Açlıktan ölen kedi yoktur evde belki ama, günlerce yememekten halsiz düşen kedi var. Kediler, yani ev kedileri alıştıları mamadan vazgeçmek istemezler. Hatta sokak kedileri bile bazı marka mamaları hiç yemiyorlar ki onlar aç. Ben kedime yavruyken ev yemekleri de yaptım, en iyi ithal mama içinde bile koruyucu maddeler var zira. Arada besleyici şeylerle takviye yapayım dedim. Tarifler baktım, leziz şeyler buldum, uyguladım, yüzlerine bile bakmadı. Konu sahibi bunları da deneyebilir, çok büyük değilse belki kabul eder. Arada kaliteli mama ile takviye ederek masraf düşmüş olur. Bu arada güvendiğiniz bir petten o alıştığı mamaları açık, kilo ile alabilirsiniz. Bir miktar daha uygun.iç parazit hapını siz alıp uygulayın. Dış parazit ise ben yazları yaparım. Kimisi yanlış diyebilir ama bu şekilde tavsiye aldığım veteriner hekimler de vardır. Hayat zorlaşıyor, mecburen adapte olucaz. Vazgeçmekten iyidir.
Kapıdaki kediler için 90 liraya aldığım 15 kiloluk mama şu an 400 lira olmuş. Kara kara düşünüyorum. Arkadaşınız hadsiz ve halden anlamıyormuş.kızıma yumurta alamazken kedime en pahalı mamayı alamam. İkisinin de doyması için elimden geleni yapmaya çalışırım. Kedimi birine de veremeyeceğime göre ailemizin geçtiği bu dar boğazdan o da etkilenecek malesef.