Kedimiz öldü :(

Üzüntünü anlayabiliyorum.
5 senedir baktığımız 3 tane muhabbet kuşumuz vardı.
İlk kuşum prensesim 2017 kasımda öldü. Öyle çok ağlamıştım ki ilk gün. Aynı acıyı diğer 2 kuşta da yaşayacağımı biliyordum en kötüsü..
Sonra geçtiğimiz kış minik oğlum fıstık öldü..
Küçücük mezarını kazdım, beyaz bir bezin arasında defnettim..
Şimdi ise son kuşum paşa kaldı.. 2-3 gündür hasta.. veterinerler muhabbet kuşlarından anlamıyor maalesef. Diğer ikisinde verdikleri hiçbir şey fayda sağlamadı. Ve biliyorum ki birkaç gün içinde paşa da ölecek :KK43: çünkü belirtileri diğer 2 kuşum ile aynı :KK43:
Biz 5-6 yıldır elimizden gelen en iyi şekilde baktık, tek tesellim bu. Öbür dünyada bizden razı olurlar umarım..
Ben bir karar verdim, bundan sonra evde kesinlikle hayvan beslemeyeceğim. Bağlanıp,sonrasında çok etkileniyorum. Ve ömrü bizden daha kısa olan hiçbir şeye bağlanmayacağım :KK43:
Çok uzgunum sizin adiniza :KK43: bizim. olen 2. Kedimiz ilki pat diye kalp krizi geçirdi. 2. Sine kendime kabullendiricem dedim ama olmadı. Olmuyo yani. Eve hayvan aliyosaniz bunu kabullenmek gerek :KK43: en iyi veterinere götürün lutfen hangi ildesiniz belki kurtulur. Insallah bizden razi olurlar obur dunya da onları gorucek olmamiz beni biraz rahatlatiyo

Çok uzgunum sizin adiniza :KK43: bizim. olen 2. Kedimiz ilki pat diye kalp krizi geçirdi. 2. Sine kendime kabullendiricem dedim ama olmadı. Olmuyo yani. Eve hayvan aliyosaniz bunu kabullenmek gerek :KK43: en iyi veterinere götürün lutfen hangi ildesiniz belki kurtulur. Insallah bizden razi olurlar obur dunya da onları gorucek olmamiz beni biraz rahatlatiyo
Fıstık öldüğünde iyi bir veterinere götürmüştüm, aldı eline baktı, biz buna serum takamayız, kan da alamayız ki dedi . Kafesine koydu ve suyuna karıştırılacak bir antibiyotik verdi. Hiçbir işe yaramadı..
Kafesinin bulunduğu odaya her sabah bir korkuyla girdim. Ne ile karşılaşacağımı bilmediğim için. Her sabah kapısını açarken bana o halsiz,yorgun,kısık sesiyle “cık” diye öterdi,sadece 1 kere. Bir gün yine tam girecekken,kapıyı açarken o ötüş gelmedi..
O an gözlerim doldu,anladım öldüğünü..
Ve içeri girdiğimde kafesinin tabanında yattığını fark ettim.. çok üzüldüm,ağladım...
Şuan bile hatırladım,gözlerim doldu...
Ve muhtemelen birkaç gün içinde yine yaşayacağım bunu :KK43:

Fıstık öldüğünde iyi bir veterinere götürmüştüm, aldı eline baktı, biz buna serum takamayız, kan da alamayız ki dedi . Kafesine koydu ve suyuna karıştırılacak bir antibiyotik verdi. Hiçbir işe yaramadı..
Kafesinin bulunduğu odaya her sabah bir korkuyla girdim. Ne ile karşılaşacağımı bilmediğim için. Her sabah kapısını açarken bana o halsiz,yorgun,kısık sesiyle “cık” diye öterdi,sadece 1 kere. Bir gün yine tam girecekken,kapıyı açarken o ötüş gelmedi..
O an gözlerim doldu,anladım öldüğünü..
Ve içeri girdiğimde kafesinin tabanında yattığını fark ettim.. çok üzüldüm,ağladım...
Şuan bile hatırladım,gözlerim doldu...
Ve muhtemelen birkaç gün içinde yine yaşayacağım bunu :KK43:
Allah yardimciniz olsun ben de minik ya az nefes aliyo hep kontrol ediyodum öldü mu diye sizi cok iyi anliyorum :KK43: baska veterinerlere de baksanız olmaz mı arastirsaniz internetten. Bizim kedimizin de sesi kısıntı sadece mamaya ses cikartabiliyodu benim de suan gözlerim doldu. Insallah iyilesir ilinizi ozelden de yazabilirsiniz ayniysa yardimci olucaltim

Allah yardimciniz olsun ben de minik ya az nefes aliyo hep kontrol ediyodum öldü mu diye sizi cok iyi anliyorum :KK43: baska veterinerlere de baksanız olmaz mı arastirsaniz internetten. Bizim kedimizin de sesi kısıntı sadece mamaya ses cikartabiliyodu benim de suan gözlerim doldu. Insallah iyilesir ilinizi ozelden de yazabilirsiniz ayniysa yardimci olucaltim
Buradan da yazarım sıkıntı yok. Ankara da yaşıyorum. Ama dediğim gibi veteriner kendisi dedi, muhabbet kuşları bizim uzmanlık alanımıza girmez diye..
Kursak mantarı diye geçiyor hastalığı ve küçücük bedeni dayanamıyor..
Yediği yemleri sindirememiş şekilde geri kusuyor..
Tüyleri de kabarık bir şekilde kafasını vücuduna gömüp devamlı uyuyor..
Yemi sindiremediği ve devamlı çıkardığı için de gün geçtikte zayıflıyor :KK43:

Malesef veteriner hekimlerin çalışma alanı çok geniş ve dediğiniz sıkıntı da burdan kaynaklanıyor.
Bakın at , sığır, koyun ,keçi,kedi ,köpek,tavşan ...Bu hayvanların hepsinin anatomisi farklı,hastalıkları farklı, kullanılan ilaçlar farklı.Kus deyip geçtiğimiz hayvan tavuğu, hindisi ,ördeği , muhabbet kuşu , kargası ...hepsi farklı.Papagandan tutun sincaba iguanaya kadar egzotik hayvanlar besliyor insanlar. Kaldı ki bu sadece mesleğin klinik kısmı tükettiğimiz et ve et ürünleri ,süt ürünleri ,hayvanlardan insanlara gecen zoonoz hastalıklar, balik hastalikları , böcekler böceklerle mücadele, veteriner ilac sektörü...Dogumu ,cerrahisi, dahiliyesi ,suni tohumlaması ...
Anlaşılsın diye uzun uzun yazdım.Gözünüzde bir sorun varsa göz doktoruna gidersiniz mesela.Ama devenin kulağı da bize geliyor esegin ayağı da.Veteriner fakültesini bitiren biri bütün ömrünü de tuketse bu kadar şeyi bilemez.Burda ki sıkıntı veteriner hekimlerde değil eğitim sisteminde ne yazıkki.Veteriner hekimler seçtikleri alanda uzmanlasirsa bu sorun çözülür. Daha çok yeni VUS (veteriner Uzmanlık Sınavı) onaylandı.Uzun zaman alsa da ilerde düzeleceğini umuyorum.

Of nasıl üzüldüm ya kedi candır ya çocuk gibidir benim için ya bebek iş bide daha of kuzum benim ya melek olmuş gitmiş😞 o sayfada bağıra bağıra paylaşın asla susmayın başka kediler ölmesin nefret ettim veterinerlerden varya anca inekten öküzden anlıyorlar veterinerlik kazandım yeni onu bitiriyim ele alcam bu konuları hepten😠

Merhaba güzel bayanlar

Bu konuyu çok üzgün olarak açıyorum birkac gün önce 4aylık dünya tatlısı kedimizi malesef kaybettik bir ay önce falan hastalandığı icin veterinere götürdük. Ayni veterinere iki kere götürdük Ama tam iyilesmedi Hayvan durulmustu iştahı yoktu hep iyilesmesini bekliyoduk. Sonra bu böyle olmaz diyip bulunduğumuz şehrin en iyi veterinerine götürmeye karar verdik ama hareketlenmeye baslamisti istahi da iyiye gidiyodu eskisi gibi olmasa da duzeliyodu sadece zayıflığı için bayramdan sonra o iyi olan veterinere goturucektik. Ama Bayramın 3. Günü çok kötü oldu hemen iyi olan veterinere götürdük tüm mudahelelere rağmen kurtarılamadı şoka girmiş çok özlüyorum onu :KK43:.

Ilk götürdüğümüz veteriner bozuntusunun böyle olduğunu bilseydik hiç gitmezdik. Çarşının da ortasında sehrimiz deki güya iyi veterinerlerden

Bu iyi olan veterinere durumu anlattigimizda kedimize içpatazit için hap verildiğini söyledik veteriner de " olmaz öyle toksik etki yapar zehirler. Belki de ondan hastalandı ben sizin değil ama veteriner ihtimali görüyorum " dedi diğer veterinerler de onayladı. Düşündüğümüzde de kedimizi gerekli aşıları için goturdukten sonra hastalanmıştı ve o kötü veteriner de kan tahlilinden anlayamamıştı sadece antibiyotik tedavisi yaptı ve iştahsız diyince acımayın yas mama zararlı verin kuru mama demişti ve zap zayıf öldü hayvan.

Dolasimi durdugu icin kan alınamadı kesin bisey yok ama iyi veterinerde öyle söyledi bize. Kac gündür içinden atamıyorum çok çok seviyodum kedimizi simdi ben napabilirim size onu sorucam 20 yaşındayım arayıp ağzıma geleni saymayi düşünüyorum bi de kardesimin hayvanlarla ilgili büyük sayfasi var instagramda ordan paylasmayi.dusunuyorum bizim gibi kimsenin canı yanmasin diye annem de boşver eline bisey gecmez kanitlayamazsin falan diyo da annem pasifin önde gideni ben ölsem hakkını aramaz bence neyse lütfen bana fikir verin güzel ablalar :KK43:
Veteriner ihmali olduğunu düşünüyorsanız kedinize otopsi yaptırmalıydınız. Gerekli olan tedavinin yapılıp yapılmadığını öğrenir ve yasal yollara başvurma halkına sahip olurdunuz. Arayıp ağzınıza geleni söylemeniz sadece sizi daha çok yıpratır veterinere bir şey olacağını sanmıyorum... kendinizi üzmeyin, geçirdiğiniz güzel günleri ve ona sıcak bir yuva sağlamış olduğunuzu düşünün.. kısacık hayatında mutlu ve huzurlu bir yuvada sevilerek yaşamış. Bu birçok kediciğin sahip olamadığı bir fırsat. Buna sevinin.. acinizi tahmin bile edemiyorum benim de evimde 3 kedi evladim var ve aklim cikiyor bir sey olacak onlara diye. Ama unutmamak lazim ki her canli olumu bir gun tadacak. Gec ya da erken... gecirdiginiz guzel gunleri dusunup rahatlatin kendinizi. Kediniz kisa da olsa mutlu bir hayat surmus..

Cok cok tesekkur ederim böyle mesajlar bana güç veriyo otopsi ucreti ne kadardir ve gomduk olur mu ki. Ve veteriner konusunda haklısınız galiba..

Of nasıl üzüldüm ya kedi candır ya çocuk gibidir benim için ya bebek iş bide daha of kuzum benim ya melek olmuş gitmiş😞 o sayfada bağıra bağıra paylaşın asla susmayın başka kediler ölmesin nefret ettim veterinerlerden varya anca inekten öküzden anlıyorlar veterinerlik kazandım yeni onu bitiriyim ele alcam bu konuları hepten😠
Bilginiz olmayan konularda ağır ithamlarda bulunmayın lütfen. Uzun bir mesaj yazıp sebeplerini açıkladım isterseniz okuyabilirsiniz.Siz okulu bitirip ele aldığınizda düzelir umarım.

Buradan da yazarım sıkıntı yok. Ankara da yaşıyorum. Ama dediğim gibi veteriner kendisi dedi, muhabbet kuşları bizim uzmanlık alanımıza girmez diye..
Kursak mantarı diye geçiyor hastalığı ve küçücük bedeni dayanamıyor..
Yediği yemleri sindirememiş şekilde geri kusuyor..
Tüyleri de kabarık bir şekilde kafasını vücuduna gömüp devamlı uyuyor..
Yemi sindiremediği ve devamlı çıkardığı için de gün geçtikte zayıflıyor :KK43:
Kiyamam ben ona lütfen güçlü olun ankara büyük sehir kus icin uzman bir yer bulamaz mısınız

Çok teşekkür ederim evet melek gibiydi melek oldu gitti :KK43: cok meymenetsizdi zaten veteriner hastayken hergun ziyarete gidiyoduk durumu nasil diyoduk her gun ayni ayni ayni diyidu sadece. Sayisalci olsam ben de veteriner olurdum siz elinizi guzel islere atin inşalalh

Bilginiz olmayan konularda ağır ithamlarda bulunmayın lütfen. Uzun bir mesaj yazıp sebeplerini açıkladım isterseniz okuyabilirsiniz.Siz okulu bitirip ele aldığınizda düzelir umarım.
Bulunduğum ithamların çook geçerli sebepleri var canım bulunduğum şehirde yardıma muhtaç bulduğumuz 4yabru 1sakat kedi kapılardan çevirdikleri bakmaya tenezzül dahi etmeyen veterinerler yüzünden öldü eski konularımda da detayları görebilirsiniz, ben bile normal bir vatandaş olarak bişeyler yapmaya çalışırken onlar benden daha donanımlı olarak Bi el atabilirler tepkim bu insanlara

Çok teşekkür ederim evet melek gibiydi melek oldu gitti :KK43: cok meymenetsizdi zaten veteriner hastayken hergun ziyarete gidiyoduk durumu nasil diyoduk her gun ayni ayni ayni diyidu sadece. Sayisalci olsam ben de veteriner olurdum siz elinizi guzel islere atin inşalalh
Amin canım inşallah😔

Bulunduğum ithamların çook geçerli sebepleri var canım bulunduğum şehirde yardıma muhtaç bulduğumuz 4yabru 1sakat kedi kapılardan çevirdikleri bakmaya tenezzül dahi etmeyen veterinerler yüzünden öldü eski konularımda da detayları görebilirsiniz, ben bile normal bir vatandaş olarak bişeyler yapmaya çalışırken onlar benden daha donanımlı olarak Bi el atabilirler tepkim bu insanlara
Kimi veteriner isini cok guzel yapiyo canliladi cok seviyo kimisi de sadece oara peşinde dr larda oldugu gibi

Gözlerim doldu, yavrumun başına gelse ortalığı ayağa kaldırırım. Yapabileceğinizi yapın. İnternetteki sayfalarda ifşa edin. Bu işi artık sadece para için yapan o kadar çok veteriner hekim var ki.. daha geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da ayyuka çıkan barınaktaki katliamı gördük... başınız sağ olsun. Çok üzüldüm gerçekten..

X