- 15 Mart 2023
- 1.862
- 1.349
- Konu Sahibi freedomlover
Ben 2 üniversite okudum eşim lise mezunu ama bu hiç problem olmadı; çünkü fazlaca kendini geliştirmiş, benden daha fazla gelişmiş. Ben yarı Türk yarı Arabım, kendisi has Kürt; aileler arasında kültür farkı var ama bu da hiç problem olmadı. Yeri geldi mi onlar bana ayak uydurur, yeri geldi mi ben onlara ayak uydururum. Çok şükür bizde böyle, tabi herkeste böyle olacak diye bir şey yok. İnşallah gönlünüzce hayırlı bir şekilde olur her şeyHerkese selamlar.
Bir yildir biriyle gorusuyorum. Kendisi otomasyon uzerine sanayi isi yapiyor. Isini seviyor, isini surekli gelistirmeye calisiyor. Ben ise birkac senedir okul arkadasimla kurdugum kimya firmasinda calisiyorum. Yüksek lisans yapmayi dusunuyorum.
Ama sorun su ki ciddi dusundugum kisi lise mezunu, universite okumamis. Aradaki tek fark bu degil; ben batiliyim o dogulu.
Bence genel kultur olarak zayif biri degil. Iyi ahlakli, iki dili cok iyi bilen, sanatla ve sporla ilgilenen birisi. Acikcasi kazanci da iyi. Ben durumu iyi bir ailede buyudugum icin bu acidan da iyi olur. Ayrica birbirimizi de seviyoruz, bana deger veriyor ve saygili birisi. Is kadini oldugumu biliyor, kiskanclik krizlerine girmiyor.
Ama ailem onu kabullenir mi bilmiyorum. Cevrem de cok baski yapiyor, arada kaldim. Sizce ne yapmaliyim? Egitim ve kultur farki asilabilir mi?
Tesekkurler.