Çocuklar için geçerli olan kediler için de geçerli, aç kalırsa yerler. Bizim de bekarken bir kedimiz vardı, mama beğendiremezdik, kuru mamayı bir süre sonra yemedi, doğranmış et şeklinde olan mamadan aldık, bir süre sonra onu da yemedi, kuru mamaya geçtik, veterinerden kaliteli mama aldık onu da yemezdi. Çocuğu yemek yemeyen anneler gibi tek derdim kedimin yemeğiydi. Şimdi iki çocuğum var onlar için o kadar endişelenmedim. Neyse, geçen yaz İzmir’e gittik, bir yerde yemek yerken bir kedi yan masaya gitti, o masanın da köpeği vardı, köpek kediye havladı, öyle bir kovaladılar kediyi sözde hayvanseverler. Sonra biz çağırdık yediklerimizden verdik, o kadar açtı ki kedi ben son kalan etlerimi yemedim ona verdim, oğlum pizza söylemişti sucuklarını salamlarını verdi, onları yedi işte domatesleri, mısırları falan atıyordu önüne ben onları yemez oğlum dedim, anne yiyor dedi. Ekmeklerini falan bir sürü doldurdu oğlum, biz kalkarken kedi hepsini bitirmek üzereydi. Demek ki o kadar açtı. Çok üzüldüm.