- 16 Şubat 2010
- 142
- 7
- Konu Sahibi chekirdekk
sezaryende, yağlardan dolayı dikişlerde sorun olabilir mi ?
evet tabiki sorun olur.bir insanda özellikle karın bölgesi ameliyatlarında ne kadar çok yağ varsa kesi alanı yada dikiş sayısı diyelim o kadar büyür.mesela 70 kiloluk insanda 8 dikişlik ameliyat 100 kilolukta olur 10 küsür.bu bi yere kadar önemli.ikinci ve asıl önemli olan ise kilolu insanlar genel anesteziyi narkozu zor tolere ederler ve ayılmaları çok zordur kilodan dolayı daha çok anestezik maddeye ihtiyaçları var sanırım.ben bademcik ameliyatı olmak istiyorum ama doktor kilo ver öyle gel ben seni nasıl ayıltıyım risk alamam diyor mesela.
biz kilolu hamileler normal dogum yapamayacak mıyız?
tam tersine biz kilolu hamileler normal doğum yapmaya adeta mecbur gibiyiz.bizim için en iyisi bu.asıl siz sezaryenden daha çok korkun bence.hele hele gereklilik olmadan korku vs gibi gereksiz sebeplerle asla sezaryeni tercih etmeyin.tabikide muhakkkak kiloda öenmli ama normal doğumun seyrini bebeğin kilosu, makat veya baş geliş oluşu,sizin açıklık durumunuz,çatı genişliğiniz ve doğuma katkınız etkiliyo.kilonun o sırada aman aman bi etki önceliği olmadığını göreceksiniz.bunu bu kadar kafaya takıp kendinizi üzmeyin lütfen.hep güzel düşünelim,hayırlısını isteyelim inşallah.