• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok garip bir sorun, lütfen bakin.

Kuzeniniz tipik taktik uygulamış. Bana talipler var imajı yaratmış. Sevgilisi sorunca da sizi satmış.
Böyle duygusal bağımlı insanlara nedense tahammül edemiyorum ben. Bence siz de karışmayın,canınız daha fazla sıkılır boşuna

Burada "amcam evlenmeme karşı çıkıyor, dayım sevgilime yorum yapıyor, halam ilişkimi onaylamıyor" şeklinde konular açılıyor bazen. O konulara hep "onları ne ilgilendirir, neden yorum yapmalarına izin veriyorsun" yazıyoruz.
İşte sizin babanız "onları ne ilgilendirir" cümlesindeki "onlar" grubunda yer alıyor.

Siz babanız olduğu için hak veriyorsunuz ama haklı olduğu bir taraf yok. Sevgilisi olan birine başkasını önermesi ayıp.
Kuzeniniz kim bilir kaç yaşında kadın. Kendi hayatı, kendi problemi.
Akrabalık adı altında herkes herkesin işine karışmayı pek seviyor ama elin adamından fırça yemişsiniz işte. Kuzeninizin suçu değil bu, siz nerede durmanız gerektiğini bilmediğiniz için elin adamıyla muhatap olmak zorunda kalmışsınız.
Başkalarının işine karışmazsanız başınız ağrımaz.

Muhtemelen kuzenin narsist kurbanı o yüzden narsist sevgilisi varken baskasına bakması imkansız...
Adam bence ayrılmadı yazmışsın yani adam evli mi? En azından bunu arastırabilirdi kuzenin...
Ama adam alacak bişey kalmadıgında ve yeni kurban buldugunda zaten arkasına 1dk bile düşünüp bakmadan gidecektir...O zamana kadar kuzenin onu çeker...

Herkese merhaba, konuma düzgün bir baslik bulamadim kisaca anlatmaya calisayim. Benim bir kuzenim var yaklasik 6 senedir biriyle beraber ama adamin evlenmeye niyeti yok, hatta bir kere kuzenimin ailesini topladi istemeye gelcem seni diye, sonra istemeye gelmemis falan. Kuzenimi severim aramiz iyidir ama bu adama duygusal bagimli, bir cok hatasina ragmen ayrilamiyor ondan neyse bu burda dursun, cünkü baglayacagim yer ile alakali. Benim babam bu adamla kuzenimin geleceginin olmadigini düsündügü icin kuzenimin annesine kendi tanidigi iyi bir ailenin oglu oldugunu kuzenimin resmini görüp begendigini uygun görürse tanismak istediklerini söylemis ara yapmak icin yani, kuzenimin anneside kizimin görüstügü biri var olmaz demis. Babamda görüstügü kisinin bir ise yaramayacagini bildigi icin sakayla ayrilirsa haberimiz olsun demis. Sorun su: babamin bu ayrilirsa haberimiz olsun dedigini ya kuzenim ya da annesi kuzenimin sevgilisine söylemis. Sevgilisi bana yaziyor senin baban böyle demis cok kafam bozuldu falan diye. Ben de sen o kizi sürekli terkediyorsun geri dönüyorsun oyaliyorsun diye babamda dogru düzgün yuvasi olsun diye birini önermis ne var bunda dedim. Sonra basladi yazmaya cocuklari varmis evlenmis ayrilmis (bence ayrilmadi) basindan neler gecmis falan filan. Neyse o önemli degil de kuzenimin babami düsürdügü duruma cok sinirlendim, sen babamin dedigi seyi neden sevgiline anlatiyorsun. Kuzenimle bu adam yüzünden küsmek istemiyorm ama canim sıkıldi sizce bu durumu konusmalimiyim? Yoksa hic basimi agritmadan kör ve sagiri mi oynamaliyim?
Kuzeninin babanızı bir duruma düşürmemiş babanız kendi kendini düşürmüş çok patavatsızca konuşmuş ne demek ayrılırsa haberi olcak sanki olacağı bu der gibi öyle ya da böyle kuzeniniz bu ilişkiye devam ediyor sizi ya da babanızı ilgilendiren hiçbir durum yok ortada ben olsam gerçekten babanıza daha ağır da konuşabilirdim çok efendiyse kendi kızını ver derdim mesela işin özü karıştırmayın olayları sonu var yok işe yarar yaramaz sizi ilgilendiren bir şey yok

Ben olsam hıc karısmam laf anlamayan yasayarak gorur bırakın ne halı varsa gorsunn bı ınsana bukadar bagımlı olanların sonu mutsuzluktur. Kendını dusunmeyenı sız hıc dusunmeyın

Konunun sonunu okumadan adamın evli olduğunu anladım. Evli ve yalancı. Babanızı falan boşverin, çok değer veriyorsanız kuzene, çok da samimiyseniz uyarın boşu boşuna yıllarını daha fazla heba etmesin. Yok ille de onu bekleyeceğim diyorsa bırakın beklesin ama size de dert yanmasın.

sizin ve babanızın "olaya" el atmasını çok iyi anlayabiliyorum. yıllardır oyalandığını gördüğü yiğenine kendince yardımcı olmak istemiş. siz de sık sık dertlerini dinlediğiniz kuzeninize yardımcı olmak istemişsiniz. bunlar bana çok normal geliyor. büyüklerimiz hala bu şekilde düşünüyor evet sene 2020 olmasına rağmen :) ben burada kuzeninizi biraz kötücül buldum. şöyle ki size sürekli ilişkisiyle ilgili dert yanıp daha sonra sizin veya babanızın iyi niyetli davranışını hemen sevgilisine yetiştirip"bak başka kısmetlerim var akıllı ol harekete geç "mesajını vermek için bir nevi sizi kullanmış. onayınız olmadan telefonunuzu vermiş,size veya dayısına zarar gelir mi diye düşünmemiş. yeter ki bu adamla evleneyim kimin başına ne gelirse gelsin diye düşünmüş gibi sanki.

kuzeninizin mutlu olmadığını sizinle sürekli dertleştiğini söylediniz. herkes demek ki mutlu sizi ilgilendirmez minvalinde bir şeyler söylemiş ama siz içten içe kuzeninizin üzgün mutsuz olduğunu biliyorsunuz. ama ya kuzeniniz sandığınız kadar üzgün değil bu adamla mutlu ya da evlenmek için gerekirse herkesi kullanırım kimin başına ne gelirse gelsin yeter ki evleneyim diye düşünüyor. kaldı ki herkes adamın evli olduğunu düşünüyorsa kendisi de saf değildir 1 ay ortadan kaybolan adamın normal bir hayatının olmadığını anlar. bence kuzeninize bir fırsatını bulup telefonunuzu sizin iznini olmadan kimseye vermemesi gerektiğini ve babanızı zorda bırakacak davranışlar içine girmemesi gerektiğini söylemelisiniz. kendinizi stres topu gibi kullandırıp onun anlattıklarıyla iyice şişirmeyin. yerinizde olsam bu kadar bencil bir kuzenle bir daha görüşmezdim ama muhtemelen siz yapmayacaksınız. en azından içinizde kalanları söyleyin ve kesinlikle görüşmelerinizi azaltın. ve konu bir şekilde onun sevgilisine geldiğinde konuyu geçiştirin dinlemeyin veya dinlemek istemediğinizi söyleyin. dediğiniz gibi yaşını başını almış kuzeniniz kendi kararlarını verebilir ve bu kararların sonuçlarına katlanabilir.

sizin ve babanızın "olaya" el atmasını çok iyi anlayabiliyorum. yıllardır oyalandığını gördüğü yiğenine kendince yardımcı olmak istemiş. siz de sık sık dertlerini dinlediğiniz kuzeninize yardımcı olmak istemişsiniz. bunlar bana çok normal geliyor. büyüklerimiz hala bu şekilde düşünüyor evet sene 2020 olmasına rağmen :) ben burada kuzeninizi biraz kötücül buldum. şöyle ki size sürekli ilişkisiyle ilgili dert yanıp daha sonra sizin veya babanızın iyi niyetli davranışını hemen sevgilisine yetiştirip"bak başka kısmetlerim var akıllı ol harekete geç "mesajını vermek için bir nevi sizi kullanmış. onayınız olmadan telefonunuzu vermiş,size veya dayısına zarar gelir mi diye düşünmemiş. yeter ki bu adamla evleneyim kimin başına ne gelirse gelsin diye düşünmüş gibi sanki.

kuzeninizin mutlu olmadığını sizinle sürekli dertleştiğini söylediniz. herkes demek ki mutlu sizi ilgilendirmez minvalinde bir şeyler söylemiş ama siz içten içe kuzeninizin üzgün mutsuz olduğunu biliyorsunuz. ama ya kuzeniniz sandığınız kadar üzgün değil bu adamla mutlu ya da evlenmek için gerekirse herkesi kullanırım kimin başına ne gelirse gelsin yeter ki evleneyim diye düşünüyor. kaldı ki herkes adamın evli olduğunu düşünüyorsa kendisi de saf değildir 1 ay ortadan kaybolan adamın normal bir hayatının olmadığını anlar. bence kuzeninize bir fırsatını bulup telefonunuzu sizin iznini olmadan kimseye vermemesi gerektiğini ve babanızı zorda bırakacak davranışlar içine girmemesi gerektiğini söylemelisiniz. kendinizi stres topu gibi kullandırıp onun anlattıklarıyla iyice şişirmeyin. yerinizde olsam bu kadar bencil bir kuzenle bir daha görüşmezdim ama muhtemelen siz yapmayacaksınız. en azından içinizde kalanları söyleyin ve kesinlikle görüşmelerinizi azaltın. ve konu bir şekilde onun sevgilisine geldiğinde konuyu geçiştirin dinlemeyin veya dinlemek istemediğinizi söyleyin. dediğiniz gibi yaşını başını almış kuzeniniz kendi kararlarını verebilir ve bu kararların sonuçlarına katlanabilir.
Kuzenimin ailesi cok uzakta. Sehir ya da ülke adi yazmak istemiyorum. Kuzenim ve kardesi 18 yasindan beri ailesiz yasiyorlar. Sadece telefonla ya da yazlari görüsüyorlar. Kuzenim önce kardesiyle yasiyordu sonra o evlendi. Kendisi yalniz yasamaya basladi. Bir tasinma ya baska bir sorunlari oldugunda babam yardim eder, ailesi gelemiyor uzaktan. O yüzden en az kendi anne babasi kadar düsünür onlari. Ama bu son olayi haketmedi babam o yüzden cok üzüldüm ben. Bizi o adamla muhattap etmemeliydi.

Konunun sonunu okumadan adamın evli olduğunu anladım. Evli ve yalancı. Babanızı falan boşverin, çok değer veriyorsanız kuzene, çok da samimiyseniz uyarın boşu boşuna yıllarını daha fazla heba etmesin. Yok ille de onu bekleyeceğim diyorsa bırakın beklesin ama size de dert yanmasın.
En son adam ortadan kayboldugunda söyledim o adamdan bir sey olmayacagini ama sonra geri gelmis aglamis adam o da yine affetmis. Böyle bir kisir döngü kurtulamiyor.

Muhtemelen kuzenin narsist kurbanı o yüzden narsist sevgilisi varken baskasına bakması imkansız...
Adam bence ayrılmadı yazmışsın yani adam evli mi? En azından bunu arastırabilirdi kuzenin...
Ama adam alacak bişey kalmadıgında ve yeni kurban buldugunda zaten arkasına 1dk bile düşünüp bakmadan gidecektir...O zamana kadar kuzenin onu çeker...
Kuzenim onun evli ya da ne oldugunu biliyor ama bana bile anlatmiyor o kadarini. Elestiririm diye galiba. Adam bana kendi dedi benim cocuklarim var diye, kuzenim bana söylememisti.

Back
X