Çok hasta yavru kedi..

RickandMorty

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2016
2.906
7.904
27
kızlar merhaba çok çaresiz ve üzgünüm ne yapayım bilmiyorum.

Geçen günlerde sokakta yavrulamış bi kedi buldum yavrular oldukça küçük. Şuan tahminen 4 5 günlükler gözleri daha bugün az az açılmaya başladı. Ben de bulduğumdan beri annelerini besliyordum yavrulara da uzaktan bakıyordum, 9 yavru var. Bugün birinin çok hareketsiz olduğunu farkettim tüm yavrulardan ayrı olarak çok zayıf ve hareketsiz. Dayanamayıp elime aldım ponçiğim sadece ağzını açıp kapıyor tüm yavrular anneyi emerken de hareketsiz yatıyordu. Annesine gösterdim yalıyor filan ama yavru hasta.. napsam alıp veterinere götürsem gelince kabul etmez diye korkuyorum annesi. Ben bakamam yurtta kalıyorum öyle bi durumda. Enjektörle mama filan yedirsem soluk borusuna kaçıp akciğerlerinin ödem olma ihtimali varmış.. çok üzgünüm napabilirim

Anne karninda beslenemeyen malesef oluyor.Bazen veteriner mudehalesi de ise yaramiyor.Anne icgudusel olarak zayif olan yavruyu da beslemiyor.Muhtemelen melek olucak o

Veterinere götürüm ama sanmıyorum yaşayacağını malesef doğanın bir kanunudur zayıf olan elenir

hemen en yakın veterinere götürün e son doğan yavru her zaman daha küçük ve daha zayıf olur bende çok kedi baktım ve götürüp getirdiğiniz zaman annesi kabul etmemezlik yapmaz ama diğer yavrulardan ayrı tutun genclık hastalıgı olabılır ve oyle bırsey varsa eger diğer yavrularada bulasır hepsi ölmeye baslar anne sütü alamayan yavru kedılerın buyuk cogunlugu genclık hastalıgına yakalanabılıyor cunku beledıye veterınerlerıde bakabılıyor sokak hayvanlarına ücretsiz bilginiz olsun... inşallah birşey olmaz yavru kediciğe...

Veterinere götürün onlara göre minik biberon ve mama tozlar var onları suyla karıştırıp devam sütü şeklinde besleyebilirsiniz ama çok küçük olduğu için cisini bile tek başına yapamaz organını uyarmaniz gerekir anneleri organlarini yalayarak cisini yaptırır yavru Kedilere eğer bu şekilde cisini yaptiramazsaniz karnı patlar ve ölür o yüzden kendiniz bakmaya çalışmayın veterinere götürün getirdiginizdede diğer yavrulardan ayrı bo bölümde annesinin emzirip bakabilecegi bi alanda muhafaza edin geçmiş olsun inşaallah ölmez

9 yavru da onun değildir. zaten kedilerin 8 memesi olduğuna göre hasta olduğunu düşünmekten önce beslenemediğini düşünüyorum. biberon ya da enjektörle destek te olabilirsin. evet o bebek sütü denen tozla doyurduktan sonra poposunu okşa ve çiş yapsın sonrasını anne de yapabilir. önemli olan beslenebilmesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…