• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok kararsız kaldım konu zayıflama. Zayıflama iğnesi veya ameliyat?

Tip 2 diyabet ve troid hastasıyım. 98 kiloyum. Çok kez kilo alıp verdim ama hiçbir istikrar sağlayamadım. Çok zor verip çok kolay alıyorum. Endokrin doktorum önce glifor tedavisi ve diyet denedi. Sonuç uzun süreli olmadı. Gece yemek ataklarım çok oluyor. Bunun için bana bir iğne önerdi. Hem insülini düşürüyor hemde açlık hissini giderip zayıflatıyormuş. Ya bu iğneyi kullanıcam yada tüp mide ameliyatı olucam. Sağlığım giderek bozulmaya başladı. Çok üzgün ve mutsuzum. Metabolizma diye birşey neredeyse yok bende boğazını tut spor yap diyeceksiniz olmuyor çok bıkmış durumdayım. Bu iğnelerden kullanan var mı? Ameliyat olanlar? Tecrübelerini dinlemek isterim. Geleceğimden endişeliyim. Korkuyorum
İçinizdeki sese kulak verin.spor,diyet, ee birazda boğazı tutmak gerekiyor.

İçinizdeki sese kulak verin.spor,diyet, ee birazda boğazı tutmak gerekiyor.
Oğlumun insülin direnci var tam olarak şeker hastası değil çok şükür.
O bahsedilen açlık krizlerinin boğazı tutmayla ilgisi yok kesinlikle, bizzat şahit oluyorum.
Sen ben gibi iradesizlikten yemiyorlar.

Ben ameliyat oldum hic pisman olmadim.Cok zor bir süreç bu kesin ama kilolu olmaktan bin kat iyidir.Eger her yolu denemisseniz ve zayiflayamiyorsaniz

aynı durumda olan biri olarak yazıyorum bende glikofen kullanmaya başladım şeker direncim de çok yüksek gece atakları bende de oluyordu iğne ve ameliyat yerine ;
gece atıştırma için tuzlu ararsam turşu yiyorum şaka gelebilir ama mecburum bi süre baya oturup iki üç salatalık turşusu yiyorum onu yemezseniz sevdiğiniz kalorisi düşük şeyler yeyin.
Normalde yaptığımız diyetlerde insanlardan üç kat yavaş kilo veriyoruz ve motivasyon düşüyor farkındayım.
Spora başladım ben bir hafta geçti çok aç kalmamak içinmeyve yiyorum şeker için kuru üzüm yeyin o kadar güzel bastırıyor ki tatlı ihtiyacınızı
Sorunun çözümünün farkındayım ama işte olmuyor 😒

Doktoru dinleyin derim, bence iğne iyi bir seçenek. Neden derseniz insülini düzenliyor anladığım kadarıyla, açlık atağı ani şeker değişimleri şeker hastalığından olur o problem çözülmeden normal şekilde yemek yemeniz imkansız.

Burdaki diyet, spor vb sizin için çözüm olmaz çünkü diyabetlisiniz. Tüp mideyi de şimdilik geçin derim çünkü dediğim gibi derdiniz çok yemek vb değil, şeker hastası olmak. O yüzden altında yatan sebebi tedaviye gitmelisiniz önce. Ben sizin yerinizde olsam iğneyle başlardım.

Gözümle görmesem şehir efsanesi derdim ama zamanında 100lü kilolardaki, bacağından akşamları insülin iğnesi vuran, 10 dakikadan fazla yürüyemeyen, merdiven çıkamayan arkadaşım Karatay beslenmesi ile 60lı kilolara düştü, iğneden kurtuldu. Baktığımızda öyle sürekli yiyen içen bir insan da değildi, bazen günlük kaloriyi bile doldurmazdı. Bi' araştırın ve başlayın derim. Hiçbir şey olmasa bile sağlıklı beslenmiş olursunuz ama ben kilo vereceğinize eminim.

Tip 2 diyabet ve troid hastasıyım. 98 kiloyum. Çok kez kilo alıp verdim ama hiçbir istikrar sağlayamadım. Çok zor verip çok kolay alıyorum. Endokrin doktorum önce glifor tedavisi ve diyet denedi. Sonuç uzun süreli olmadı. Gece yemek ataklarım çok oluyor. Bunun için bana bir iğne önerdi. Hem insülini düşürüyor hemde açlık hissini giderip zayıflatıyormuş. Ya bu iğneyi kullanıcam yada tüp mide ameliyatı olucam. Sağlığım giderek bozulmaya başladı. Çok üzgün ve mutsuzum. Metabolizma diye birşey neredeyse yok bende boğazını tut spor yap diyeceksiniz olmuyor çok bıkmış durumdayım. Bu iğnelerden kullanan var mı? Ameliyat olanlar? Tecrübelerini dinlemek isterim. Geleceğimden endişeliyim. Korkuyorum
Annem kullandı ve annemde bir işe yaramadı.
Ama bir başka kullanan kişide işe yaradığını söylemişti teyzem.
Ne yazık ki iğne sadece iradenize sahip olma konusunda size biraz destek veriyor ve yine iradenize sahip çıkmazsanız hiç bir işe yaramıyor.
Zayıflama konusunda Prof. Yavuz Yörükoğlu'nu bir araştırın önerdiği yola benzer bir yöntem ile ben baya kilo verdim.
Üstelik bu yol diyabet hastaları içinde iyileşme aracı olarak kullanılıyor.

Umarım yardımcı olur.

Birde eklemek isterim; Teyzem bu ameliyatla ciddi oranda kilo verdi ama şuan kendini tutmadığı en ufak hallerde tekrar kilo almaya başlıyor ve diyet yapıyor.
Yani ameliyatta kesin sonuç değil ilk etapta mideniz küçük oluyor yiyemiyorsunuz ama zamanla mide eski halini alıyor ve siz yedikçe büyümeye başlıyor.
Yani ameliyatı olsanız da kilo verdikten sonra yine kilo riski devam edecek.

Doktoru dinleyin derim, bence iğne iyi bir seçenek. Neden derseniz insülini düzenliyor anladığım kadarıyla, açlık atağı ani şeker değişimleri şeker hastalığından olur o problem çözülmeden normal şekilde yemek yemeniz imkansız.

Burdaki diyet, spor vb sizin için çözüm olmaz çünkü diyabetlisiniz. Tüp mideyi de şimdilik geçin derim çünkü dediğim gibi derdiniz çok yemek vb değil, şeker hastası olmak. O yüzden altında yatan sebebi tedaviye gitmelisiniz önce. Ben sizin yerinizde olsam iğneyle başlardım.
Aslında tam bir kısır döngü acıktıkça yeme atağı geliyor yedikçe insülin yükseliyor sonra yeniden düşüyor yeniden atak. Bir süre sonra atak yoksa bile alışkanlığa dönüşmüş oluyor. Yemekten çok tatlı bağımlılığı sorunum var

Gözümle görmesem şehir efsanesi derdim ama zamanında 100lü kilolardaki, bacağından akşamları insülin iğnesi vuran, 10 dakikadan fazla yürüyemeyen, merdiven çıkamayan arkadaşım Karatay beslenmesi ile 60lı kilolara düştü, iğneden kurtuldu. Baktığımızda öyle sürekli yiyen içen bir insan da değildi, bazen günlük kaloriyi bile doldurmazdı. Bi' araştırın ve başlayın derim. Hiçbir şey olmasa bile sağlıklı beslenmiş olursunuz ama ben kilo vereceğinize eminim.
İnşallah bende ilaçlardan kurtulup sağlığıma kavuştuğum günü görürüm 😞

Annem kullandı ve annemde bir işe yaramadı.
Ama bir başka kullanan kişide işe yaradığını söylemişti teyzem.
Ne yazık ki iğne sadece iradenize sahip olma konusunda size biraz destek veriyor ve yine iradenize sahip çıkmazsanız hiç bir işe yaramıyor.
Zayıflama konusunda Prof. Yavuz Yörükoğlu'nu bir araştırın önerdiği yola benzer bir yöntem ile ben baya kilo verdim.
Üstelik bu yol diyabet hastaları içinde iyileşme aracı olarak kullanılıyor.

Umarım yardımcı olur.

Birde eklemek isterim; Teyzem bu ameliyatla ciddi oranda kilo verdi ama şuan kendini tutmadığı en ufak hallerde tekrar kilo almaya başlıyor ve diyet yapıyor.
Yani ameliyatta kesin sonuç değil ilk etapta mideniz küçük oluyor yiyemiyorsunuz ama zamanla mide eski halini alıyor ve siz yedikçe büyümeye başlıyor.
Yani ameliyatı olsanız da kilo verdikten sonra yine kilo riski devam edecek.
Evet işin birde o yönü var iğneler bitince iştah geri geliyor diyende var ameliyat olunca sonradan alanda. Genetik olarakta şanssızım ailemde herkes kilolu üç kuşak öncem bile kilolu. Nolacak böyle bende bilmiyorum

diyabet başa bela bir şeymiş, yaşayınca anladım. banada pandeminin hediyesi oldu tip2 diyabet. o yaşadığınız motivasyonsuzluğu dibine kadar yaşıyorum bende. kısır döngüden kurtulmak çok zor. önceden diyet yaptığımda bi karşılığı oluyordu, şuan koruma dönemindeymişim gibi ekstra kilo almıyorum anca. genel cerrahide mide küçültme ameliyatı yapan arkadaşım, obez değilse kimseye tavsiye etmiyorum ameliyatı demişti. yaşınız daha genç, o motivasyonsuzluğa yenilmeyin. ben şuan hayatımın genelinde bir stres durumu olduğundan yılmış, odaklanamaz haldeyim. diyetimi, sporumu yaptığım zamanlar tartıda çok karşılığını görmesem bile hareket etmenin verdiği huzur bile iyi geliyor. ben 32-33 yaşımda kilo almaya başladım, hayatımı hep XS-S beden aralığında geçirmiş biri olarak şimdi L beden giymek nasıl koyuyor anlatamam. ama pes etmek gibi bir şansımız yok, bizim için kilo vermek normal bünyelerden daha zor olduğu için en kalıcı yolu seçmeliyiz.

Lütfen tüp mide ameliyatı olmayın. 98 kilodan sağlıklı bir şekilde kurtulabilirsiniz. Ameliyatı olan yakınımda iki kişi vardı. Vardı diyorum çünkü biri aylarca hastanede yatarak hayatını kaybetti. Diğeride evet kilo verdi ancak bir sürü sıkıntı yaşıyor. Güzellik uğruna bunları göze almaya değmez. Ağır yaşamlar diye program var. Orda insanlar 300 kilolarda ve ayağa kalkıp bile yürüyemiyor. Doktor ona rağmen ameliyatı hemen yapmıyor. Önce istikrar istiyor. Önce şu kiloyu ver diyor. Bizim ülkemizde artık herkesin kolayına geldiği için hoop bıçak altına yatıyor. Evet iyi örnekleri gözümüze sokuyorlar. Tabi sadece görsellerini. Yaşadıkları sıkıntıyı mide kanamalarını bayılmalarını ve daha bir sürü şeyi... yapmayın bunu kendinize. Lütfen. Mutlaka başka bir çözümü vardır.

Ketojenik diyet! Araştırdınız mı bilmiyorum ama çok güzel sonuç alanlar var. Araştırın lütfen.

Ben bu kadını hiç sevmem ama giriş videosunu hemen izleyebilin diye paylaşmak istedim:

Back