyorum iş bulunsun diye. Bunda kızılacak ne var yani?? Yardım aramasam neyse diyeceğim bir ton ilan açtım dönen olmadı çok hayvanseverim diyen kendisi bile dönmedi daha ne yapayım yani??? Bence burada kızması gereken tek kişi benim.
Ya çok afedersiniz de...kiziniza alacağınız peynirin parasıyla kediye mama almak nedir ya.

Kediniz için çok üzüldüm.
Allah yardımcınız olsun, inşallah eski günlerinize geri dönebilirsiniz.
Arkadaşınıza gönül koymak konusunda bence haklısınız. Zamanında siz ona yardım etmişsiniz, karşılık beklemeden etmişsiniz fakat şimdi sizin zor durumda olduğunuzu biliyor sizi yargılamak yerine elinden ne gelirse yapmak için çabalayabilirdi. Arkadaşınızla aranıza belki biraz mesafe koymanız gerekiyor.

iyi, kızın o zaman kadının yüzüne söyleme cesareti bulamadığınız şeyleri buraya yazdığınız sürece siniriniz içinizde patlayacak. gidin suratına söyleyin rahatlayın ne diyeyim? bu çok yardımseverim hayvanseverim kısmında ayak yapan da çok, sarper duman diye biri var mesela sokak kedilerine güya yardım ediyorum diye yurt dışından dünyanın bağışını topluyor, abartmıyorum her ay 100 bin tl'den fazla para geliyor ama geçen baktım sayfasına bakayım hangi kedilere yardım ediyor kimleri iyileştirmiş diye... adam bu konuda buhar olmuş yani o kadar da dilendi zamanında milletten, ağlaya zırlaya videolar çekiyordu ben haftada 7 gün çalışıyorum ama kedilerin masraflarına yetişemiyorum diye diye özellikle yabancılardan çok para ve takipçi kazandı. milyon takipçisi var adamın parayı nereye kullanıyor belli değil. alın size hayvansever.

Arkadaşınız neden bu kadar ailenizin içinde?
Kedime aldığım mamadan yada kızıma almadığım peynirden başkasının haberinin olmasına gerek yok.
Elbette kedi sahiplenmek kolay değil, 3 ayda bir aşısı, kumu, maması derken...
Biz de kaliteli bir mama alıyorduk son 5 aydır biraz daha düşük kaliteye geçtik. Ancak kediler yeni mamaya pat diye alışmaz. Önceki maması ile karıştırarak vermeniz gerekiyor sonra yeniyi arttırarak yeniye alışırlar.
Yok bakamıyorum bakmayacağım bundan sonra derseniz de şehrinizdeki sayfalara mesaj atın sahiplendirme ilanı açsınlar.

(kedinize tavuklu mama yediriyorsanız mantar yapma ihtimali çok yüksek)

Hayir cins kedi satın almaya özellikle petshoplara kesinlikle karşıyım. Tekir kedi almıştık bir tanıdığımızın kedisinin yavrusuydu.

Kedinizi vermeyin, elbet geçecek bu darlık, mantarın üzerine oksijenli su sürün, günde iki kez tekrarlayın, en azından yayılmasını önler, sürdükten sonra yalamasına mani olun. Hemen hemen tüm kedilerin sevdiği bilinen mamalar var Micho ya da Milo gibi isterseniz gönderebilirim. Arkadaşınız için bir şey diyemem, bunca derdinizin arasında onu düşünmek boş bence, bu darlığı atlatacak çarelere bakmanız gerek

Hiçbir iyilik cezasız kalmaz diye bir söz var bunu yasamissiniz hayatınızdan çıkarın şu geri zekalıyı bu kadar hayvan sever olsa kedini sahiplendirecek olduğun zaman tepki verirdi

Öncelikle çok zor allah kimseyi gördüğünden geri koymasın inşallah durumunuz kısa sürede düzelir 🙏🏻
Kediye gelince veteriner masraflarını ben karşılayabilirim. Şöyle yaparız siz veterine gidince ne kadar tutacağını söyler kliniğin ibanını verir ben parayı atarım işlemi yapar.
Mantar iki doz oluyor, ikisini bir atarım

X