- 27 Temmuz 2018
- 6.604
- 7.318
- 198
- 31
- Konu Sahibi lotuscicegii
-
çok pahalı o iğneler.zamanla dozu arttırılıyor haftadan haftaya ve yetmiyor iğne.hemen bitiyor 5 6 günde.kalem gibi mavi birşey zaten.eşim kullandı faydasını görmedi .diet yapmak daha faydalı ve sağlıklımerhaba canim , bahsettin iğneyi biliyorum. Kiz kardesim eczaci hastalarimdan alanlar var diyordu istahi kapatiyormus gercekden ama riskleri var diyordu cunki bende istiyorum bana vermiyor ayrintili kan testlerine bakdirman gerek diyordu bazi kanser risklerini artiriyormus :)
Ketojenik diyet! Araştırdınız mı bilmiyorum ama çok güzel sonuç alanlar var. Araştırın lütfen.
Ben bu kadını hiç sevmem ama giriş videosunu hemen izleyebilin diye paylaşmak istedim:
Ketojenik diyet bu soylediginizin cok disinda. Yapmasaydim, enerjisini yasamasaydim asla anlayamazdim. Birak aksam 6dan sonra yememeyi 36 saat acliktan sonra bile artik birseyler yiyeyim diyip yemek yiyordum, aciktigim ya da dayanamadigim icin degil. Zararlari olabilir, gereksiz ovmek istemiyorum ama kilo vermede, enerjik olmada, indulin duzenlemede cok etkili. Daha onceki hamileligimde gebelik sekeri cikmisti, ketodan sonra hamile kaldim ve gebelik sekeri cikmadi.Ketojenik diyeti doktorum bana uyguladi yalnız en fazla 2 hafta olacak sekilde, surekli yapilmasi ciddi anlamda zarar veriyor demişti. En mantıklısı uzmana giderek bu işin hayatın bütününe yayarak yapılması. Çoğu kişi ne der , aksam 6 dan sonra birsey yemeyin. Doğru degil bu. Benim doktorum ilk seansta bana dedi ki ben size aksam 6 dan sonra birsey yemeyin desem yapamazsiniz , neden? Cünkü isten 6 da çıkıyorum, hangi arada yemek yiyebilirsiniz ki durum böyle olunca. Aksam en gec yemek saati 20.00 , gece 22.00 de son ara ogunum var, yaklaşık 16 aydir da bu sekilde.
Ben 6 dan sonra yemek yememeyi ketojonik icin soylemedim , diyette genel bilinen kanı nin bu şekilde olduğunu ve aslında yanlis bir bilgi olduğunu soylemek istedim , gebelik sekeri ilkinde cikti diye ikinci gebelikte de cikacagi anlamina gelmiyor ki. Ayrıca tarti da rakamsal olarak kilo kaybetmis olabilirsiniz fakat kas kaybettiginizde de rakamsal olarak kilo kaybetmiş olursunuz tartida. Ketojenik olarak benim diyetistenim maksimum bana 2 hafta yaptirdi ki her haffa kontrol altinda olmama ragmen , bizim gibi yüksek kilosu olan kisilerin 3 kilo 5 kilo gibi kilo verdiren diyetler degil , kalici çözümler bulması gerekliKetojenik diyet bu soylediginizin cok disinda. Yapmasaydim, enerjisini yasamasaydim asla anlayamazdim. Birak aksam 6dan sonra yememeyi 36 saat acliktan sonra bile artik birseyler yiyeyim diyip yemek yiyordum, aciktigim ya da dayanamadigim icin degil. Zararlari olabilir, gereksiz ovmek istemiyorum ama kilo vermede, enerjik olmada, indulin duzenlemede cok etkili. Daha onceki hamileligimde gebelik sekeri cikmisti, ketodan sonra hamile kaldim ve gebelik sekeri cikmadi.
Umutsuzluğa kapılmayın.Evet işin birde o yönü var iğneler bitince iştah geri geliyor diyende var ameliyat olunca sonradan alanda. Genetik olarakta şanssızım ailemde herkes kilolu üç kuşak öncem bile kilolu. Nolacak böyle bende bilmiyorum
Siz aslında Karatay beslenmesi yapmışsınız bilmeden =)Umutsuzluğa kapılmayın.
Durum bizde de öyle ben bu güne kadar verdiğim kiloları toplasam iki insan çıkardım içimden.
En son anladım ki bir düzen tutturmam gerekiyor ve benim çözümüm iki öğün ile oldu.
Sabah 11-12 civarı ilk öğün akşam 6-7 civarı ikinci öğün.
Paket gıdaları çöp gıda olarak sayıyorum.
Pirinç yerine bulgur tercih ediyorum (hem pilav hem de yemeklere katarken.)
Köfte yaparken ince bulgurla yapıyorum.
Öğünlerimde korkmadan doyana kadar yiyorum.
Patates, pişmiş havuç, unlu çorbaları minimuma indirdim.
Ama bunların dışında kalan serbest gıdalarda porsiyonlarımı küçültmedim.
Mesela doymadığım zamanlarda iki tabak bulgur pilavı bile yedim.
sabahları 2-3 haşlanmış yumurtamı yiyorum.
Hem doydum hem kilo verdim.
Zaten kendimi doyurduğum için açlık krizleri ve atakları durdu.
iki öğüne alışmam 2-3 gün sürdü.
Yani sadece ilk 2-3 gün irademi kullandım sonrası kendiliğinden geldi.
Sizde yapabilirsiniz zira ameliyat dahil hiç bir yöntem garanti değil.
Ama şunu anladım ki psikolojik eşik doymaktan geçiyor.
Gerçekten doyduğunuzda iradeniz daha güçlü oluyor.
Ve bu şekilde metabolizma düzeliyor, kabızlık şişkinlik gibi rahatsızlıklar düzeliyor.
Uyku kalitesi artıyor.
Eskiden 12 saat uyusam uykuya doyamayan ben 6 saatlik uykuyla yetinir oldum.
Bu düzene birazda yürüyüş kattığım zaman gerçekten hem iyi hissettim hem de hızlı bir şekilde kilo verdim.
Bu konuda örnek bir beslenme isterseniz Ahmet Apa diyeti diye bir şey var netten kolayca bulabilirsiniz. onun ilk seviyesini örnek olarak alabilirsiniz.
Apa diyetinin 8.seviyesine kadar yaptım ben ve 30 kg yakın verdim 5 ay gibi bir sürede.
Zaten 1.seviye de 10 kg ya yakın gitti.
Bir araştırın isterseniz.
İnstagramda Dr. Rengin Börekçi var onu takibe alın iki öğün beslenmenin faydalarını çok güzel anlatıyor ve neden sürekli aç hissettiğinizi anlıyorsunuz.
insan bu konuda bilinçlenince gerçekten yoluna daha bir sıkı sarılıyor.
Rabbim yolunuzu kolaylaştırsın.
Herkes uzman maşallah. Yeme bozukluğu diye bir şey var hanimefendi. Ee biraz da boğazımı tutayim deyince tutulmuyor. Içinizdeki ses falan ne alaka? Iğne mi olayim, ameliyat mi diye ikilem yasiyor. Spor mu yapsam diyet mi yapsam degil.İçinizdeki sese kulak verin.spor,diyet, ee birazda boğazı tutmak gerekiyor.
Merhaba iğneyi iki gündür kullanıyorum ne iştahım kesildi nede bulantım oldu. Ama 600 gram vermişim iğneden mi neden bilmiyorum iştahımda azalma da yok :) sadece tokluk hissi daha çok diyebilirimİğneyi kullanacaksanız kesinlikle bulantı kesen bir ilaç edinin
Zayıflama içerikli değil aslında midenin daha geç boşalmasını sağlayıp tokluk hissi sağlıyor şeker ve kilo sorunu yaşayan kişilere sadece endokrin doktorları tarafından yazılabiliyor tedavi amaçlı birşey yaniBenim bildiğim lisedeki hocamın eşi zayıflama ilacı kullanıyordu bu yüzden vefat etmisti. İgne konusunda hicbir fikrim yok.
Gecmis olsun.
İlacı sgk karşılıyor benimki b ile başlayan iğne. Bahsettiğiniz yan etkileri s ve v ile başlyanlarda yaşayanlar olmuş. İki gündür kullanıyorum şimdilik bulantı sorunu yaşamadımBahsettiginiz igne sanirim S.. ve V... adında cesitleri olan karından yapılan igne. Ben de cok kez 96 kiloya ciktim hatta 100u gormuslugum var. Boyum 1.59 ve yasim da 33. Haziranda diyetisyene gitmek icin bir hormon uzmanina gidip testler yaptirdim ve kilo hikayemden bahsettim. Kendi irademle hep yo-yo diyetler yaptigimi anlayinca istahi kesmesi icin bu ignelerden onerdi. Biraz arastirdim, tabi ki uzman degilim ama kendi adima biraz korktum ve bu kilolara cikip boyle ignelere mecbur kalma hissi canımi cok sıktı ve korkuttu beni. O tetikleyici oldu acikcasi ve hazirandan bu yana 20 kilo verdim. Diyetime uydum yuruyus yaptim. Bazi haftalar da uyamadim yoruldugum sıkildıgım oldu, takildim, bunaldim ama birakmadim. Siz de biraz toplayin cesaretinizi lutfenseker bagimlisi biri olarak cok iyi anliyorum sizi. Seker tuketimim cok azaldi ama hala canim istemiyor mu istiyor yine de kontrolu kaybetmemeye calisiyorum. Yalniz degilsiniz kolay olmuyor ama oluyor. Benim igneyi tercih etmeme sebebim tiroid kanserini tetikleme ihtimalinin yuksek olmasiydi ki firma da bunu inkar etmiyor. Bu yuzden her ay tiroid kontrolunun yapilmasi gerekiyor. Hatta doktor igneyi kullandigim zaman iyot hapi takviyesi de kesinlikle onermisti. Bir diger konu ise cok kiside safra kesesi ameliyati gerekmis kullanim sonrasinda. Ilacin pahaliligindan bahsetmeme gerek yok zaten. Tercihiniz o yonde olacaksa da bunlari bilin istedim. Insanlar kafasina gore alip kullaniyormus sakin boyle bir sey yapmayin. Doz kontrolu ve tavsiyesini kesinlikle doktor onermeli. Bir de genellikle asiri mide bulantisi yaptigi icin konfor problemi de var.
Teşekkür ederim deneyimlerinizi paylaştığınız için. Aslında benim sorunum yemeklerle değil tatlılarla yemeden aldım bu kiloları diyemeyeceğim çünkü bildiğiniz tatlı bağımlısıyım. Normal yemek yemesem aklıma gelmez ama tatlısız yaşayamıyorumsebebide maalesef insülin direncim. Umarım bu tedavi işe yarar artık kilodan çok sağlığımı iyileştirmek istiyorum spora başlayacağım artık birşeyler değişir unarım bakalımUmutsuzluğa kapılmayın.
Durum bizde de öyle ben bu güne kadar verdiğim kiloları toplasam iki insan çıkardım içimden.
En son anladım ki bir düzen tutturmam gerekiyor ve benim çözümüm iki öğün ile oldu.
Sabah 11-12 civarı ilk öğün akşam 6-7 civarı ikinci öğün.
Paket gıdaları çöp gıda olarak sayıyorum.
Pirinç yerine bulgur tercih ediyorum (hem pilav hem de yemeklere katarken.)
Köfte yaparken ince bulgurla yapıyorum.
Öğünlerimde korkmadan doyana kadar yiyorum.
Patates, pişmiş havuç, unlu çorbaları minimuma indirdim.
Ama bunların dışında kalan serbest gıdalarda porsiyonlarımı küçültmedim.
Mesela doymadığım zamanlarda iki tabak bulgur pilavı bile yedim.
sabahları 2-3 haşlanmış yumurtamı yiyorum.
Hem doydum hem kilo verdim.
Zaten kendimi doyurduğum için açlık krizleri ve atakları durdu.
iki öğüne alışmam 2-3 gün sürdü.
Yani sadece ilk 2-3 gün irademi kullandım sonrası kendiliğinden geldi.
Sizde yapabilirsiniz zira ameliyat dahil hiç bir yöntem garanti değil.
Ama şunu anladım ki psikolojik eşik doymaktan geçiyor.
Gerçekten doyduğunuzda iradeniz daha güçlü oluyor.
Ve bu şekilde metabolizma düzeliyor, kabızlık şişkinlik gibi rahatsızlıklar düzeliyor.
Uyku kalitesi artıyor.
Eskiden 12 saat uyusam uykuya doyamayan ben 6 saatlik uykuyla yetinir oldum.
Bu düzene birazda yürüyüş kattığım zaman gerçekten hem iyi hissettim hem de hızlı bir şekilde kilo verdim.
Bu konuda örnek bir beslenme isterseniz Ahmet Apa diyeti diye bir şey var netten kolayca bulabilirsiniz. onun ilk seviyesini örnek olarak alabilirsiniz.
Apa diyetinin 8.seviyesine kadar yaptım ben ve 30 kg yakın verdim 5 ay gibi bir sürede.
Zaten 1.seviye de 10 kg ya yakın gitti.
Bir araştırın isterseniz.
İnstagramda Dr. Rengin Börekçi var onu takibe alın iki öğün beslenmenin faydalarını çok güzel anlatıyor ve neden sürekli aç hissettiğinizi anlıyorsunuz.
insan bu konuda bilinçlenince gerçekten yoluna daha bir sıkı sarılıyor.
Rabbim yolunuzu kolaylaştırsın.
Arkadasiniz hangi igneyi ve hangi dozlarda kullandi acaba?Bahsettiğiniz iğneyi anladım sanırım. Çok yakın arkadaşım başladı bu iğneye.
Şeker hastalarına tedavi amaçlı verilen bir iğne olduğunu biliyorum.
1,5 ay oldu 7-8 kg civarında verdi. Açlık krizleri ve titremeleri bitmiş, normal öğünlerde bile iştahım azaldı dedi.
İştahı kapattığı için hastalığı olmayan insanlarında kullandığını söylemiş eczacı.
Arkadaşım da doktor önerisi ile başladı, tereddüt ettiğinde doktoru ona da aynı açıklamayı yapmış.
Siz zaten diyabet hastasısınız ve doktor önerisi ile kullanıyorsunuz.
Bir nevi tedavi amaçlı yani, kafasına göre zayıflama ürünü kullananlarla bir tutulacak bir durum değil.
Hangi igneyi kullandiniz? Haftalik olan mi? Gunluk olan mi? Ve dozu neydi?Ben de şu kalem gibi olan iğneleri bir süre kullanmıştım göbekten yapılanları baya da bir yardımcı olmuştu sonra cok pahalı geldi ve iğnelerim bitti ama yine de kilo vermemde bir dönem yardımcı olmuştu. Biraz mide bulantısı yaptı o kadar ona da vücut alışınca geçiyor dayanilmayacak gibi değildi iğneleri yapmak da çok kolaydı. Ben biraz bu iğneler biraz probiyotik d vitamini b 12 takviyesi biraz düşük karbonhidrat ve omad sonra da uzun süre diyetisyen eşliğinde 2-3 sene içinde ara vere vere arada alarak arada vererek 99dan 71e düştüm en son 87yle başladım ve diyetisyen eşliğinde 71e düştüm (bu son süreçte iğne kullanmadim iğneleri başlangıçta kısa bi süre kullandım) şu an devam ediyorum hedefim 65. Ben de sadece ameliyatla verebileceğimi zannediyordum ama verebildim tek gereken şey istikrar ve uzun da sürse yılmadan devam etmek arada bozsaniz da geri dönmeye çalışmak. Doktorla ve diyetisyen eşliğinde de psikolojik bir sebep varsa psikoterapi ile sürdürmek iyi bi fikir olabilir. Ameliyata da karşı değilim ben de yaptıracaktim ama en son çare bu yolları denedim ve oldu inanın vücut alışıyor mide küçülüyor açlık krizleri geçiyor uzun vadede yaşam tarzı değişikliği bence en kalıcı ve sağlıklı çözüm ama bence uzun süre bir uzmandan destek alması şart çünkü vücudumuz ve aliskanliklarimiz değişiyor ve bu zor bisey.
İğneler bir süre kullanılabilir iştahı kapatıyorlar ama bir süre sonra iştah da kapanıyor diyette bence.
Igneye basladiniz mi? Evetse hangisi? Gunluk olan mi? Yoksa haftalik tip 2 diyabet icin olan trulicity mi? Ve hangi dizda kulllandiniz?Teşekkür ederim deneyimlerinizi paylaştığınız için. Aslında benim sorunum yemeklerle değil tatlılarla yemeden aldım bu kiloları diyemeyeceğim çünkü bildiğiniz tatlı bağımlısıyım. Normal yemek yemesem aklıma gelmez ama tatlısız yaşayamıyorumsebebide maalesef insülin direncim. Umarım bu tedavi işe yarar artık kilodan çok sağlığımı iyileştirmek istiyorum spora başlayacağım artık birşeyler değişir unarım bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?